X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda przykro mi :( dla mnie to głupota wstrzymywać porody rodzinne.. Przecież jak facet ma korona to istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że rodzącą też 😐 więc co to ma za sens 😐

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu zla madka jestem ale powiem Wam,ze moj syn pierworodny zaczal mnie irytowac.. :( no taki jest wkurzający, caly dzien gada.. od marca nie chodzi do przedszkola-rozpuscil sie jak dziadoski bicz. Ale najgorzej,ze mnie tak irytuje, taki jest z angielska annoying.. dobra jestem,co? Wlasne dziecko mnie wkurza i se zrobilam jeszcze drugie..
    Tak bym chciala zeby go moja mama wziela a 2-3dni jak zacznie urlop ale nikt za specjalnie sie nie kwapi.. mąz od poniedzialku na szczescie znowu pare dni urlopu bedzie mial to mnie odciązy bo sie z nim bedzie bawil. Chuba po prostu zmeczenie 3trymestru mam.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap to ja też mam zmęczenie 3 trymestru buhahaha Mój ma prawie 7 lat i ma teraz etap dyskutowania, wszystko musi negować albo teksty typu " jak ja nie mogę to ty też nie ", " nie mów do mnie ", i cały czas się obraża ot bunt mu się włączył.Tylko na dzidziusia się nie obraża.

On jest dzieckiem "podwórkowym" teraz ma wakacje i trochę za dużo w domu siedzi bo ja nie dam rady iść na plac na pół dnia, tak jak w zeszłym roku. Tak to jeszcze do parku pojechałam z nim a teraz już nie mogę prowadzić.

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap to zdecydowanie taki etap :/ Ja jestem tak potwornie znużona, zmęczona i czuję się kreatywnym dnem ostatnio. Najmniejsze pierdoły wytrącają mnie z równowagi a przynajmniej mocno irytują.. Dziś właśnie rozpaczałam, że córka zapewne się ze mną nudzi, bo jestem totalnie do niczego ostatnio.. Mogę jej czytać, chodzę z nią codziennie na spacer, mogę lepić z plasteliny, ale kompletnie nie mam sił na taką zabawę ZABAWĘ. Dlatego byle do donoszonej i działam, żeby rozkręcilo się jak najszybciej 🙄

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, a jaki mieli argument do zniesienia porodów rodzinnych?

Ja dostałam plan porodu w szkole rodzenia. To była ankieta 4 strony A4 z odpowiedziami: zależy mi, nie zależy mi, nie wiem. To było absurdalne. Poszłam za radą jednej matki z blogu parentingowego i napisałam sama, na jednej stronie wyszczególniłam najistotniejsze kwestie i wsio.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam plan porodu od położnej, ale u mnie mały szpital więc nie dostosowują się do niego.

Co do kremu ja mam linomag zielony i bephanthen baby, i taka małą próbkę sudocremu jakby było naprawdę źle.

Jeśli chodzi o depilacji przed porodem to ogóle się ile dam radę, a jak nie to u nas w szpitalu pytają czy ogolić.

Ptysio lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja depilacje robie sobie wiecie tak raz tyg.. i przed porodem tez chce machnac sama w domu.
    Tylko teraz robie sobie taka typowo nie wiem brazylijska, ze jestem wydepilowana wszedzie tylko zostawiam lekka "fryzurke".
    I wlasnie chodzi mi o kwestie tego czy ja wlasnie mam byc tak na zero wydepilowana wszedzie? Czy oni oczekuja tylko takiego skrocenia trymerem a na zero nie mozna?
    Jak Wy mialyscie?
    Sorki za bez posredniosc ale nie mam kogo zapytac .. a jak o wszystko pytam przyjaciolki, tak o to mi glupio 🙈

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • joana Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wspolczuje...
    Znam ten bol tyle ze u mnie to od marca sa zakazane. Caly czas liczylam, ze wycofaja sie z tego, ale miesiac temu lekarz powiedział, ze napewno nie. Tym bardziej, ze w tym miescie byl nawet 1 śmiertelny przypadek korona..i wiele pozytywnych.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest decyzja. Linomag zielony. No chyba ze jednak dorwe ten hipp. Dzięki.
    W ogóle wczoraj przetestowalam ten ginexid co kupiłam po Waszych poradach. Chciałam sprawdzić zanim to wezmę do szpitala czy nie mam jakiegoś uczulenia. Doznalam szoku jak zaczęło mnie tam na dole chlodzic A nawet lekko znieczulona się poczułam. Też tak macie? Nie spodziewałam się choć było to całkiem Eee przyjemne.

maja2024, joana lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Jezu zla madka jestem ale powiem Wam,ze moj syn pierworodny zaczal mnie irytowac.. :( no taki jest wkurzający, caly dzien gada.. od marca nie chodzi do przedszkola-rozpuscil sie jak dziadoski bicz. Ale najgorzej,ze mnie tak irytuje, taki jest z angielska annoying.. dobra jestem,co? Wlasne dziecko mnie wkurza i se zrobilam jeszcze drugie..
    Tak bym chciala zeby go moja mama wziela a 2-3dni jak zacznie urlop ale nikt za specjalnie sie nie kwapi.. mąz od poniedzialku na szczescie znowu pare dni urlopu bedzie mial to mnie odciązy bo sie z nim bedzie bawil. Chuba po prostu zmeczenie 3trymestru mam.
    PAP nie przejmuj się. Ja wyjechałam z rodzicami i synem na weekend i zamiast odpocząć to się tak zmeczylam i nim i chodzeniem, że w niedzielę po powrocie zrobiłam mu mega awanturę, bo tak się rozpuścił że chciałaby rządzić całym światem. Odkąd zaczął mówić to oczywiście próbuje swoich sił. U mnie w domu na szcEscie nikt nie przeklina, ale wylapuje najgorsze teksty jakie gdzieś tam się zdarzają. Np mamy bardzo szczekajacego psa. Po prostu nie da się wejść do domu, od razu zaczyna się koncert. I zdarza się powiedzieć czy mi czy rodzicom w nerwach do tej naszej psiny coś, no i tym sposobem mały podlapal przykladowo test "zaraz cię kopne w dupe". W niedzielę miałam te same myśli co ty - zaraz drugie dziecko a ja z jednym już nie wytrzymuje. Mój syn wrócił od poniedziałku do przedszkola i chcoiaz bałam się bardzo bo w zasadzie to nie chodzil nawet od lutego, to teraz wiem że to Hyka-ciekawe dobra decyzja. Mam trochę zamieszania bo mam 15km do przedszkola, wiozę go na 8:30 i ok 13 odbieram, ale mam chcoiaz chwile dla siebie... Także głowa do góry :) W razie czego jeszcze miesiąc i od września wysyłaj śmiało synka do przedszkola :)

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że poloznym nie specjalnie robi czy to będzie na zero czy fryzurka. Ja na chlopski rozum widzę to tak że jakby musiały naciąć czy zszyc itp to poprostu będzie łatwiej jak tam włosów nie będzie. Ja jadę na zero z tym że ja tak zawsze.

joana lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    No to zonk... W szpitalu w którym mam rodzić właśnie wstrzymali porody rodzinne do odwołania... Eh...
    Znam ten ból, u mnie też wstrzymali, a cały czas były i to nawet bez konieczności testu dla osoby towarzyszącej. Województwo małopolskie?
    U nas tłumaczą się dużym wzrostem zachorowań w regionie.

Co do depilacji - najlepiej samemu to ogarnąć. Położna mówiła, żebym spakowała sobie maszynkę w razie jakby poród był bardzo nagły, bo powiedziała, że nie chciałabym zostać ogolona maszynką, które one mają w szpitalu.

Plan porodu mam zrobiony - u nas raczej proszą żeby go mieć. Jak będzie z respektowaniem to się okaże.

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Pogoda, a jaki mieli argument do zniesienia porodów rodzinnych?

Ja dostałam plan porodu w szkole rodzenia. To była ankieta 4 strony A4 z odpowiedziami: zależy mi, nie zależy mi, nie wiem. To było absurdalne. Poszłam za radą jednej matki z blogu parentingowego i napisałam sama, na jednej stronie wyszczególniłam najistotniejsze kwestie i wsio.

Nie wczytywałam się zbytnio, bo widziałam udostępniony post przez moja polozna, ale sądzę, że chodzi o ilość zarazem. Z dnia na dzień w malopolsce jest coraz więcej i w dodatku w jednym ze szpitali w Krakowie wykryto wirusa u pracownika (tam porodówki nie ma). Poza tym w szpitalu uniwersyteckim zaczyna brakowac miejsc na intensywnej terapii, więc zaczyna się robić nieciekawie...

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda nie wiem o którym szpitalu mówisz, ale widziałam dziś informacje, że na ujastku od jutra nie ma prodów rodzinnych więc jest tego coraz więcej

8p3os65gfezqfali.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, szwagierki jak teraz rodziła to wydepilowali na zero. Że tak niby na cc lepiej i do nacinania urocza też a potem szycia. Jak w praktyce to nie wiem bo no nie byłam jeszcze w takiej sytuacji

joana lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, jak dla mnie- pytaj o co chcesz 😁

Ja na wcześniejsze porody goliłam się na zero żeby czuć się komfortowo i "higienicznie" 😉 z tym że u mnie to normalka, bo jak Ptysio- często tam mam gładko 😜
    myślę, że jakaś "fryzurka" też jest ok ale tu bardziej bym się skupiła na wzgórku łonowym a wargi zrobiła gładziutkie.
    Przed pierwszym porodem wyczytałam z kolei, że jak ktoś ma duże podrażnienia po goleniu to lepiej włoski przyciąć niż mieć stan zapalny więc o tym też warto pomyśleć.
    I tak na koniec...w moim szpitalu położne przed porodem sprawdzają stan dołu więc w razie czego na pewno by pomogły ale obawiam się, że na sucho.
    Mam nadzieję, że pomogłam i o takie informacje Ci chodziło 😉

A tak swoją drogą, ciekawe, która z nas będzie w obecnym stanie zrobić sobie "fryzurkę" 🤣😜

joana lubi tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Joana, szwagierki jak teraz rodziła to wydepilowali na zero. Że tak niby na cc lepiej i do nacinania urocza też a potem szycia. Jak w praktyce to nie wiem bo no nie byłam jeszcze w takiej sytuacji

No wlansie głupia ja 🤦 przeczytałam to na fb mojej położnej i myślałam że chodzi o Rydygiera, a była mowa o Ujastku. Ale obawiam się, że to kwestia czasu...

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się gole totalnie na czuja, bo już nie widzę swojej pipy 😂 ale o dziwo jakoś mega nie zarastam w ciąży... Mam małe podrażnienia, ale nie takie jak przed ciaza. Te hormony robia swoje
    Ale za to na brzuchu mam pełno ciemnego meszku 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 21:20

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • erre Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę, że możecie się golić, ja mam takie podrażnienia i krosty, że tylko trymerem :( Więc pewnie żadna kosmetyczka by mnie nie chciała obsłużyć, gdybym przyszla na depilacje 🤣

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre ja mam tak samo :( działa u mnie tylko wosk.. o maszynce nie ma mowy, dlatego przycinam najkrócej jak się da.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