❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny 🙂 witam się z Wami w nowym tygodniu. U nas pogoda dość marna...pochmurno i pada no ale dobrze, niech podłej lasy, łąki i pola 🙂
W tym tygodniu mam zamiar zapisać się na glukozę i badania(prawdopodobnie około 15czerwca). Jutro jadę do siostry na szaber ubrankowy a potem zacznę zakupy 🥰agniecha2101 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Ona30on32 wrote:Cześć dziewczyny 😉 dawno mnie nie było, byliśmy na urlopie w Grecji naładować baterie i złapać trochę słońca 😊 było cudownie i taki wyjazd dobrze robi 😉 do pracy już nie wracam, od poniedziałku będę mieć długo wyczekiwane L4😊 maluszek ma się bardzo dobrze, kilka razy dziennie daje o sobie znać mocnymi kopniakami co wywołuje ogromny uśmiech 😊 kolejna wizyta 9.06 i podejrzewam, że będzie ważyć koło 1 kg skoro 9.05 ważył niecałe 600g😊
Miłego weekendu życzę 😊
Hej, leciałaś może samolotem na wakacje?
Ja lecę w połowie czerwca i się zastanawiam czy jest jakiś wzór zaświadczenia od lekarza o braku przeciwskazań do podróży. Na stronie przewoźnika nie widzę żadnego konkretnego formularza38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Dziewczyny kupujecie spiworek do spania?termin mam na połowę sierpnia i kupiłam spiworek o grubości 2,5 tog i chciałem o ile maluszkowi będzie pasować ubierać już we wrześniu. Mam tylko problem bo spiworek 2,5 tog nie jest ocieplony i wydaje mi się że może być za cienki,jakie macie doświadczenia?może wymienić na ten grubszy 3,5 tog,?byłby na zimę. OGÓLNIE W DOMU JEST CIEPŁO.
-
justka87 wrote:Dziewczyny kupujecie spiworek do spania?termin mam na połowę sierpnia i kupiłam spiworek o grubości 2,5 tog i chciałem o ile maluszkowi będzie pasować ubierać już we wrześniu. Mam tylko problem bo spiworek 2,5 tog nie jest ocieplony i wydaje mi się że może być za cienki,jakie macie doświadczenia?może wymienić na ten grubszy 3,5 tog,?byłby na zimę. OGÓLNIE W DOMU JEST CIEPŁO.
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
MayMasza wrote:Hej dziewczyny 🙂 witam się z Wami w nowym tygodniu. U nas pogoda dość marna...pochmurno i pada no ale dobrze, niech podłej lasy, łąki i pola 🙂
W tym tygodniu mam zamiar zapisać się na glukozę i badania(prawdopodobnie około 15czerwca). Jutro jadę do siostry na szaber ubrankowy a potem zacznę zakupy 🥰
Faktycznie, pogoda ostatnio dość kapryśna ale dzięki temu udało mi się uporządkować cały dom, przejrzeć wszystkie rzeczy i pozbyć się tych zbędnych bo jak się dzidzia urodzi to nie będę miała czasu na tego typu sprawy. Przy okazji zrobiło się dużo miejsca i wszystko jest lepiej zorganizowane 😊
Co do zakupów jestem zachwycona jakością ubrań niemowlęcych z C&A są cudowne 😍 Zrobiłam zamówienie z apteki dla siebie i Maksia i w zasadzie większość wyprawki mam już skompletowaną. Został mi do kupienia wózek i fotelik. Na razie odpuszczam zakup laktatora. Kupię na wszelki wypadek taki manualny i dopiero po porodzie dokonam zakupu jak będzie faktycznie potrzebny.
Dotychczas na wyprawkę dla Maksia wydałam 2050zł
Ubranka: 605zł
Apteka: 80zł
Chusteczki nawilżane - 12,00zł
Kompresy jałowe - 7,10zł
Sól fizjologiczna 7,40zł
Podkłady higieniczne do przewijania - 9,80zł
Patyczki higieniczne - 5,20zł
Płatki bawełniane - 5,40zł
Krem na odparzenia - 29,50zł
Reszta: 1365zł:
Łóżeczko dostawne - 665zł
Rożek - 22zł
Kokon - 80zł
Wanna że stelażem i wkładem - 157zł
2 ręczniki z kapturem - 60zł
Przewijak 62zł
Kocyk bawełniany - 30zł
Kołdra + poduszka + pościel - 63zł
Pieluszki tetrowe, muślinowy, bawełniane - 63zł
Butelka 22zł
2 zabawki (maskotka z pozytywką i kostka) 49zł
2 smoczki - 26,50zł
Gryzak grzybek -30zł
Szczotka i grzebyk do włosów - 12,50zł
Zestaw do paznokci - 16,00zł
Aspirator do nosa - manualny - 9zł
Nie kupiłam jeszcze pieluch jednorazowych 😉
Dziewczyny czy zapomniałam o czymś ważnym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2022, 14:35
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Madisonie wrote:Faktycznie, pogoda ostatnio dość kapryśna ale dzięki temu udało mi się uporządkować cały dom, przejrzeć wszystkie rzeczy i pozbyć się tych zbędnych bo jak się dzidzia urodzi to nie będę miała czasu na tego typu sprawy. Przy okazji zrobiło się dużo miejsca i wszystko jest lepiej zorganizowane 😊
Co do zakupów jestem zachwycona jakością ubrań niemowlęcych z C&A są cudowne 😍 Zrobiłam zamówienie z apteki dla siebie i Maksia i w zasadzie większość wyprawki mam już skompletowaną. Został mi do kupienia wózek i fotelik. Na razie odpuszczam zakup laktatora. Kupię na wszelki wypadek taki manualny i dopiero po porodzie dokonam zakupu jak będzie faktycznie potrzebny.
