!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Katwie pieknie wygladasz choc moze sie nie czujesz hehe 😁
Dziewczyny cudne wiesci z wizyt i ekstra zdjeciai jak w28tc dzidki maja juz po 1,2kg to az szok
mi teraz leci 26tc no to moze miec juz z kilogram
Od paru dni cukry na czczo,ktore byly idealne zaczely mi skakacwczoraj jakims cudem dodzwonilam sie do poradni diab dla ciezarnych i po przeczytaniu wynikow pani przez tel powiedziala do drugiej po cichu "mamy panią z dwa razy po 200" na co druga mowi "zapisuj na wizyte" i za tydzien we czwartek mam u nich wizyte stacjonarną(najpierw badanie gin,potem ktg a potem diabetolog)-pani powiedziala,se trzeba sie przygotowac na kilka godzin czekania na wszystko
ale chyba wole sie jednak tam przejechac i byc pod kontrolą. Troche sie obawiam,ze wyladuje na insulinie bo problemem sa tylko te poranki. Ech.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
My tez zdecydowalismy sie na pebble plus i baza. Akurat sprawdzalismy to bedzie dobra i pod kolejny fotelik.
U mnie ruchy sa spokojne. Dziecko aniol jest we mnie 😊
Katwie pieknie wyglądasz 🥰
Super, ze wizyty udane 🤩 dzieciaczki jakie juz duze 😍Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Mi jak na razie wyskoczył tylko brzuszek więc ciąża mi jako tako "nie doskwiera" (prócz tego polipa oczywiście) ale po mału robi się problem z goleniem miejsc intymnych, jeszcze trzy tygodnie i lusterko będzie niezbędne 😊😅
Mały szaleje i ja osobiście nie widzę różnicy między łożyskiem na tylnej a przedniej ścianie.
O bazie zdania nie mam ale foteliki nawet te bezwypadkowe mają "swoją żywotność" więc jeśli ktoś planuje zakup używanego, nawet z pewnego źródła warto zerknąć na datę produkcji (powinna być na naklejce u spodu fotelika). -
Ja mam jutro glukoze. Z tym, ze w De je sie sniadanie. I sie zastanawiqlwm dlugo czemu jest taka roznica miedzy (Pl i De).
I chyba chodzi o to, ze w De robi sie najpierw ten mniejszy test z 50g glukozy i dopiero jak to zle wychodzi to sie robi 75gi wtedy juz trzeba na czczo. Natomiast w Polsce od razi robi sie ten 75g. -
Leeila26 wrote:Na Smyku -50% na niektóre rzeczy, można wypatrzeć coś fajnego
Tym sposobem kupiłam 6 pajacyków za 100zł
Ancys, ja w sobotę zaczynam 30tc ich jeszcze nic nie wyprane ani nie kupione 😂 -
nick nieaktualnyPogoda wrote:Ja też uważam, że baza powinna być nowa. Chyba, że masz z pewnego źródła to ok. Ale do końca czerwca jest 20% rabatu, więc myślę, że warto skorzystać
W sumie o tym nie pomyślałam, słyszałam, ze w foyelikach ściera się wypełnienie podczas użytkowania, dlatego nie powinno się używać zbyt długo, no i przede wszystkim podczas stluczek małe pęknięcia pojawiają się w środku i nie widać ich gołym okiem. Z bazą myślałam, ze to jest tak, ze nie ma co się tam zepsuć 🙈 bo jej na oczy w sumie nie widziałam. Dzięki za podpowiedzi! -
Natalii wejdz na strone maxicosi, tam jest lista sklepow, ktora oferuje ta promocje.
My np musielismy podjechac 80 km do sklepu ale chociaz jestem pewna, ze baza bedzie pasowala i fotelik.
