X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Erre mój też się nieźle rozpycha. I cbyba przez to że jestem szczupak mocno to czuję. Wczoraj nagrałam filmik jak mi brzuch podskakuje. :)

• pap86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie pieknie wygladasz choc moze sie nie czujesz hehe 😁
    Dziewczyny cudne wiesci z wizyt i ekstra zdjecia :) i jak w28tc dzidki maja juz po 1,2kg to az szok :D mi teraz leci 26tc no to moze miec juz z kilogram :D

Od paru dni cukry na czczo,ktore byly idealne zaczely mi skakac :/ wczoraj jakims cudem dodzwonilam sie do poradni diab dla ciezarnych i po przeczytaniu wynikow pani przez tel powiedziala do drugiej po cichu "mamy panią z dwa razy po 200" na co druga mowi "zapisuj na wizyte" i za tydzien we czwartek mam u nich wizyte stacjonarną(najpierw badanie gin,potem ktg a potem diabetolog)-pani powiedziala,se trzeba sie przygotowac na kilka godzin czekania na wszystko :/ ale chyba wole sie jednak tam przejechac i byc pod kontrolą. Troche sie obawiam,ze wyladuje na insulinie bo problemem sa tylko te poranki. Ech.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez zdecydowalismy sie na pebble plus i baza. Akurat sprawdzalismy to bedzie dobra i pod kolejny fotelik.

U mnie ruchy sa spokojne. Dziecko aniol jest we mnie 😊

Katwie pieknie wyglądasz 🥰

Super, ze wizyty udane 🤩 dzieciaczki jakie juz duze 😍

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak na razie wyskoczył tylko brzuszek więc ciąża mi jako tako "nie doskwiera" (prócz tego polipa oczywiście) ale po mału robi się problem z goleniem miejsc intymnych, jeszcze trzy tygodnie i lusterko będzie niezbędne 😊😅
    Mały szaleje i ja osobiście nie widzę różnicy między łożyskiem na tylnej a przedniej ścianie.

O bazie zdania nie mam ale foteliki nawet te bezwypadkowe mają "swoją żywotność" więc jeśli ktoś planuje zakup używanego, nawet z pewnego źródła warto zerknąć na datę produkcji (powinna być na naklejce u spodu fotelika).

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro glukoze. Z tym, ze w De je sie sniadanie. I sie zastanawiqlwm dlugo czemu jest taka roznica miedzy (Pl i De).
    I chyba chodzi o to, ze w De robi sie najpierw ten mniejszy test z 50g glukozy i dopiero jak to zle wychodzi to sie robi 75gi wtedy juz trzeba na czczo. Natomiast w Polsce od razi robi sie ten 75g.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś rozpoczynam 28 tydzień 😁😀 o mamusiu...a jeszcze nic nie wyprasowane 😂😂

Pogoda, maja2024, Leeila26, Chmurka, joana, Jaśmina, pap86, Krokodylica, Dave87 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Na Smyku -50% na niektóre rzeczy, można wypatrzeć coś fajnego ;) Tym sposobem kupiłam 6 pajacyków za 100zł :D
    My kupiliśmy w weekend kosz na pieluchy z 4 wkładami za 110zl :D

Ancys, ja w sobotę zaczynam 30tc ich jeszcze nic nie wyprane ani nie kupione 😂

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to jestem przerażona. Za 68dni mam ciążę donoszoną. Przecież to ledwo niewiele ponad 2 miesiące! Masakra!

age.png

age.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ja na niedzielnym wypisie z izby przyjęć mam informację: ciąża donoszona 😜🤣
    lepiej zacznij pranie, hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Ja też uważam, że baza powinna być nowa. Chyba, że masz z pewnego źródła to ok. Ale do końca czerwca jest 20% rabatu, więc myślę, że warto skorzystać
    Dzięki, A gdzie ten rabat?

W sumie o tym nie pomyślałam, słyszałam, ze w foyelikach ściera się wypełnienie podczas użytkowania, dlatego nie powinno się używać zbyt długo, no i przede wszystkim podczas stluczek małe pęknięcia pojawiają się w środku i nie widać ich gołym okiem. Z bazą myślałam, ze to jest tak, ze nie ma co się tam zepsuć 🙈 bo jej na oczy w sumie nie widziałam. Dzięki za podpowiedzi!

• joana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wejdz na strone maxicosi, tam jest lista sklepow, ktora oferuje ta promocje.
    My np musielismy podjechac 80 km do sklepu ale chociaz jestem pewna, ze baza bedzie pasowala i fotelik.
    Plus obejrzalam wozki. A teraz zamawianie mamy zamiar zrobic juz przez net, bo te sklepy z listy maja tez internetowe strony.

