X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Britty Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bardzo długo mnie tu nie było. U nas będzie chłopiec! Ale wiemy naprawdę dopiero od kilku tygodni ponieważ przez covid mój lekarz prowadzący nie przyjmowal pacjentek.
    Widzę,że większość już opanowała wyprawkę, my dopiero planujemy remont :p ale mam sporo rzeczy po starszej córce, a ciuszki też już mamy. Teraz najgorsze ogarnąć to wszystko.

Chmurka, AHope, Totoro, Leeila26, edka85, Dave87, maja2024 lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • skała Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Ja też startowałam z nadwagą i to sporą 👍 dlatego stwierdziłam, że jak i tak jestem gruba to już mi wszystko jedno 😂😂 tak z przymrużeniem oka oczywiście, wiadomo, że chodzi o dobro dziecka i żebym w okresie ciąży nie spasła się 20kg, bo było by baaardzo źle.

Pogoda, ależ to jest niesprawiedliwe!! 😂 Oczywiście cieszę się razem z Tobą, ale Tobie już czerwiec będą równać, a ja czekam na drugą połowę kwietnia 😅 czyli to raczej skargi podziałały.. może za skargi obcinają im pensje i dlatego się tak sprężają? A skargę poczta wysylalas z jakiegoś wzoru czy pisałaś swoimi słowami?

Leeila, łącze się z Tobą w bólu, ja z tymi dziadami też już nie wytrzymuje, czekam na kasę za kwiecień, nie mówiąc o pozostałych miesiącach. I póki co nie wiem, kiedy będą. Dodzwonić się do nich ciężko, ciągle zbywają człowieka. Chyba zacznę też pisać jakieś skargi, bo to już jest przegięcie.

V.2017r. -> 7 tc [*]
    15.08.2020r. - Wojtuś ❤️ [*] 38tc
  • joana Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey super te plakaty 🥰 takie slodkie.

My zlozylismy lozeczko z woodies. Mamy podlogi więc mozna bylo. I powiem tak... nic specjalnego..
    Gdybym znala jakosc na zywo to nie wzielabym go. Niby nic zlego z nim nie jest.
    Ale napewno te z brw, ktorw ogladalismy znacznie lepiej wykonane. Te z woodies to maz sie smieje, ze jak syn bedzie silny i kopnie przez sen to zlamie deske 🤣 az tak zle nie jest.
    No ale mowie moglo byc bardziej.. hmm.. z trwalych materialow.
    A wygląda na zywo jak i na stronie. Nic innego. Więc z wyglądu nadal bardzo mi sie podoba. Dopoki nie dotykam tych delikatnych deseczek 🤣
    Ale wiadome cena tez jest nie wysoka, wiec co sie dziwic.
    Te z brw kosztuje prawie tysiak. A te kupilismy prawie 500.
    Gdyby ktos byl ciekawy to wzielam model 120×60 Noble Cot Vintage.

AHope lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Katwie, a czemu nie dali info wcześniej? U nas zawsze wcześniej informują żeby sobie zrobić zapas bo będą dawać np chlor do wody albo że jej nie będzie. Trochę lipa bo wszystko jeszcze raz teraz trzeba prac 🤔
    Próbka pobrana do badania jest z 29.06. Dzisiaj rano była tylko enigmatyczna informacja że chloruja wodę. Ale Jonasza sołtys mówiła że jest bakteria i nie używać wody. Myślałam że to plota, ale zadzwoniłam zaraz z pytaniem co się dzieje, powiedzieli to samo co sołtys. Ochranilam ich od razu że powinni informować w takim razie mieszkańców że woda ni3 nadaje si3 do użycia. Na co pani stwierdziła że właśnie jedzie pracownik wywi3sic stosowne ogłoszenie A następnie przyjadą strażacy z wodą. Ta bakterie to enterokoki i pochodzą z kału. Naszym zdaniem tzn mieszkancow pochodzą one z gospodarstwa rolnego które jest u nas w miejscowości. Facet wywozi notoryczne na pole gnojowice itp.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie jestem zadowolona bo wszystko jest ok mlody wazy juz 2 kg przeplywy sa super i ktg wyszlo tez spoko :) juz sporadycznie na usg widac ze ta zastawka dotyka tej jednej sciany wiec jestem juz spokojna. Szyjka tez jeszcze dluga i zamknieta wiec stres to najgorsze co moze byc w ciazy dla dzidziusia no ale jak tu sie nie denerwowac jak sie przebywa w szpitalu.

