X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Erre mój też się nieźle rozpycha. I cbyba przez to że jestem szczupak mocno to czuję. Wczoraj nagrałam filmik jak mi brzuch podskakuje. :)

• pap86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie pieknie wygladasz choc moze sie nie czujesz hehe 😁
    Dziewczyny cudne wiesci z wizyt i ekstra zdjecia :) i jak w28tc dzidki maja juz po 1,2kg to az szok :D mi teraz leci 26tc no to moze miec juz z kilogram :D

Od paru dni cukry na czczo,ktore byly idealne zaczely mi skakac :/ wczoraj jakims cudem dodzwonilam sie do poradni diab dla ciezarnych i po przeczytaniu wynikow pani przez tel powiedziala do drugiej po cichu "mamy panią z dwa razy po 200" na co druga mowi "zapisuj na wizyte" i za tydzien we czwartek mam u nich wizyte stacjonarną(najpierw badanie gin,potem ktg a potem diabetolog)-pani powiedziala,se trzeba sie przygotowac na kilka godzin czekania na wszystko :/ ale chyba wole sie jednak tam przejechac i byc pod kontrolą. Troche sie obawiam,ze wyladuje na insulinie bo problemem sa tylko te poranki. Ech.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez zdecydowalismy sie na pebble plus i baza. Akurat sprawdzalismy to bedzie dobra i pod kolejny fotelik.

U mnie ruchy sa spokojne. Dziecko aniol jest we mnie 😊

Katwie pieknie wyglądasz 🥰

Super, ze wizyty udane 🤩 dzieciaczki jakie juz duze 😍

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak na razie wyskoczył tylko brzuszek więc ciąża mi jako tako "nie doskwiera" (prócz tego polipa oczywiście) ale po mału robi się problem z goleniem miejsc intymnych, jeszcze trzy tygodnie i lusterko będzie niezbędne 😊😅
    Mały szaleje i ja osobiście nie widzę różnicy między łożyskiem na tylnej a przedniej ścianie.

O bazie zdania nie mam ale foteliki nawet te bezwypadkowe mają "swoją żywotność" więc jeśli ktoś planuje zakup używanego, nawet z pewnego źródła warto zerknąć na datę produkcji (powinna być na naklejce u spodu fotelika).

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro glukoze. Z tym, ze w De je sie sniadanie. I sie zastanawiqlwm dlugo czemu jest taka roznica miedzy (Pl i De).
    I chyba chodzi o to, ze w De robi sie najpierw ten mniejszy test z 50g glukozy i dopiero jak to zle wychodzi to sie robi 75gi wtedy juz trzeba na czczo. Natomiast w Polsce od razi robi sie ten 75g.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś rozpoczynam 28 tydzień 😁😀 o mamusiu...a jeszcze nic nie wyprasowane 😂😂

Pogoda, maja2024, Leeila26, Chmurka, joana, Jaśmina, pap86, Krokodylica, Dave87 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Na Smyku -50% na niektóre rzeczy, można wypatrzeć coś fajnego ;) Tym sposobem kupiłam 6 pajacyków za 100zł :D
    My kupiliśmy w weekend kosz na pieluchy z 4 wkładami za 110zl :D

Ancys, ja w sobotę zaczynam 30tc ich jeszcze nic nie wyprane ani nie kupione 😂

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to jestem przerażona. Za 68dni mam ciążę donoszoną. Przecież to ledwo niewiele ponad 2 miesiące! Masakra!

BOY 2015
    GIRL 2020
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ja na niedzielnym wypisie z izby przyjęć mam informację: ciąża donoszona 😜🤣
    lepiej zacznij pranie, hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Ja też uważam, że baza powinna być nowa. Chyba, że masz z pewnego źródła to ok. Ale do końca czerwca jest 20% rabatu, więc myślę, że warto skorzystać
    Dzięki, A gdzie ten rabat?

W sumie o tym nie pomyślałam, słyszałam, ze w foyelikach ściera się wypełnienie podczas użytkowania, dlatego nie powinno się używać zbyt długo, no i przede wszystkim podczas stluczek małe pęknięcia pojawiają się w środku i nie widać ich gołym okiem. Z bazą myślałam, ze to jest tak, ze nie ma co się tam zepsuć 🙈 bo jej na oczy w sumie nie widziałam. Dzięki za podpowiedzi!

• joana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wejdz na strone maxicosi, tam jest lista sklepow, ktora oferuje ta promocje.
    My np musielismy podjechac 80 km do sklepu ale chociaz jestem pewna, ze baza bedzie pasowala i fotelik.
    Plus obejrzalam wozki. A teraz zamawianie mamy zamiar zrobic juz przez net, bo te sklepy z listy maja tez internetowe strony.

