!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, bardzo długo mnie tu nie było. U nas będzie chłopiec! Ale wiemy naprawdę dopiero od kilku tygodni ponieważ przez covid mój lekarz prowadzący nie przyjmowal pacjentek.
Widzę,że większość już opanowała wyprawkę, my dopiero planujemy remont :p ale mam sporo rzeczy po starszej córce, a ciuszki też już mamy. Teraz najgorsze ogarnąć to wszystko.Chmurka, AHope, Totoro, Leeila26, edka85, Dave87, maja2024 lubią tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Leeila26 wrote:Ja też startowałam z nadwagą i to sporą 👍 dlatego stwierdziłam, że jak i tak jestem gruba to już mi wszystko jedno 😂😂 tak z przymrużeniem oka oczywiście, wiadomo, że chodzi o dobro dziecka i żebym w okresie ciąży nie spasła się 20kg, bo było by baaardzo źle.
Pogoda, ależ to jest niesprawiedliwe!! 😂 Oczywiście cieszę się razem z Tobą, ale Tobie już czerwiec będą równać, a ja czekam na drugą połowę kwietnia 😅 czyli to raczej skargi podziałały.. może za skargi obcinają im pensje i dlatego się tak sprężają? A skargę poczta wysylalas z jakiegoś wzoru czy pisałaś swoimi słowami?
Leeila, łącze się z Tobą w bólu, ja z tymi dziadami też już nie wytrzymuje, czekam na kasę za kwiecień, nie mówiąc o pozostałych miesiącach. I póki co nie wiem, kiedy będą. Dodzwonić się do nich ciężko, ciągle zbywają człowieka. Chyba zacznę też pisać jakieś skargi, bo to już jest przegięcie.V.2017r. -> 7 tc [*]
15.08.2020r. - Wojtuś ❤️ [*] 38tc -
Audrey super te plakaty 🥰 takie slodkie.
My zlozylismy lozeczko z woodies. Mamy podlogi więc mozna bylo. I powiem tak... nic specjalnego..
Gdybym znala jakosc na zywo to nie wzielabym go. Niby nic zlego z nim nie jest.
Ale napewno te z brw, ktorw ogladalismy znacznie lepiej wykonane. Te z woodies to maz sie smieje, ze jak syn bedzie silny i kopnie przez sen to zlamie deske 🤣 az tak zle nie jest.
No ale mowie moglo byc bardziej.. hmm.. z trwalych materialow.
A wygląda na zywo jak i na stronie. Nic innego. Więc z wyglądu nadal bardzo mi sie podoba. Dopoki nie dotykam tych delikatnych deseczek 🤣
Ale wiadome cena tez jest nie wysoka, wiec co sie dziwic.
Te z brw kosztuje prawie tysiak. A te kupilismy prawie 500.
Gdyby ktos byl ciekawy to wzielam model 120×60 Noble Cot Vintage.AHope lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Audrey wrote:Katwie, a czemu nie dali info wcześniej? U nas zawsze wcześniej informują żeby sobie zrobić zapas bo będą dawać np chlor do wody albo że jej nie będzie. Trochę lipa bo wszystko jeszcze raz teraz trzeba prac 🤔
-
Ja po wizycie jestem zadowolona bo wszystko jest ok mlody wazy juz 2 kg przeplywy sa super i ktg wyszlo tez spoko
juz sporadycznie na usg widac ze ta zastawka dotyka tej jednej sciany wiec jestem juz spokojna. Szyjka tez jeszcze dluga i zamknieta wiec stres to najgorsze co moze byc w ciazy dla dzidziusia no ale jak tu sie nie denerwowac jak sie przebywa w szpitalu.
My zamowilismy lozeczko w hurtowni stacjonarnej czekalismy ponad miesiac i maz od razu sie wzial za zlozenie a tu okazalo sie ze kilka elementow jest uszkodzonycha specjalnie wolalam kupic w sklepie a nie przez internet zeby nie bylo klomotu a tu i tak powstal znowu bedziemy czekac. Meble zamowilam przez internet z Voxa mam nadzieje ze przyjda w calosci.
Dziewczyny wiem ze juz pisalyscie o tym ale nie mialam wtedy do tego glowy jaki sklep na allegro polecacie do ztobienia wyprawki?Leeila26, ancys85, DarlAa, Pogoda, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Ja kupowalam w świat dziecka i jeszcze jednym co dziewczyny polecaly ale nazwy nie pamietam.
Super, ze wizyta udana ☺
Katwie udusilabym chyba 🤯🤯🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 19:57
Adaś
-
Dziewczyny. Czy możecie polecić jakieś nożyczki do paznokci dla maluszka.
Przy Synu miałam dokładnie ten komplet z Canpolu
Ale one się u nas nie sprawdziły. Ciężko bardzo było nimi obcinać, wylądowały dość szybko w koszu i przeszliśmy na takie normalne 'dorosłe'.
Może możecie coś polecić? -
katwie27 wrote:Próbka pobrana do badania jest z 29.06. Dzisiaj rano była tylko enigmatyczna informacja że chloruja wodę. Ale Jonasza sołtys mówiła że jest bakteria i nie używać wody. Myślałam że to plota, ale zadzwoniłam zaraz z pytaniem co się dzieje, powiedzieli to samo co sołtys. Ochranilam ich od razu że powinni informować w takim razie mieszkańców że woda ni3 nadaje si3 do użycia. Na co pani stwierdziła że właśnie jedzie pracownik wywi3sic stosowne ogłoszenie A następnie przyjadą strażacy z wodą. Ta bakterie to enterokoki i pochodzą z kału. Naszym zdaniem tzn mieszkancow pochodzą one z gospodarstwa rolnego które jest u nas w miejscowości. Facet wywozi notoryczne na pole gnojowice itp.