My zamowilismy lozeczko w hurtowni stacjonarnej czekalismy ponad miesiac i maz od razu sie wzial za zlozenie a tu okazalo sie ze kilka elementow jest uszkodzonych :/ a specjalnie wolalam kupic w sklepie a nie przez internet zeby nie bylo klomotu a tu i tak powstal znowu bedziemy czekac. Meble zamowilam przez internet z Voxa mam nadzieje ze przyjda w calosci.

Dziewczyny wiem ze juz pisalyscie o tym ale nie mialam wtedy do tego glowy jaki sklep na allegro polecacie do ztobienia wyprawki?

Leeila26, ancys85, DarlAa, Pogoda, maja2024 lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowalam w świat dziecka i jeszcze jednym co dziewczyny polecaly ale nazwy nie pamietam.

Super, ze wizyta udana ☺

Katwie udusilabym chyba 🤯🤯🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 19:57

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• ata89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Czy możecie polecić jakieś nożyczki do paznokci dla maluszka.
    Przy Synu miałam dokładnie ten komplet z Canpolu
    c561d124d6e39ab53dbfc9a126a5b6ec.jpg
    Ale one się u nas nie sprawdziły. Ciężko bardzo było nimi obcinać, wylądowały dość szybko w koszu i przeszliśmy na takie normalne 'dorosłe'.
    Może możecie coś polecić?

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Próbka pobrana do badania jest z 29.06. Dzisiaj rano była tylko enigmatyczna informacja że chloruja wodę. Ale Jonasza sołtys mówiła że jest bakteria i nie używać wody. Myślałam że to plota, ale zadzwoniłam zaraz z pytaniem co się dzieje, powiedzieli to samo co sołtys. Ochranilam ich od razu że powinni informować w takim razie mieszkańców że woda ni3 nadaje si3 do użycia. Na co pani stwierdziła że właśnie jedzie pracownik wywi3sic stosowne ogłoszenie A następnie przyjadą strażacy z wodą. Ta bakterie to enterokoki i pochodzą z kału. Naszym zdaniem tzn mieszkancow pochodzą one z gospodarstwa rolnego które jest u nas w miejscowości. Facet wywozi notoryczne na pole gnojowice itp.
    Nie masz się czym martwić, niestety. Woda na pewno była skażona od dawna - a dopiero jak robili badania to wyszło, więc muszą wychlorować i pobiorą kolejną próbkę, wyjdzie ok i będą mieli spokój. A woda za tydzień będzie taka sama jak przed chlorowaniem, tylko nikt o tym nie będzie wiedział aż do następnego badania :) Niestety tak to wygląda i takie dziadostwo pijemy.

Zabka_89 hubiworld jeszcze dziewczyny polecały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 20:25

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata ja używam do tej pory dla synka takich, ale z innej firmy (nie pamiętam jakiej). Te z Canpolu mi się powyginały :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ogarnęłam zamówienie apteczne wyprawkowo-higieniczne. Juz zapomniałam jakie pampersy i MM są drogie! Mam nadzieje, ze tym razem MM się u nas nie przyda ;)

Dziewczyny, szukam fajne niani z kamerka o dobrym zasięgu (piętrowy dom), możecie coś polecić?
    Do tej pory miałam zwykla nianię, ale przy użytkowaniu dla synka sie wyeksploatowała :P Wymyśliłam, że tym razem weźmiemy z kamerka ;)

Britty lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mam pytanie o przewijaki, w sensie te nakładki na mebel. Przy synku używałam takiego dmuchanego przewijaka z Ikei, w sumie był ok, ale może polecacie coś innego?
    Mam przewijak- szafkę z Ikei, stoi w pokoiku dla dziecka, ale mala będzie spala póki co w dostawce u nas w sypialni. Tu z kolei mam duże biurko z wolnym blatem i myślałam, że może też wykorzystam do przewijania, zwłaszcza w nocy, bo bez sensu latać wtedy do drugiego pokoju. A tego przewijaka z pokoju małej juz do sypialni nie wstawię, bo nie mam miejsca... Z drugiej strony on ma dwie duże szuflady i boczne półki, wiec wykorzystam go na przechowywanie rzeczy do pielęgnacji.
    I zastanawiam się czy kupić taki dmuchany z Ikei i postawić na biurku w sypialni czy lepiej coś bardziej stabilnego, jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 20:32

• Audrey Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja wrote:
    Ale piękne <3 przysłali Ci z ramkami? Bo w aukcji jest napisane, że cena nie obejmuje ramek :(

Tak, przysłali z ramkami. Napisałam że chce u nich dokupić ramki a3 i napisali zen złożyć zamówienie normalnie i po zaplaceniu zrobić dopłaty do tego zamówienia z info jaki kolor, a 1 ramka a3 - 10 zł. Jestem bardzo zadowolona, kolory lepsze niż na zdjęciu, duży wybór, No i wczoraj zamówiłam a dzisiaj już dostałam.

