X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuje wszystkie ubrania, tak samo jak ręczniki itd. Nie lubię jak jest to wszytsko pomięte, bo brzydko wygląda.

8p3os65gfezqfali.png
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, Aina kto jeszcze jest z Krakowa? Który szpital wybrałyście?

8p3os65gfezqfali.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Haha Leeila o gardle krowy nie słyszałam 😂

Serio? U mnie się tak całe życie mówiło.. 😅 wynika to chyba z tego, że krowa przeżuwa.. połyka, robi ,,cofkę" i żuje jeszcze raz 😂😂 to właśnie takie są te ubranka bez prasowania 😂🤦

Natalii, to_tylko_ja, AHope lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Pisałam post na raty, zanim przeczytałam te dwa Wasze przed moim 😅 ciekawe z czego jeszcze mogą być wyjęte pogniecione ubranka 😂😂

Umieram że śmiechu 🤣🙈 faktycznie, aż przeczytałam wszystkie 3 komentarze jeszcze raz 😂

Leeila26, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapraszam serdecznie 😉😁
    A te które by chciały a nie mogą ugoszcze po porodzie 😉

Erre super wieści!
    Napięcie rośnie... ciekawe która będzie następna tuliła swoje dzieciątko?!

Ja też lubię wyprasowane ubrania, moje i męża niektóre czasem odpuszczam ale dzieciaki maja zawsze ogarnięte 😉
    dobry film i mogę prasować 😂😜
    Chmurka niekoniecznie Ci przejdzie, z wcześniejszych Twoich wpisów wnioskuję, że jednak będziesz romansowała z żelazkiem 🙊🙈

erre, Chmurka lubią tę wiadomość

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też prasuje z tego samego powodu co Pap. Nawet o bakteriach chyba nie pomyślałam powiem szczerze :D Ubranka są zwyczajnie milsze w dotyku, bawełna robi się miekka. Dla synka ogólnie robię tak, że pranie składa. Do szafki, prasuje mu ubrania odszedł wyjściem np do przedszkola lub jak mamy jakiś wyjazd, wizyte. Na podwórko, po domu nakładam mu nie uprasowane rzeczy. Darowalam sobie prasowanie jak musialam stać po pracy do północy przy zelazku i doszłam do wniosku, że ja jestem ważniejsza i moje zdrowie niż to pranie. Ale nie wyobrażam sobie wcale nie prasowac. Pamiętam jak koleżanka mi mówiła, że przestane prasowac, że ona yez przestala a długo się zapierala. No i do tego doszło. Potem ja w ten sam sposób namówiłam do tego moja bratowa k też mówi że jest szczęśliwsza jak nie stoi ciągle przy zelazku.
    Ja jutro wizytuje. Mam odebrane wyniki badań, został wymaż z pochwy. Nie wiem czy zleci mi jeszcze jakaś morfologie przed porodem czy nie. Spakowalam walizkę i pod ręczna torbę do szpitala która wezmę zamiast torebki. Mam tam. Naj potrzebnie ja ze rzeczy na wejście że tak powiem. Muszę chyba tylko zmienić ręczniki bo wzięłam jasne a to kiepski pomysl.
    Aina ja wziął 3 paczki tych dużych podpasek, myślałam o dwóch ale skoro nie ma męża to wolę nie fatygowac rodziców bo i tak będą musieli zająć się moim synemni pewnie wziąć urlop. Paczke tych podkladow, ale myślę że to za dużo bo pamiętam że mi zostały po porodzie. Wzięłam paczke podpasek, zwłaszcza na wyjście że szpitala żeby nie iść z ta wielka podpaska. Mam łącznie 4 pizamy e tym jedna w tej podręcznej torbie, 2 staniki ale chyba sobie od do mówię jeden bo czuje z e będzie gorąco a ja spocona j będę się wkurzac tylko, majtki, skarpetki, klapki, majtki poporodowe łącznie 3 po. po 2 szt., oj ogólnie wszystko z tych dostępnych w internecie list. Muszę tylko zostawić sobie kartkę z tym co dopakowac np tusz do rzes, suszarka do włosów, ładowarka do teleflnu, ubrania na wyjście. Ogół ie jestem już przygotowana. Zostalk mi tylko ogarnąć pokój, chce ubrać firanki, umyć okna, posprzatac moje dokumenty na biurku. Muszę jeszcze też obniżyć łóżeczko ale zrobię to później bo mam szufladę bez przykrycia i nie chce że u nich się rzeczy kurzyly, niby mam je w pokrowce chyba ale mimo wszystkk... Dziś przyszła szafe czkawką z ikei. Brakowało mi czegoś koło komory z przewijakiem na kosmetyki małego, leki, pieluszki itp.
    Jutro mam wizyte o 15:30. Za chwilę idę podjąć próbę ogolenia się kremem. Słabo ni na sama myśl...

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Totoro Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro wizytuję, ok. 12. Nie mogę się doczekać z jednej strony a z drugiej łapie mnie stresik😬 boję się, że się coś pochrzani na samej końcówce...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, zapomniałam pogratulować udanych wizyt. :)

Ja też lubię prasować dziecięce a moich i męża nie. :)

Też się uśmiałam i nie słyszałam wcześniej o krowim gardle. ;)
    U mnie się mówi psu z gardła. :)

Ancys mniam. Że Ci się chce pizze robić, szacun. Ja już nie mam siły na nic. Robię bo muszę. Byłam dzisiaj na zakupach bo mi dziura na palcu w balerinach wypadła :P a schylić się i zapiąć sandały nie ma szans. Kupiłam nowe baleriny i klapki ale takie skórzane, do chodzenia do sklepu i do miasta. Pierwszy raz mam klapki zamiast sandałów i nie wiedziałam czy wypada w takich chodzić no ale ciul tam. :)

ancys85, Leeila26 lubią tę wiadomość

• Dave87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy od kilku godz tak mnie swędzi i piecze lewy sutek że nie wytrzymam . Co mogę na to zaradzić ,czym posmarować i od czego to może być ?