Kompresy jałowe - 7,10zł
Sól fizjologiczna 7,40zł
Rożek - 22zł
Kokon - 80zł
Przewijak 62zł
Kocyk bawełniany - 30zł
Butelka 22zł
2 smoczki - 26,50zł
Gryzak grzybek -30zł
Laktator się naprawdę przydaje - na wypadek gdy trzeba gdzieś wyjść i odciągnąć mleko. W tym celu warto też kupić torebki do mrożenia mleka.
Z aspiratorów ja polecam Katarek, podłączany do odkurzacza. Mistrzostwo świata nie trzeba samemu odciągać glutków
Poza tym jakiś żel do ciała/kropelki do kąpieli.
A później niezbędny sprzęt to inhalatorWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2022, 15:20
Madisonie, agniecha2101 lubią tę wiadomość
38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Ja dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej - 26+1 tc.
Synuś duży - o 1,5 tygodnia większy niż terminowo. Waży 1112g, więc pierwszy kilogram już pyknął
Szyjka mega długa - 5cm, mogę spokojnie lecieć na wakacje!MayMasza, CestLaVie, agniecha2101 lubią tę wiadomość
38 lat 👩, 38 lat 👨
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Mokka wrote:Ja dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej - 26+1 tc.
Synuś duży - o 1,5 tygodnia większy niż terminowo. Waży 1112g, więc pierwszy kilogram już pyknął
Szyjka mega długa - 5cm, mogę spokojnie lecieć na wakacje!
Super wieści! 😍
Mokka lubi tę wiadomość
Mokka wrote:Hej, leciałaś może samolotem na wakacje?
Ja lecę w połowie czerwca i się zastanawiam czy jest jakiś wzór zaświadczenia od lekarza o braku przeciwskazań do podróży. Na stronie przewoźnika nie widzę żadnego konkretnego formularza
Hej, tak leciałam samolotem Ryanair i u nich zaświadczenie jest potrzebne od 28 tygodnia ciąży, wzór jest do pobrania na ich stronie. Z tego co widziałam to jest dużo wzorów do pobrania, możesz taki pobrać i poprosić lekarza o wypełnienie 😉
-
Madisonie wrote:Faktycznie, pogoda ostatnio dość kapryśna ale dzięki temu udało mi się uporządkować cały dom, przejrzeć wszystkie rzeczy i pozbyć się tych zbędnych bo jak się dzidzia urodzi to nie będę miała czasu na tego typu sprawy. Przy okazji zrobiło się dużo miejsca i wszystko jest lepiej zorganizowane 😊
Kompresy jałowe - 7,10zł
Sól fizjologiczna 7,40zł
Rożek - 22zł
Kokon - 80zł
Przewijak 62zł
Kocyk bawełniany - 30zł
Butelka 22zł
2 smoczki - 26,50zł
Gryzak grzybek -30zł
Zazdroszczę postępów w kompletowaniu wyprawki!😉 Ja nie miałam wcześniej czasu by się tym zająć, jedyne co to kupiliśmy łóżeczko bo trafiła się okazja 😉a i małą maskotkę dla małego jako pamiątkę z pierwszych wakacji 😉 od dzisiaj jestem na L4 więc powoli zacznę ogarniać, ale w pierwszej kolejności chyba muszę uporządkować swoje rzeczy by mieć miejsce na wyprawkę 😅
-
Ona30on32 gdybym pracowała to nie dałabym rady 😉 teraz będziesz miała czas na zakupy 😊 To jest idealny moment na organizację póki mamy jeszcze siły 😅
Jutro dotrze do mnie komoda, w której planuję docelowo trzymać rzeczy Maksia na czas jego mieszkania w naszej sypialni, a jak za jakiś czas przeniesie się do swojego pokoju to zostawię ją na swoje rzeczy. 😊
Niedługo zabiorę się za pranie i prasowanie ubranek żeby jak przyjdą upały już nic tylko odpoczywać i zbierać siły na poród 🤣
nick nieaktualny
-
Dziewczyny potrzebuje pomocy może ktoś ma doświadczenie
uprawiałam miłość francuską z mężem, po fakcie przypomniałam sobie że mam opryszczke na ustach . Ja sama opryszczkę wargową przechodziłam nie raz, od dzieciństwa jestem zarażona wirusem . Mąż też miewał opryszczki na ustach. Panie doktorze, bardzo się boję, że mąż tego wirusa przeniósł w okolice narządów rodnych. Czy to jest możliwe, skoro oboje już jesteśmy zakażeni wirusem , dodam że jestem w 15tc ciąży . Wizyte mam dopiero za 2dni
