❤️Wrzesień 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
domina wrote:To jestesmy w podobnej sytuacji poprzednia stracona w 8 tyg
No właśnie ja też chciałam pokazać mężowi ale 8 marca mam wizytę u mojej gin to na pewno dostanę
Ciekawe czy będzie możliwość żeby był obecny na wizycie byłoby miło
Ooo 🙂 Do 8 jeszcze tylko kilka dni - w sam raz na Dzień Kobiet 😉 Myślę, że jak zapytasz, to pozwoli mężowi wejść na USG - mój mąż też był raz 🙂 I jak zawsze coś musiał palnąć - najpierw zapytał czy po tej wizycie będzie chociaż 2 dni spokoju od mojej ciążowej paniki, że znowu coś nie tak, że ciekawe czy serce jeszcze bije, a potem na moje pytanie do lekarza czy małe urosło powiedział: no jak nie, musiało urosnąć, przecież Ty tak dużo jesz, więc musi rosnąć (jakbym jadła 24h na dobę kebaby i pizzę🤦🏼♀️ i zaraz lekarz do mnie: proszę uważać z dietą, z jedzeniem, żeby nie przytyć... Więcej go nie zabiorę 🙈🙈😂😂😂 -
AM1606 wrote:Ooo 🙂 Do 8 jeszcze tylko kilka dni - w sam raz na Dzień Kobiet 😉 Myślę, że jak zapytasz, to pozwoli mężowi wejść na USG - mój mąż też był raz 🙂 I jak zawsze coś musiał palnąć - najpierw zapytał czy po tej wizycie będzie chociaż 2 dni spokoju od mojej ciążowej paniki, że znowu coś nie tak, że ciekawe czy serce jeszcze bije, a potem na moje pytanie do lekarza czy małe urosło powiedział: no jak nie, musiało urosnąć, przecież Ty tak dużo jesz, więc musi rosnąć (jakbym jadła 24h na dobę kebaby i pizzę🤦🏼♀️ i zaraz lekarz do mnie: proszę uważać z dietą, z jedzeniem, żeby nie przytyć... Więcej go nie zabiorę 🙈🙈😂😂😂
😂😂😂 Hahaha uprzedze mojego żeby siedział cicho 😁AM1606 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny wcześniej się odzywałam,ale chyba nie widac mojego komentarza . Witam się spowrotem. Cicho siedziałam,bo zapomniałam hasła ale już jestem.unmnie 13 tydz i już po miłościach,podobnie jak u Was. Mam pytanie, czyacie jakieś alergie takie na"wiosnę" pylenie. Bo ja mam katar mnie męczy kicham i swędzą oczy i się zastanawiam czy mogę brać takie zwykłe tabletki bez recepty z reguły takie mi pomagały.
-
Serio co Ty gadasz.ale lipa. Ja zwykle brałam te bez recepty. Czytam że są jakieś grupy B, które są bezpieczne.ale mnie zasmucilaa teraz ... Bo już miałam brać. To chociaż sobie oczy zakropie kroplami bo znalazłam na alergię jakieś jeszcze mam. To chyba można ? A jak nie to będę kochać całą wiosnę masakra haha
-
Mamazarazdwojki❤️ wrote:Hej dziewczyny wcześniej się odzywałam,ale chyba nie widac mojego komentarza . Witam się spowrotem. Cicho siedziałam,bo zapomniałam hasła ale już jestem.unmnie 13 tydz i już po miłościach,podobnie jak u Was. Mam pytanie, czyacie jakieś alergie takie na"wiosnę" pylenie. Bo ja mam katar mnie męczy kicham i swędzą oczy i się zastanawiam czy mogę brać takie zwykłe tabletki bez recepty z reguły takie mi pomagały.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dziewczyny byłam dziś na wizycie kontrolnej u lekarza i jestem załamana wdg om i usg 10+4 nt wyszlo ponad 2,5 gołym okiem widziałam ze jest duże,pytal czy przechodzilam jakąś infekcję,mialam covid potem zapalenie oskrzeli ale czy to moze być powód takiego obrzęku.Zaluje ze poszłam na ta wizytę,prenatalne mam 14.03,niech mi ktoś powie ze miał podobnie i wszystko było dobrze😭
-
Lilu88 wrote:Dziewczyny byłam dziś na wizycie kontrolnej u lekarza i jestem załamana wdg om i usg 10+4 nt wyszlo ponad 2,5 gołym okiem widziałam ze jest duże,pytal czy przechodzilam jakąś infekcję,mialam covid potem zapalenie oskrzeli ale czy to moze być powód takiego obrzęku.Zaluje ze poszłam na ta wizytę,prenatalne mam 14.03,niech mi ktoś powie ze miał podobnie i wszystko było dobrze😭
A dzidzia ile ma cm?
