X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam że mam coś z telefonem że strony uciekają 🤦‍♀️

Ounai, dawaj znać 😊 a że tak spytam - jak ten czop wygląda? Skąd wiesz ze to czop? 🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej a ja dziś jakos panikuje że Anielka się mniej rusza. Tzn może nie mniej ale tak delikatnie. Widzę jak brzuch trochę faluje, czuje lekkie rozpychanie co jakiś czas ale nawet jak do niej pukam to nie kopie tylko tak mnie smyrnie lekko od środka albo się trochę wypchnie.
    Myślicie że po prostu taki dzień że zamiast dyskoteki po prostu się przeciąga i rozpycha? Czy to już ten etap że miejsca ma mało i już nie będzie Kung-Fu w brzuchu ?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Jej a ja dziś jakos panikuje że Anielka się mniej rusza. Tzn może nie mniej ale tak delikatnie. Widzę jak brzuch trochę faluje, czuje lekkie rozpychanie co jakiś czas ale nawet jak do niej pukam to nie kopie tylko tak mnie smyrnie lekko od środka albo się trochę wypchnie.
    Myślicie że po prostu taki dzień że zamiast dyskoteki po prostu się przeciąga i rozpycha? Czy to już ten etap że miejsca ma mało i już nie będzie Kung-Fu w brzuchu ?

Ja myślę że to chyba ten etap. U mnie to już wypychanie

Chmurka lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Ptysio;* bo niby się rusza. Niby często. Niby reaguje na to jak stukam w brzuch, ale jednak to nie kopniaki tylko właśnie wypchnięcia itd.i to takie nie bardzo spektakularne

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, to ten etap, moja już dawno nie kopie tylko pcha, jakby obcy siedział 🙈 swoją drogą ma też prawo mieć bardziej leniwy dzień 😊 moja to jak ja szturam to zwykle ma mnie gdzieś, reaguje najbardziej jak szamanko trafia do brzuszka 🤣

Chmurka, AHope lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka u mnie już też nie ma kopnięć takich jak wcześniej, tylko właśnie wypychania, falowania, obijania się o ściany brzucha.. 😅 a leniwe dni też są 👍

Muszę iść do apteki a tak mi się nie chce.. 😭 jakiś leniwy dzień dzisiaj mam. Poszłam spac wczoraj o 22, obudziłam się o 3 i po spaniu. Jak już zdecydowalam się zasnąć drugi raz, to wkurzała mnie mucha i polowałam na nią 😅 ostatniecznie zasnęłam kolejny raz przed 6 👍

Ounai dawaj znać co u Ciebie 😉 ja wypatruje czopa, ale nie widzę nic póki co 🤷 lekarz mi mówił, że to nie ma znaczenia i na bank nie zauważę 😅 no ciekawe.. 😝

Chmurka lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio ja mam pudła DRÖNA (przykładowy link poniżej 😁), ja je lubię i mam nawet w szafach na pawlaczach. Kiedyś były tylko jednokolorowe teraz pojawiły się we wzory koty czy kropki.
    One nie są sztywne i naprawdę mogą sporo pomieścić 😉

https://www.ikea.com/pl/pl/p/droena-pudelko-wielobarwny-00467060/

Krokodylica odebrałam paczkę z książkami, jakoś inaczej sobie wyobrażałam tą książkę 🤪 całkiem grubiutka i z ilustracjami w środku, w każdym razie jestem zadowolona z zakupu, dzięki za polecenie 😀

Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    A ja myślałam że mam coś z telefonem że strony uciekają 🤦‍♀️

Ounai, dawaj znać 😊 a że tak spytam - jak ten czop wygląda? Skąd wiesz ze to czop? 🤔
    Kojarzysz śluz płodny? To coś jak taki lekko przyschniety płodny o żółtawym zabarwieniu. Takie jak koza z nosa. Hmmm nie wiem jak to lepiej określić. Taki glutek zbity, galaretowaty. A więc bo w 1 ciąży też mi tak stopniowo odchodził. Więc obstawiam że taka moja uroda.

Audrey lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tylko ja jestem w czarnej jeśli chodzi o przygotowania pokoju dziecka?
    Mój mąż pracuje na etacie plus do tego gospodarstwo, teraz okres żniw i nie ma kompletnie czasu na malowanie, coś czuję że już będę na ostatnich nogach to dopiero będę łóżeczko rozstawiać 🙈

Leeiila mi przy poorzedniej ciąży odszedł czop na porodówce i uwierz mi nie da się go z niczym pomylić.