Joana, już dostałaś zamówienie z woodies? Ja domówiłam już łóżeczko w środę i nic, No ale mam jeszcze przewijak i materace 🤔 ja zamówiłam Country Cot, szwagierka ma Modern Cot, widziałam, dotykałam i w sumie nie do zarzucenia nie mam. No ale czego to się spodziewać za te pieniądze? Bo moje to 350 zł kosztowało 😅

Ata, ja kupiłam z baby ono zestaw w takim stojącym etui, nawet obcinałam nim siostrzeńca - super jest.

Natalii, woodies też ma przewijaki nakładane ale nie wiem jak z jakością niestety.

to_tylko_ja lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    I jeszcze mam pytanie o przewijaki, w sensie te nakładki na mebel. Przy synku używałam takiego dmuchanego przewijaka z Ikei, w sumie był ok, ale może polecacie coś innego?
    Mam przewijak- szafkę z Ikei, stoi w pokoiku dla dziecka, ale mala będzie spala póki co w dostawce u nas w sypialni. Tu z kolei mam duże biurko z wolnym blatem i myślałam, że może też wykorzystam do przewijania, zwłaszcza w nocy, bo bez sensu latać wtedy do drugiego pokoju. A tego przewijaka z pokoju małej juz do sypialni nie wstawię, bo nie mam miejsca... Z drugiej strony on ma dwie duże szuflady i boczne półki, wiec wykorzystam go na przechowywanie rzeczy do pielęgnacji.
    I zastanawiam się czy kupić taki dmuchany z Ikei i postawić na biurku w sypialni czy lepiej coś bardziej stabilnego, jak myślicie?
    Ja mam z Ikei, ale nie ten dmuchany tylko ten jakby piankowy? 70zł kosztuje z tego co kojarzę. Tylko,że go trzymam na przewijaku tym takim drewnianym też z Ikei, ale myśle, że na biurku spokojnie możesz go położyć.
    Ja nianię chcę kupić Xblitz Kinder.

Audrey - dobrze, że piszesz, bo zwykle te ramki są dużo droższe, a tu cena niezła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 20:45

Natalii lubi tę wiadomość

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To_tylko_ ja masz taki, tak?
    https://www.ikea.com/pl/pl/p/vaedra-podkladka-do-pielegnacji-80226137/

A skąd zamawiasz prześcieradła do niego?

• erre Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, te nożyczki są drastyczne 😅 ja w ogóle nie widziałam co dziecku obcinam, więc od razu kupiłam takie jak dla dorosłych z Rossmanna.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Dziewczyny. Czy możecie polecić jakieś nożyczki do paznokci dla maluszka.
    Przy Synu miałam dokładnie ten komplet z Canpolu
    c561d124d6e39ab53dbfc9a126a5b6ec.jpg
    Ale one się u nas nie sprawdziły. Ciężko bardzo było nimi obcinać, wylądowały dość szybko w koszu i przeszliśmy na takie normalne 'dorosłe'.
    Może możecie coś polecić?

Ja miałam z różnych firm i były do D.
    Te kupiłam 3 lata temu i sobie chwale 😀 drogie (koło 50 zł.płaciłam) ale warte swojej ceny są ze stali chirurgicznej.

da1af7287699.jpg

• joana Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey nasze bylo caly czas dostępne. Kupilismy je.. nie wiem czy miesiac temu lub 3 tyg. Chyba przyszlo w ciagu maks 5 dni.
    No moje kosztowalo 479. Cena tez nie wysoka ale myslalam, ze bedzie solidniejsze. Ale sama sobie winna bo moglam wziac te z brw. A teraz mam takie. Ladne jest więc luzik 🤣

Przewijak kupilam taki jakby piankowy z jakiejs firmy w sklepie na allegro. U mnie bedzie lezal na komodzie z przewijakiem z brw.

Nianie bedziemy kupowac xblitz kinder. Opinie na necie ma spoko i cena rozsadna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 21:47

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja używam tych nożyczek z canpol i bardzo sobie je cenię.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey. Mówisz o tym zestawie ?
    https://allegro.pl/oferta/babyono-zestaw-do-pielegnacji-paznokci-dla-dzieci-9289892148?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_BC_pla_dziecko_zdrowie&ev_adgr=kosmetyki+-+Pozosta%C5%82e&gclid=CjwKCAjwrvv3BRAJEiwAhwOdMzMsmPwSoFqkbsKnoz4Sq2gD0y5QyzZe7tCbGC3Z6S1dIWlVgC2WTBoC0xYQAvD_BwE

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten zestaw z Babyono. Wygląda fajnie. Ale użyteczności jeszcze nie sprawdzałam ;)

‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