❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
i_ka - faktycznie waga w okolicach 3,3kg jest optymalna 😊
zastanawiam się właśnie czy dokupić 2-3 pajace w rozmiarze 50 😉 ale poczekam z tym do kolejnej wizyty i zobaczę ile mniej więcej mały przybrał.
Chociaż te w rozmiarze 56 wydają mi się mikroskopijne 😁, aż niemożliwe, że to dziecko jest tak maleńkie. Nigdy nie miałam styczności z noworodkiem 🙈
MartiMarti lubi tę wiadomość
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Ja patrzę teraz na rzeczy po córce i nie mogę uwierzyć, ze ona się w to mieściła
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
zbik wrote:Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie bylo!
Od piatku jestem 100% na zwolnieniu lekarskim, moja dr w koncu uznala ze wystraczy po tym jak naplakalam ze jestem mega zmeczona i okazalo sie, ze... schudlam - od ostatniego wazenia. Dziecko ze mnie wysysa wszystko, a ja sama wygladam jak zombie Jutro mamy usg zeby w koncu zobaczyc dzidzie, poprzednie bylo daaawno bo na polowkowych. Ale wszystko z synkiem raczej dobrze, bo duzo sie rusza, jest naprawde aktywny czasami caly brzuch mi sie rusza.
Paulina12345, mysle, ze to zupelnie normalne, ja tez tak mam. Myslalam najpierw ze to dziecko wypina glowke albo dupke, ale polozna powiedziala mi, ze to sa skurcze przepowiadajace, czyli takie ktorymi macica sobie cwiczy miesnie do porodu. Wtedy brzuch sie napina na mega twardo i moze byc asymetryczny. Wiec wszystko w porzadku. U mnie zaczynaja one byc nawet troche bolesne i nieprzyjemne zwlaszcza jak mnie lapie taki podczas spaceru albo w samochodzie, ale biore je za dobry znak
Wow! Ale długo pracowałaś!!! Ja od czerwca jestem na zwolnieniu, i nie wyobrażam sobie teraz pracować jak u nas takie upały. Poza tym przy mojej zakrzepicy nie wskazane jest długie siedzenie więc nie dałabym rady siedzieć 8 godz przy biurku...
Mój brzuch też przyjmuje różne kształty, ale zdecydowanie jest to mój Synek, który się rusza - co chwilę brzuch się wygina w inną stronę i widać jak "faluje" czasem wygląda to mega dziwnie38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Możesz spokojnie kupić większy rozmiar, zobaczysz jak szybko ten mniejszy będzie za mały. Jeżeli dziecko ma powyżej 56cm wzrostu to rozmiar 56 będzie spoko. Teraz na lato na upały lepiej żeby pajacyk niemowlęcy był luźniejszy. Za 2 tygodnie rozmiar się wyrówna
-
Madisonie wrote:i_ka - faktycznie waga w okolicach 3,3kg jest optymalna 😊
zastanawiam się właśnie czy dokupić 2-3 pajace w rozmiarze 50 😉 ale poczekam z tym do kolejnej wizyty i zobaczę ile mniej więcej mały przybrał.
Chociaż te w rozmiarze 56 wydają mi się mikroskopijne 😁, aż niemożliwe, że to dziecko jest tak maleńkie. Nigdy nie miałam styczności z noworodkiem 🙈
Ja chyba skupię się na ubrankach od rozmiaru 56 lepsze większe i łatwiej będzie się zakładać 😉
Ta zgaga o wymioty nią spowodowane bardzo mnie wymeczaja 😑
-
Ja wciąż pracuję, ale na szczęście tylko do końca lipca. Już odliczam, jeszcze tylko tydzień
Muszę Wam powiedzieć, ze tez mi już ciężko. Jak coś jem to potem mam zgagę, jak zjem mniej to mnie mdli. I jeszcze pojawił mi się krwawiący hemoroid 🙈 Totalnie się przeraziłam jak zobaczyłam krew i bałam się, ze wcześniejszy porod. Na szczęście, trochę w nieszczęściu, to nie to poród.
