Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
Odpowiedz

🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡

Oceń ten wątek:
  • Fox Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Kosz mialam i angelcare i tommee tippee i jestem fanką tego drugiego, moim zdaniem lepiej izoluje zapachy. Laktatora niestety takiego nie mogę, bo mam tendencje do zastojów więc nie nogę niczego co uciska pierś. A ten podgrzewacz do chusteczek mnie zaciekawił. A do nosa co masz? Katarek?

Najzwyklejszy katarek do odkurzacza, ale z końcówką do pionowego. Natomiast rozważam elektryczny, mimo że ma mniejszą moc, to niekiedy tego kataru jest na tyle malo, ze moze taki by wystarczył?
    Co do zastojow - tez mam tendencję, ale dawałam radę. Z tym że moje cycki to małe wypierdki i pewnie nawet w pełni w trakcie karmienia będą mniejsze niż Twoje przed ciążą 🫣

O chustę mam elastyczną z the slings i mega nam się sprawdziła, tkana tez mam, ale nie nauczyłam się jej motać.

Ninia zawsze mozesz olać to co dostałaś i kupić cos, co odpowiada Tobie 😇 ale oczywiście to duzy plus, że jest juz duzo rzeczy na miejscu.

91'
    10.2023⏸️->07.2024 🩵Synek

07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
    10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)

21.12 ⏸️ 10 dpo
    27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
    29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
    31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
    02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95

23.02 I prenatalne - 6,25cm FHR: 151bpm - ryzyka niskie- 🩵?
    preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy klimatyzację w każdej sypialni ale u nas problem jest taki, że wysokość pomieszczenia to 4 metry (chory pomysł architekta) i dogrzanie tego w taką zimę jak ta to tragedia. Nawet się zastanawiamy, czy na pierwsze kilka miesięcy nie przenieść się z naszym spaniem do pokoju dziecięcego i potem po prostu my się wyniesiemy zamiast wyprowadzać bobasa do siebie. Tam jest normalna wysokość i można szybko nagrzać. Łóżeczka na razie nie kupuję bo już teraz wiem, że na początku będzie tylko stało i się kurzyło. W fotelikach jesteśmy obcykani, mąż jest fanatykiem bezpieczeństwa w aucie, młoda prawie do 7 roki zycia jeździła tyłem bo parametrami nadawała się jeszcze na taki fotelik, a brat miał polecany przez nas Maxi Cosi. Mamy 5 minut od domu główny sklep foteliki.info więc jak będzie bliżej jesieni to podjedziemy tam jeszcze. Idealnie i tak nie dobierzemy bo mamy dwa zupełnie różne samochody i ja miałam w planach mieć jeden fotelik i w każdym aucie oddzielną bazę bo i tak dziecko raczej będę wsadzać w fotelik jeszcze w domu. A może lepiej jednak kupić dwa oddzielne zestawy, tylko mnie powoli przeraża ilość tych rzeczy….

Fox trochę myślałam by chociaż wózek sobie kupić jakiś wypasiony… bo mi się należy ale z drugiej strony jak sobie pomyślę, że prawie nowe rzeczy z 2023 roku czekają to aż szkoda, ty bardziej, ze moja bratowa sobie niczego nie żałowała więc to są takie rzeczy jakie ja sama bym sobie kupiła. Nawet jak w niedzielę byłam u brata to szturchałam męża i mu po cichu mówiłam pokazując na spacerówkę bratanicy, że pewnie w ciągu roku trafi do nas🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 22:49

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki wózek dostałaś? Może nie ma sensu faktycznie kupować tylko już zainwestować w fajną spacerówkę?

My mamy po 2 komplety fotelików, ale tych wiekszych już. A łupinę i tak wnosisz z dzieckiem do domu to raczej bez sensu kupować dwie. Maxi cosi raczej pasuje do większosci samochodow. Gorzej z niektorymi cybexami jak Aton. Taki jak jest zle dobrany moze byc niebezpieczny wręcz.

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A jaki wózek dostałaś? Może nie ma sensu faktycznie kupować tylko już zainwestować w fajną spacerówkę?

My mamy po 2 komplety fotelików, ale tych wiekszych już. A łupinę i tak wnosisz z dzieckiem do domu to raczej bez sensu kupować dwie. Maxi cosi raczej pasuje do większosci samochodow. Gorzej z niektorymi cybexami jak Aton. Taki jak jest zle dobrany moze byc niebezpieczny wręcz.
    Większe foteliki też mamy dwa a tutaj właśnie zakładam noszenie łupiny do domu. Wózek to muuvo quick ale wersja z końcówki 2022 albo początku 2023 więc pewnie z dwie wersje od tego co teraz jest w sklepach, na pewno jedna rzecz której nie ma to odpinane okienko tak by dziecko mogło sobie patrzeć jak leży na brzuchu w gondoli. Mąż mówi właśnie by olać ten wózek z gondolą bo najważniejsza jest potem zwinna spacerówka.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ale macie zapasy wszystkiego dla maleństw.
    Ja zero 🤣 będę wszystko od początku kolekcjonować .
    Ale wózek już wybrałam, dostawkę też, i mam też na na myśli neno podgrzewacz, kosz ten na smierdziuszki, i myślałam o laktatorze z momcozy, i sterylizator do butelek. Ale nie wiem. Napewno mam niewiedzę i myślę jaką wanienkę bo to zagadka czy zwykła czy jakaś z tymi nakładkami w środku ?
    Będę chłonąć wszystko co piszecie i się radzić Was napewno w kolejnych miesiącach, jak dobrze mieć tu doświadczone mamuśki uf 🤗🤗🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 00:04

