X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys!! Taka jedną sama bym wtrąbila!!! calutką!! Ani okruszka bym nikomu nie dala.. takiego mam gloda. Normalnie nie wiem-chyba nie wytrzymam na tej diecie i raz jeden jedyny wpierdziele cos niedozwolonego😭 no taki kawal wielki pizzy bym chciala 😓 i sushi..(ale to ze wzgledu na surowa rybe to po porodzie)...i bulki kajzerki swiezutkie.. juz pal licho te slodycze i cukier ale mąki pszennej mi sie chce 😭 na chleb zytni to juz powoli nie moge patrzec. Ech.. cukrzycowe żale mi sie wlączyly..

Katwie ja tez Ciebie podziwiam ale i wspolczuje,ze nie masz po prostu czasu i sama jedna jedyna wszystko musisz ogarniac. Mlodego to po prostu puszczaj na dol do dziadkow i niech tam sam do nich schodzi sie pobawic. Nie miej zadnych skrupolow! Powiedz wprost rodzicom,ze prosisz o troche pomocy bo wysiądziesz. A z powrotem meza z tego co pisalas to jest bardzo ch*jowa sprawa :( on wroci jak Ty dziecko na reku bedziesz miala :(

ancys85 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie - wspolczuje tej rozlaki z mezem!

Ja jeetem u rodzicow akurat ale oni nie sa zbyt kreatywni i tez starsi wiec nie maja sily. Dlatego niestety moje dzieci tutaj ogladaja bardzo duzo bajek....Ale mam to akuratnie gdzies bo poprostu nie mam sil.
    Pocieszam sie ze w domu normalnie nie mamy tv ani nie ma bajek zadnych. Chociaz troche mam wyzuty sumienia ze corka zaczela za wczesnie ogladac tv😧. Bo syn to dopiero gdzies od 3rz zaczal cos u dziadkow ogladac a siostra szybciej i obawiam sie ze zniszczylam w niej cos jednak.
    Aina wrote:

Jestem zmeczona jam kazda z was ale obawy sa silniejsze
    A latwo nie jest mieszkam w betonie w kamienicy mam corke z zaburzeniami ciagle nas bije wyzywa na kazdym kroku bije brata i demoluje dom . jest chwilami ciezko ale nie tesknie do chorob i nie wyobrazam sobie noworodka w tych czasach

Mam tez obawy szczepienia po porodzie. W czasie pandemii

Jejku bardzo wspokczuje. A na co cierpi twoja corka? To bardzo trudne zmagac sie z taka agresja 😧
    ancys85 wrote:
    Krokodylica przeczytaliśmy już dwie skarpetkowe historie 🤭
    Kupiłam też kilka szablonów do rysowania więc dziś istne szaleństwo 😁

My tez mamy o skaretkach, swietnie napisana jest ta ksiazka.
    Ounai wrote:
    Ładnie. Ja mam cały dół kallaxa w tych pudłach. Trzymam tam niektóre torebki, dokumenty, reklamówki na zakupy...

Ja dalej mam rozmiar 68 nie wyprasowany, a mała szykuje się chyba na rozmiar 62 😂
    Dzisiaj dopiero piorę chustę, część ubrań po synku dopiero moczy się w wodzie z octem haha. Ale przecież ja mam czas :P

Ounai a po co moczysz te ubranka w occie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja jakoś w ciąży nie mam za bardzo ochoty na seksy i staram się niejako ich unikać. Wczoraj dałam się jednak namówić, myślałam, że będę miała z głowy na jakiś czas, a dziś M znowu za mną łazi i pyta, czy moglibyśmy... Eh...

maja2024 lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze sie was o to zapytam bo nieustannie o tym piszecie.
    Po co wy te ubranka prasujecie 🤷‍♀️??

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba do szpitala

Dziewczyny u mnie szpital zapewnia ubranka wiec nie zabieram tylko zestaw na wyjscie

Ale mam pytanie do tych ktore spakowaly juz torbe
    Ile konkretnie zabieracie sztuk ?
    Podkladow dla siebie ?
    Podkladow dla dziecka?
    Tych wielgachnych podpasek u mnie akurat napisali ze ma byc 3 opakowania
    Pieluszki rozumiem ze opakowanie

Z powdu pandemii chce zabrac wszystko na gotowo ale mam jedna mala walizke a i kuferek tam wrzuce kosmetyki telefon ładowarkę

Ale jak sie pomieścic ?

Moze dziewczyny świeżo po porodzie macie jakies rady ?

