X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Wrzesień 2022❤️
Odpowiedz

❤️Wrzesień 2022❤️

Oceń ten wątek:
  • Madisonie Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelowaaa wrote:
    U mnie wizyta w poniedziałek za tydzień 🙈 Odliczam i zrobiłbym wszystko żeby już być po i wiedzieć czy jest okej..

Tymczasem w czwartek mam wizytę u endokrynologa, a w piątek dentysta, bo mnie mega ząb boli i chyba mam jakiś stan zapalny dziąsła bo mega boli przy jedzeniu 😱

Współczuję bólu zęba :-( ajć, a gdzie tu piątek, może puda znaleźć innego dentystę szybciej?

💙 Maksymilian 💙 urodzony 11/09/2022r.
  • Madisonie Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które nie przyjmują leków na tarczycę jakie ma od TSH w ciąży?

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Jestem po wizycie kontrolnej, dzidziuś rozwija się dobrze, wszystko jest ok na chwilę obecną. Ma już 3,5cm 🥰
    Za tydzień w piątek prenatalne, pappa 2dni wcześniej ale nie wiem czy pójdę...
    Kolejna wizyta kontrolna 28.03. 🙏💪

Co do dolegliwości to u mnie nadal średnio... mdlosci,wymioty, cuda na kiju 🙄 cokolwiek zjem to mi źle 🤢 może wrócić zaraz chęć do jedzenia a dolegliwości się uspokoją

Maybelle, conte, agniecha2101, CestLaVie lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie wrote:
    Mnie mdłości minęły, czasem tylko poczuję się gorzej, piersi nadal bolą, rwą, są nabrzmiałe.

16 marca mam wizytę, będzie to 12t+2, trochę się stresuję bo ostatnie usg było 16 lutego

Macie wizyty w tym tygodniu? :)

Ja mam wizytę u mojej dr prowadzącej w sobotę, 5 marca.
    U mnie mdłości też minęły, piersi nadal trochę pobolewają, jak je dotknę. Wieczorami jestem za to bardzo zmęczona :(
    Walczę z tą cukrzycą, próbuję jakoś dojść do ładu. Wyniki po posiłkach mam ok, ale na czczo są jeszcze czasem trochę powyżej normy. Dzisiaj za to pojawiły się jakieś ketony w moczu :( nie wiem, czy to kwestia tego, że jednak się nie najadam (ciężko mi czasem dotrzymać 3 godz między posiłkami), czy jeszcze coś innego.
    Mam nadzieję, że sytuacja się jakoś ustabilizuje, bo jest to dla mnie dość męczące ;(

38 lat 👩, 38 lat 👨

1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩‍👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)

2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)

3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak u Was z humorami? Ja generalnie jestem tykającą bombą zegarową - bardzo łatwo jest mnie wyprowadzić z równowagi, szybko się wściekam.Cały czas chodzę jakaś podenerwowana. Wy też macie swoje humorki ciążowe?

38 lat 👩, 38 lat 👨

1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩‍👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)

2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)

3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 23:33

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madisonie wrote:
    Współczuję bólu zęba :-( ajć, a gdzie tu piątek, może puda znaleźć innego dentystę szybciej?

Ten był najszybciej 😅 Wcześniej jak gdzieś dodzwoniłam to terminy na sierpień albo kwiecień 😱 I nie liczyło się że jestem w ciąży i mnie serio boli 🤷‍♀️ Ale do piątku wytrzymam jakoś. Lepiej to niż sierpień 😂

Ja nigdy nie brałam leków na tarczyce, nikt nigdy nie powiedział że mam jakąś złą, aktualnie ostatnie badanie już w ciąży jak robiłam to miałam 2.66 i skierowanie na cito do endokrynologa.
    Na koniec roku miałam 2.7, w maju 2021 miałam 2.3 jakoś.

Humorów nie mam, czasem jak zjem coś słodkiego to po zjedzeniu mnie mdli, ale nie ma tragedii, w ciągu dnia zwykle koło 13/14 drzemka musi wpaść i 22 jestem już padnięta 😅 Poza tym z objawów ciążowych to bolały mnie meeega piersi przez ostatnie kilka tygodni, od wczoraj jakoś przeszło i już tak mega nie bolą, są wrażliwe ale nie tak jak wcześniej. Staniki wszystkie mam do wymiany 🙄

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • isabelll Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madisonie wrote:
    Dziewczyny, które nie przyjmują leków na tarczycę jakie ma od TSH w ciąży?
    Ja jeszcze jak nie wiedzialM że jestem w ciąży a już byłam czyli początek stycznia miałam TSH 2,1 teraz mam 0,8. Nie biorę żadnych leków. Momentalnie też mi przestały wypadać włosy podczas tej ciąży a wychodziły garściami.

w4sqflw1oigl960n.png
  • Miisia94 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było. Gratuluję wszystkim pięknych dzidziusiów i dobrych wyników badań ❤️ Ja wczoraj miałam prenatalne, dzidziuś 6,44 cm, wszystko bardzo dobrze 😊 Najprawdopodobniej dziewczynka 💕💖 Bardzo się cieszę 😊 Wizyta była wzruszająca, widok ruszającej się dzidzi wzbudził we mnie emocje. Podrzucam Wam zdjęcie z usg. Dobrego dnia życzę ❤️
    FDBB411-F-3-CF3-4-C38-9-CF5-4064432-DEC33.jpg

karmelowaaa, Pati_pitniarka, MayMasza, Maybelle, conte, Madisonie, pocahontas, agniecha2101, CestLaVie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejna wizyta 24 marca, mój ginek wyznacza mi co miesiac :D
    co do papp-a, ja miałam w zeszłym tygodniu, też sie stresowałam, robiłam dzień przed wizytą ale wszystko wyszło super, bardzo niskie ryzyka, dzidziutek zdrowiuteńki :)
    Wolałam je zrobić, wiele schorzeń można operować jeszcze w brzuchu zanim dziecko przyjdzie na świat a i opiekę w razie "W" można sobie zaplanować, przygotować sie, znaleźć specjalistów itp. ale jeśli w rodzinie nie było żadnych poważnych chorób, to nie ma się co na zapas martwić :)

Madisonie, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• isabelll Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    U mnie kolejna wizyta 24 marca, mój ginek wyznacza mi co miesiac :D
    co do papp-a, ja miałam w zeszłym tygodniu, też sie stresowałam, robiłam dzień przed wizytą ale wszystko wyszło super, bardzo niskie ryzyka, dzidziutek zdrowiuteńki :)
    Wolałam je zrobić, wiele schorzeń można operować jeszcze w brzuchu zanim dziecko przyjdzie na świat a i opiekę w razie "W" można sobie zaplanować, przygotować sie, znaleźć specjalistów itp. ale jeśli w rodzinie nie było żadnych poważnych chorób, to nie ma się co na zapas martwić :)
    Kurcze ja sie boje tego pappa. Naczytałam się ze to głownie statystyka... że podwyższa np ze względu na wiek a ja mam rocznikowo 34 wiec do najmłodszych nie należę. Ale u mnie to jest w pakiecie za darmo razem z tym usg prenatalnym z projektu unijnego więc chyba nie mam wyjścia.

w4sqflw1oigl960n.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, u mnie problem z bolesnymi piersiami na razie ustal, ale mdlosci przodują w moim rankingu 🤢🙄 ja nie wiem, to jest beznadziejne bo nie jestem w stanie się skupić na niczym 🙄😁

