❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Maybe wrote:Dzięki 🙂niestety Ania jest uparta ( po ojcu oczywiście😉) i nadal twardo siedzi w brzuchu, od wczoraj odchodzi mi czop ale szczerze, straciłam już nadzieję że samo się zacznie. Chcieli mnie w piątek zamknąć w szpitalu, ale się nie dałam bo uważam że przez weekend I tak by nic nie zrobili...Jutro mam się stawić o 8 rano na czczo, najpierw test oct, potem indukcja😬no chyba, że na USG wyjdzie 4500gr to cesarka 🤔boję się strasznie, ale też już boję się o Małą i jestem zmęczona 10 miesięczną ciążą. Mąż wykorzystany, wróciliśmy ze spaceru, były schody zaraz będę odkurzała...choć z doświadczenia wiem, że u mnie te wszystkie sztuczki niewiele wnoszą .
Pozdrawiam Was serdecznie🙂
Dziewczyny, ile z nas byłoby chętnych na grupę na Messengerze chociażby? Już nie mówię o samym FB nawet. Myślę, że miło by było dzielić się 'rafami' i etapami rozwoju maluszków. No i oczywiście tipami dla nas samych
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Maybe wrote:Dzięki 🙂niestety Ania jest uparta ( po ojcu oczywiście😉) i nadal twardo siedzi w brzuchu, od wczoraj odchodzi mi czop ale szczerze, straciłam już nadzieję że samo się zacznie. Chcieli mnie w piątek zamknąć w szpitalu, ale się nie dałam bo uważam że przez weekend I tak by nic nie zrobili...Jutro mam się stawić o 8 rano na czczo, najpierw test oct, potem indukcja😬no chyba, że na USG wyjdzie 4500gr to cesarka 🤔boję się strasznie, ale też już boję się o Małą i jestem zmęczona 10 miesięczną ciążą. Mąż wykorzystany, wróciliśmy ze spaceru, były schody zaraz będę odkurzała...choć z doświadczenia wiem, że u mnie te wszystkie sztuczki niewiele wnoszą .
Pozdrawiam Was serdecznie🙂
Trzymam kciuki by samo się rozkręciło ✊ czekamy jutro na pozytywne wieści 😊😊
-
MayMasza wrote:A czop podbarwiony jest krwią? Jeśli tak, to jest szansa, że w nocy ruszy 🥰 bo czop z krwią to ten tuż przed porodem. Ja tak miałam, że od rana odchodził mi czop a w nocy byłam na porodówce
Dziewczyny, ile z nas byłoby chętnych na grupę na Messengerze chociażby? Już nie mówię o samym FB nawet. Myślę, że miło by było dzielić się 'rafami' i etapami rozwoju maluszków. No i oczywiście tipami dla nas samych
Również z chęcią dołączę do grupy na Messengerze 😉 -
Super, to jest nas na razie trzy, czekamy jeszcze chwilkę, może zbierze się nas jeszcze kilka 🥰
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Hej ja też chętnie dołączę do grupy na Messenger bo tutaj tak rzadko mam czas zajrzeć.
A skoro już tu wskoczyłam do się pochwalę.18 września do Naszej rodziny dołączył piękny i zdrowy synek Wojtuś 🥰 wczoraj upłynęło mu już 2 tygodnie, wciąż się siebie uczymy a dzisiaj mój mąż wrócił już do pracy więc martwię się czy podołam sama😔 Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie 😘Ona30on32, MayMasza, Kath lubią tę wiadomość
-
Pati_pitniarka wrote:Hej ja też chętnie dołączę do grupy na Messenger bo tutaj tak rzadko mam czas zajrzeć.
A skoro już tu wskoczyłam do się pochwalę.18 września do Naszej rodziny dołączył piękny i zdrowy synek Wojtuś 🥰 wczoraj upłynęło mu już 2 tygodnie, wciąż się siebie uczymy a dzisiaj mój mąż wrócił już do pracy więc martwię się czy podołam sama😔 Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie 😘
Gratulacje 😉 na pewno dasz radę 😊 ja od przyszłego tygodnia zostaje sama z małym i zastanawiam się jak to będzie. Ponoć my mamy posiadamy super moce więc na pewno damy sobie radę 😉
Pati_pitniarka lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj była położna, mały rośnie jak na drożdżach i waży już 4485g (wczoraj minęły 3 tygodnie od porodu i waga urodzeniowa 3660). Najchętniej to by cały czas na piersi był bo lubi ssać, położna zaproponowała smoczek skoro mały ma taką potrzebę ssania a i też chodzi o to żebym ja odpoczęła...macie jakieś sprawdzone smoczki?