Kupilam 5 koszul ale wciaz nie man szlafroka

Jeszce musze kupic ciemne ręczniki

• Totoro Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizza ❤️ jest na trzecim miejscu mojej listy co zjem po porodzie. 3bit i snickers już czekają w szafce, a na obiad po porodzie już zapowiedziałam męzowi, że zamawiamy pizzę 😁

Ja prasuję ciuszki bo tak się utarło, że te niemowlęce się prasuje, bo bakterie itd... 🤷‍♀️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka prasowanie ma na celu wyparzenie bakteri i roztoczy

Od wiekow tak sie robi i kazda tym tropem prasuje ....ale ja jestem lewa do żelazka wiec moje ubranka wciaz czekaja

• erre Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jutro u mnie na obiad pizza 😅

Ja po wizycie, młody waży 2360g, wymiary w normie, AFI w normie, ułożenie główkowe, ale szyjka miękka i się skróciła. Lekarz mówi, że nie dotrwam do terminu, że praktycznie jestem gotowa, tylko dzidzia jeszcze wysoko. W sumie nie obrażę się, jeśli wyskoczy 2 tygodnie przed tp 🤣

Chmurka, ancys85, Krokodylica, Totoro, Leeila26, katwie27, edka85, maja2024, Pogoda, Asia000, AHope lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuje bo wszędzie jest napisane że powinno się prac ciuszki dziecka w 60 stopniach... Ja piorę w 40 i dodatkowo prasuje żeby wyparzyć bakterie itd. ale spoko, pewnie szybko mi przejdzie;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka a ja odpowiem inaczej niz dziewczyny o prasowaniu- ja prasuje zeby je zmiekczyc. One po wysuszeniu mi sie sztywne wydaja bo to bawelna taka zwykle lepsza i ja je prasowaniem zmiekczam-tak mi sie wydaje.

Aina ja biore 1op podkladow na lozko(mysle,ze albo szpital mi da jesli bedzie potrzeba albo mąz dokupi bo paczki mozna przekazywac),2op podkladow/podpasek bella, 3pizamy do karmienia i 1do porodu,cienki szlafrok,1op pieluch 26-30szt, chusteczki dla dzidzi, laktator,butelke,kosmetyczke itp ale ja mam jedną taka duzą wycieczkowa walizke.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie lubię dzieciom zakładać ubrań które wyglądają jak psu z gardła wyjęte.
    Wolę poprasowane.
    I nie widzę w tym nic dziwnego.

ancys85, Chmurka, erre, Leeila26, AHope lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię jak ciuchy wyglądają jak z tyłka wyjęte, a tylko wybrane, w ogóle te małe lumpki tak wyglądają jak ich nie wyprasuje, to samo pieluchy.

Aina, ja biorę 10szt wielkich podpasek, 2 podkłady takie na łóżko pod moja pupę i tyle. Szpital zapewnia po 5szt na dzień a nawet jak zabraknie to i tak dadzą. 2 k9szule do karmienia i jedną do porodu, ale ja to chyba mam najmniejszą walizkę że wszystkich 🤣 w sumie najwięcej miejsca zajmuje mi szlafrok bo jest taki polarowy zimowy raczej ale nie kupuje specjalnie cienkiego bo potem używać i tak go nie będę. A w szpitalu jest tak ciepło że ubierać szlafrok będę tylko jak będę wychodzić na korytarz.

Leeila26 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prasuje bo sama nie chodzę w pogniecionych 😉 po prostu wydaje mi się, że ubranko schludnie wygląda, nawet lepiej się je składa. A takie z suszarki to jak wyjęte krowie z gardła za przeproszeniem. No i z powodu wyparzenia bakterii też 😉

Erre gratki 😊❤️

Podkładów biorę 10szt. w sumie, mam też taka piankowa matę do przewijania żeby rozłożyć na łóżku, wielkich podpasek 3 paczki bo też tak mam napisane. Pieluszki dla dzidzi biore to darmowe opakowanie z Rossmana (pewnie większość z nas 😅) - Mam napisane ok. 30szt.

erre lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam post na raty, zanim przeczytałam te dwa Wasze przed moim 😅 ciekawe z czego jeszcze mogą być wyjęte pogniecione ubranka 😂😂

erre, Audrey, Krokodylica, Totoro, joana, maja2024, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Pogoda w jakim ?

Narutowicza

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez prasuję, żeby pozbyć się bakterii i zeby były ładne i milutkie. Swoje rzeczy i meza tez prasuję, nie mogłabym wyjsc w czymś pogniecionym po prostu.

Poza tym czesto suszę pranie na dworze i nie raz, mimo że przy składaniu je otrzepuję, to podczas prasowania zaplątał się w nie jakis pająk, muszka, robaczek, czy coś innego. Nie dość że to zauważę, to jeszcze wiem, że nawet jakby coś było to z żelazkiem nie ma szans ;)

• erre Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi prasowanie dziecięcych sprawia wielką satysfakcję, bo kupka pogniecionych szybko zamienia się w kupkę wyprasowanych, nie to co dorosłych, których nie cierpię prasowac 😅

ancys85 lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Leeila o gardle krowy nie słyszałam 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina ja nie wiem, u mnie szpital posze, ze 3 opakowania podkładów, a to zajmuje bardzo duzo miejsca :/

• erre Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila, o tym samym pomyślałam 🤣

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