X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys!! Taka jedną sama bym wtrąbila!!! calutką!! Ani okruszka bym nikomu nie dala.. takiego mam gloda. Normalnie nie wiem-chyba nie wytrzymam na tej diecie i raz jeden jedyny wpierdziele cos niedozwolonego😭 no taki kawal wielki pizzy bym chciala 😓 i sushi..(ale to ze wzgledu na surowa rybe to po porodzie)...i bulki kajzerki swiezutkie.. juz pal licho te slodycze i cukier ale mąki pszennej mi sie chce 😭 na chleb zytni to juz powoli nie moge patrzec. Ech.. cukrzycowe żale mi sie wlączyly..

Katwie ja tez Ciebie podziwiam ale i wspolczuje,ze nie masz po prostu czasu i sama jedna jedyna wszystko musisz ogarniac. Mlodego to po prostu puszczaj na dol do dziadkow i niech tam sam do nich schodzi sie pobawic. Nie miej zadnych skrupolow! Powiedz wprost rodzicom,ze prosisz o troche pomocy bo wysiądziesz. A z powrotem meza z tego co pisalas to jest bardzo ch*jowa sprawa :( on wroci jak Ty dziecko na reku bedziesz miala :(

ancys85 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie - wspolczuje tej rozlaki z mezem!

Ja jeetem u rodzicow akurat ale oni nie sa zbyt kreatywni i tez starsi wiec nie maja sily. Dlatego niestety moje dzieci tutaj ogladaja bardzo duzo bajek....Ale mam to akuratnie gdzies bo poprostu nie mam sil.
    Pocieszam sie ze w domu normalnie nie mamy tv ani nie ma bajek zadnych. Chociaz troche mam wyzuty sumienia ze corka zaczela za wczesnie ogladac tv😧. Bo syn to dopiero gdzies od 3rz zaczal cos u dziadkow ogladac a siostra szybciej i obawiam sie ze zniszczylam w niej cos jednak.
    Aina wrote:

Jestem zmeczona jam kazda z was ale obawy sa silniejsze
    A latwo nie jest mieszkam w betonie w kamienicy mam corke z zaburzeniami ciagle nas bije wyzywa na kazdym kroku bije brata i demoluje dom . jest chwilami ciezko ale nie tesknie do chorob i nie wyobrazam sobie noworodka w tych czasach

Mam tez obawy szczepienia po porodzie. W czasie pandemii

Jejku bardzo wspokczuje. A na co cierpi twoja corka? To bardzo trudne zmagac sie z taka agresja 😧
    ancys85 wrote:
    Krokodylica przeczytaliśmy już dwie skarpetkowe historie 🤭
    Kupiłam też kilka szablonów do rysowania więc dziś istne szaleństwo 😁

My tez mamy o skaretkach, swietnie napisana jest ta ksiazka.
    Ounai wrote:
    Ładnie. Ja mam cały dół kallaxa w tych pudłach. Trzymam tam niektóre torebki, dokumenty, reklamówki na zakupy...

Ja dalej mam rozmiar 68 nie wyprasowany, a mała szykuje się chyba na rozmiar 62 😂
    Dzisiaj dopiero piorę chustę, część ubrań po synku dopiero moczy się w wodzie z octem haha. Ale przecież ja mam czas :P

Ounai a po co moczysz te ubranka w occie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja jakoś w ciąży nie mam za bardzo ochoty na seksy i staram się niejako ich unikać. Wczoraj dałam się jednak namówić, myślałam, że będę miała z głowy na jakiś czas, a dziś M znowu za mną łazi i pyta, czy moglibyśmy... Eh...

maja2024 lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze sie was o to zapytam bo nieustannie o tym piszecie.
    Po co wy te ubranka prasujecie 🤷‍♀️??

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba do szpitala

Dziewczyny u mnie szpital zapewnia ubranka wiec nie zabieram tylko zestaw na wyjscie

Ale mam pytanie do tych ktore spakowaly juz torbe
    Ile konkretnie zabieracie sztuk ?
    Podkladow dla siebie ?
    Podkladow dla dziecka?
    Tych wielgachnych podpasek u mnie akurat napisali ze ma byc 3 opakowania
    Pieluszki rozumiem ze opakowanie

Z powdu pandemii chce zabrac wszystko na gotowo ale mam jedna mala walizke a i kuferek tam wrzuce kosmetyki telefon ładowarkę

Ale jak sie pomieścic ?

Moze dziewczyny świeżo po porodzie macie jakies rady ?

Kupilam 5 koszul ale wciaz nie man szlafroka

Jeszce musze kupic ciemne ręczniki

• Totoro Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizza ❤️ jest na trzecim miejscu mojej listy co zjem po porodzie. 3bit i snickers już czekają w szafce, a na obiad po porodzie już zapowiedziałam męzowi, że zamawiamy pizzę 😁

Ja prasuję ciuszki bo tak się utarło, że te niemowlęce się prasuje, bo bakterie itd... 🤷‍♀️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka prasowanie ma na celu wyparzenie bakteri i roztoczy

Od wiekow tak sie robi i kazda tym tropem prasuje ....ale ja jestem lewa do żelazka wiec moje ubranka wciaz czekaja

• erre Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jutro u mnie na obiad pizza 😅

Ja po wizycie, młody waży 2360g, wymiary w normie, AFI w normie, ułożenie główkowe, ale szyjka miękka i się skróciła. Lekarz mówi, że nie dotrwam do terminu, że praktycznie jestem gotowa, tylko dzidzia jeszcze wysoko. W sumie nie obrażę się, jeśli wyskoczy 2 tygodnie przed tp 🤣

Chmurka, ancys85, Krokodylica, Totoro, Leeila26, katwie27, edka85, maja2024, Pogoda, Asia000, AHope lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuje bo wszędzie jest napisane że powinno się prac ciuszki dziecka w 60 stopniach... Ja piorę w 40 i dodatkowo prasuje żeby wyparzyć bakterie itd. ale spoko, pewnie szybko mi przejdzie;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka a ja odpowiem inaczej niz dziewczyny o prasowaniu- ja prasuje zeby je zmiekczyc. One po wysuszeniu mi sie sztywne wydaja bo to bawelna taka zwykle lepsza i ja je prasowaniem zmiekczam-tak mi sie wydaje.

Aina ja biore 1op podkladow na lozko(mysle,ze albo szpital mi da jesli bedzie potrzeba albo mąz dokupi bo paczki mozna przekazywac),2op podkladow/podpasek bella, 3pizamy do karmienia i 1do porodu,cienki szlafrok,1op pieluch 26-30szt, chusteczki dla dzidzi, laktator,butelke,kosmetyczke itp ale ja mam jedną taka duzą wycieczkowa walizke.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie lubię dzieciom zakładać ubrań które wyglądają jak psu z gardła wyjęte.
    Wolę poprasowane.
    I nie widzę w tym nic dziwnego.

ancys85, Chmurka, erre, Leeila26, AHope lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię jak ciuchy wyglądają jak z tyłka wyjęte, a tylko wybrane, w ogóle te małe lumpki tak wyglądają jak ich nie wyprasuje, to samo pieluchy.

Aina, ja biorę 10szt wielkich podpasek, 2 podkłady takie na łóżko pod moja pupę i tyle. Szpital zapewnia po 5szt na dzień a nawet jak zabraknie to i tak dadzą. 2 k9szule do karmienia i jedną do porodu, ale ja to chyba mam najmniejszą walizkę że wszystkich 🤣 w sumie najwięcej miejsca zajmuje mi szlafrok bo jest taki polarowy zimowy raczej ale nie kupuje specjalnie cienkiego bo potem używać i tak go nie będę. A w szpitalu jest tak ciepło że ubierać szlafrok będę tylko jak będę wychodzić na korytarz.

Leeila26 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prasuje bo sama nie chodzę w pogniecionych 😉 po prostu wydaje mi się, że ubranko schludnie wygląda, nawet lepiej się je składa. A takie z suszarki to jak wyjęte krowie z gardła za przeproszeniem. No i z powodu wyparzenia bakterii też 😉

Erre gratki 😊❤️

Podkładów biorę 10szt. w sumie, mam też taka piankowa matę do przewijania żeby rozłożyć na łóżku, wielkich podpasek 3 paczki bo też tak mam napisane. Pieluszki dla dzidzi biore to darmowe opakowanie z Rossmana (pewnie większość z nas 😅) - Mam napisane ok. 30szt.

erre lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam post na raty, zanim przeczytałam te dwa Wasze przed moim 😅 ciekawe z czego jeszcze mogą być wyjęte pogniecione ubranka 😂😂

erre, Audrey, Krokodylica, Totoro, joana, maja2024, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Pogoda w jakim ?

Narutowicza

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez prasuję, żeby pozbyć się bakterii i zeby były ładne i milutkie. Swoje rzeczy i meza tez prasuję, nie mogłabym wyjsc w czymś pogniecionym po prostu.

Poza tym czesto suszę pranie na dworze i nie raz, mimo że przy składaniu je otrzepuję, to podczas prasowania zaplątał się w nie jakis pająk, muszka, robaczek, czy coś innego. Nie dość że to zauważę, to jeszcze wiem, że nawet jakby coś było to z żelazkiem nie ma szans ;)

• erre Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi prasowanie dziecięcych sprawia wielką satysfakcję, bo kupka pogniecionych szybko zamienia się w kupkę wyprasowanych, nie to co dorosłych, których nie cierpię prasowac 😅

ancys85 lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Leeila o gardle krowy nie słyszałam 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina ja nie wiem, u mnie szpital posze, ze 3 opakowania podkładów, a to zajmuje bardzo duzo miejsca :/

• erre Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila, o tym samym pomyślałam 🤣

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