Dodam że lekarz odpisał "póki co smarować zofiraxem na usta " -
Ona30on32 wrote:Hej, tak leciałam samolotem Ryanair i u nich zaświadczenie jest potrzebne od 28 tygodnia ciąży, wzór jest do pobrania na ich stronie. Z tego co widziałam to jest dużo wzorów do pobrania, możesz taki pobrać i poprosić lekarza o wypełnienie 😉
Ok, poszukam jeszcze w necie. Próbowałam się dodzwonić do linii lotniczych, ale to czarter więc się nie dodzwoniłam;)38 lat 👩, 38 lat 👨
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Ona30on32 wrote:Zazdroszczę postępów w kompletowaniu wyprawki!😉 Ja nie miałam wcześniej czasu by się tym zająć, jedyne co to kupiliśmy łóżeczko bo trafiła się okazja 😉a i małą maskotkę dla małego jako pamiątkę z pierwszych wakacji 😉 od dzisiaj jestem na L4 więc powoli zacznę ogarniać, ale w pierwszej kolejności chyba muszę uporządkować swoje rzeczy by mieć miejsce na wyprawkę 😅
Ja też jeszcze nic nie mam i podobnie jak Ty, najpierw muszę ogarnąć swoje rzeczy i Synka starszego. Wtedy się zrobi miejsce na nowe rzeczy ja od środy będę na zwolnieniu - jutro ostatni dzień w pracy! Chyba ztej okazji przyniosę koleżankom jakieś ciasto 🍰 😊38 lat 👩, 38 lat 👨
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Mam odwrotnie, jestem cały czas "niedojedzona". Wcześniej jadłam 3 posiłki, teraz wskakują trzy dodatkowe. Chleb, masło, wędlina, mleko, powidła, serki i owoce - tego w moim domu nie może brakować
Dzisiaj malutki całą noc wiercił się i kopał po całym brzuchu. Coś mi się wydaje, że od września da mi popalić 😉
Z wyprawki brakuje mi wózka, fotelika, walizki, laktatora, koszul i biustonoszy. Mam rozmiar 65 a do kupienia w niższych cenach są od rozmiaru 80 🧐 a jak znajdę usztywniany to cena z kosmosu 😬
Koszule kupię w esotiq. Mam jedną rozpinaną i jest super jakościowo. Tylko czekam na promocje.
Walizkę spakuje już ok 32tc, żeby czekała spokojnie. Jestem z tych co panikują i lubią mieć wszystko wcześniej zaplanowane i zrobione 🤷♀️
Zaczynam mocno stresować się tą całą sytuacją. Jak u Was, jak samopoczucie?[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
problemik - u mnie samopoczucie dobre 😊 Mały w niedzielę był bardzo aktywny, a aktualne co jakiś czas przypomina o sobie kopniakami. Nigdy w życiu nie miałam zgagi, a kilka razy miałam takie dziwne uczucie poniżej przełyku podejrzewam, że to właśnie lekka zgaga. Od 2 tygodni wrócił mi problem z zaparciami. Nie ma tragedii żeby wspomagać się lekami. Owsianka i suszone śliwki dają radę 😅
Od ok miesiąca nabiał zaczął mi specyficznie pachnieć. Zwłaszcza jogurty owocowe. Szczególnie truskawkowe. Jak one mi śmierdzą 😂. Na szczęście jestem w stanie zjeść serek wiejski (dobrze przyprawiony z warzywami) i ser żółty. Niestety wszystkie maślanki, kefiry na ten moment odpadają. Niestety lody i serniki też mają ten specyficzny aromat 😭
Co do torby do szpitala to na pewno też zapakuję ją z wyprzedzeniem. Mam w domu niewielką walizkę na kółkach i 2 torby "sportowe" mniejszą i większą. Albo zabiorę walizkę i małą torbę albo 1 największą.
Niestety też już dowiedziałam się co to jest zgaga, ale na szczęście tylko kilka dni.
Po porodzie przez 6 tyg nie jest wskazane, aby dźwigać <5kg, więc walizka jak najbardziej przydatna.
Orientujecie się jak teraz wyglądają porody z mężami/partnerami oraz kwestia odwiedzin po narodzinach?[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