Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Wrzesień 2022❤️
Odpowiedz

❤️Wrzesień 2022❤️

Oceń ten wątek:
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze upały mają być pod koniec tygodnia a my na wesele idziemy 🤦😁 ale nie ma tego złego! Wolę iść w upał na wesele niż na izbę przyjęć 🙄 liczę godziny i dni do poprawy samopoczucia.

Spokojnie, po ciąży wróci cholesterol na dawne miejsce (mam nadzieję :) ) dobrze, że GBS wyszły tak jak należy 🥰

Madisonie lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w ten weekend spakować torbę do szpitala, ale znowu nie wyszło... Głównie ogarniałam chałupę pod kątem robienia miejsca dla Malucha. Generalnie wszystko chyba już mam, tylko muszę popakować w woreczki i do walizki :)
    Ciuszki i inne rzeczy dla Malucha na 56 i 62 już czekają w szafie poprasowane!

Co zabieracie ze sobą do szpitala jako przekąski? Ja pamiętam, że po pierwszym porodzie byłam strasznie głodna...

38 lat 👩, 38 lat 👨

1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩‍👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)

2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)

3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • Madisonie Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokka wrote:
    Ja miałam w ten weekend spakować torbę do szpitala, ale znowu nie wyszło... Głównie ogarniałam chałupę pod kątem robienia miejsca dla Malucha. Generalnie wszystko chyba już mam, tylko muszę popakować w woreczki i do walizki :)
    Ciuszki i inne rzeczy dla Malucha na 56 i 62 już czekają w szafie poprasowane!

Co zabieracie ze sobą do szpitala jako przekąski? Ja pamiętam, że po pierwszym porodzie byłam strasznie głodna...

Jak na razie zapakowałam sobie 3 musy owocowe w tubkach, 6 różnych batoników musli, precelki, opakowanie bruschette, do tego dodam jakieś kabanosy w małych opakowaniach żeby od razu zjeść porcję bez konieczności przechowywania w lodówce. Ja dużo jem i na pewno szpitalne posiłki mnie nie nasycą 🙈

Może wezmę jeszcze jakieś chrupkie pieczywo albo normalne bułki i np. pomidorki koktajlowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2022, 20:48

💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r.
  • Madisonie Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uporałam się dziś z przygotowaniem dokumentów do szpitala. Jutro jak dotrze do mnie walizka to finalnie się zapakuję i będę czekała na poród 🙈

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jesteście ekspresowe 🤦🤣🤣🤣 chyba mnie zmotywowalyscie 🤣

A powiedzcie proszę, jak to jest z tą położna na NFZ i przychodnia dla malucha..? Podobno trzeba mieć wybrana a ja nie mam 🤣

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Madisonie Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:

A powiedzcie proszę, jak to jest z tą położna na NFZ i przychodnia dla malucha..? Podobno trzeba mieć wybrana a ja nie mam 🤣

U mnie tak się złożyło, że po zakupie domu i zmianie miejsca zamieszkania złożyłam deklarację przez profil pacjenta gov wybrałam przychodnię i od razu położną. Tylko na wszelki wypadek planuję sobie zadzwonić do przychodni i upewnić się czy ta Pani tam nadal pracuje 😊

• isabelll Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja powoli już tracę nadzieję odnośnie porodu naturalnego... 3 tygodnie temu młody był wkoncu główkowo ale dziś w 34 tygodniu znów pośladkowo. Na dodatek łożysko sie bardzo obniżyło i prawie zakrywa szyjkę... za 3 tygodnie będę miała USG dopochwowe. Jak mlody się nie obróci i lozysko noe pójdzie do góry to niestety umawiamy się na cesarkę.

w4sqflw1oigl960n.png
  • Ellaa Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabel jeszcze różnie może być... I dzień przed porodem dzieci potrafią fiknąć głową w dół badz odwrotnie. U mnie nie ma już usg od 31 tyg. Dopiero przed samym porodem. Ale ja czuję czkawkę na dole więc wiem że i tam ma główkę.

3bd9e969c4.png
  • isabelll Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellaa wrote:
    Isabel jeszcze różnie może być... I dzień przed porodem dzieci potrafią fiknąć głową w dół badz odwrotnie. U mnie nie ma już usg od 31 tyg. Dopiero przed samym porodem. Ale ja czuję czkawkę na dole więc wiem że i tam ma główkę.
    Ja też czuje ciągle czkawkę na dole... mimo to pośladkowo... no i u mnie jak się obróci to dalej pozostaje też kwestią nisko schodzącego łożyska co jest również wskazaniem do cesarki.

w4sqflw1oigl960n.png
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:

Nie wiem jak jest z polożna, ale przychodnie lepiej mieć wybrana i podać w szpitalu dokąd maja wysłać kartę szczepień, bo jeśli nie ma to potem trzeba podjechać to dowieźć.
    Ja polożna mam wybrana od 21 tc. Przychodzi do mnie co jakiś, sprawdza ciśnienie i tętno dziecka, jak lekarz zleci będzie robiła ktg. Omówiliśmy torbę do szpitala, wyprawkę - takie pierdolki, a od następnego razu mamy ćwiczyć oddechy do
    porodu 😄
    Jutro idę na szczepienie na krztusiec, późno, ale zebrać się nie mogłam jakoś.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2022, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellaa wrote:
    Ja też czkawke czyje na dole nad spojeniem a młody ułożony miednicowo 🤷‍♀️ także na to nie ma reguły...
    Ja jutro mam wizytę o 10 i pewnie już będzie decyzją co do porodu bo już 37tc i raczej nie zapowiada się żeby młody się obrócił. Od 4 msc tak siedzi więc nie wierzę, że nagle zachce mu się inaczej.

• Ona30on32 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty bo trochę ich dziś jest 😊✊✊
    Ja poproszę kciuki o 17😊

72bac9f820.png
  • isabelll Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ja też czkawke czyje na dole nad spojeniem a młody ułożony miednicowo 🤷‍♀️ także na to nie ma reguły...
    Ja jutro mam wizytę o 10 i pewnie już będzie decyzją co do porodu bo już 37tc i raczej nie zapowiada się żeby młody się obrócił. Od 4 msc tak siedzi więc nie wierzę, że nagle zachce mu się inaczej.
    Daj znać proszę po wizycie co zadecydował lekarz i na kiedy wyznaczył termin cc.

w4sqflw1oigl960n.png
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę właśnie na pierwsze ktg bo przy cukrzycy ciążowej u mnie w szpitalu należy przychodzić na ktg po skończonym 36 tc.
    Zaczęłam wczoraj pakować rzeczy do walizki i jakiś mnie stres dopadł. Chyba jeszcze nie jestem psychicznie gotowa na rozwiązanie. Mogłabym jeszcze pobyć ze dwa miesiące w ciąży ;)

38 lat 👩, 38 lat 👨

1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩‍👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)

2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • isabelll Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokka wrote:
    Ja jadę właśnie na pierwsze ktg bo przy cukrzycy ciążowej u mnie w szpitalu należy przychodzić na ktg po skończonym 36 tc.
    Zaczęłam wczoraj pakować rzeczy do walizki i jakiś mnie stres dopadł. Chyba jeszcze nie jestem psychicznie gotowa na rozwiązanie. Mogłabym jeszcze pobyć ze dwa miesiące w ciąży ;)
    Też będziesz mieć cesarkę ze względu na cukrzyce?

w4sqflw1oigl960n.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty ♥️

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Wszystko jest ok, malutki waży 2900 ale siedzi dupka na wyjściu więc dostaliśmy skierowanie na cc.
    W przyszłym tyg mam pójść do szpitala się umówić na termin. Czyli będzie sierpniowy chłopaczek 😀

0ef7ecd2a793.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2022, 11:27

Madisonie, Maybe, isabelll, Ona30on32, MayMasza, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• isabelll Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    My już po wizycie. Wszystko jest ok, malutki waży 2900 ale siedzi dupka na wyjściu więc dostaliśmy skierowanie na cc.
    W przyszłym tyg mam pójść do szpitala się umówić na termin. Czyli będzie sierpniowy chłopaczek 😀

0ef7ecd2a793.jpg
    Czyli nie jestem sama ;) może i lepiej że ten termin będziemy znali a nie nerwowe oczekiwanie...

w4sqflw1oigl960n.png
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelll wrote:
    Też będziesz mieć cesarkę ze względu na cukrzyce?

Nie wiem jak to się u mnie zakończy... Młody jest dość duży ale na razie nie ma jednoznacznych wskazań do cc. Pewnie będzie to zależało od tego jak szybko będzie rósł w tych ostatnich tygodniach. W 35+2 tc miał niby 3100.
    Cukry mam teraz ok i mogę je mierzyć teraz co drugi dzień.
    Chyba też wolałabym jednak cc i się móc do niego przygotować, niż takie życie w niepewności...

38 lat 👩, 38 lat 👨

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • pocahontas Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony z cc wszystko wiadomo kiedy i jak się przygotować, ale z drugiej mieć wszystkie tkanki przecięte :/ i nie wiadomo jak się będzie czuć po, moja kuzynka strasznie źle zniosła cc, spała na kanapie w pozycji półleżącej przez 2 miesiące... to już wolę naturalny poród i trochę więcej niepewności przed

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