Plus obejrzalam wozki. A teraz zamawianie mamy zamiar zrobic juz przez net, bo te sklepy z listy maja tez internetowe strony.Natalii lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Erre u mnie dokładnie tak samo, mam wrażenie jakbym hodowała w brzuchu małą ośmiorniczkę 😉
7 miesiąc - brzmi dumnie 😉 do mnie też nie dociera, że to już bliżej jak dalej i też będę musiała powoli zacząć prać i prasować. Skoro te 28 tygodni tak szybko zleciało, to aż się boje myśleć jak zleci te 12 🙆 -
No już wszystkie mamy bliżej niz dalej
Dziś zauważyłam, że jest brak na magazynie tego łóżeczka, które chce 😭
Ale jak tylko się pojawi, to pierniczę kupuje nie będę czekać na jałmużnę od zusu i nie bede słuchać nikogo kto mi mówi że jest za wcześnie żeby kupować takie rzeczy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 11:47
-
Ounai wrote:Hahaha to chyba się lekarz walnął o 10 tygodni 😂😂😂
No ale wiesz, jak donoszona to Ty się bierz za pranie i to ostro!
Hahaha
Myślę, że chodziło mu o ciąże doniesioną, czyli że dziecko jest w stanie przeżyć poza łonem matki ale zwał jak zwał- jedna pralka poszła 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 08:53
-
Pogoda wrote:No już wszystkie mamy bliżej niz dalej
Dziś zauważyłam, że jest brak na magazynie tego łóżeczka, które chce 😭
Ale jak tylko się pojawi, to pierniczę kupuje nie będę czekać na jałmużnę od zusu i nie bede słuchać nikogo kto mi mówi że jest za wcześnie żeby kupować takie rzeczy...
Ja nieuważam że jest za wcześnie 😀 zresztą ja z tych co lubią mieć wszystko przygotowane a nie szaleć na ostatnią chwilę. Na tym etapie w ciąży z synem miałam już łóżeczko, wanienkę i zamówiony wózek 😀Krokodylica, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
ancys85 wrote:Ja nieuważam że jest za wcześnie 😀 zresztą ja z tych co lubią mieć wszystko przygotowane a nie szaleć na ostatnią chwilę. Na tym etapie w ciąży z synem miałam już łóżeczko, wanienkę i zamówiony wózek 😀
Starsze pokolenie np. Teściowa czy babcia twierdza że za wcześnie... Wczoraj wybraliśmy ten wózek i fotelik. Dziś poruszymy temat z teściową bo się oferowała że nam da na wózek... Aż się boję tej "rozmowy" -
U nas do kupienia został wózek, staniki do karmienia i walizkę do szpitala, bo nie mam się w co spakować.
Mój mały też szaleje, jak dostanę znienacka kopniaka to aż podskakujęnajgorzej jak sobie umysli jakąś część ciała wypchnąć, to wtedy robi się taka gulka i takie nieprzyjemne uczucie ucisku.
Ja po wizycie u okulisty, wada wzroku jest, ale z oczami wszystko ok, więc nie ma przeciwwskazań do SN.Pogoda, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Pogoda wrote:Starsze pokolenie np. Teściowa czy babcia twierdza że za wcześnie... Wczoraj wybraliśmy ten wózek i fotelik. Dziś poruszymy temat z teściową bo się oferowała że nam da na wózek... Aż się boję tej "rozmowy"
Ja tu opisywałam już perypetie z moją teściową, ostatnio zmieniła zdanie o 180%. Jej siostry córka też jest w ciąży i okazało się, że ona też już wszystko kupuję. Nawet wózek ma, a my niei jakoś do niej dotarło, że to najwyższa pora. Ku mojemu zdziwieniu ostatnio sama zasugerowała, że chyba powinnam brać się za pranie
a łóżeczko to coraz przybiega na górę oglądać bo tak jej się podoba.
Ja też z tych co lubią mieć wszystko wcześniej przygotowane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 12:30
-
Ja dziewczyny to już mam łóżeczko złożone w sypialni a w nim już spakowana torbę do szpitala. Nie mam tylko kosmetyków dla siebie. Ja mam 29tc ale wiem jak leżałam na porodówce że czasami to się lezy długo przed terminem, a ile było wcześniaków 32-35tc. Zaraz zaczną się upaly więc to może wywołać wcześniejsze komplikacje więc wolę mieć wszystko gotowe. Tym bardziej że mój mąż sam by tego nie ogarnął 😂
Jaśmina, ancys85 lubią tę wiadomość