!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezu zla madka jestem ale powiem Wam,ze moj syn pierworodny zaczal mnie irytowac..
no taki jest wkurzający, caly dzien gada.. od marca nie chodzi do przedszkola-rozpuscil sie jak dziadoski bicz. Ale najgorzej,ze mnie tak irytuje, taki jest z angielska annoying.. dobra jestem,co? Wlasne dziecko mnie wkurza i se zrobilam jeszcze drugie..
Tak bym chciala zeby go moja mama wziela a 2-3dni jak zacznie urlop ale nikt za specjalnie sie nie kwapi.. mąz od poniedzialku na szczescie znowu pare dni urlopu bedzie mial to mnie odciązy bo sie z nim bedzie bawil. Chuba po prostu zmeczenie 3trymestru mam.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap to ja też mam zmęczenie 3 trymestru buhahaha Mój ma prawie 7 lat i ma teraz etap dyskutowania, wszystko musi negować albo teksty typu " jak ja nie mogę to ty też nie ", " nie mów do mnie ", i cały czas się obraża ot bunt mu się włączył.Tylko na dzidziusia się nie obraża.
On jest dzieckiem "podwórkowym" teraz ma wakacje i trochę za dużo w domu siedzi bo ja nie dam rady iść na plac na pół dnia, tak jak w zeszłym roku. Tak to jeszcze do parku pojechałam z nim a teraz już nie mogę prowadzić. -
Pap to zdecydowanie taki etap
Ja jestem tak potwornie znużona, zmęczona i czuję się kreatywnym dnem ostatnio. Najmniejsze pierdoły wytrącają mnie z równowagi a przynajmniej mocno irytują.. Dziś właśnie rozpaczałam, że córka zapewne się ze mną nudzi, bo jestem totalnie do niczego ostatnio.. Mogę jej czytać, chodzę z nią codziennie na spacer, mogę lepić z plasteliny, ale kompletnie nie mam sił na taką zabawę ZABAWĘ. Dlatego byle do donoszonej i działam, żeby rozkręcilo się jak najszybciej 🙄
-
Pogoda, a jaki mieli argument do zniesienia porodów rodzinnych?
Ja dostałam plan porodu w szkole rodzenia. To była ankieta 4 strony A4 z odpowiedziami: zależy mi, nie zależy mi, nie wiem. To było absurdalne. Poszłam za radą jednej matki z blogu parentingowego i napisałam sama, na jednej stronie wyszczególniłam najistotniejsze kwestie i wsio.
-
Ja dostałam plan porodu od położnej, ale u mnie mały szpital więc nie dostosowują się do niego.
Co do kremu ja mam linomag zielony i bephanthen baby, i taka małą próbkę sudocremu jakby było naprawdę źle.
Jeśli chodzi o depilacji przed porodem to ogóle się ile dam radę, a jak nie to u nas w szpitalu pytają czy ogolić.Ptysio lubi tę wiadomość
-
No ja depilacje robie sobie wiecie tak raz tyg.. i przed porodem tez chce machnac sama w domu.
Tylko teraz robie sobie taka typowo nie wiem brazylijska, ze jestem wydepilowana wszedzie tylko zostawiam lekka "fryzurke".
I wlasnie chodzi mi o kwestie tego czy ja wlasnie mam byc tak na zero wydepilowana wszedzie? Czy oni oczekuja tylko takiego skrocenia trymerem a na zero nie mozna?
Jak Wy mialyscie?
Sorki za bez posredniosc ale nie mam kogo zapytac .. a jak o wszystko pytam przyjaciolki, tak o to mi glupio 🙈
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Pogoda wspolczuje...
Znam ten bol tyle ze u mnie to od marca sa zakazane. Caly czas liczylam, ze wycofaja sie z tego, ale miesiac temu lekarz powiedział, ze napewno nie. Tym bardziej, ze w tym miescie byl nawet 1 śmiertelny przypadek korona..i wiele pozytywnych.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
To jest decyzja. Linomag zielony. No chyba ze jednak dorwe ten hipp. Dzięki.
W ogóle wczoraj przetestowalam ten ginexid co kupiłam po Waszych poradach. Chciałam sprawdzić zanim to wezmę do szpitala czy nie mam jakiegoś uczulenia. Doznalam szoku jak zaczęło mnie tam na dole chlodzic A nawet lekko znieczulona się poczułam. Też tak macie? Nie spodziewałam się choć było to całkiem Eee przyjemne.maja2024, joana lubią tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
pap86 wrote:Jezu zla madka jestem ale powiem Wam,ze moj syn pierworodny zaczal mnie irytowac..
no taki jest wkurzający, caly dzien gada.. od marca nie chodzi do przedszkola-rozpuscil sie jak dziadoski bicz. Ale najgorzej,ze mnie tak irytuje, taki jest z angielska annoying.. dobra jestem,co? Wlasne dziecko mnie wkurza i se zrobilam jeszcze drugie..
