X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Wrzesień 2022❤️
Odpowiedz

❤️Wrzesień 2022❤️

Oceń ten wątek:
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domina wrote:
    To jestesmy w podobnej sytuacji :) poprzednia stracona w 8 tyg
    No właśnie ja też chciałam pokazać mężowi :( ale 8 marca mam wizytę u mojej gin to na pewno dostanę :D
    Ciekawe czy będzie możliwość żeby był obecny na wizycie :) byłoby miło :)

Ooo 🙂 Do 8 jeszcze tylko kilka dni - w sam raz na Dzień Kobiet 😉 Myślę, że jak zapytasz, to pozwoli mężowi wejść na USG - mój mąż też był raz 🙂 I jak zawsze coś musiał palnąć - najpierw zapytał czy po tej wizycie będzie chociaż 2 dni spokoju od mojej ciążowej paniki, że znowu coś nie tak, że ciekawe czy serce jeszcze bije, a potem na moje pytanie do lekarza czy małe urosło powiedział: no jak nie, musiało urosnąć, przecież Ty tak dużo jesz, więc musi rosnąć (jakbym jadła 24h na dobę kebaby i pizzę🤦🏼‍♀️ i zaraz lekarz do mnie: proszę uważać z dietą, z jedzeniem, żeby nie przytyć... Więcej go nie zabiorę 🙈🙈😂😂😂

c55fikgnknyzdjqy.png
  • domina Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AM1606 wrote:
    Ooo 🙂 Do 8 jeszcze tylko kilka dni - w sam raz na Dzień Kobiet 😉 Myślę, że jak zapytasz, to pozwoli mężowi wejść na USG - mój mąż też był raz 🙂 I jak zawsze coś musiał palnąć - najpierw zapytał czy po tej wizycie będzie chociaż 2 dni spokoju od mojej ciążowej paniki, że znowu coś nie tak, że ciekawe czy serce jeszcze bije, a potem na moje pytanie do lekarza czy małe urosło powiedział: no jak nie, musiało urosnąć, przecież Ty tak dużo jesz, więc musi rosnąć (jakbym jadła 24h na dobę kebaby i pizzę🤦🏼‍♀️ i zaraz lekarz do mnie: proszę uważać z dietą, z jedzeniem, żeby nie przytyć... Więcej go nie zabiorę 🙈🙈😂😂😂

😂😂😂 Hahaha uprzedze mojego żeby siedział cicho 😁

AM1606 lubi tę wiadomość

• Mamazarazdwojki❤️ Znajoma

Wysłany: 3 marca 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) wcześniej się odzywałam,ale chyba nie widac mojego komentarza . Witam się spowrotem. Cicho siedziałam,bo zapomniałam hasła ale już jestem.unmnie 13 tydz i już po miłościach,podobnie jak u Was. Mam pytanie, czyacie jakieś alergie takie na"wiosnę" pylenie. Bo ja mam katar mnie męczy kicham i swędzą oczy i się zastanawiam czy mogę brać takie zwykłe tabletki bez recepty z reguły takie mi pomagały. :)

8p3okrntj6t7zk1k.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 23:34

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Mamazarazdwojki❤️ Znajoma

Wysłany: 3 marca 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio co Ty gadasz.ale lipa. Ja zwykle brałam te bez recepty. Czytam że są jakieś grupy B, które są bezpieczne.ale mnie zasmucilaa teraz ... Bo już miałam brać. To chociaż sobie oczy zakropie kroplami bo znalazłam na alergię jakieś jeszcze mam. To chyba można ? A jak nie to będę kochać całą wiosnę masakra haha

