❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
MayMasza wrote:Hmmm z tymi setami to dobry pomysł w sumie. Chyba też tak zrobię. Na szczęście ciuszki są małe i więcej miejsca na swoje zostaje 😅
No właśnie mi się coś średnio sprawdziły bo i tak sobie podmieniałam rzeczy między setami w szpitalu. Więc teraz chyba popakuję rodzajem ubrań.38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Mokka wrote:Przy pierwszym dziecku raczej nie stosowaliśmy śpiworka, mimo, że go miałam. Synek machał mocno rączkami i się wtedy wybudzał, więc raczej otulałam go dość mocno jakąś pieluszką flanelową i kocykiem. Taki kokon mu robilismy jak był noworodkiem-wczesnym niemowlakiem. A potem raczej spał pod kocykiem.
Teraz kupiłam takie duże otulacze bambusowe i planuję zawijać go w ten otulacz.
Piszę tu u Was w wątku bo ja mam termin na 14 października ale bardzo możliwe że jednak Maluch będzie wrześniowy...
Ja to juz wariuje od natłoku informacji. Na ovufriend kobiety o czytane w temacie twierdząc że nie wolno dziecka przykrywać kolderka lub kocem bo się udusi... Ja myślałam o rożku na początek bo i tak będzie. Musze rozkminic o co Ci chodzi z tą pielusia flanelowa 😅 -
Prawda jest taka, że jedno dzieciątko będzie spało w śpiworku a drugie nawet nie da się w niego schować 🤣 nie kupowałam kołderki ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Ja jeszcze nie wiem w czym mała będzie spała😉 biorąc pod uwagę, że zarówno ja i Tatuś jesteśmy bardzo upierdliwi jeżeli chodzi o upodabania to zabezpieczyłam się i mam do wyboru : pościel, kocyk bambusowy z dziurkami, 2 różki i 2 śpiworki na ramiączka- niech Księżniczka sama zdecyduję co jej odpowiada.
Wkurzyłam się bo kupiłam jakiś czas temu monitor oddechu babysense 7 i jakoś szczególnie nie czytałam o tym, po prostu chciałam mieć dla spokoju mojej spanikowanej głowy- a teraz czytam, że w dostawce nie bardzo można go stosować i trzeba też zwrócić uwagę na marerac w łóżeczku i już zgłupiałam i nie wiem czy mamy odpowiedni materac- tak czy siak chyba będę go używala w dostawce 🤔🤔🤔
Ja dziś wizytuję- zobaczymy co tam u dzidzi słychać i czy luteina działa- bardzo chciałabym rodzić we wrześniu🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 14:54
-
Maybe wrote:Ja jeszcze nie wiem w czym mała będzie spała😉 biorąc pod uwagę, że zarówno ja i Tatuś jesteśmy bardzo upierdliwi jeżeli chodzi o upodabania to zabezpieczyłam się i mam do wyboru : pościel, kocyk bambusowy z dziurkami, 2 różki i 2 śpiworki na ramiączka- niech Księżniczka sama zdecyduję co jej odpowiada.
Wkurzyłam się bo kupiłam jakiś czas temu monitor oddechu babysense 7 i jakoś szczególnie nie czytałam o tym, po prostu chciałam mieć dla spokoju mojej spanikowanej głowy- a teraz czytam, że w dostawce nie bardzo można go stosować i trzeba też zwrócić uwagę na marerac w łóżeczku i już zgłupiałam i nie wiem czy mamy odpowiedni materac- tak czy siak chyba będę go używala w dostawce 🤔🤔🤔
Ja dziś wizytuję- zobaczymy co tam u dzidzi słychać i czy luteina działa- bardzo chciałabym rodzić we wrześniu🙂
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
I daj koniecznie znać jak po wizycie:)
MartiMarti lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
MayMasza wrote:Wydaje mi się, że ciężko trafić ze wszystkim 🤭🙂 też mamy dostawkę i zastanawiam się nad materacykiem w nim ale jest chyba średnio twardy wg producenta. O tym, że nie za bardzo można używać monitor oddechu w dostawcę to nie słyszałam...
