!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ancys!! Taka jedną sama bym wtrąbila!!! calutką!! Ani okruszka bym nikomu nie dala.. takiego mam gloda. Normalnie nie wiem-chyba nie wytrzymam na tej diecie i raz jeden jedyny wpierdziele cos niedozwolonego😭 no taki kawal wielki pizzy bym chciala 😓 i sushi..(ale to ze wzgledu na surowa rybe to po porodzie)...i bulki kajzerki swiezutkie.. juz pal licho te slodycze i cukier ale mąki pszennej mi sie chce 😭 na chleb zytni to juz powoli nie moge patrzec. Ech.. cukrzycowe żale mi sie wlączyly..
Katwie ja tez Ciebie podziwiam ale i wspolczuje,ze nie masz po prostu czasu i sama jedna jedyna wszystko musisz ogarniac. Mlodego to po prostu puszczaj na dol do dziadkow i niech tam sam do nich schodzi sie pobawic. Nie miej zadnych skrupolow! Powiedz wprost rodzicom,ze prosisz o troche pomocy bo wysiądziesz. A z powrotem meza z tego co pisalas to jest bardzo ch*jowa sprawaon wroci jak Ty dziecko na reku bedziesz miala
ancys85 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Katwie - wspolczuje tej rozlaki z mezem!
Ja jeetem u rodzicow akurat ale oni nie sa zbyt kreatywni i tez starsi wiec nie maja sily. Dlatego niestety moje dzieci tutaj ogladaja bardzo duzo bajek....Ale mam to akuratnie gdzies bo poprostu nie mam sil.
Pocieszam sie ze w domu normalnie nie mamy tv ani nie ma bajek zadnych. Chociaz troche mam wyzuty sumienia ze corka zaczela za wczesnie ogladac tv😧. Bo syn to dopiero gdzies od 3rz zaczal cos u dziadkow ogladac a siostra szybciej i obawiam sie ze zniszczylam w niej cos jednak.
Aina wrote:
Jestem zmeczona jam kazda z was ale obawy sa silniejsze
A latwo nie jest mieszkam w betonie w kamienicy mam corke z zaburzeniami ciagle nas bije wyzywa na kazdym kroku bije brata i demoluje dom . jest chwilami ciezko ale nie tesknie do chorob i nie wyobrazam sobie noworodka w tych czasach
Mam tez obawy szczepienia po porodzie. W czasie pandemii
Jejku bardzo wspokczuje. A na co cierpi twoja corka? To bardzo trudne zmagac sie z taka agresja 😧
ancys85 wrote:Krokodylica przeczytaliśmy już dwie skarpetkowe historie 🤭
Kupiłam też kilka szablonów do rysowania więc dziś istne szaleństwo 😁
My tez mamy o skaretkach, swietnie napisana jest ta ksiazka.
Ounai wrote:Ładnie. Ja mam cały dół kallaxa w tych pudłach. Trzymam tam niektóre torebki, dokumenty, reklamówki na zakupy...
Ja dalej mam rozmiar 68 nie wyprasowany, a mała szykuje się chyba na rozmiar 62 😂
Dzisiaj dopiero piorę chustę, część ubrań po synku dopiero moczy się w wodzie z octem haha. Ale przecież ja mam czas
Ounai a po co moczysz te ubranka w occie?
-
Ej, ja jakoś w ciąży nie mam za bardzo ochoty na seksy i staram się niejako ich unikać. Wczoraj dałam się jednak namówić, myślałam, że będę miała z głowy na jakiś czas, a dziś M znowu za mną łazi i pyta, czy moglibyśmy... Eh...
maja2024 lubi tę wiadomość
-
Torba do szpitala
Dziewczyny u mnie szpital zapewnia ubranka wiec nie zabieram tylko zestaw na wyjscie
Ale mam pytanie do tych ktore spakowaly juz torbe
Ile konkretnie zabieracie sztuk ?
Podkladow dla siebie ?
Podkladow dla dziecka?
Tych wielgachnych podpasek u mnie akurat napisali ze ma byc 3 opakowania
Pieluszki rozumiem ze opakowanie
Z powdu pandemii chce zabrac wszystko na gotowo ale mam jedna mala walizke a i kuferek tam wrzuce kosmetyki telefon ładowarkę
Ale jak sie pomieścic ?