8p3okrntj6t7zk1k.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamazarazdwojki❤️ wrote:
    Hej dziewczyny :) wcześniej się odzywałam,ale chyba nie widac mojego komentarza . Witam się spowrotem. Cicho siedziałam,bo zapomniałam hasła ale już jestem.unmnie 13 tydz i już po miłościach,podobnie jak u Was. Mam pytanie, czyacie jakieś alergie takie na"wiosnę" pylenie. Bo ja mam katar mnie męczy kicham i swędzą oczy i się zastanawiam czy mogę brać takie zwykłe tabletki bez recepty z reguły takie mi pomagały. :)
    Ja bym na pewno skonsultowała to z jakimś lekarzem.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Lilu88 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na wizycie kontrolnej u lekarza i jestem załamana wdg om i usg 10+4 nt wyszlo ponad 2,5 gołym okiem widziałam ze jest duże,pytal czy przechodzilam jakąś infekcję,mialam covid potem zapalenie oskrzeli ale czy to moze być powód takiego obrzęku.Zaluje ze poszłam na ta wizytę,prenatalne mam 14.03,niech mi ktoś powie ze miał podobnie i wszystko było dobrze😭

p19uyx8dz78awdqc.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 23:34

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Madisonie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilu88 wrote:
    Dziewczyny byłam dziś na wizycie kontrolnej u lekarza i jestem załamana wdg om i usg 10+4 nt wyszlo ponad 2,5 gołym okiem widziałam ze jest duże,pytal czy przechodzilam jakąś infekcję,mialam covid potem zapalenie oskrzeli ale czy to moze być powód takiego obrzęku.Zaluje ze poszłam na ta wizytę,prenatalne mam 14.03,niech mi ktoś powie ze miał podobnie i wszystko było dobrze😭

A dzidzia ile ma cm?

💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r.
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilu88 wrote:

Hej, a ten lekarz miał dobry sprzęt? Na etapie takich maluszków, to sprzęt do pomiarów jest bardzo istotny. Ja też miałam covid w 8tc i lekarz powiedział, że teraz co druga kobieta w jego gabinecie jest po covidzie. I że nie dostrzegają lekarze, żeby to miało wpływ na płód.
    Może idź jeszcze do innego lekarza, aby zweryfikować USG? Do 14.03 pewnie zdążysz się nastresować... Po 10 tc można też już chyba zrobić te testy NIPT, ale one kosztowne..

38 lat 👩, 38 lat 👨

1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩‍👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)

2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)

3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • Lilu88 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokka wrote:
    Hej, a ten lekarz miał dobry sprzęt? Na etapie takich maluszków, to sprzęt do pomiarów jest bardzo istotny. Ja też miałam covid w 8tc i lekarz powiedział, że teraz co druga kobieta w jego gabinecie jest po covidzie. I że nie dostrzegają lekarze, żeby to miało wpływ na płód.
    Może idź jeszcze do innego lekarza, aby zweryfikować USG? Do 14.03 pewnie zdążysz się nastresować... Po 10 tc można też już chyba zrobić te testy NIPT, ale one kosztowne..

Sprzęt taki sobie mam jeszcze wizyte we wtorek u drugiej lekarki prowadzącej,ja miałam covi potem zap oskrzeli lacznie 3 tyg to trwało,moze byc obrzek ze względu na infekcję ale nie musi😞

p19uyx8dz78awdqc.png
  • Madisonie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilu88 wrote:
    Sprzęt taki sobie mam jeszcze wizyte we wtorek u drugiej lekarki prowadzącej,ja miałam covi potem zap oskrzeli lacznie 3 tyg to trwało,moze byc obrzek ze względu na infekcję ale nie musi😞

jest to prawdopodobne, że to w wyniku tych infekcji. Podwyższone NT nie musi oznaczać, że coś dolega dziecku. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :-)

https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/

💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r.
  • Ellaa Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszla jak najszybciej do innego lekarza na konsultacje. Po co Ci stres. Ja bym nawet do wtorku nie czekała. Mi lekarz jak mierzył NT pokazywał jak łatwo pomylić to np ze ściana macicy na której leży dziecko.

3bd9e969c4.png
  • Ellaa Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I również mi lekarz mówił że do 4 mm jest raczej wszystko w porzadku chociaż powyzej 2.5 zalecają dodatkowe badania.