Tak bym chciala zeby go moja mama wziela a 2-3dni jak zacznie urlop ale nikt za specjalnie sie nie kwapi.. mąz od poniedzialku na szczescie znowu pare dni urlopu bedzie mial to mnie odciązy bo sie z nim bedzie bawil. Chuba po prostu zmeczenie 3trymestru mam.W razie czego jeszcze miesiąc i od września wysyłaj śmiało synka do przedszkola
-
Ja myślę że poloznym nie specjalnie robi czy to będzie na zero czy fryzurka. Ja na chlopski rozum widzę to tak że jakby musiały naciąć czy zszyc itp to poprostu będzie łatwiej jak tam włosów nie będzie. Ja jadę na zero z tym że ja tak zawsze.
joana lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Pogoda wrote:No to zonk... W szpitalu w którym mam rodzić właśnie wstrzymali porody rodzinne do odwołania... Eh...
U nas tłumaczą się dużym wzrostem zachorowań w regionie.
Co do depilacji - najlepiej samemu to ogarnąć. Położna mówiła, żebym spakowała sobie maszynkę w razie jakby poród był bardzo nagły, bo powiedziała, że nie chciałabym zostać ogolona maszynką, które one mają w szpitalu.
Plan porodu mam zrobiony - u nas raczej proszą żeby go mieć. Jak będzie z respektowaniem to się okaże.08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
erre wrote:Pogoda, a jaki mieli argument do zniesienia porodów rodzinnych?
Ja dostałam plan porodu w szkole rodzenia. To była ankieta 4 strony A4 z odpowiedziami: zależy mi, nie zależy mi, nie wiem. To było absurdalne. Poszłam za radą jednej matki z blogu parentingowego i napisałam sama, na jednej stronie wyszczególniłam najistotniejsze kwestie i wsio.
Nie wczytywałam się zbytnio, bo widziałam udostępniony post przez moja polozna, ale sądzę, że chodzi o ilość zarazem. Z dnia na dzień w malopolsce jest coraz więcej i w dodatku w jednym ze szpitali w Krakowie wykryto wirusa u pracownika (tam porodówki nie ma). Poza tym w szpitalu uniwersyteckim zaczyna brakowac miejsc na intensywnej terapii, więc zaczyna się robić nieciekawie... -
Joana, jak dla mnie- pytaj o co chcesz 😁
Ja na wcześniejsze porody goliłam się na zero żeby czuć się komfortowo i "higienicznie" 😉 z tym że u mnie to normalka, bo jak Ptysio- często tam mam gładko 😜
myślę, że jakaś "fryzurka" też jest ok ale tu bardziej bym się skupiła na wzgórku łonowym a wargi zrobiła gładziutkie.
Przed pierwszym porodem wyczytałam z kolei, że jak ktoś ma duże podrażnienia po goleniu to lepiej włoski przyciąć niż mieć stan zapalny więc o tym też warto pomyśleć.
I tak na koniec...w moim szpitalu położne przed porodem sprawdzają stan dołu więc w razie czego na pewno by pomogły ale obawiam się, że na sucho.
Mam nadzieję, że pomogłam i o takie informacje Ci chodziło 😉
A tak swoją drogą, ciekawe, która z nas będzie w obecnym stanie zrobić sobie "fryzurkę" 🤣😜
joana lubi tę wiadomość
-
Audrey wrote:Joana, szwagierki jak teraz rodziła to wydepilowali na zero. Że tak niby na cc lepiej i do nacinania urocza też a potem szycia. Jak w praktyce to nie wiem bo no nie byłam jeszcze w takiej sytuacji
No wlansie głupia ja 🤦 przeczytałam to na fb mojej położnej i myślałam że chodzi o Rydygiera, a była mowa o Ujastku. Ale obawiam się, że to kwestia czasu... -
Ja się gole totalnie na czuja, bo już nie widzę swojej pipy 😂 ale o dziwo jakoś mega nie zarastam w ciąży... Mam małe podrażnienia, ale nie takie jak przed ciaza. Te hormony robia swoje
Ale za to na brzuchu mam pełno ciemnego meszku 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 21:20
-
Erre ja mam tak samo
działa u mnie tylko wosk.. o maszynce nie ma mowy, dlatego przycinam najkrócej jak się da.