Natalii lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre u mnie dokładnie tak samo, mam wrażenie jakbym hodowała w brzuchu małą ośmiorniczkę 😉

7 miesiąc - brzmi dumnie 😉 do mnie też nie dociera, że to już bliżej jak dalej i też będę musiała powoli zacząć prać i prasować. Skoro te 28 tygodni tak szybko zleciało, to aż się boje myśleć jak zleci te 12 🙆

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Ounai ja na niedzielnym wypisie z izby przyjęć mam informację: ciąża donoszona 😜🤣
    lepiej zacznij pranie, hihi
    Hahaha to chyba się lekarz walnął o 10 tygodni 😂😂😂
    No ale wiesz, jak donoszona to Ty się bierz za pranie i to ostro!

age.png

age.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już wszystkie mamy bliżej niz dalej :)
    Dziś zauważyłam, że jest brak na magazynie tego łóżeczka, które chce 😭
    Ale jak tylko się pojawi, to pierniczę kupuje nie będę czekać na jałmużnę od zusu i nie bede słuchać nikogo kto mi mówi że jest za wcześnie żeby kupować takie rzeczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 11:47

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Hahaha to chyba się lekarz walnął o 10 tygodni 😂😂😂
    No ale wiesz, jak donoszona to Ty się bierz za pranie i to ostro!

Hahaha
    Myślę, że chodziło mu o ciąże doniesioną, czyli że dziecko jest w stanie przeżyć poza łonem matki ale zwał jak zwał- jedna pralka poszła 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 08:53

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    No już wszystkie mamy bliżej niz dalej :)
    Dziś zauważyłam, że jest brak na magazynie tego łóżeczka, które chce 😭
    Ale jak tylko się pojawi, to pierniczę kupuje nie będę czekać na jałmużnę od zusu i nie bede słuchać nikogo kto mi mówi że jest za wcześnie żeby kupować takie rzeczy...

Ja nieuważam że jest za wcześnie 😀 zresztą ja z tych co lubią mieć wszystko przygotowane a nie szaleć na ostatnią chwilę. Na tym etapie w ciąży z synem miałam już łóżeczko, wanienkę i zamówiony wózek 😀

Krokodylica, Jaśmina lubią tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Ja nieuważam że jest za wcześnie 😀 zresztą ja z tych co lubią mieć wszystko przygotowane a nie szaleć na ostatnią chwilę. Na tym etapie w ciąży z synem miałam już łóżeczko, wanienkę i zamówiony wózek 😀

Starsze pokolenie np. Teściowa czy babcia twierdza że za wcześnie... Wczoraj wybraliśmy ten wózek i fotelik. Dziś poruszymy temat z teściową bo się oferowała że nam da na wózek... Aż się boję tej "rozmowy"

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do kupienia został wózek, staniki do karmienia i walizkę do szpitala, bo nie mam się w co spakować.

Mój mały też szaleje, jak dostanę znienacka kopniaka to aż podskakuję ;-) najgorzej jak sobie umysli jakąś część ciała wypchnąć, to wtedy robi się taka gulka i takie nieprzyjemne uczucie ucisku.

Ja po wizycie u okulisty, wada wzroku jest, ale z oczami wszystko ok, więc nie ma przeciwwskazań do SN.

Pogoda, maja2024 lubią tę wiadomość

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Starsze pokolenie np. Teściowa czy babcia twierdza że za wcześnie... Wczoraj wybraliśmy ten wózek i fotelik. Dziś poruszymy temat z teściową bo się oferowała że nam da na wózek... Aż się boję tej "rozmowy"

Ja tu opisywałam już perypetie z moją teściową, ostatnio zmieniła zdanie o 180%. Jej siostry córka też jest w ciąży i okazało się, że ona też już wszystko kupuję. Nawet wózek ma, a my nie :-) i jakoś do niej dotarło, że to najwyższa pora. Ku mojemu zdziwieniu ostatnio sama zasugerowała, że chyba powinnam brać się za pranie ;-) a łóżeczko to coraz przybiega na górę oglądać bo tak jej się podoba.

Ja też z tych co lubią mieć wszystko wcześniej przygotowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 12:30

• Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny to już mam łóżeczko złożone w sypialni a w nim już spakowana torbę do szpitala. Nie mam tylko kosmetyków dla siebie. Ja mam 29tc ale wiem jak leżałam na porodówce że czasami to się lezy długo przed terminem, a ile było wcześniaków 32-35tc. Zaraz zaczną się upaly więc to może wywołać wcześniejsze komplikacje więc wolę mieć wszystko gotowe. Tym bardziej że mój mąż sam by tego nie ogarnął 😂

Jaśmina, ancys85 lubią tę wiadomość

‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