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • isabelll Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Maybelle, u mnie problem z bolesnymi piersiami na razie ustal, ale mdlosci przodują w moim rankingu 🤢🙄 ja nie wiem, to jest beznadziejne bo nie jestem w stanie się skupić na ja za to
    Ja teraz mam rąk walczy apetyt... o matko zjadłabym cała lodówkę... w takim tępię to przytyje 30 kilo do rozwiązania hah. Od dwóch dni czuje lekkie stuknięcia lekko nad spojeniem łonowym zwłaszcza jak już leżę w łóżku. Narazie obserwuje bo wydaje mi się to niemożliwe w 11 tygodniu... ale to moja 3 ciaza I jestem szczupła więc może... nie wygląda mi to na gaży jelitowe :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w4sqflw1oigl960n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ta statystyka nie jest wyssana z palca a do wyliczeń bierze się pod uwagę też pomiary wykonane na usg prenatalnym i dopiero wylicza się ryzyka...
    Ktoś te badanie opracował na jakiejś podstawie i szczerze mówiąc, ja nie znam przypadków, żeby to badanie oszukało kogoś. Wręcz przeciwnie, jest to pierwsze, nieinwazyjne badanie, w miarę tanie, umożliwiające wykrycie nieprawidłowości. Jeśli wg tego coś jest nie tak to można diagnozować dalej.
    Papp-a kosztuje 200 zł plus usg czyli w sumie ok 400 a nifty to już spory koszt bo ok 2500 zł.
    Ja zrobiłam papp-a i jestem spokojna, wg mojego wieku ryzyka były 1:848 a mi po pomiarach dzidziusia wyszło 1:4973. Gdyby wyniki były gorsze, zagłębiałabym się dalej.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • isabelll Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Ja niestety słyszałam wiele złego o pappie i jak dziewczynom wychodziły podwyzszone ryzyka i później bały się o zdrowie dziecka praktycznie bezpodstawnie. I dlatego głównie mi chodzi o to, że to akurat badanie funduje często niepotrzebny stres, gdy ryzyka wychodzą duże poprzez wiek, albo inne faktory, a dziecko jest w pełni zdrowe. Nie wiem czy stres jest tego warty. Jest pełno innych testów które dają większe prawdopodobieństwo skuteczności. Każdy robi jak uważa, i jeśli akurat Tobie to gwarantuje spokój, to dobrze 😊
    Ja mam znajomą która po pappa miała ryzyko zespołu downa 1:100 , zrobiła nifty i wyszło 1:100000 ale co się nastresowała to jej... nie chce przechodzić tego stresu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 16:21

w4sqflw1oigl960n.png
  • Madisonie Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Bo pappa to jest statystyka. Więcej napędza strachu niż to jest tego warte. Jak już chce się robić testy, to lepiej typu nifty, panorama itd które dają 99% pewności.
    Ja nie robię, bo na usg prenatalnym wszystko wygląda póki co dobrze 😊 Jakby coś tam wyszlo nie tak, to na pewno bym zrobila panoramę.

Jak mnie zaczęły ostatnio piersi boleć to to jest niewyobrażalne 😬 Was też tak bolą? Od początku były tkliwe, ale teraz to ten ból aż promieniuje i czuję go nawet bez dotykania. Do tego doszły bóle wiązadeł od powiększającej się macicy i często boli mnie w pachwinach, biodrach i na dole pleców. I znowu mi się robi nie dobrze po posiłkach. Masakra, gdzie to dobre samopoczucie 2 trymestru? 😅

Tak jak wcześniej pisałam, USG prenatalne nie wykazało nic niepokojącego to odpuszczam dodatkowe testy.

Od wczoraj mam takie dziwne "plumkania" w brzuchu. Nigdy nie słyszałam takich dźwięków. Czy to dzidzia pluska? :D pewnie mało prawdopodobne ;)

Powiem wam, że na tych prenatalnych dosyć mocno ginekolog przykładała głowicę do brzucha, nie bolało jakoś mocno w trakcie ale "po" odczuwałam lekkie pobolewanie podbrzusza i już się zestresowałam czy nic się dzidzi nie stało, ech mam już schizy. Dziewczyny miałyście takie bóle po USG prenatalnym?

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 1 marca 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelll wrote:
    Ja mam znajomą która po pappa miała ryzyko zespołu downa 1:100 , zrobiła nifty i wyszło 1:100000 ale co się nastresowała to jej... nie chce przechodzić tego stresu

Moja bratowa miała po PAPPIE ryzyko ZD 1:49.
    Nie stawiła się na amniopunkcję.
    Chłopak zdrowy...

c55fikgnknyzdjqy.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