Mi dzisiaj mała uciekła na strych i znosiłam jej po tych schodo-drabinach matko strach,że nie wiem. Teraz trochę brzuch pobolewa ale nie wiem czy od tego czy po prostu maluszek gdzieś uciska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 15:00

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leelia, też myślę że to nieprawda ma znaczenia, bo wcale Ci to nie gwarantuje kiedy urodzisz. Może odchodzić 3 tygodnie przed porodem, może odejść 31 dni przed.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zacząl odchodzić dzien przed porodem jakos, ale odeszlo go bardzo duzo.
    Moj syn wrocil normalnie do przedszkola, mialam identyczne powody, co erre - nie chcialam, żeby poczul się odrzucony nagle, jak sie mala urodzi. To była świetna decyzja i jej nie żałuję, syn zadowolony, bo bardzo chce do dzieci, a ja na spokojnie ogarniam.
    I tak jak mówi Ounai, nie ma teraz dzieci z gilami, wiec odpukać nic nie choruje i nie przynosi. Raz mial katar po weekendzie , basenem, wiec zwalam na to.
    Oczywiscie obawiam się jesienych chorób, ale zobaczymy, jak będzie.

Ja dziś się czuję fatalnie, bylam na zakupach, bo szukalam jakichs luźnych spodni, a wyszlam z 2 sukienkami 😂
    Pozniej powiesiłam pranie na słońcu i zrobilo mi się slabo, przez jakies pol godziny mialam zaburzenia wzroku. Serio sie juz wystraszyłam, ale przeszlo. Mega dziwne to bylo.

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza z nosa 😂😂
    No właśnie podobno on może mieć różne formy, odejść w całości, w kawałkach, może być biały, brązowy, podbarwiony krwią 🤷 też mi się wydaje, że jeśli będzie odchodził (a przecież kiedyś musi.. na pewno przed wodami no nie?) to zauważę. A mój pan doktor nie wierzy w moje możliwości, no ale on nie widzi jak ja po każdym sikaniu się oglądam 😅 od papieru po muszle.. klozetowa 😝

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila też słyszałam że może być nawet zabarwiony krwią. Ja sobie tak myślę...ze jak będę sobie siedzieć ma kibelku i ale Co do muszli to i tak nie zajarzę 🤣

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży miałam zabarwiony krwią właśnie, ale odszedł po masażu szyjki więc pewnie dlatego. Teraz był taki żółtawy, ale taka kulka była więc wątpię żeby to było co innego zwłaszcza ze odchodzi przy skurczach

age.png

age.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajta se spokoj z tym czopem bo jeszczr w czeluscia internetów sie zapuscicie i bedziecie szukac fotek 😂 bleh! Jak wam odejdzie to bedziecie wiedzialy,ze to to. To taka galareta-sluz moze byc rozowawa itp. Ale to nie jest przepowiednia porodu :) skurcze i odejscie wód to jest to 😎
    Od paru dni mam wilczy glod a przez cukrzyce nie moge sobie przeciez pozwolic na wieksze porcje :( zjadla bym pizze 😭

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Ptysio ja mam pudła DRÖNA (przykładowy link poniżej 😁), ja je lubię i mam nawet w szafach na pawlaczach. Kiedyś były tylko jednokolorowe teraz pojawiły się we wzory koty czy kropki.
    One nie są sztywne i naprawdę mogą sporo pomieścić 😉

https://www.ikea.com/pl/pl/p/droena-pudelko-wielobarwny-00467060/

Krokodylica odebrałam paczkę z książkami, jakoś inaczej sobie wyobrażałam tą książkę 🤪 całkiem grubiutka i z ilustracjami w środku, w każdym razie jestem zadowolona z zakupu, dzięki za polecenie 😀

Dziękuję bardzo! Tyle tych pudel. O takie mi chodziło. Ładnie pasują do kallaxa tak? Jak na zdjęciu czy gorzej?

ancys85 lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • joana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka to juz ten etap, ze dzidzia tak ma 😊 teraz u mnie juz jest tylko taki obcy w brzuchu 😅

Pap powiedziałaś pizza i juz mam ochote 🙈🙉😁

Britty duzo jest na dalszym etapie jak np ja. Jak na moj tydzien to tez mysle, ze jestem w czarnej ...😅
    Ale napewno bedac na Twoim lozeczko juz mialam zlozone i chyba nawet meble.. chyba 😅
    Z tym ze skladanie naszego lozeczka to bylo 10 minut roboty 🤣

Britty lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa ginekologia też bezie się przynosić, ale dopiero za jakiś czas. Nie ma jeszcze budynku wybudowanego. '

8p3os65gfezqfali.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    Dziękuję bardzo! Tyle tych pudel. O takie mi chodziło. Ładnie pasują do kallaxa tak? Jak na zdjęciu czy gorzej?

Pasują idealnie 😁

Ptysio lubi tę wiadomość

• Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem w czarnej.... Z przygotowaniami, tzn wszytsko jest już kupione, ale leży w pudłach albo w piwnicy 🙈 tyle, że ja mam jeszcze trochę czasu

Britty lubi tę wiadomość

8p3os65gfezqfali.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