Czy monitor Babysense może być używany w tzw. dostawkach do łóżka rodziców?
Monitor oddechu Babysense 7 nie powinien być używany w dostawce przylegającej bezpośrednio do łóżka rodziców ponieważ płytki sensoryczne mogą rejestrować ruchy oddechowe rodzica. Zalecana odległość między łóżeczkiem dziecka a łóżkiem rodziców około 2 kroków (odeglość około 1m - podobnie jak przy przeprowadzeniu testu sprawności urządzenia przez rozpoczęciem monitorowania)
Ci do wizyty to moja Ania waży 2500😱wg USG termin por8du 13.09 czyli 11 dni starsza...szyjka skrócona ale zamknięta. Mam dużo odpoczywać, a gdy bóle "menstruacyjne" przesuną się w górę brzucha jechać do szpitala. Luteina dalej do 37 tc.
Bardzo bym chciała mieć wrześniową dziewczynkę, więc mam nadzieję, że jeszcze chwile posiedzi w brzuszku.MayMasza lubi tę wiadomość
-
Maybe szok jaka Ania jest już duża 😊 trzymam kciuki żeby jak najdłużej została w brzuszku ✊
Ja mam wizytę w przyszłą środę. Czuję, że Maksio jest większy bo rozpycha się z większą mocą. Jestem ciekawa ile będzie ważył. Wizyta będzie przypadała na 35 tydzień 6 dzień 😉.
Tak myślę, że już chyba zabiorę do auta torbę do szpitala na wizytę 🙈 mam 30km do lekarza i jak czasem okaże się, że czas rodzić to nie będę wracała do domu po torbę 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 18:58
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Maybe wrote:Tutaj info z FAQ ba strnie babysense polska:
Czy monitor Babysense może być używany w tzw. dostawkach do łóżka rodziców?
Monitor oddechu Babysense 7 nie powinien być używany w dostawce przylegającej bezpośrednio do łóżka rodziców ponieważ płytki sensoryczne mogą rejestrować ruchy oddechowe rodzica. Zalecana odległość między łóżeczkiem dziecka a łóżkiem rodziców około 2 kroków (odeglość około 1m - podobnie jak przy przeprowadzeniu testu sprawności urządzenia przez rozpoczęciem monitorowania)
Ci do wizyty to moja Ania waży 2500😱wg USG termin por8du 13.09 czyli 11 dni starsza...szyjka skrócona ale zamknięta. Mam dużo odpoczywać, a gdy bóle "menstruacyjne" przesuną się w górę brzucha jechać do szpitala. Luteina dalej do 37 tc.
Bardzo bym chciała mieć wrześniową dziewczynkę, więc mam nadzieję, że jeszcze chwile posiedzi w brzuszku.
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Madisonie wrote:Maybe szok jaka Ania jest już duża 😊 trzymam kciuki żeby jak najdłużej została w brzuszku ✊
Ja mam wizytę w przyszłą środę. Czuję, że Maksio jest większy bo rozpycha się z większą mocą. Jestem ciekawa ile będzie ważył. Wizyta będzie przypadała na 35 tydzień 6 dzień 😉.
Tak myślę, że już chyba zabiorę do auta torbę do szpitala na wizytę 🙈 mam 30km do lekarza i jak czasem okaże się, że czas rodzić to nie będę wracała do domu po torbę 😁
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Maybe ja mam ten monitor i normalnie go uzywalam w dostawce i działał bez zarzutu. Jedyne co to wyczytałam w instrukcji aby używać tylko jednej płytki. To tylko takie zabezpieczenie że strony producenta z tymi ruchami oddechowymi rodzica. Tak na prawdę urządzenie jest bardzo bardzo czule i jak tylko wyjmiesz dziecko z lozeczka zaczyna pstrykac i masz tam parę sekund na wyłączenie aby nie włączył się alarm. Myślę że to tylko zabezpieczenie producenta w razie W. Ja uzywalam w dostawce przy dwójce dzieci. Potem w łóżeczku już bardzo rzadko bo tak na prawdę to najważniejsze jest monitorowanie pierwszych tygodni, miesięcy.
