!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja siedze walsnie na glukozie.
Generalnie jestem zla ze tutaj sie robi najpierw ten mniejszy test a dopiero jak cos jest nie tak to ten wiekszy. I jest to wkurzajace. Ale zaczelam bardziej teraz ufac niemiecki j medycynie odkad widze jak malo osob zmarlo na covida tutaj w porownaniu do innych panstw. -
Ja też czekam na wizytę proszę o kciuki żeby Mikołaj był już pulchniutki:)
ancys85, Pogoda, erre, Chmurka, Leeila26, Ptysio, joana, Jaśmina, pap86, AHope, Krokodylica, Evva, Ounai, maja2024, Dave87 lubią tę wiadomość
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Pytanie do dziewczyn z terminem na połowę wrzesnia lub później. Jak się czujecie? Bo ja kiepsko w sensie bardzo ciężko mi jest. Wiem że każda ciążę przechodzi się inaczej ale mimo wszystko w pierwszej czułam się tak znacznie później. Dodam że w pierwszej ciąży miałam już plus kilka kg A teraz pomiędzy 1-2kgMaluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ja wyjatkowo czuje sie wkoncu dobrze przeszly mi wymioty a z nimi okropny bol glowy ktory mialam srednio co 3 dni. Jem duzo warzyw i owocow bo mam slabe wyniki i moze to tez wplywa na to ze nie jestem juz odwodniona i lepiej sie czuje. Zostal mi tylko wysoki puls ale juz nie po 120 tylko 107. Wiec tez szybko sie mecze wejde po schodach i zaraz sie zasapie ze musze odpoczac ale to mi tak nie przeszkadza jak wczesniejsze dolegliwosci. Jak dluzej postoje w kuchni czy w domu cos ogarne to tez mnie bola pięty az nawet obcasy sobie zalozylam zeby pochodzic bo ja w pracy tylko w szpilkach, ale to nic nie dalo chyba juz przez ten brzuch postawa jest inna dlatego bola te piety. Ponoc trzeci trymestr jest najgorszy a drugi ten najlepszy wzgledem czucia sie, ale ja dopiero dobrze to od 2 tyg sie czuje a zaraz 3 trymestr, wiec u mnie ta teoria sie nie sprawdzila mam nadzieje ze jeszcz3 chociaz z miesiac dobrze bedzie
-
Ptysio ja sie czuje nawet ok(tp.20.09) ale wydolnosc juz nie taka jaką bym chciala (zdecydowanie to zasluga 2mscy kwarantanny).po spacerze musze godzine lezec bo ledwo zyje
bola mnie stopy od chodzenia, w nocy mam te niespokojne nogi
i dusznosci. Do tego cukrzycs ciazowa i nadcisnienie na lekach 😂 innymi slowy jestem geriatria-matka
i jak sobie mysle,ze moj brzuszek jeszcze 3msce bedzie rosl to nie wierze i boje sie,ze pekne 😅
Erre ja mam accu check performa nano. Chyba nie jest najgorszy.szkoda tylko,ze od paru dni mi cukry na czczo brzydkie pokazujeSzymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
To że mi tak ciężko tłumaczę sobie tym że w pierwszej ciąży owszem miałam dużo ruchu ale też miałam sporo czasu na odpoczynek. Natomiast teraz mam sporo ruchu, mnóstwo załatwiania i jeszcze 3 latka pod opieką i na odpoczynek staram się gdzieś pomiędzy choć chwilę znaleźć ale to bardzo trudne
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
erre, ancys85, Chmurka, Leeila26, Zabka_89, pap86, Natalii, Asia000, Jaśmina, Krokodylica, Pogoda, Ptysio, Maddelainen, Evva, joana, maja2024, Dave87, Totoro, edka85 lubią tę wiadomość
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Przejrzałam dzisiaj ubranka i wychodzi na to, że sporo tego mam (a myślałam, że ciągle mało
) brakuje mi tylko bodziaków 56 i może ze 3 komplety kaftanik+śpiochy. Także sektor ubrankowy będzie chyba zakończony jako pierwszy
Odzywa mi się znowu ząb.. i tak się zastanawiam, czy pochodzę z nim jeszcze te 3 miesiące, czy jednak trzeba będzie coś z tym zrobić
Kroko, Lola - kciukiKrokodylica, Lola. lubią tę wiadomość
-
Lola jak cudnie wyszedl na fotce dzidzius
Ja mam w domu 4latka i duzo daje mi odpoczywac np. On sie bawi w swoim pokoju torami a ja sobie leze na jego lozku i jemu wystarcza moja obecnosc. Czasem nawet podrzemac mi da tak wiecie,jednym okiemno wiadomo,ze trzeba dom jakos tam ogarniac troche, pranie,obiady i spacer z dzieckiem ale nie jest zle. Moj syn pierworodny naprawde wyrozumialy dla matki-wieloryba
Chmurka, Lola., Krokodylica, Jaśmina, AHope lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Z moimi urwisami to różnie jest 😁
Czasem ładnie się razem bawią aż sama idę sprawdzić czy wszystko ok bo przy dzieciach dłuższa cisza jest podejrzana 🤪 a innym razem nie mogą się zgrać i co chwila jest zgrzyt ale ogólnie nie narzekam ponieważ jestem w stanie wszystko z nimi zrobić.
Lola Mikołajek cudny i tak jak chciałaś pulchniutki 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 13:43
Lola. lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Byłam dziś na wizycie. Staś waży już 1306g!
Szyjka długa na 4cm, a trochę się o nią martwiłam, bo ostatnio często boleśnie twardnieje mi brzuch, a czasu na odpoczynek przy córci jak na lekarstwo
Rozmawialiśmy już też trochę o porodzie. Ostatecznie trzymamy się terminu z usg połówkowego czyli 28.08. - Edka proszę Cię zmień mi na pierwszej stronie w wolnej chwili
Mam już zwolnienie wystawione do końca ciąży i jak nic się samo nie zacznie wcześniej to 4.09 mam zgłosić się na wywołanie. Mam nadzieję, że to nie będzie konieczne, bo znów synuś urósł więcej niż przeciętnie od ostatniej wizyty
A co do szykowania wyprawki, to sporo podgoniłam w ostatnim tygodniu. Zakupy ubraniowe i higieniczne mam już z głowy. Z ważniejszych rzeczy zostało mi tak właściwie tylko materac do łóżeczka kupić.ancys85, Jaśmina, Pogoda, erre, Chmurka, Leeila26, AHope, Natalii, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Super wieści dziewczyny
Lola cudne foto😍 Asia już całkiem duży bobas
mam nadzieję, że w moim przypadku mimo tych twardnien szyjka będzie taka jak należy