Natalii lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre u mnie dokładnie tak samo, mam wrażenie jakbym hodowała w brzuchu małą ośmiorniczkę 😉

7 miesiąc - brzmi dumnie 😉 do mnie też nie dociera, że to już bliżej jak dalej i też będę musiała powoli zacząć prać i prasować. Skoro te 28 tygodni tak szybko zleciało, to aż się boje myśleć jak zleci te 12 🙆

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Ounai ja na niedzielnym wypisie z izby przyjęć mam informację: ciąża donoszona 😜🤣
    lepiej zacznij pranie, hihi
    Hahaha to chyba się lekarz walnął o 10 tygodni 😂😂😂
    No ale wiesz, jak donoszona to Ty się bierz za pranie i to ostro!

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już wszystkie mamy bliżej niz dalej :)
    Dziś zauważyłam, że jest brak na magazynie tego łóżeczka, które chce 😭
    Ale jak tylko się pojawi, to pierniczę kupuje nie będę czekać na jałmużnę od zusu i nie bede słuchać nikogo kto mi mówi że jest za wcześnie żeby kupować takie rzeczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 11:47

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Hahaha to chyba się lekarz walnął o 10 tygodni 😂😂😂
    No ale wiesz, jak donoszona to Ty się bierz za pranie i to ostro!

Hahaha
    Myślę, że chodziło mu o ciąże doniesioną, czyli że dziecko jest w stanie przeżyć poza łonem matki ale zwał jak zwał- jedna pralka poszła 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 08:53

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    No już wszystkie mamy bliżej niz dalej :)
    Dziś zauważyłam, że jest brak na magazynie tego łóżeczka, które chce 😭
    Ale jak tylko się pojawi, to pierniczę kupuje nie będę czekać na jałmużnę od zusu i nie bede słuchać nikogo kto mi mówi że jest za wcześnie żeby kupować takie rzeczy...

Ja nieuważam że jest za wcześnie 😀 zresztą ja z tych co lubią mieć wszystko przygotowane a nie szaleć na ostatnią chwilę. Na tym etapie w ciąży z synem miałam już łóżeczko, wanienkę i zamówiony wózek 😀

Krokodylica, Jaśmina lubią tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Ja nieuważam że jest za wcześnie 😀 zresztą ja z tych co lubią mieć wszystko przygotowane a nie szaleć na ostatnią chwilę. Na tym etapie w ciąży z synem miałam już łóżeczko, wanienkę i zamówiony wózek 😀

Starsze pokolenie np. Teściowa czy babcia twierdza że za wcześnie... Wczoraj wybraliśmy ten wózek i fotelik. Dziś poruszymy temat z teściową bo się oferowała że nam da na wózek... Aż się boję tej "rozmowy"

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do kupienia został wózek, staniki do karmienia i walizkę do szpitala, bo nie mam się w co spakować.

Mój mały też szaleje, jak dostanę znienacka kopniaka to aż podskakuję ;-) najgorzej jak sobie umysli jakąś część ciała wypchnąć, to wtedy robi się taka gulka i takie nieprzyjemne uczucie ucisku.

Ja po wizycie u okulisty, wada wzroku jest, ale z oczami wszystko ok, więc nie ma przeciwwskazań do SN.

Pogoda, maja2024 lubią tę wiadomość

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Starsze pokolenie np. Teściowa czy babcia twierdza że za wcześnie... Wczoraj wybraliśmy ten wózek i fotelik. Dziś poruszymy temat z teściową bo się oferowała że nam da na wózek... Aż się boję tej "rozmowy"

Ja tu opisywałam już perypetie z moją teściową, ostatnio zmieniła zdanie o 180%. Jej siostry córka też jest w ciąży i okazało się, że ona też już wszystko kupuję. Nawet wózek ma, a my nie :-) i jakoś do niej dotarło, że to najwyższa pora. Ku mojemu zdziwieniu ostatnio sama zasugerowała, że chyba powinnam brać się za pranie ;-) a łóżeczko to coraz przybiega na górę oglądać bo tak jej się podoba.

Ja też z tych co lubią mieć wszystko wcześniej przygotowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 12:30

• Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny to już mam łóżeczko złożone w sypialni a w nim już spakowana torbę do szpitala. Nie mam tylko kosmetyków dla siebie. Ja mam 29tc ale wiem jak leżałam na porodówce że czasami to się lezy długo przed terminem, a ile było wcześniaków 32-35tc. Zaraz zaczną się upaly więc to może wywołać wcześniejsze komplikacje więc wolę mieć wszystko gotowe. Tym bardziej że mój mąż sam by tego nie ogarnął 😂

Jaśmina, ancys85 lubią tę wiadomość

‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