-
Ona30on32 Maksiowi podpasował ten z lovi - https://allegro.pl/oferta/lovi-smoczek-uspokajajacy-buddy-bear-0-2m-2-szt-12536772225?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=lvsku&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_bg_pla_pmax&ev_campaign_id=17997606178&gclid=Cj0KCQjwkOqZBhDNARIsAACsbfLJtt1AezYzTWn7hoByK4Ta7lJcXzQ9w8wQ1J3qCzD3Ejq6d5JpwQ8aAsijEALw_wcB
Dopiero się zorientowałam, że nasze Maluszki urodziły się tego samego dnia 🙈
Pati_pitniarka - serdecznie gratuluję! 😍 Na pewno dasz sobie radę! 😊
U mnie o tyle dobrze, że mąż pracuje z domu ale nie ma potrzeby, żeby go angażować w czasie pracy w opiekę 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 13:45
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Mam pytanie do dziewczyn które karmią tylko kp , czy dajecie jakieś smoczki swoim maluchom? Czy to nie zaburzy jakoś laktacji i nie wpłynie źle na kp? Chodzi mi tylko o podawanie smoczka do zasypiania lub jak maluszek ma dużą potrzebę ssania.
-
Kath ja tez podaje smoczek, nawet już w szpitalu podawałam, bo mały ciagle chciał być przy piersi, a miał wędzidełko do podcięcia i mnie gryzł. Teraz po podcięciu ładnie je, dużo przybiera, więc nie ma problemu ze smoczkiem. Ja mam jakieś lovi, dostałam od położnej.
Dziś byłam na wizycie, bo mam od tygodnia uporczywa infekcje intymna i okazało się, ze pomimo ręcznie wydobytego łożyska i łyżeczkowania coś chyba jeszcze zostało w macicy. Dostałam antybiotyk, kontrola co tydzień na razie i podobno w 90% przypadków udaje się to wydalić dzięki antybiotykowi, a jak nie to czeka mnie znowu łyżeczkowanie…Kath lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Pati_pitniarka wrote:Hej ja też chętnie dołączę do grupy na Messenger bo tutaj tak rzadko mam czas zajrzeć.
A skoro już tu wskoczyłam do się pochwalę.18 września do Naszej rodziny dołączył piękny i zdrowy synek Wojtuś 🥰 wczoraj upłynęło mu już 2 tygodnie, wciąż się siebie uczymy a dzisiaj mój mąż wrócił już do pracy więc martwię się czy podołam sama😔 Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie 😘Pati_pitniarka lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Ja też chętnie dołączenie na messengera
U mnie też mały ssak ciągle przyczepiony do piersi nawet jak śpi to przytulony do piersi a jak tylko jaq się próbuje wywinąć to jęczy jak koza 😀 . U nas dziś 12 dzień i na szczęście koniec 3 dniowego nawału. Doba za krotka a dni płyną tak szybko.Kath lubi tę wiadomość
-
Hej, ja dziś już w szpitalu , poproszę o kciuki jutro gdyż czeka mnie CC🙄 miałam dziś próbę oksycotynową i akcją by ryszuła wg położnej ale ryzyko urazów zbyt duże, gdyż wg szpitalnego usg waga Ani to 4800😱😱 duża to będzie Córeczka🥰
Ja chętnie dołączę do Was do grupy ale za kilka dni jak się ogarnę i założę messengera🙂
Pozdrawienia🙂Madisonie, MayMasza, Mokka lubią tę wiadomość
-
My po wizycie u CDL dowiedzieliśmy się że mam tyle pokarmu że po 20 minutach karmieniach już spokojnie mogę odstawić Małego a jeśli ma silną potrzebę ssania zanim dobrze zaśnie to mogę podać smoczek. Pani doradziła że na początku najlepszy jest kształt który znalazłam od Lovi czyli malutka spłaszczona ale prosta wisienka. Lovi dynamiczny 0-3 m-c😊 Pozdrawiamy i życzymy powodzenia 😘
P.S. Pierwszy dzień we dwoje nie był taki straszny, dziękuję za wsparcie 🥰Kath lubi tę wiadomość