❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się najlepiej czuję w koszuli nocnej, nic nie przeszkadza , a przez covida od ponad tygodnia głównie spędzam czas pod kołdrą. Mam straszne ataki głodu i nie mogę jeść nic słodkiego, nawet banan "rośnie mi" w buzi i gotowana marchewka jest zbyt słodka.
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Kurcze, ja za to słodkie jem ciagle... nie umiem się powstrzymać. 'Żrę' jak głupia! Wolałabym nie tyć już na samym początku hahaha
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
MayMasza wrote:Kurcze, ja za to słodkie jem ciagle... nie umiem się powstrzymać. 'Żrę' jak głupia! Wolałabym nie tyć już na samym początku hahaha
Może to chwilowe
Wcześniej codziennie zaczynałam dzień od słodyczy i kawy, a teraz zmiana o 180 stopni
MartiMarti wrote:Mi też zostaje czekać na prenatalne jestem umówiona na 18 lutego 😍
W tamtym tygodniu dzidziuś miał 8 mm … nie wiem jak doczekam do tych prenatalnych 😆😆😆
Zostałam sama w Polsce mąż pojechał beze mnie do Belgii do domu … i smutno mi trochę. Jakoś muszę wytrwać do tego 12 tygodnia bez niego 😓 pierwsza nasza taka długa rozłąka.
Zastanawialiście sie może nad testami Harmony albo Nifty? Są bardzo drogie i nie wiem czy robić czy jednak odpuścić. Co myślicie ? -
Madisonie wrote:Witajcie,
Na wstępie gratuluję wam serdecznie upragnionych ciąż
Czekam na wizytę potwierdzającą ciążę, która ma się odbyć 24 stycznia (Niestety miała być wcześniej ale dopadł mnie covid - na szczęście przechodzę dość łagodnie)
Ostatni okres miałam 2 grudnia, wg aplikacji termin porodu został wyznaczony na 5/09/2022r. Sprawdzałam betę HCG 5 stycznia wyniosła 18558,8. Strasznie się boję czy wszystko jest ok. -
Ja w domu śmigam w dresiku, ale żeby wyjść do ludzi już jakoś wyglądać trzeba muszę pomyśleć o nowych spodniach w takim razie, bo nieprzyjemne to ciśnięcie w brzuszek. Dobrze wiedzieć, że nie oszalałam. 🙈 a póki co muszą mi wystarczyć kiecki
Ja zaczęłam mieć problem z jedzeniem, miewam nudności i śniadanie skończyłam jeść dziś jakoś koło 13.. wieczorem mam większy apetyt. Ale przy zgadze muszę na to uważaćDusiaa lubi tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Cześć Madisone 😊
MartiMarti, ja nie robię dodatkowych badań, poza usg prenatalnym. Nie mam zamiaru usuwać ciąży, więc dla mnie to zbędne 😉 -
Dusiaa wrote:Ja miałam okres 3 grudnia, więc mniej więcej tak samo . U lekarza byłam i jak pisałam wcześniej i co również potwierdziły dziewczyny, było nieco za wcześnie. Mnie wizyta trochę uspokoiła, ale nawet karty mi nie założono, więc ten 24 stycznia wydaje się być dobrym terminem
Faktycznie czasem lepiej poczekać chociaż w tej sytuacji trudno o cierpliwość.
Maybelle wrote:Mnie mdłości nie dają wytchnienia już 2 tydzień. W sumie mam tak, że mam parę dni strasznych mdłości (nie wymiotuję, z córką też nie wymiotowałam, więc chyba tak już mam) i wszystko staje mi w gardle. A później 2-3 dni trochę lepiej, już mogę zjeść coś więcej, a później od nowa mega mdłości. Dzisiaj na przykład rano obudzilam się i czulam się fajnie. Śniadanie zjadlam, wszystko ok. Za to po południu znowu mdłości i znowu to samo 🤢🤢
Czekam z wytęsknieniem do 2 trymestru, bo ostatnio wtedy wszystko mi przeszło i czulam się jak dawna ja 😄
Czytałam, że imbir pomaga, czy próbowałaś może?
MałaStokrotka wrote:Ja w domu śmigam w dresiku, ale żeby wyjść do ludzi już jakoś wyglądać trzeba muszę pomyśleć o nowych spodniach w takim razie, bo nieprzyjemne to ciśnięcie w brzuszek. Dobrze wiedzieć, że nie oszalałam. 🙈 a póki co muszą mi wystarczyć kiecki
Ja zaczęłam mieć problem z jedzeniem, miewam nudności i śniadanie skończyłam jeść dziś jakoś koło 13.. wieczorem mam większy apetyt. Ale przy zgadze muszę na to uważać -
Madisonie wrote:Może to chwilowe
Wcześniej codziennie zaczynałam dzień od słodyczy i kawy, a teraz zmiana o 180 stopni
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Madisonie wrote:Czytałam, że imbir pomaga, czy próbowałaś może?
Zależy kto co lubi, ale ja rano piję kawę z dodatkiem imbiru w proszku, no i imbir surowy ląduje wszędzie (woda, zioła herbata, soki). Lekarz ponadto powiedział, że nie wolno mieć pustego żołądka, a jeść najlepiej co 2h małe porcje -
Mnie w pierwszej ciąży totalnie odrzuciło od kawy! Nie mogłam nawet łyka zrobić,gdzie normalnie wypijałam 4-5 dziennie i to takich bardzo mocnych. Teraz ograniczam się do jednej rano, ale nadal mi smakuje oby tak zostało.
Z zachcianek to mam smaka na surową paprykę od ponad tygodnia. -
Cześć i gratuluję wszystkim dziewczynom, które również dołączyły.
Dziś też miałam pierwszą wizytę. Ciąża potwierdzona, wszystko ok, wg USG 7+2, ale niestety mam krwiaka i trzeba uważać żeby nie urósł.
Mnie mdłosci też bardzo męczą w sumie przez cały dzień. Mąż mi rano śniadanie robi, bo nie jestem w stanie nawet patrzeć na jedzenie. Od słodyczy też mnie odrzuciło. Staniki już od samego początku też za małe. Mam wrażenie, że tym razem gorzej przechodzę ten 1 trymestr choć w poprzedniej ciąży też nie było kolorowo.
Jeśli chodzi o badania, to jeśli prenatalne wyjdą ok, to nie planuję dodatkowych.
No i na razie jakoś nie czuję wielkiego szczęścia, za to strach jak to będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 21:02
agniecha2101 lubi tę wiadomość