Niestety tak to wygląda i takie dziadostwo pijemy.
Zabka_89 hubiworld jeszcze dziewczyny polecałyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 20:25
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłaśnie ogarnęłam zamówienie apteczne wyprawkowo-higieniczne. Juz zapomniałam jakie pampersy i MM są drogie! Mam nadzieje, ze tym razem MM się u nas nie przyda
Dziewczyny, szukam fajne niani z kamerka o dobrym zasięgu (piętrowy dom), możecie coś polecić?
Do tej pory miałam zwykla nianię, ale przy użytkowaniu dla synka sie wyeksploatowałaWymyśliłam, że tym razem weźmiemy z kamerka
Britty lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI jeszcze mam pytanie o przewijaki, w sensie te nakładki na mebel. Przy synku używałam takiego dmuchanego przewijaka z Ikei, w sumie był ok, ale może polecacie coś innego?
Mam przewijak- szafkę z Ikei, stoi w pokoiku dla dziecka, ale mala będzie spala póki co w dostawce u nas w sypialni. Tu z kolei mam duże biurko z wolnym blatem i myślałam, że może też wykorzystam do przewijania, zwłaszcza w nocy, bo bez sensu latać wtedy do drugiego pokoju. A tego przewijaka z pokoju małej juz do sypialni nie wstawię, bo nie mam miejsca... Z drugiej strony on ma dwie duże szuflady i boczne półki, wiec wykorzystam go na przechowywanie rzeczy do pielęgnacji.
I zastanawiam się czy kupić taki dmuchany z Ikei i postawić na biurku w sypialni czy lepiej coś bardziej stabilnego, jak myślicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 20:32
-
to_tylko_ja wrote:Ale piękne
przysłali Ci z ramkami? Bo w aukcji jest napisane, że cena nie obejmuje ramek
Tak, przysłali z ramkami. Napisałam że chce u nich dokupić ramki a3 i napisali zen złożyć zamówienie normalnie i po zaplaceniu zrobić dopłaty do tego zamówienia z info jaki kolor, a 1 ramka a3 - 10 zł. Jestem bardzo zadowolona, kolory lepsze niż na zdjęciu, duży wybór, No i wczoraj zamówiłam a dzisiaj już dostałam.
Joana, już dostałaś zamówienie z woodies? Ja domówiłam już łóżeczko w środę i nic, No ale mam jeszcze przewijak i materace 🤔 ja zamówiłam Country Cot, szwagierka ma Modern Cot, widziałam, dotykałam i w sumie nie do zarzucenia nie mam. No ale czego to się spodziewać za te pieniądze? Bo moje to 350 zł kosztowało 😅
Ata, ja kupiłam z baby ono zestaw w takim stojącym etui, nawet obcinałam nim siostrzeńca - super jest.
Natalii, woodies też ma przewijaki nakładane ale nie wiem jak z jakością niestety.to_tylko_ja lubi tę wiadomość
-
Natalii wrote:I jeszcze mam pytanie o przewijaki, w sensie te nakładki na mebel. Przy synku używałam takiego dmuchanego przewijaka z Ikei, w sumie był ok, ale może polecacie coś innego?
Mam przewijak- szafkę z Ikei, stoi w pokoiku dla dziecka, ale mala będzie spala póki co w dostawce u nas w sypialni. Tu z kolei mam duże biurko z wolnym blatem i myślałam, że może też wykorzystam do przewijania, zwłaszcza w nocy, bo bez sensu latać wtedy do drugiego pokoju. A tego przewijaka z pokoju małej juz do sypialni nie wstawię, bo nie mam miejsca... Z drugiej strony on ma dwie duże szuflady i boczne półki, wiec wykorzystam go na przechowywanie rzeczy do pielęgnacji.
I zastanawiam się czy kupić taki dmuchany z Ikei i postawić na biurku w sypialni czy lepiej coś bardziej stabilnego, jak myślicie?
Ja nianię chcę kupić Xblitz Kinder.
Audrey - dobrze, że piszesz, bo zwykle te ramki są dużo droższe, a tu cena niezłaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 20:45
Natalii lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
nick nieaktualny
-
ata89 wrote:Dziewczyny. Czy możecie polecić jakieś nożyczki do paznokci dla maluszka.
Przy Synu miałam dokładnie ten komplet z Canpolu
Ale one się u nas nie sprawdziły. Ciężko bardzo było nimi obcinać, wylądowały dość szybko w koszu i przeszliśmy na takie normalne 'dorosłe'.
Może możecie coś polecić?
Ja miałam z różnych firm i były do D.
Te kupiłam 3 lata temu i sobie chwale 😀 drogie (koło 50 zł.płaciłam) ale warte swojej ceny są ze stali chirurgicznej.
-
Audrey nasze bylo caly czas dostępne. Kupilismy je.. nie wiem czy miesiac temu lub 3 tyg. Chyba przyszlo w ciagu maks 5 dni.
No moje kosztowalo 479. Cena tez nie wysoka ale myslalam, ze bedzie solidniejsze. Ale sama sobie winna bo moglam wziac te z brw. A teraz mam takie. Ladne jest więc luzik 🤣
Przewijak kupilam taki jakby piankowy z jakiejs firmy w sklepie na allegro. U mnie bedzie lezal na komodzie z przewijakiem z brw.
Nianie bedziemy kupowac xblitz kinder. Opinie na necie ma spoko i cena rozsadna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 21:47
Adaś
-
A ja używam tych nożyczek z canpol i bardzo sobie je cenię.
-
-
nick nieaktualny