3bd9e969c4.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilu88 wrote:
    Normalnie 2,5 to jeszcze w normie, tylko nie wiem czy w 10 tygodniu te normy nie są jakieś inne. Po co Ci w ogóle teraz lekarz to mierzył...? Nie bez powodu chyba podaje się konkretne przedział tygodni dla tego badania... 🤔
    Wiem, że łatwo mówić, ale nie martw się na zapas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 22:08

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Lilu88 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2022, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellaa wrote:
    Ja bym poszla jak najszybciej do innego lekarza na konsultacje. Po co Ci stres. Ja bym nawet do wtorku nie czekała. Mi lekarz jak mierzył NT pokazywał jak łatwo pomylić to np ze ściana macicy na której leży dziecko.

Ale on mi nie musiał pokazywać odrazu widziałam gołym okiem ze jest duże wiec bez sensu gdzies biegać jak to i tak nic nie zmieni ,mam wizytę we wtorek potem prenatalne.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

p19uyx8dz78awdqc.png
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilu88 wrote:

U mnie lekarz co prawda nie mierzył nt, ale na wizycie w 9+1 byłam u lekarza z naprawdę super sprzętem i też wyszedł u dziecka lekki obrzęk. Do obserwacji. Teraz czekam na poniedziałek na wizytę bo ten lekarz mi mówił że jeśli nadal będzie obrzek to będzie bardziej widoczny im dziecko większe.
    Pytał mnie o infekcje, ale kurczę ja nie czułam się żeby coś mi było. Niby po wynikach krwi widać że jestem po jakiejś infekcji, ale poza tym że mam z rana trochę kataru to kompletnie nic mi nie jest. Może przechodziłam jakiś bezobjawowy covid? Nie wiem 🤷‍♀️
    Liczę że na kolejnej wizycie obrzęku nie będzie już bo prenatalne też będę miała jakoś w połowie marca i oszaleje do tego czasu 🙈
    U Ciebie może być to faktycznie po infekcji bo przechodziłaś coś, ja nie więc już oczami wyobraźni widzę jakieś choroby genetyczne..

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • Juszczynka Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilu88 wrote:
    A jaki CRL? Do 4.5 cm się nie powinno mierzyć NT bo to jest w ogóle nie miarodajne, z tego powodu prenatalne robi się dopiero w konkretnym tygodniu i przy konkretnym CRL bo poniżej to zwykle kompletnie nic nie oznacza. Uważam że lekarz Cię tylko kompletnie niepotrzebnie zestresował

agniecha2101 lubi tę wiadomość

p19us65g9fbllvpn.png
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juszczynka wrote:
    A jaki CRL? Do 4.5 cm się nie powinno mierzyć NT bo to jest w ogóle nie miarodajne, z tego powodu prenatalne robi się dopiero w konkretnym tygodniu i przy konkretnym CRL bo poniżej to zwykle kompletnie nic nie oznacza. Uważam że lekarz Cię tylko kompletnie niepotrzebnie zestresował
    Tez tak uważam, na badania prenatalne i ocenę nt jest ścisłe określony czas i wielkość płodu i Twoje badanie było zdecydowanie za wcześnie, więc jest niemiarodajne. To we wtorek tez pewnie będzie jeszcze za wcześnie. Ale łatwo mówić, ja tez pewnie bym się zestresowała. Lekarz niepotrzebnie to mierzył. Poza tym 2,5 i nawet troche więcej o niczym nie świadczy.
    Ja mam prenatalne w poniedziałek 😬

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • CestLaVie Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)

Dziewczyny gratuluję badań :)

ja teraz zaczęłam się zastanawiać nad tą pappą... miałam nie robić, ale myślę o tym. Z drugiej strony nie chce się nakręcać...

Dziś jakoś piersi mi zmiękły... mniej bolą i zaczyna się stres he he bo ostatnie usg 26.03 8t+2... echhh :) mdłości subtelne bywają, wzdęcia, ale głową zaczyna pracować

7VErp3.png[/url]

ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020

NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021 :) <3

|| 15.01. 2022 :) (9dpo) 20cs !!! :)
    17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
    19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
    21.01. bHCG 672,42 :) (15 dpo)
    26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym <3
    16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm :) <3
    16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka <3 prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
    13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec ! ;)
    13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok ;)
    08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g ! <3
    07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g :)
    10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g :)
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