❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc Dziewczyny, witam się z Wami bardzo nieśmiało bo zobaczyłam dopiero blade II na teście, dziś 34 dc, więc o 5 dni za długo. Boję się czy coś z tego będzie bo ten test taki słaby, ale chciałam Was zapytać czy badacie położenie szyjki macicy i jak to u Was wypada na tym etapie? Dla wszystkich Was zdrówka i powodzenia!
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie,
ja po pierwszej wizycie, wg OM 7+6, wg usg 7+4 więc nawet nieźle. Po przechorowanym covidzie Serduszko na szczęście bije 🥰 dzidzia mierzy 1,3 cm i wszystko dobrze wygląda
Jutro badania, w poniedziałek posiew moczu ze względu na wcześniejsze bakterie w moczu i nawracające ZUM.
1.02 kolejna wizyta i wtedy umawiamy się z doktorkiem na prenatalne, wtedy też założy kartę ciąży.
Trochę się uspokoiłam, mój W był przy usg. Także rośniemyMaybelle, Miisia94, MałaStokrotka, aga90, b_girl24, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie ❤️
Conte super, że wszystko u Was dobrze 🥰
Mnie czeka wizyta serduszkowa 28.01. W miniony piątek byłam na usg, pęcherzyk ładnie urósł, był tez pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka 🥰
Raczej nie mam mdłości, chociaż rano dziwnie się czuje, bo niby ssie z głodu ale ciężko mi wchodzi sniadanie. Też zupełnie nie mam parcia na słodycze, mogłyby nie istnieć. Ale za to ciągle mam ochotę na owoce, głównie cytrusy. No i cycki tez mi się nie mieszczą w stanikach, został mi jeden który aktualnie pasuje a do tej pory był za duzy 😁 -
Miisia94 wrote:Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie ❤️
Conte super, że wszystko u Was dobrze 🥰
Mnie czeka wizyta serduszkowa 28.01. W miniony piątek byłam na usg, pęcherzyk ładnie urósł, był tez pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka 🥰
Raczej nie mam mdłości, chociaż rano dziwnie się czuje, bo niby ssie z głodu ale ciężko mi wchodzi sniadanie. Też zupełnie nie mam parcia na słodycze, mogłyby nie istnieć. Ale za to ciągle mam ochotę na owoce, głównie cytrusy. No i cycki tez mi się nie mieszczą w stanikach, został mi jeden który aktualnie pasuje a do tej pory był za duzy 😁Miisia94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a jak to teraz jest z wizytami położnej?
Moja siostra kilka lat temu jak była w ciąży to położna do niej przyjeżdżała co jakiś czas na wywiad. Robiła jakieś badania, przywoziła próbki kremów, butelki, przekazywała jakąś wiedzę na temat ciąży, dziecka, porodu, karmienia itp.
Jak to zrobić, zeby do mnie też przyjeżdżała ? -
conte wrote:Witajcie,
ja po pierwszej wizycie, wg OM 7+6, wg usg 7+4 więc nawet nieźle. Po przechorowanym covidzie Serduszko na szczęście bije 🥰 dzidzia mierzy 1,3 cm i wszystko dobrze wygląda
Jutro badania, w poniedziałek posiew moczu ze względu na wcześniejsze bakterie w moczu i nawracające ZUM.
1.02 kolejna wizyta i wtedy umawiamy się z doktorkiem na prenatalne, wtedy też założy kartę ciąży.
Trochę się uspokoiłam, mój W był przy usg. Także rośniemy
Super, że wszystko jest dobrze .
Jakie miałaś objawy przy covid?
strasznie się boję czy covid u mnie wpłynie na rozwój zarodka
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
nick nieaktualnyMadisonie wrote:Super, że wszystko jest dobrze .
Jakie miałaś objawy przy covid?
strasznie się boję czy covid u mnie wpłynie na rozwój zarodka
Typowo jak przy grypie, 3 dni gorączki, trochę bólu stawów i głowy, kaszlu i kataru. Tylko, ze ja zaszczepiona 2x -
conte wrote:Typowo jak przy grypie, 3 dni gorączki, trochę bólu stawów i głowy, kaszlu i kataru. Tylko, ze ja zaszczepiona 2x
U mnie bez temperatury, gardło 3 dni bolało, tylko katar mega mnie męczył, żadnych bóli mięśni,kaszlu praktycznie wcale.
Badanie szyjki to bardziej z mojej strony taki nawyk po długim czasie starań o pierwsza ciążę gdy musialam określać owulacje po wielu symptomach. I wiem że na początku ciazy szyjka tez ma określone położenie, nie ma to nic wspólnego z określaniem szyjki juz w późniejszej ciąży. Ale to było takie pobieżne pytanie, moje skrzywienie z czasów bardzo trudnych starań...
-
Sansivieria wrote:Badanie szyjki to bardziej z mojej strony taki nawyk po długim czasie starań o pierwsza ciążę gdy musialam określać owulacje po wielu symptomach. I wiem że na początku ciazy szyjka tez ma określone położenie, nie ma to nic wspólnego z określaniem szyjki juz w późniejszej ciąży. Ale to było takie pobieżne pytanie, moje skrzywienie z czasów bardzo trudnych starań...
-
nick nieaktualny
-
Sansivieria wrote:Badanie szyjki to bardziej z mojej strony taki nawyk po długim czasie starań o pierwsza ciążę gdy musialam określać owulacje po wielu symptomach. I wiem że na początku ciazy szyjka tez ma określone położenie, nie ma to nic wspólnego z określaniem szyjki juz w późniejszej ciąży. Ale to było takie pobieżne pytanie, moje skrzywienie z czasów bardzo trudnych starań...
Ja tak jak Dusiaa i Maybelle nigdy nie badałam szyjki, lekarz ocenił, wszystko ok i więcej o tym nie myślałam. Ale wydaje mi się że nie ma co badać jak już jesteś w ciąży, skoro wcześniej to było do sprawdzenia jak owulacja
A co do porodu to planowałam SN, ale gin coś wspominała, że z moim mięśniakiem może być wskazanie do CC, ale zobaczymy jak się będzie zachowywał w ciąży. Także natura zdecyduje -
Czasami aż się boję, bo ja nie mam w ogóle mdłości... Może przez chwilę mnie zemdli ale zupełnie mi to nie przeszkadza w jedzeniu :p może jeszcze przyjdą :p
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
MayMasza wrote:Czasami aż się boję, bo ja nie mam w ogóle mdłości... Może przez chwilę mnie zemdli ale zupełnie mi to nie przeszkadza w jedzeniu :p może jeszcze przyjdą :p
Ja mam tak samo, czasem czuję takie "zamulenie" i nic więcej. Moja mama w 2 ciążach nie miała żadnych mdłości więc nie ma się co martwić na zapas .
Właśnie dlatego sie denerwuje. Piersi mnie bolą ale i tak mam wrażenie że mniej. Naprawdę czasem myślę że lepiej bym miała jakieś objawy... Co prawda jeszcze kilka dni jest na ich pojawienie ale mimo to się denerwuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 13:50
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