❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Miisia94 wrote:Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było. Gratuluję wszystkim pięknych dzidziusiów i dobrych wyników badań ❤️ Ja wczoraj miałam prenatalne, dzidziuś 6,44 cm, wszystko bardzo dobrze 😊 Najprawdopodobniej dziewczynka 💕💖 Bardzo się cieszę 😊 Wizyta była wzruszająca, widok ruszającej się dzidzi wzbudził we mnie emocje. Podrzucam Wam zdjęcie z usg. Dobrego dnia życzę ❤️
Pomału można zacząć dopisywać płeć na pierwszej stronie 😊Miisia94 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
AM1606 wrote:Moja bratowa miała po PAPPIE ryzyko ZD 1:49.
Nie stawiła się na amniopunkcję.
Chłopak zdrowy...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Maybelle wrote:Z płcią na 1 stronie może poczekamy do połówkowych, chyba, że ktoś ma test z krwi, albo jest na 100% pewny to mogę wpisać 😊
Po prenatalnych to często jeszcze się może wszystko pozmieniać 😀👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Maybelle wrote:Mam podobne odczucia. W poprzedniej ciąży zaczęła się pandemia i nie moglam się cieszyć ciąża tak jak bym chciała. I gdy zaczęłam się cieszyć, że drugie dziecko nie urodzi się w pandemii, to wybucha wojna 🙈👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Jak korzysta się z ginekologa na NFZ to pappa jest darmowa. Mój lekarz jest prywatnie i tu USG+ocena pappy to 680zl..nie wiem czy już z pobraniem czy tylko sama ocena a pobranie kolejny raz..aż boje się myśleć 🤦 NIFTY czy Sanco to 2500-3500zl 🤦🤦🥺
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Ja chodzę do ginekologa, który ma podpisaną umowę z Luxmedem - PAPPA w laboratorium kosztowała mnie 220 złotych, bo nie mam wszystkiego w pakiecie 😑 Dodatkowo, wizyta u perinatologa, do którego (dla pewności) skierował mnie prowadzący 400 złotych...
-
agniecha2101 wrote:Straszne to jest 🙁 W życiu bym nie pomyślała, że w takich czasach przyjdzie mi żyć i rodzić dzieci 😢
Mój mąż też się ciągle pyta, czemu się nie cieszę. A ja też mam w głowie bezpieczeństwo swojej rodziny i się zastanawiam, czy zaraz i my nie będziemy musieli uciekać z Polski dobrze, że przynajmniej w ciągu dnia pracuję, to głowa zajęta w miarę czymś innym...agniecha2101 lubi tę wiadomość
38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Ja dzisiaj odebrałam drugie badanie Pappa. Byłam na USG w dwóch różnych miejscach - jedno miałam w ramach abonamentu w Medicover, drugie w ramach NFZ (bo mam skończone 36 lat), ale też w prywatnej placówce.
I co ciekawe dzisiaj ryzyka wszystkie wyszły niskie...
W 1 Pappa ZD 1:863; w 2 - 1:2070.
Generalnie pomiary na USG różniły się milimetrami, a proszę jaki to ma wpływ na wyniki badań. Jeszcze dodam, że byłam w tym samym dniu, więc dzidzia nie urosła raczejMaybelle, Marutka lubią tę wiadomość
38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Hej dziewczyny, i ja dziś po badaniu 1 trymestru…
Dzidziuś ma idealne wymiary, widzieliśmy raczki, nóżki, serduszko w rytmie 160, symetryczny mózg, i nawet stopkę 😭 płakałam przez polowe badania 😅 pani dr kazała mi kaslac żeby dzidziuś się przekręcił w dobra stronę do pomiarów, wszystko jest ‚perfect’ jak powiedziała Upuścili ze mnie kilka fiolek krwi na badania i wyniki za tydzień.
Oto dzidzia 💗 :
Mokka, Maybelle, MartiMarti, Madisonie, agniecha2101, CestLaVie, Marutka lubią tę wiadomość
Endometrioza IV st. Początek starań 01.2021 💗
12.2021 - punkcja: 9🥚, 7 zapłodnionych ➡️ 6 blastek
12.2021 - transfer 🌟 ➡️ 09.2022 - urodził nam się zdrowy synek 💗
06.2024 - transfer 🌟 ➡️ 💔 11tc 4d, brak przyczyny
10.2024 - transfer 🌟 ➡️ 💔 6tc
Mamy: ❄️❄️❄️ -
Mokka wrote:Ja dzisiaj odebrałam drugie badanie Pappa. Byłam na USG w dwóch różnych miejscach - jedno miałam w ramach abonamentu w Medicover, drugie w ramach NFZ (bo mam skończone 36 lat), ale też w prywatnej placówce.