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave mnie ostatnio swędziało koło lewego sutka bo mi jakaś zmiana wyskoczyła. Smarowałam bepanthen sensiderm, tym od leczenia egzemy. Pomogło. :)

• erre Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle miałam pobrany GBS z pochwy, prawie parsknęłam śmiechem, tak mnie łaskotało 😅 Ale dostałam wymazówkę do ręki i mam sobie sama zanieść do dowolnego labu, a że już było po 18, to wszystko w mieście zamknięte 😐

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuje "cos" zwykle mniej wiecej raz w roku 😂. Np na wigilie koszule meza i np to co zakladam a jest to cos tylko na ta okazje a wymaga prasowania. Zycia szkoda 😄
    Dzieciecych nigdy nie prasowalam. Ale znam takich co nawet majtki prasuja 😂
    Jeszcze z brzuchem i w tym upale stac przy zelazku 😱.
    No ale co kto lubi 😉. Moja tesciowa to sie chyba za glowe lapie bo ona to stara farmaceutka ktora wychowala dzieci w sterylnych warunkach a nas zawsze przeprasza np. ze kocyk ktory akurat nam daje nie jest swiezo wyprany itp.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah Ancys:) nawet nie wiedziałam że dałam się tak poznać na forum:P ale masz rację:P pewnie jeszcze długo będę stała przy desce do prasowania:)

ancys85 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to od jutro urlop meza i mamy jechac nad morze a ja sie przeziebilam....bosko poprostu. Wlasnie wypilam moj magiczny napoj ale nie wiem czy nie za pozno.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, Totoro powodzenia na jutrzejszych wizytach!

Krokodylica do południa się byczyłam więc wieczorem zaszalałam 😁
    Ja w zeszłym tygodniu kupowałam sandały, skusiłam się na crocsy (już nie wiem gdzie kupować buty, bo nawet venezia daje ciała 🤦‍♀️) i jak na razie rewelacyjnie mi się w nich chodzi.

Dave pierwsze co mi przyszło do głowy to maść która się stosuje na pogryzione sutki.

Totoro lubi tę wiadomość

• Aina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia ma wade genetyczna brakuje jej czesci chromosomu na to skladaja sie różne problemy rozwojowe opozninie wiotkosc miesni . zaburzenia autystyczne zachowania osteroporoza nieprawidłowo uksztaltowana wewnatrz glowka i pozrastane szwy . mozna by ksiazke napisać ale idziemy do przodu dla osoby obcej w pierwsze 15 minut nie widać duzej roznicy pozniej corcia sie dekompensuje i widac nasze braki i zaburzenia. Od urodzenia jesteśmy w terapii i rehabilotacji zbieramy 1 % i walczymy o przyszlosc w ktorej mloda bedzie jak najmniej zalezna od innych.

Z tego wzgledu mialam amniopunkcje.... Mala ma wykluczone wady genetyczne

Jesli chodzi o SZPITAL W KRAKOWIE to ja jestem ze Śląska a tak wyszlo ze jezdzimydo Krakowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 01:56

• Dave87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:

Ja w zeszłym tygodniu kupowałam sandały, skusiłam się na crocsy (już nie wiem gdzie kupować buty, bo nawet venezia daje ciała 🤦‍♀️) i jak na razie rewelacyjnie mi się w nich chodzi.

Dave pierwsze co mi przyszło do głowy to maść która się stosuje na pogryzione sutki.
    Myślisz o ziajce z lanolina?

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:

Ja mam crocsy takie japonko sandalki. Sa superanckie. Jedne z najwygodniejszych butow jakie mialam, moge w nich dlugo chodzic (i to w ciazy!) i stopy nic nie bola. Do tego sa bardzo praktyczne bo sie nie brudza a jak brudza to sie je poprostu myje i juz no i wygladaja ze nie do zdarcia sa.

ancys85 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave87 wrote:
    Myślisz o ziajce z lanolina?

Pomyślałam o takim typowo na pogryzione sutki, jak np. Maltan ale ten z ziajki według mnie też się nada, bo niezależnie czy mowa o ziajce na sutki czy o lanolinie kosmetycznej 😁, według ulotki oba łagodzą podrażnienia, ponadto lanolina natłuszcza i zmiękcza naskórek, przynosi ulgę przesuszonej skórze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 22:33

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak gorąco. Tyle co się wykąpałam i zaś jestem cała spocona, nawet cycki się pocą. :)

Mąż mnie wczoraj pyta "to na kiedy ty masz ten termin?". Mówię że 24 września a ten do mnie że sapię i stękam jak bym już miała rodzić. Ogr jeden. :) Ciekawa jestem czy jak by tak jeden z drugim chłopem chociaż miesiąc w ciąży chodził to czy nadal byli by tacy mądrzy.

ancys85, to_tylko_ja, Ptysio lubią tę wiadomość

‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