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Lilu88 wrote:Dziewczyny byłam dziś na wizycie kontrolnej u lekarza i jestem załamana wdg om i usg 10+4 nt wyszlo ponad 2,5 gołym okiem widziałam ze jest duże,pytal czy przechodzilam jakąś infekcję,mialam covid potem zapalenie oskrzeli ale czy to moze być powód takiego obrzęku.Zaluje ze poszłam na ta wizytę,prenatalne mam 14.03,niech mi ktoś powie ze miał podobnie i wszystko było dobrze😭
Hej, a ten lekarz miał dobry sprzęt? Na etapie takich maluszków, to sprzęt do pomiarów jest bardzo istotny. Ja też miałam covid w 8tc i lekarz powiedział, że teraz co druga kobieta w jego gabinecie jest po covidzie. I że nie dostrzegają lekarze, żeby to miało wpływ na płód.
Może idź jeszcze do innego lekarza, aby zweryfikować USG? Do 14.03 pewnie zdążysz się nastresować... Po 10 tc można też już chyba zrobić te testy NIPT, ale one kosztowne..38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Mokka wrote:Hej, a ten lekarz miał dobry sprzęt? Na etapie takich maluszków, to sprzęt do pomiarów jest bardzo istotny. Ja też miałam covid w 8tc i lekarz powiedział, że teraz co druga kobieta w jego gabinecie jest po covidzie. I że nie dostrzegają lekarze, żeby to miało wpływ na płód.
Może idź jeszcze do innego lekarza, aby zweryfikować USG? Do 14.03 pewnie zdążysz się nastresować... Po 10 tc można też już chyba zrobić te testy NIPT, ale one kosztowne..
Sprzęt taki sobie mam jeszcze wizyte we wtorek u drugiej lekarki prowadzącej,ja miałam covi potem zap oskrzeli lacznie 3 tyg to trwało,moze byc obrzek ze względu na infekcję ale nie musi😞 -
Lilu88 wrote:Sprzęt taki sobie mam jeszcze wizyte we wtorek u drugiej lekarki prowadzącej,ja miałam covi potem zap oskrzeli lacznie 3 tyg to trwało,moze byc obrzek ze względu na infekcję ale nie musi😞
jest to prawdopodobne, że to w wyniku tych infekcji. Podwyższone NT nie musi oznaczać, że coś dolega dziecku. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/
💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r. -
Wiem, że łatwo mówić, ale nie martw się na zapas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 22:08
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ellaa wrote:Ja bym poszla jak najszybciej do innego lekarza na konsultacje. Po co Ci stres. Ja bym nawet do wtorku nie czekała. Mi lekarz jak mierzył NT pokazywał jak łatwo pomylić to np ze ściana macicy na której leży dziecko.
Ale on mi nie musiał pokazywać odrazu widziałam gołym okiem ze jest duże wiec bez sensu gdzies biegać jak to i tak nic nie zmieni ,mam wizytę we wtorek potem prenatalne.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
U mnie lekarz co prawda nie mierzył nt, ale na wizycie w 9+1 byłam u lekarza z naprawdę super sprzętem i też wyszedł u dziecka lekki obrzęk. Do obserwacji. Teraz czekam na poniedziałek na wizytę bo ten lekarz mi mówił że jeśli nadal będzie obrzek to będzie bardziej widoczny im dziecko większe.
Pytał mnie o infekcje, ale kurczę ja nie czułam się żeby coś mi było. Niby po wynikach krwi widać że jestem po jakiejś infekcji, ale poza tym że mam z rana trochę kataru to kompletnie nic mi nie jest. Może przechodziłam jakiś bezobjawowy covid? Nie wiem 🤷♀️
Liczę że na kolejnej wizycie obrzęku nie będzie już bo prenatalne też będę miała jakoś w połowie marca i oszaleje do tego czasu 🙈
U Ciebie może być to faktycznie po infekcji bo przechodziłaś coś, ja nie więc już oczami wyobraźni widzę jakieś choroby genetyczne.. -
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Juszczynka wrote:A jaki CRL? Do 4.5 cm się nie powinno mierzyć NT bo to jest w ogóle nie miarodajne, z tego powodu prenatalne robi się dopiero w konkretnym tygodniu i przy konkretnym CRL bo poniżej to zwykle kompletnie nic nie oznacza. Uważam że lekarz Cię tylko kompletnie niepotrzebnie zestresował
Ja mam prenatalne w poniedziałek 😬
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Witajcie
Dziewczyny gratuluję badań
ja teraz zaczęłam się zastanawiać nad tą pappą... miałam nie robić, ale myślę o tym. Z drugiej strony nie chce się nakręcać...
Dziś jakoś piersi mi zmiękły... mniej bolą i zaczyna się stres he he bo ostatnie usg 26.03 8t+2... echhh mdłości subtelne bywają, wzdęcia, ale głową zaczyna pracować[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !