X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, ja mam i trofast i kallax. Trofast jest o tyle fajniejszy że można dokupić też te mniejsze pojemniki albo półki. Do kallax tylko te duże pasują, ewentualnie dwa małe postawić jeden na drugim, ale to musi mieć pokrywkę i dla dziecka już wygodne nie jest. Z drugiej strony do kallaxa można dokupić różne wklady/kosze, szuflady czy szafki.
    My w pokoju dziecięcym mamy trofast i te pudła nadają koloru :)

Ptysio lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai no to kciuki, żeby się rozkręcało i poszło szybko i sprawnie 😊 pisz nam tu jak coś się będzie działo 😀

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety lekarz mówił, że mała jest jeszcze wysoko, szyjka trzyma i raczej nic nie zwiastuje zbliżającego się porodu. Tak, że nie muszę się w żaden sposób oszczędzać.

My mamy kallax w przedpokoju i dla 4-latka chyba trofast lepszy, choć akurat ja mam zupełnie inny regał bo mąż nie chciał rozwiązań ikeowych.

Ptysio lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w czwartek 😊
    Dziś wchodzimy w 37 tydzień.
    Zdjęcie z weekendu. Jeśli zastanawiacie się czy Wasze brzuszki są nisko to proszę 😊
    Mam wrażenie, że moj brzuszek bardzo nisko. Ale w tej ciąży chyba wogole nie był wysoko, wiec chyba teraz taka uroda 😊
    df163082bdbf.png

edka85, Asia000, Leeila26, Totoro, Audrey, KotkaPsotka3, Chmurka, Pogoda, erre, ancys85, Ptysio, joana, AHope, maja2024, Szczęśliwa, Ounai, DarlAa, Krokodylica lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka też zamknięta, dziecko wysoko, zero bóli, skurczy przepowiadających. Także jeszcze długo będę męczyć się ze zgagą, niedospaniem i kołataniem serca przy wysiłku.

Jak to znikają strony na wątku? Ile zniknęło? Być może któraś kasuje swoje posty.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ jestem ciekawa co mi gin jutro powie na wizycie. Marzę o tym, żeby coś zaczęło się dziać, co wskazywałoby, że niebawem się zacznie ❤️ w pierwszej ciąży nic nie wskazywało na rychłe rozwiązanie a tu pyk, wód nie ma i jazda. Chciałabym, żeby tym razem zaczęło się to powoli rozkręcać... Jakaś skrócona szyjka, rozwarcie..

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, jak to wód nie ma? W sensie że odeszły i każda do szpitala?

Ounai, Marta to już sporą dziewucha ❤

A ja wstaje z wyra bo moja chyba domaga się śniadania i lecę na paznokcie 😊

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Dziewczyny nie zalamujcie mnie moja ginkanpracuje w szpitalu Uniwersyteckim

Oddział ginekologiczno polozniczy jest totalnie osobno, został na Kopernika

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai 3600to duza dziewczynka.jak masz jeszcze 2tyg wytrzymac to rzeczywiscie bedzie jak synek kolo 4kg bo podobno ok200g na tydzien teraz tyją dzidki.

Joana ja nie pamietam czyTy masz miec cc ale do sn to bez roznicy owlosienie ale zwykle rzsdko ktora kobieta jest teraz taka zarosnieta jak w latach 80 wiec nawet jesli bedzie jezyk to spoko. Ja przy pierwszym porodzie na bank nie bylam na zero bo skad wiedzialam kiedy mnie zlapie.

Wlasnie mialam was pytac-po 1porodzie 4lata temu zalecali po kazdej wizycie w toalecie tantum rosa albo octenisept i ja uzywalam ren drugi. A teraz mowicie o piance (jesli chlodzi to super! Pomoze na opuchniete krocze.. jak by w szpitalu dawali zamrozoną podpaske po porodzie to tez by bylo super ale nie wiem czy dają) a tantum rosa tez bierzeci seby po siusiu polac krocze? Trzeba przeciez po kazdej wizycie wntoalecie sie podmyc.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi zależy na dużych pojemnikach. Na mniejsze rzeczy będą półki i szuflady jeszcze w garderobie bo duże nam wyszły. Tylko zastanawiam się które pojemniki się sprawdzą do tego kallaxa bo w necie jest nacisk na szuflady i szafki A tego niepotrzebuje.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam już kciuki za kobitki które gotowe do rodzenia. Ja mimo tego że ciężko jeszcze chce zostać jednak w dwupaku. Chciałabym urodzić o czasie lub chociaż w 39 tygodniu. Dobrze Dla dziecka i dla mnie pod kątem przygotowań. Najpilnoejsze rzeczy już mam przygotowane ale Chciałabym wlasbie jeszcze dograc takie rzeczy wizualne, ozdobić pokoje itp.

katwie27 lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Totoro, jak to wód nie ma? W sensie że odeszły i każda do szpitala?

