❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tym się pocieszam, że jest czas
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Drogie mamy,jak to jest z Paracetamolem w czasie ciąży,zwłaszcza w 1 trymestrze?Zdania wśród lekarzy są podzielone,a ja jestem ciekawa,czy macie jakieś doświadczenia z Apapem właśnie na początku ciąży?Dziś dostałam migreny,wzięłam jedna tabletkę,atak póki co złagodniał,ale nie wiem czy to wystarczy,czy po czasie działania paracetamolu straszny ból nie zaatakuje znowu...Dodam,że jestem migrenowcem od dziecka i mam silne ataki z aurą,zaburzeniami mowy,wymiotami.Liczyłam że w tej ciąży,tak jak w poprzedniej z synkiem,nie będą mnie męczyć,ale niestety...Teraz się martwię,czy przypadkiem nie zaszkodziłam dziecku tym Apapem...ehhh,szkoda gadać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 14:49
-
nick nieaktualnyminmi wrote:Drogie mamy,jak to jest z Paracetamolem w czasie ciąży,zwłaszcza w 1 trymestrze?Zdania wśród lekarzy są podzielone,a ja jestem ciekawa,czy macie jakieś doświadczenia z Apapem w pierwszym trymestrze?Dziś dostałam migreny,wzięłam jedna tabletkę,atak póki co złagodniał,ale nie wiem czy to wystarczy,czy po czasie działania paracetamolu straszny ból nie zaatakuje znowu...Dodam,że jestem migrenowcem od dziecka i mam silne ataki z aurą,zaburzeniami mowy,wymiotami.Liczyłam że w tej ciąży,tak jak w poprzedniej z synkiem,nie będą mnie męczyć,ale niestety...Teraz się martwię,czy przypadkiem nie zaszkodziłam dziecku tym Apapem...ehhh,szkoda gadać.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
U mnie na razie jedna nospa (dwa razy po pół) na ból podbrzusza bo już na tyle był silny że nie dawał mi się skupić. O ile można, lepiej unikać dodatkowych leków, ale czasem bywa różnie
Maybelle a jakieś naturalne sposoby na alergię, które może by pomogły? Jest coś takiego co by na Ciebie działało? Próbowałaś?
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Maybelle wrote:Niestety, mam alergię już od podstawówki i tylko leki jak zyrtek trochę pomagają (też nie zawsze)
Zbyt silne te ataki dostaje, a teraz e ciąży to już w ogóle jak organizm jest osłabiony
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Paracetamol raczej nie zaszkodzi. Na razie nic mnie jeszcze nie bolało do tego stopnia żeby łykać tabletkę ale paracetamol czeka w pogotowiu. Przy covidzie zastosowałam:
Prenalen Gardło z maliną i propolisem, pastylki do ssania bez cukru
Prenalen Katar, spray do nosa
Argentin T, spray do gardła, 20 ml
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Ja biorę od dawna w sumie mama dha premium plus. Pan tabletka też ma je w rankingu
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
nick nieaktualny
-
Maybelle wrote:Dziewczyny kiedy wizytujecie? 😊
Ja czekam na datę prenatalnych. Mam dostać powiadomienie od lekarza kiedy mam się stawić. I tak to pewnie będzie pod koniec lutego 🙃 Chciałabym juz być po 😉
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
minmi wrote:Drogie mamy,jak to jest z Paracetamolem w czasie ciąży,zwłaszcza w 1 trymestrze?Zdania wśród lekarzy są podzielone,a ja jestem ciekawa,czy macie jakieś doświadczenia z Apapem właśnie na początku ciąży?Dziś dostałam migreny,wzięłam jedna tabletkę,atak póki co złagodniał,ale nie wiem czy to wystarczy,czy po czasie działania paracetamolu straszny ból nie zaatakuje znowu...Dodam,że jestem migrenowcem od dziecka i mam silne ataki z aurą,zaburzeniami mowy,wymiotami.Liczyłam że w tej ciąży,tak jak w poprzedniej z synkiem,nie będą mnie męczyć,ale niestety...Teraz się martwię,czy przypadkiem nie zaszkodziłam dziecku tym Apapem...ehhh,szkoda gadać.
Jestem migrenowcem... Właśnie zakończył się mój atak trzydniowej męki. Nie wzięłam nic... Przy córce miałam straszne bóle głowy 4 miesiace, nie wytrzymywałam i czasem podjadałam SARIDON (na paracetamolu jest) - córeczka urodziła się zdrowa. Dawno temu nie wiedząc że jestem w ciąży przebywając na wakacjach strasznie bolał mnie ząb. Nie chciałam robić problemu i co dnia łykałam apap, by jakoś przetrwać... po powrocie okazało się że jestem w ciąży. Straciłam ją po dwóch miesiącach, myślę, ze ta ilośc mogła zaszkodzić płodowi . Przy pierwszej córce i przy synu migren w ciąży nie miałam wcale, przy wspomnianej wyżej córce do 4 miesiąca potem spokój. Zobaczymy jak teraz. W środę mam wizytę u lekarza, zobaczymy co doradzi...
Ja obecnie zastanawiam się nad szczepieniem.
eva