I co ciekawe dzisiaj ryzyka wszystkie wyszły niskie...
W 1 Pappa ZD 1:863; w 2 - 1:2070.
Generalnie pomiary na USG różniły się milimetrami, a proszę jaki to ma wpływ na wyniki badań. Jeszcze dodam, że byłam w tym samym dniu, więc dzidzia nie urosła raczej
Szok jaka różnica 😮
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
zbik wrote:Hej dziewczyny, i ja dziś po badaniu 1 trymestru…
Dzidziuś ma idealne wymiary, widzieliśmy raczki, nóżki, serduszko w rytmie 160, symetryczny mózg, i nawet stopkę 😭 płakałam przez polowe badania 😅 pani dr kazała mi kaslac żeby dzidziuś się przekręcił w dobra stronę do pomiarów, wszystko jest ‚perfect’ jak powiedziała Upuścili ze mnie kilka fiolek krwi na badania i wyniki za tydzień.
Oto dzidzia 💗 :
Śliczności 😊zbik lubi tę wiadomość
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Hej dziewczyny, byłam dziś na badaniu prenatalnym na NFZ... Lekarz byl małomówny :o mało co się dowiedziałam.. i musiałam zrobic obowiązkowo test pappa..
Na wyniki mam czekać do 3 tygodni :o
Nie dostałam nawet wydruku z usg (
Jak myślicie, do wyników dołączą jakiś wydruk z usg? Czy będą to same wyniki? -
zbik wrote:Hej dziewczyny, i ja dziś po badaniu 1 trymestru…
Oto dzidzia 💗 :
zbik lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
domina wrote:Hej dziewczyny, byłam dziś na badaniu prenatalnym na NFZ... Lekarz byl małomówny :o mało co się dowiedziałam.. i musiałam zrobic obowiązkowo test pappa..
Na wyniki mam czekać do 3 tygodni :o
Nie dostałam nawet wydruku z usg (
Jak myślicie, do wyników dołączą jakiś wydruk z usg? Czy będą to same wyniki?
Hej, wydaje mi się, że skoro lekarz nie dał Ci wydruku do ręki, to na PAPPIE już nie będzie. Będą same wyniki krwi, które będzie musiał przeanalizować lekarz lub wyniki z analizą statystyczną. -
AM1606 wrote:Hej, wydaje mi się, że skoro lekarz nie dał Ci wydruku do ręki, to na PAPPIE już nie będzie. Będą same wyniki krwi, które będzie musiał przeanalizować lekarz lub wyniki z analizą statystyczną.
Dzięki za odpowiedź mój błąd.. mogłam poprosić eh
Moja pierwsza ciaza nie wiedziałam w sumie jak wyglądają te badania.. myślałam że każda kobieta dostaje wydruk z usg no cozWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 10:31
-
domina wrote:Dzięki za odpowiedź mój błąd.. mogłam poprosić eh
Moja pierwsza ciaza nie wiedziałam w sumie jak wyglądają te badania.. myślałam że każda kobieta dostaje wydruk z usg no coz
Mnie mój lekarz też dał tylko dlatego, że poprosiłam dla męża. Dał mi tylko wydruk do załączenia do PAPPY z opisem narządów u dziecka i wynikami pomiarów. Poproś na kolejnej wizycie 🙂
PS. Moja też pierwsza 😉 Pierwsza tak długa...
-
AM1606 wrote:Mnie mój lekarz też dał tylko dlatego, że poprosiłam dla męża. Dał mi tylko wydruk do załączenia do PAPPY z opisem narządów u dziecka i wynikami pomiarów. Poproś na kolejnej wizycie 🙂
PS. Moja też pierwsza 😉 Pierwsza tak długa...
To jestesmy w podobnej sytuacji poprzednia stracona w 8 tyg
No właśnie ja też chciałam pokazać mężowi ale 8 marca mam wizytę u mojej gin to na pewno dostanę
Ciekawe czy będzie możliwość żeby był obecny na wizycie byłoby miło