!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ptysio, ja mam i trofast i kallax. Trofast jest o tyle fajniejszy że można dokupić też te mniejsze pojemniki albo półki. Do kallax tylko te duże pasują, ewentualnie dwa małe postawić jeden na drugim, ale to musi mieć pokrywkę i dla dziecka już wygodne nie jest. Z drugiej strony do kallaxa można dokupić różne wklady/kosze, szuflady czy szafki.
My w pokoju dziecięcym mamy trofast i te pudła nadają koloruPtysio lubi tę wiadomość
-
Niestety lekarz mówił, że mała jest jeszcze wysoko, szyjka trzyma i raczej nic nie zwiastuje zbliżającego się porodu. Tak, że nie muszę się w żaden sposób oszczędzać.
My mamy kallax w przedpokoju i dla 4-latka chyba trofast lepszy, choć akurat ja mam zupełnie inny regał bo mąż nie chciał rozwiązań ikeowych.Ptysio lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w czwartek 😊
Dziś wchodzimy w 37 tydzień.
Zdjęcie z weekendu. Jeśli zastanawiacie się czy Wasze brzuszki są nisko to proszę 😊
Mam wrażenie, że moj brzuszek bardzo nisko. Ale w tej ciąży chyba wogole nie był wysoko, wiec chyba teraz taka uroda 😊
edka85, Asia000, Leeila26, Totoro, Audrey, KotkaPsotka3, Chmurka, Pogoda, erre, ancys85, Ptysio, joana, AHope, maja2024, Szczęśliwa, Ounai, DarlAa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Moja szyjka też zamknięta, dziecko wysoko, zero bóli, skurczy przepowiadających. Także jeszcze długo będę męczyć się ze zgagą, niedospaniem i kołataniem serca przy wysiłku.
Jak to znikają strony na wątku? Ile zniknęło? Być może któraś kasuje swoje posty. -
Ależ jestem ciekawa co mi gin jutro powie na wizycie. Marzę o tym, żeby coś zaczęło się dziać, co wskazywałoby, że niebawem się zacznie ❤️ w pierwszej ciąży nic nie wskazywało na rychłe rozwiązanie a tu pyk, wód nie ma i jazda. Chciałabym, żeby tym razem zaczęło się to powoli rozkręcać... Jakaś skrócona szyjka, rozwarcie..
-
Aina wrote:Dziewczyny nie zalamujcie mnie moja ginkanpracuje w szpitalu Uniwersyteckim
Oddział ginekologiczno polozniczy jest totalnie osobno, został na Kopernika -
Ouinai 3600to duza dziewczynka.jak masz jeszcze 2tyg wytrzymac to rzeczywiscie bedzie jak synek kolo 4kg bo podobno ok200g na tydzien teraz tyją dzidki.
Joana ja nie pamietam czyTy masz miec cc ale do sn to bez roznicy owlosienie ale zwykle rzsdko ktora kobieta jest teraz taka zarosnieta jak w latach 80 wiec nawet jesli bedzie jezyk to spoko. Ja przy pierwszym porodzie na bank nie bylam na zero bo skad wiedzialam kiedy mnie zlapie.
Wlasnie mialam was pytac-po 1porodzie 4lata temu zalecali po kazdej wizycie w toalecie tantum rosa albo octenisept i ja uzywalam ren drugi. A teraz mowicie o piance (jesli chlodzi to super! Pomoze na opuchniete krocze.. jak by w szpitalu dawali zamrozoną podpaske po porodzie to tez by bylo super ale nie wiem czy dają) a tantum rosa tez bierzeci seby po siusiu polac krocze? Trzeba przeciez po kazdej wizycie wntoalecie sie podmyc.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
No właśnie mi zależy na dużych pojemnikach. Na mniejsze rzeczy będą półki i szuflady jeszcze w garderobie bo duże nam wyszły. Tylko zastanawiam się które pojemniki się sprawdzą do tego kallaxa bo w necie jest nacisk na szuflady i szafki A tego niepotrzebuje.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Trzymam już kciuki za kobitki które gotowe do rodzenia. Ja mimo tego że ciężko jeszcze chce zostać jednak w dwupaku. Chciałabym urodzić o czasie lub chociaż w 39 tygodniu. Dobrze Dla dziecka i dla mnie pod kątem przygotowań. Najpilnoejsze rzeczy już mam przygotowane ale Chciałabym wlasbie jeszcze dograc takie rzeczy wizualne, ozdobić pokoje itp.
katwie27 lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Audrey wrote:Totoro, jak to wód nie ma? W sensie że odeszły i każda do szpitala?
Ounai, Marta to już sporą dziewucha ❤
A ja wstaje z wyra bo moja chyba domaga się śniadania i lecę na paznokcie 😊
Tak, odeszły nagle, bez żadnej zapowiedzi i jazda do szpitalaa dopiero potem męczarnia, bo rozwarcie szło wolno🙄
-
Ptysio ja mam uczucie chlodzenia po nim jak Ty. Mi to bardzo się podoba 😊 ale dodatkowo bede brala ze doba tez octenisept. W domu jak cos mam tez kupione tantum rosa.
Co do mebli ikea nie poradze, bo nie mamy takich.
Pap planuje rodzic naturalnie, ale zobaczymy jak wyjdzie 😊
Qunai Marta juz ma piękną wagę 😊 a 20.08 już nie daleko.
Nie spie dzis od 4 i czuje sie jak 🧟♀️💩..
Jestem ciekawa co powie lekarz na nastepnej wizycie.
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ounai dorodna dziewczynka z tej Twojej Marty 😁
Nigdy nie patrzałam na ilość stron w wątku ale faktycznie czasem wpisy przeskakują na wcześniejsze strony 🤔
Ptysio ja mam u syna w pokoju regał kallaxa i super się nam sprawdza, na pułkach mam pudła, które mieszczą ogrom zabawek, fajnie dzięki nim utrzymać ład i porządek.
Regał trofast też mam ale w moim odczuciu bardziej nadaje się dla mniejszych dzieci i na pewno mniej pomieści, aczkolwiek na internecie znalazłam fajne aranżacje z jego udziałem 😉
https://www.ikea.com/pl/pl/p/droena-pudelko-wielobarwny-00467060/
Ptysio lubi tę wiadomość
-
Ja dziś też bez sił do działania 🤷♀️ czwartkowy czas spędzę więc na nierobieniu niczego pożytecznego 🤦♀️ dobrze, że chociaż dzieciaki ładnie się bawią.
Ja, mimo że jestem odrobiona z wyprawką, to jeszcze chciałabym nadrobić kilka zaległości przed porodem, choćby zdjęcia, wyprawkę szkolną i takie tam więc niech lepiej Mały jeszcze grzecznie siedzi w ciepełku 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 10:34
Ptysio lubi tę wiadomość
-
Ptysio wrote:Trzymam już kciuki za kobitki które gotowe do rodzenia. Ja mimo tego że ciężko jeszcze chce zostać jednak w dwupaku. Chciałabym urodzić o czasie lub chociaż w 39 tygodniu. Dobrze Dla dziecka i dla mnie pod kątem przygotowań. Najpilnoejsze rzeczy już mam przygotowane ale Chciałabym wlasbie jeszcze dograc takie rzeczy wizualne, ozdobić pokoje itp.
Strasznie się dziś nie wyspalam. Ciągle miałam jakieś głupie sny, czuje sie naprawdę zmęczona ale zawiozlam syna do przedszkola i muszę trochę ogarną... Fatalnie już znoszę uzywanie maseczki. Byłam dziś w szpitalu po wyniki badań i na małych zakupach spożywczych i myślałam że zejde...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 10:14
Ptysio lubi tę wiadomość
-
ata89 wrote:Mam pytanie do mam, które mają starszaków w domu.
Czy planujecie wysyłać dzieci od września do przedszkola/żłobka?
Na razie jestem nastawiona, że od września syn idzie do szkoły a córka do przedszkola ale jak to będzie tak naprawdę wyglądało to nikt nie wie. Ostatnio w radiu informowali, że po 15 sierpnia podadzą ostateczne wytyczne co do edukacji.