Moja dziewczyna w brzuchu ma termin wg Usg na 20.08 nie mogę sie zdecydować czy wolałabym żeby urodziła sie wcześniej czy później :p -
Ona30on32 wrote:Ja chyba skupię się na ubrankach od rozmiaru 56 lepsze większe i łatwiej będzie się zakładać 😉
Ta zgaga o wymioty nią spowodowane bardzo mnie wymeczaja 😑 -
nick nieaktualnyCześć ciążówki, Jak ja Wam zazdroszczę tych wcześniejszych terminów... Ja nie mogę już wytrzymać, mam taki dziwny bol pod lewą piersią na skraju żeber, nie wiem czy mnie swędzi, szczypie, parzy, kłuje 😑 żadna pozycja nie jest optymalna, już nawet leżenie nie pomaga w tym bólu. Dodatkowo to spojenie mu dokucza 😪 czuję się napięta z każdej strony, chociaż każdy mówi, że ładnie wyglądam ja czuję się jak balon. Zaczęłam puchnąć a mały nadal miednicowo ułożony. Wali po brzuchu okropnie....
Co do szkoły rodzenia to ja chodzę od lipca, niektóre zajęcia spoko, na innych przysypiam🙈
No i zaszczepiłam się na krztusiec w zeszłym tygodniu a wczoraj spakowałam torbe... stwierdziłam, że 35tc to już czas na pakowanie bo i brzuch zaczął mnie boleć jak na miesiączkę od kilku dni więc wolę być przygotowana...
Kolejna wizyta 9 sierpnia, ciekawa jestem czy będzie skierowanie na cc czy będziemy czekać do końca 🤔MayMasza lubi tę wiadomość
-
Jutro idę na wizytę do mojej dr prowadzącej ciążę. Obstawiam, że to już będzie przedostania wizyta...
Wczoraj chyba za bardzo się sforsowałam odkurzając i dziś mnie boli spojenie łonowe i krzyż i zaczęłam chodzić jak kaczka
Niech żyje 3 trymestr
Na szczęście nie mam zgagi więc przynajmniej ta "przyjemność" mnie na razie omija38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
conte wrote:Cześć ciążówki, Jak ja Wam zazdroszczę tych wcześniejszych terminów... Ja nie mogę już wytrzymać, mam taki dziwny bol pod lewą piersią na skraju żeber, nie wiem czy mnie swędzi, szczypie, parzy, kłuje 😑 żadna pozycja nie jest optymalna, już nawet leżenie nie pomaga w tym bólu. Dodatkowo to spojenie mu dokucza 😪 czuję się napięta z każdej strony, chociaż każdy mówi, że ładnie wyglądam ja czuję się jak balon. Zaczęłam puchnąć a mały nadal miednicowo ułożony. Wali po brzuchu okropnie....
Co do szkoły rodzenia to ja chodzę od lipca, niektóre zajęcia spoko, na innych przysypiam🙈
No i zaszczepiłam się na krztusiec w zeszłym tygodniu a wczoraj spakowałam torbe... stwierdziłam, że 35tc to już czas na pakowanie bo i brzuch zaczął mnie boleć jak na miesiączkę od kilku dni więc wolę być przygotowana...
Kolejna wizyta 9 sierpnia, ciekawa jestem czy będzie skierowanie na cc czy będziemy czekać do końca 🤔
Mi też się w końcu włączył syndrom wicia gniazda. W tym tyg mam zamiar już wszystko skompletować do szpitala (zostało mi jeszcze kilka rzeczy do ogarnięcia)i spakować torbę. I zaczynam w tym tyg przeglądanie ciuchów i pranie rzeczy dla Malucha38 lat 👩, 38 lat 👨
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Conte, też mam wizytę 9.08 trzymam kciuki, żeby dziecię ułożyło się tak jak trzeba mnie dokuczają jelitowe/żołądkowe problemy. Ciągle czuję niesmak w ustach, mdłości i nie mam przyjemnosci z jedzenia.
conte lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
nick nieaktualnyNo ja poprałam i już wszystko czeka gotowe w pokoiuku. Ostatnio nawet kupiliśmy żyrandol do pokoju Bobasa także chyba z jednej strony chociaż jesteśmy gotowi aczkolwiek przewija się u mnie strach... Tylko to chyba bardziej z niepewności co do sposobu i terminu porodu
-
Conte, to chyba normalne dziwne by było gdybyś nie miała zupełnie żadnych obaw :p na razie to tylko obawy i niepewność ale prawda jest taka, że strach nas nie ominie
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
nick nieaktualnyMayMasza wrote:Conte, to chyba normalne dziwne by było gdybyś nie miała zupełnie żadnych obaw :p na razie to tylko obawy i niepewność ale prawda jest taka, że strach nas nie ominie
Myślę, że ten strach do kolejnej wizyty a po już będzie coś wiadomo więc będę mogła się na coś nastawić chociaż bo teraz to jedna wielka niewiadoma 🙈 -
Daisy12 wrote:A próbowałaś łykać Omeprazol? Mi baardzo pomaga- jak tylko po śniadaniu czuję lekkie pieczenie w przełyku, to wiem, że wieczór będzie ciężki- wtedy łykam tabletkę i mam super cały dzień!
Nie próbowałam, lekarka powiedziała żebym brała tylko Gaviscon, ale zapytam o ten Omeprazol zobaczymy co powie...
-
Też mam wizytę 9.08 i mam nadzieję, że już będzie coś wiadomo 😉
Kończymy remont pokoju dla małego, czekam jeszcze na komody aż przyjdą i zostanie mi pranie ubranek 😉 rzeczy do szpitala chyba wszystkie mam, będę się pakować jak skończymy remont bo teraz wszędzie się kurzy 😅mam nadzieję że zdążę 😉
Miłego dnia dziewczyny!😉 -
Mokka wrote:Jutro idę na wizytę do mojej dr prowadzącej ciążę. Obstawiam, że to już będzie przedostania wizyta...
Wczoraj chyba za bardzo się sforsowałam odkurzając i dziś mnie boli spojenie łonowe i krzyż i zaczęłam chodzić jak kaczka
Niech żyje 3 trymestr
Na szczęście nie mam zgagi więc przynajmniej ta "przyjemność" mnie na razie omija
Kciuki za wizytę!✊daj potem znać 😉 -
Jak u Was ze staniem w kolejkach?
Ostatnio kupowałam coś w sklepie wielkogabarytowe. Podeszłam do kasy i mówię że chcę kupić parasolke i proszę o wyjęcie jej z wysokiego kosza. Pan był tak miły, że wyjął. Ale zostawił mnie z nią na środku sklepu 🙃
Są też sytuacje, gdzie kobietki chcą mi wyjmować zakupy z koszyka i krzyczą "panie nie opiera się brzuchem o wózek, bo tak nie wolno". Albo panie kasjerki, które otwierają dla mnie kase i przez pół sklepu biegną z okrzykiem "proszę się nie pchać, ta pani w ciąży ma pierwszeństwo"
Jest mi tak miło, że jest tylu pomocnych ludzi 🥰❤[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
U mnie różnie, zdarzają się osoby bardzo pomocne, które też bez problemu przepuszczą w kolejce więc jest miło 😉 oczywiście są też takie, które stwierdziły, że mam dwie zdrowe nogi i mogę stać 😅albo zapytałam panią w sklepie obsługującą wędliny, czy obsługują kobiety w ciąży bez kolejki to powiedziała, że ona nie czuje takiej potrzeby i żebym stała w kolejce (kolejka na 20 osób 🤣) na szczęście któraś kobieta w kolejce puściła mnie przed sobą bo na panów i emerytów nie miałam co liczyć...