Ounai, Marta to już sporą dziewucha ❤

A ja wstaje z wyra bo moja chyba domaga się śniadania i lecę na paznokcie 😊

Tak, odeszły nagle, bez żadnej zapowiedzi i jazda do szpitala :D a dopiero potem męczarnia, bo rozwarcie szło wolno🙄

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio ja mam uczucie chlodzenia po nim jak Ty. Mi to bardzo się podoba 😊 ale dodatkowo bede brala ze doba tez octenisept. W domu jak cos mam tez kupione tantum rosa.
    Co do mebli ikea nie poradze, bo nie mamy takich.

Pap planuje rodzic naturalnie, ale zobaczymy jak wyjdzie 😊

Qunai Marta juz ma piękną wagę 😊 a 20.08 już nie daleko.

Nie spie dzis od 4 i czuje sie jak 🧟‍♀️💩..
    Jestem ciekawa co powie lekarz na nastepnej wizycie.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai dorodna dziewczynka z tej Twojej Marty 😁

Nigdy nie patrzałam na ilość stron w wątku ale faktycznie czasem wpisy przeskakują na wcześniejsze strony 🤔

Ptysio ja mam u syna w pokoju regał kallaxa i super się nam sprawdza, na pułkach mam pudła, które mieszczą ogrom zabawek, fajnie dzięki nim utrzymać ład i porządek.
    Regał trofast też mam ale w moim odczuciu bardziej nadaje się dla mniejszych dzieci i na pewno mniej pomieści, aczkolwiek na internecie znalazłam fajne aranżacje z jego udziałem 😉

https://www.ikea.com/pl/pl/p/droena-pudelko-wielobarwny-00467060/

Ptysio lubi tę wiadomość

• Aina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ogromnie dziekuje za takie info bo juz schodzilam noca na zawal.
    Bo teraz mam miec wozyty co 2 tyg

Pogoda lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też bez sił do działania 🤷‍♀️ czwartkowy czas spędzę więc na nierobieniu niczego pożytecznego 🤦‍♀️ dobrze, że chociaż dzieciaki ładnie się bawią.

Ja, mimo że jestem odrobiona z wyprawką, to jeszcze chciałabym nadrobić kilka zaległości przed porodem, choćby zdjęcia, wyprawkę szkolną i takie tam więc niech lepiej Mały jeszcze grzecznie siedzi w ciepełku 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 10:34

Ptysio lubi tę wiadomość

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    Trzymam już kciuki za kobitki które gotowe do rodzenia. Ja mimo tego że ciężko jeszcze chce zostać jednak w dwupaku. Chciałabym urodzić o czasie lub chociaż w 39 tygodniu. Dobrze Dla dziecka i dla mnie pod kątem przygotowań. Najpilnoejsze rzeczy już mam przygotowane ale Chciałabym wlasbie jeszcze dograc takie rzeczy wizualne, ozdobić pokoje itp.
    Mi też jest już ciężko i jestem zmęczona, ale myślę sobie że najlepsze co mogę dać mojemu dziecku to to że będzie że mną do 39-40tygidnia ciąży. Jutro mam wizyte i mam nadzieję że wszystko będzie w porządku.
    Strasznie się dziś nie wyspalam. Ciągle miałam jakieś głupie sny, czuje sie naprawdę zmęczona ale zawiozlam syna do przedszkola i muszę trochę ogarną... Fatalnie już znoszę uzywanie maseczki. Byłam dziś w szpitalu po wyniki badań i na małych zakupach spożywczych i myślałam że zejde...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 10:14

Ptysio lubi tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• ata89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam, które mają starszaków w domu.
    Czy planujecie wysyłać dzieci od września do przedszkola/żłobka?

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Mam pytanie do mam, które mają starszaków w domu.
    Czy planujecie wysyłać dzieci od września do przedszkola/żłobka?

Na razie jestem nastawiona, że od września syn idzie do szkoły a córka do przedszkola ale jak to będzie tak naprawdę wyglądało to nikt nie wie. Ostatnio w radiu informowali, że po 15 sierpnia podadzą ostateczne wytyczne co do edukacji.

• erre Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, mój już chodzi od połowy czerwca, żeby był przyzwyczajony i żeby nie odczuł, że to wszystko z powodu pojawienia się drugiego dziecka.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