Moze dziewczyny świeżo po porodzie macie jakies rady ?
Kupilam 5 koszul ale wciaz nie man szlafroka
Jeszce musze kupic ciemne ręczniki -
Pizza ❤️ jest na trzecim miejscu mojej listy co zjem po porodzie. 3bit i snickers już czekają w szafce, a na obiad po porodzie już zapowiedziałam męzowi, że zamawiamy pizzę 😁
Ja prasuję ciuszki bo tak się utarło, że te niemowlęce się prasuje, bo bakterie itd... 🤷♀️
-
Czyli jutro u mnie na obiad pizza 😅
Ja po wizycie, młody waży 2360g, wymiary w normie, AFI w normie, ułożenie główkowe, ale szyjka miękka i się skróciła. Lekarz mówi, że nie dotrwam do terminu, że praktycznie jestem gotowa, tylko dzidzia jeszcze wysoko. W sumie nie obrażę się, jeśli wyskoczy 2 tygodnie przed tp 🤣Chmurka, ancys85, Krokodylica, Totoro, Leeila26, katwie27, edka85, maja2024, Pogoda, Asia000, AHope lubią tę wiadomość
-
Kotka a ja odpowiem inaczej niz dziewczyny o prasowaniu- ja prasuje zeby je zmiekczyc. One po wysuszeniu mi sie sztywne wydaja bo to bawelna taka zwykle lepsza i ja je prasowaniem zmiekczam-tak mi sie wydaje.
Aina ja biore 1op podkladow na lozko(mysle,ze albo szpital mi da jesli bedzie potrzeba albo mąz dokupi bo paczki mozna przekazywac),2op podkladow/podpasek bella, 3pizamy do karmienia i 1do porodu,cienki szlafrok,1op pieluch 26-30szt, chusteczki dla dzidzi, laktator,butelke,kosmetyczke itp ale ja mam jedną taka duzą wycieczkowa walizke.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja nie lubię jak ciuchy wyglądają jak z tyłka wyjęte, a tylko wybrane, w ogóle te małe lumpki tak wyglądają jak ich nie wyprasuje, to samo pieluchy.
Aina, ja biorę 10szt wielkich podpasek, 2 podkłady takie na łóżko pod moja pupę i tyle. Szpital zapewnia po 5szt na dzień a nawet jak zabraknie to i tak dadzą. 2 k9szule do karmienia i jedną do porodu, ale ja to chyba mam najmniejszą walizkę że wszystkich 🤣 w sumie najwięcej miejsca zajmuje mi szlafrok bo jest taki polarowy zimowy raczej ale nie kupuje specjalnie cienkiego bo potem używać i tak go nie będę. A w szpitalu jest tak ciepło że ubierać szlafrok będę tylko jak będę wychodzić na korytarz.Leeila26 lubi tę wiadomość
-
A ja prasuje bo sama nie chodzę w pogniecionych 😉 po prostu wydaje mi się, że ubranko schludnie wygląda, nawet lepiej się je składa. A takie z suszarki to jak wyjęte krowie z gardła za przeproszeniem. No i z powodu wyparzenia bakterii też 😉
Erre gratki 😊❤️
Podkładów biorę 10szt. w sumie, mam też taka piankowa matę do przewijania żeby rozłożyć na łóżku, wielkich podpasek 3 paczki bo też tak mam napisane. Pieluszki dla dzidzi biore to darmowe opakowanie z Rossmana (pewnie większość z nas 😅) - Mam napisane ok. 30szt.erre lubi tę wiadomość
-
Pisałam post na raty, zanim przeczytałam te dwa Wasze przed moim 😅 ciekawe z czego jeszcze mogą być wyjęte pogniecione ubranka 😂😂
erre, Audrey, Krokodylica, Totoro, joana, maja2024, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez prasuję, żeby pozbyć się bakterii i zeby były ładne i milutkie. Swoje rzeczy i meza tez prasuję, nie mogłabym wyjsc w czymś pogniecionym po prostu.
Poza tym czesto suszę pranie na dworze i nie raz, mimo że przy składaniu je otrzepuję, to podczas prasowania zaplątał się w nie jakis pająk, muszka, robaczek, czy coś innego. Nie dość że to zauważę, to jeszcze wiem, że nawet jakby coś było to z żelazkiem nie ma szans -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny