❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Najgorsze upały mają być pod koniec tygodnia a my na wesele idziemy 🤦😁 ale nie ma tego złego! Wolę iść w upał na wesele niż na izbę przyjęć 🙄 liczę godziny i dni do poprawy samopoczucia.
Spokojnie, po ciąży wróci cholesterol na dawne miejsce (mam nadzieję ) dobrze, że GBS wyszły tak jak należy 🥰Madisonie lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Ja miałam w ten weekend spakować torbę do szpitala, ale znowu nie wyszło... Głównie ogarniałam chałupę pod kątem robienia miejsca dla Malucha. Generalnie wszystko chyba już mam, tylko muszę popakować w woreczki i do walizki
Ciuszki i inne rzeczy dla Malucha na 56 i 62 już czekają w szafie poprasowane!
Co zabieracie ze sobą do szpitala jako przekąski? Ja pamiętam, że po pierwszym porodzie byłam strasznie głodna...38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Mokka wrote:Ja miałam w ten weekend spakować torbę do szpitala, ale znowu nie wyszło... Głównie ogarniałam chałupę pod kątem robienia miejsca dla Malucha. Generalnie wszystko chyba już mam, tylko muszę popakować w woreczki i do walizki
Ciuszki i inne rzeczy dla Malucha na 56 i 62 już czekają w szafie poprasowane!
Co zabieracie ze sobą do szpitala jako przekąski? Ja pamiętam, że po pierwszym porodzie byłam strasznie głodna...
Jak na razie zapakowałam sobie 3 musy owocowe w tubkach, 6 różnych batoników musli, precelki, opakowanie bruschette, do tego dodam jakieś kabanosy w małych opakowaniach żeby od razu zjeść porcję bez konieczności przechowywania w lodówce. Ja dużo jem i na pewno szpitalne posiłki mnie nie nasycą 🙈
Może wezmę jeszcze jakieś chrupkie pieczywo albo normalne bułki i np. pomidorki koktajlowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2022, 20:48
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Kurde jesteście ekspresowe 🤦🤣🤣🤣 chyba mnie zmotywowalyscie 🤣
A powiedzcie proszę, jak to jest z tą położna na NFZ i przychodnia dla malucha..? Podobno trzeba mieć wybrana a ja nie mam 🤣
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
MayMasza wrote:Kurde jesteście ekspresowe 🤦🤣🤣🤣 chyba mnie zmotywowalyscie 🤣
A powiedzcie proszę, jak to jest z tą położna na NFZ i przychodnia dla malucha..? Podobno trzeba mieć wybrana a ja nie mam 🤣
U mnie tak się złożyło, że po zakupie domu i zmianie miejsca zamieszkania złożyłam deklarację przez profil pacjenta gov wybrałam przychodnię i od razu położną. Tylko na wszelki wypadek planuję sobie zadzwonić do przychodni i upewnić się czy ta Pani tam nadal pracuje 😊
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Hej dziewczyny ja powoli już tracę nadzieję odnośnie porodu naturalnego... 3 tygodnie temu młody był wkoncu główkowo ale dziś w 34 tygodniu znów pośladkowo. Na dodatek łożysko sie bardzo obniżyło i prawie zakrywa szyjkę... za 3 tygodnie będę miała USG dopochwowe. Jak mlody się nie obróci i lozysko noe pójdzie do góry to niestety umawiamy się na cesarkę.
-
Ellaa wrote:Isabel jeszcze różnie może być... I dzień przed porodem dzieci potrafią fiknąć głową w dół badz odwrotnie. U mnie nie ma już usg od 31 tyg. Dopiero przed samym porodem. Ale ja czuję czkawkę na dole więc wiem że i tam ma główkę.
-
MayMasza wrote:Kurde jesteście ekspresowe 🤦🤣🤣🤣 chyba mnie zmotywowalyscie 🤣
Ja polożna mam wybrana od 21 tc. Przychodzi do mnie co jakiś, sprawdza ciśnienie i tętno dziecka, jak lekarz zleci będzie robiła ktg. Omówiliśmy torbę do szpitala, wyprawkę - takie pierdolki, a od następnego razu mamy ćwiczyć oddechy do
porodu 😄
Jutro idę na szczepienie na krztusiec, późno, ale zebrać się nie mogłam jakoś.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualnyEllaa wrote:Isabel jeszcze różnie może być... I dzień przed porodem dzieci potrafią fiknąć głową w dół badz odwrotnie. U mnie nie ma już usg od 31 tyg. Dopiero przed samym porodem. Ale ja czuję czkawkę na dole więc wiem że i tam ma główkę.
Ja jutro mam wizytę o 10 i pewnie już będzie decyzją co do porodu bo już 37tc i raczej nie zapowiada się żeby młody się obrócił. Od 4 msc tak siedzi więc nie wierzę, że nagle zachce mu się inaczej. -
conte wrote:Ja też czkawke czyje na dole nad spojeniem a młody ułożony miednicowo 🤷♀️ także na to nie ma reguły...
Ja jutro mam wizytę o 10 i pewnie już będzie decyzją co do porodu bo już 37tc i raczej nie zapowiada się żeby młody się obrócił. Od 4 msc tak siedzi więc nie wierzę, że nagle zachce mu się inaczej. -
Ja jadę właśnie na pierwsze ktg bo przy cukrzycy ciążowej u mnie w szpitalu należy przychodzić na ktg po skończonym 36 tc.
Zaczęłam wczoraj pakować rzeczy do walizki i jakiś mnie stres dopadł. Chyba jeszcze nie jestem psychicznie gotowa na rozwiązanie. Mogłabym jeszcze pobyć ze dwa miesiące w ciąży38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Mokka wrote:Ja jadę właśnie na pierwsze ktg bo przy cukrzycy ciążowej u mnie w szpitalu należy przychodzić na ktg po skończonym 36 tc.
Zaczęłam wczoraj pakować rzeczy do walizki i jakiś mnie stres dopadł. Chyba jeszcze nie jestem psychicznie gotowa na rozwiązanie. Mogłabym jeszcze pobyć ze dwa miesiące w ciąży -
Trzymam kciuki za Wasze wizyty ♥️
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
nick nieaktualnyMy już po wizycie. Wszystko jest ok, malutki waży 2900 ale siedzi dupka na wyjściu więc dostaliśmy skierowanie na cc.
W przyszłym tyg mam pójść do szpitala się umówić na termin. Czyli będzie sierpniowy chłopaczek 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2022, 11:27
Madisonie, Maybe, isabelll, Ona30on32, MayMasza, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Czyli nie jestem sama może i lepiej że ten termin będziemy znali a nie nerwowe oczekiwanie...
-
isabelll wrote:Też będziesz mieć cesarkę ze względu na cukrzyce?
Nie wiem jak to się u mnie zakończy... Młody jest dość duży ale na razie nie ma jednoznacznych wskazań do cc. Pewnie będzie to zależało od tego jak szybko będzie rósł w tych ostatnich tygodniach. W 35+2 tc miał niby 3100.
Cukry mam teraz ok i mogę je mierzyć teraz co drugi dzień.
Chyba też wolałabym jednak cc i się móc do niego przygotować, niż takie życie w niepewności...38 lat 👩, 38 lat 👨
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Z jednej strony z cc wszystko wiadomo kiedy i jak się przygotować, ale z drugiej mieć wszystkie tkanki przecięte i nie wiadomo jak się będzie czuć po, moja kuzynka strasznie źle zniosła cc, spała na kanapie w pozycji półleżącej przez 2 miesiące... to już wolę naturalny poród i trochę więcej niepewności przed