-
Ja nie kupowalam śpiworków,ale u nas dostaje się w prezencie w szpitalu więc jakby co pierwszy będziemy mieć, no i mam te dwa prezentowe po dwójce. Wolałabym aby chętnie spał w śpiworku, jest to wygodne... Nie sprawdza się w nocy czy Dziecko okryte, grubość dobiera się do temperatury otoczenia.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja przy pierwszym dziecku używałam woombie, super się sprawdzało przy odruchu moro ktory go wybudzał. Teraz tez mam dla małej taki otulacz, żadnych rozkow itp nigdy nie używałam, jak nie otulacz to zwykla pieluszka zawijałam. Syn tez z września wiec mysle ze bedzie rownie ciepło. Monitor oddechu obowiazkowo, przy pierwszym tez sie przydał. Spal spokojnie jedynie na brzuszku i dla mojego spokoju od razu kupilam. Z firmy angelcare. Poza tym jak was czytam to ja jestem totalnie nieprzygptowana, z ogromnym lajcikiem podchodzę do kolejnego porodu. O torbie nawet nie mysle zeby pakować a tym bardziej co do niej spakować 🙈 ocenę sie pewnie na 2 tyg przed.
Moja mała caly czas ułożona poprzecznie wiec jeśli nie obroci sie glowka w dół to czeka mnie cc 😕 a czasu juz coraz mniej....
-
Ona30on32 wydaje mi się, że nie czuję żadnych skurczy. Tylko jak mały się przeciąga to czasem mnie coś zaboli, czuję taki przeszywajácy ból w okolicach szyjki.
Te skurcze przypominają ból okresowy? (Całe życie miałam prawie bezbolesne miesiączki, czasem trwały tylko 2-3dni)
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Ja też jeszcze daleko w tyle z pakowaniem torby. Ostatnio na wizycie lekarz mówił że nie zapowiada się nic na rodzenie więc mi się nie spieszy 😉 Co do ciuszków to chyba do szpitala wezmę tylko pajacyki. Gdyby coś innego mi było potrzebne to mąż przywiezie, bo szpital mamy pod nosem. Skurczy przepowiadających ani z córką ani teraz nie miałam wcale. Czasem takie nieprzyjemne twardnienie i naprężenie ale to jak mały się wypycha bo ostatnio na ktg też tak robił a żadnych skurczow to nie pokazywalo.A no i takie bóle w szyjce też.
-
Ja kończę 38 tydz ale skurczy jako takich nie mam ake twardnienie brzucha ,prezenie i klucie zwłaszcza po zebrami i środkowej części brzucha tak .Dziś w nocy miałam taki atak że miałam już jechać na szpital.Poczekam co dziś będzie teraz jest prężenie brzucha ale znośnie, dzwoniłam do lekarki to mówiła żeby w razie czego jechać na szpital. CZY któraś z Was też tak ma ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 13:43
-
Madisonie wrote:Ona30on32 wydaje mi się, że nie czuję żadnych skurczy. Tylko jak mały się przeciąga to czasem mnie coś zaboli, czuję taki przeszywajácy ból w okolicach szyjki.
Te skurcze przypominają ból okresowy? (Całe życie miałam prawie bezbolesne miesiączki, czasem trwały tylko 2-3dni)
Ja też nie mam chyba za bardzo skurczy przepowiadających. Jedynie jak Młody się źle ułoży to też odczuwam takie przeszywające kłucie w spojeniu łonowym. Czasami też ciężko mi się chodzi bo czuję właśnie kłucie. Ale to raczej zależy od ułożenia dziecka. Potrafi mi nieźle przykopać w moje narządy38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby