❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się najlepiej czuję w koszuli nocnej, nic nie przeszkadza
, a przez covida od ponad tygodnia głównie spędzam czas pod kołdrą. Mam straszne ataki głodu i nie mogę jeść nic słodkiego, nawet banan "rośnie mi" w buzi i gotowana marchewka jest zbyt słodka.
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Kurcze, ja za to słodkie jem ciagle... nie umiem się powstrzymać. 'Żrę' jak głupia! Wolałabym nie tyć już na samym początku hahaha
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
MayMasza wrote:Kurcze, ja za to słodkie jem ciagle... nie umiem się powstrzymać. 'Żrę' jak głupia! Wolałabym nie tyć już na samym początku hahaha
Może to chwilowe
Wcześniej codziennie zaczynałam dzień od słodyczy i kawy, a teraz zmiana o 180 stopni
MartiMarti wrote:Mi też zostaje czekać na prenatalne
jestem umówiona na 18 lutego 😍
W tamtym tygodniu dzidziuś miał 8 mm … nie wiem jak doczekam do tych prenatalnych 😆😆😆
Zostałam sama w Polsce mąż pojechał beze mnie do Belgii do domu … i smutno mi trochę. Jakoś muszę wytrwać do tego 12 tygodnia bez niego 😓 pierwsza nasza taka długa rozłąka.
Zastanawialiście sie może nad testami Harmony albo Nifty? Są bardzo drogie i nie wiem czy robić czy jednak odpuścić. Co myślicie ? -
Madisonie wrote:Witajcie,
Na wstępie gratuluję wam serdecznie upragnionych ciąż
Czekam na wizytę potwierdzającą ciążę, która ma się odbyć 24 stycznia (Niestety miała być wcześniej ale dopadł mnie covid - na szczęście przechodzę dość łagodnie)
Ostatni okres miałam 2 grudnia, wg aplikacji termin porodu został wyznaczony na 5/09/2022r. Sprawdzałam betę HCG 5 stycznia wyniosła 18558,8. Strasznie się boję czy wszystko jest ok.. U lekarza byłam i jak pisałam wcześniej i co również potwierdziły dziewczyny, było nieco za wcześnie. Mnie wizyta trochę uspokoiła, ale nawet karty mi nie założono, więc ten 24 stycznia wydaje się być dobrym terminem
-
Ja w domu śmigam w dresiku, ale żeby wyjść do ludzi już jakoś wyglądać trzeba
muszę pomyśleć o nowych spodniach w takim razie, bo nieprzyjemne to ciśnięcie w brzuszek. Dobrze wiedzieć, że nie oszalałam. 🙈 a póki co muszą mi wystarczyć kiecki
Ja zaczęłam mieć problem z jedzeniem, miewam nudności i śniadanie skończyłam jeść dziś jakoś koło 13.. wieczorem mam większy apetyt. Ale przy zgadze muszę na to uważaćDusiaa lubi tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Cześć Madisone 😊
MartiMarti, ja nie robię dodatkowych badań, poza usg prenatalnym. Nie mam zamiaru usuwać ciąży, więc dla mnie to zbędne 😉 -
Dusiaa wrote:Ja miałam okres 3 grudnia, więc mniej więcej tak samo
. U lekarza byłam i jak pisałam wcześniej i co również potwierdziły dziewczyny, było nieco za wcześnie. Mnie wizyta trochę uspokoiła, ale nawet karty mi nie założono, więc ten 24 stycznia wydaje się być dobrym terminem
Faktycznie czasem lepiej poczekaćchociaż w tej sytuacji trudno o cierpliwość.
Maybelle wrote:Mnie mdłości nie dają wytchnienia już 2 tydzień. W sumie mam tak, że mam parę dni strasznych mdłości (nie wymiotuję, z córką też nie wymiotowałam, więc chyba tak już mam) i wszystko staje mi w gardle. A później 2-3 dni trochę lepiej, już mogę zjeść coś więcej, a później od nowa mega mdłości. Dzisiaj na przykład rano obudzilam się i czulam się fajnie. Śniadanie zjadlam, wszystko ok. Za to po południu znowu mdłości i znowu to samo 🤢🤢
Czekam z wytęsknieniem do 2 trymestru, bo ostatnio wtedy wszystko mi przeszło i czulam się jak dawna ja 😄
Czytałam, że imbir pomaga, czy próbowałaś może?
MałaStokrotka wrote:Ja w domu śmigam w dresiku, ale żeby wyjść do ludzi już jakoś wyglądać trzeba
muszę pomyśleć o nowych spodniach w takim razie, bo nieprzyjemne to ciśnięcie w brzuszek. Dobrze wiedzieć, że nie oszalałam. 🙈 a póki co muszą mi wystarczyć kiecki
Ja zaczęłam mieć problem z jedzeniem, miewam nudności i śniadanie skończyłam jeść dziś jakoś koło 13.. wieczorem mam większy apetyt. Ale przy zgadze muszę na to uważaćlegginsy też już zakupiłam, żeby brzucha nie uciskać
-
Madisonie wrote:Może to chwilowe
Wcześniej codziennie zaczynałam dzień od słodyczy i kawy, a teraz zmiana o 180 stopni
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Madisonie wrote:Czytałam, że imbir pomaga, czy próbowałaś może?
Zależy kto co lubi, ale ja rano piję kawę z dodatkiem imbiru w proszku, no i imbir surowy ląduje wszędzie (woda, zioła herbata, soki). Lekarz ponadto powiedział, że nie wolno mieć pustego żołądka, a jeść najlepiej co 2h małe porcje -
Mnie w pierwszej ciąży totalnie odrzuciło od kawy! Nie mogłam nawet łyka zrobić,gdzie normalnie wypijałam 4-5 dziennie i to takich bardzo mocnych. Teraz ograniczam się do jednej rano, ale nadal mi smakuje
oby tak zostało.
Z zachcianek to mam smaka na surową paprykę od ponad tygodnia. -
Cześć i gratuluję wszystkim dziewczynom, które również dołączyły.
Dziś też miałam pierwszą wizytę. Ciąża potwierdzona, wszystko ok, wg USG 7+2, ale niestety mam krwiaka i trzeba uważać żeby nie urósł.
Mnie mdłosci też bardzo męczą w sumie przez cały dzień. Mąż mi rano śniadanie robi, bo nie jestem w stanie nawet patrzeć na jedzenie. Od słodyczy też mnie odrzuciło. Staniki już od samego początku też za małe. Mam wrażenie, że tym razem gorzej przechodzę ten 1 trymestr choć w poprzedniej ciąży też nie było kolorowo.
Jeśli chodzi o badania, to jeśli prenatalne wyjdą ok, to nie planuję dodatkowych.
No i na razie jakoś nie czuję wielkiego szczęścia, za to strach jak to będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 21:02
agniecha2101 lubi tę wiadomość