Ounai lubi tę wiadomość

💃🏻 35 ✨
    🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
    🧬 PAI‑1 4G/4G homo

🧔🏻‍♂️ 39- zdrowy
    📄 Kariotyp OK ✅

🌍 Ciąża i życie za granicą

🍬 first baby
    💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc)

12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
    03.02.2026 - 0,74 cm maluszka i mamy 💖
    25.02.2026 -2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍

preg.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę nie mówicie nic o zastojach. Ja karmiłam kpi i może co prawda zrobil mi się jeden zastój przez cale pół roku. Ale pod koniec jak juz mi sie kończył pokarm strasznie zaczęła boleć mnie prawa pierś. Odciąganie okłady nic nie dawało rady. Poszłam na usg a tam guzek. Całe życie przed oczami mi mignęło. Najgorsze mysli. Najgorszy czas w moim zyciu. Skończyło sie operacją. Mam bliznę na piersi. Kontrol do konca życia. No i tendencja do gruczolaków. Które nie są groźne ale jednak człowiek ma je caly czas z tylu głowy. Wiec moje przestanie karmienie piersią skończyło sie z przytupem .

👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
    Starania od 2024
    04.2025r - klinika
    08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
    20.08 - transfer zarodka 4AB; 27.08 - ⏸️; 28.08 -🩸6.5 ; 30.08 - 3,3💔
    02.01.2026 - transfer Zarodka 5BB ❄️🩵
    5dpt ⏸️
    7dpt beta 86,4 ❄️
    10dpt beta 342,6 ❄️
    15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
    20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
    24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
    25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
    31dpt - CRL 1,15cm 💗
    🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀
    preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam lkropne zastoje. Wystarczył stres a piersi twarde, pozatykane. CDL już mi nawet igłą nakłuwała bo nie chciały się odetkać.

Laurelli, ja przy pierwszym dziecku też nic nie miałam. Przed ciązą wszystkie kuzynki mi obiecywały oddać wyprawkę a jak przyszło co do czego to nic nie dostałam. W dodatlu wtedy nie żyliśmy na jakimś wysokim poziomie, tylko mąż pracował i wcale dużo nie zarabiał, ale daliśmy radę :)

Ninia, moje dzieci jeździły w gondoli pół roku. Potem zaczynały siadać i się wkurzały, że nic nie widzą, więc jak macie taki fajny wózek to chyba rzeczywiście nie ma co kombinować. Nasze dzieci i tak będą jesienno zimowe więc nie wiem czy im tak wygodnie będzie na brzuchu w tych kombinezonach.

W kwestii wanienki to ja lubię tą najprostszą. Z córką koleżanka mi pożyczyła taką wydziwianą i niewygodnie mi z nią było. Podgrzewacza na razie nie kupuję, bo z 2 dzieckiem byłam kp wyłacznie, ona nie tolerowała butelki więc poczekam, zobaczę jakie będzie trzecie.

Laurelli, pokaz jaki wozek wybrałaś i jaka dostawke i ogolnie co tam powybierałaś dla maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 07:56

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Fox Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sterylizator mam z Neno i używałam go moze z miesiąc, łatwiej bylo mi później wrzucić wszystko do gara 🤣 szybko tez przestałam wyparzać i sterylizować.
    Co do wanienki, my z racji małej ilości miejsca mamy Stokke składana i mały do tej pory sie w niej kąpie. Na początek jest dodatkowa plastikowa nakładka - pieluchę kladlismy na niej i dzidzie, te silikonowe lubią łapać zapachy i bakterie.

Paula. straszna ta Twoja historia! Kolezanka miala podobną, ale jej się zrobił ropień I leżała z drenażem w piersi. Ale i tak powiedzą, że to łatwa sprawa to karmienie piersią 🤣

91'
    10.2023⏸️->07.2024 🩵Synek

07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
    10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)

21.12 ⏸️ 10 dpo
    27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
    29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
    31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
    02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95

23.02 I prenatalne - 6,25cm FHR: 151bpm - ryzyka niskie- 🩵?
    preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety karmienie piersią to loteria. Mam kilka koleżanek, które chciały ale albo miały za mało pokarmu albo dziecko nie współpracowało. Bardzo to przeżywały, jedna nawet złapała depresję i musiała to potem przepracować bo… czuła się gorszą matką. Ja staram się na razie nie nastawiać na nic ale na pewno pod koniec ciąży wjedzie temat laktatora bo pewnie będę w panice, że trzeba jednak kupić by mieć od razu.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym nie potrafiłam rozkręcić laktacji, źle łapał pierś, miałam rany, nikt mi wcześniej nie powiedział, że to będsie boleć i odpuściłam już na starcie.

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Yennefer# Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli chodzi o wanienkę. Miałam taką zwyczajną na stojaku, ale z drugim dzieckiem dokupilam sobie leżaczek do wanienki. I to był mega sztos, małego sobie kładłam na ten leżak i miałam dwie ręce wolne żeby go myć.
    Teraz chyba w ogóle oleje wanienkę, wstawię leżak do dużej wanny i będzie tak myte dziecko. Bo wylewanie tej wody z wanienki przy moich plecach to nie bardzo :(

38 lat
    🩵 2018
    🩵 2021

preg.png
  • Flaszi Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiakitka wrote:
    Czy wy też się tak wiercicie podczas spania? Ja potrafię kołdrę przekręcić z dłuższego boku na ten krótszy no zgłupieć idzie.. a sny?? No takie głupie że szok.. Ostatnio nawet z podtekstami erotycznymi, mężowi nic nie mówię żeby go nie napalać dodatkowo.😅😅. Ale on raczej wie.. wczesniej luteina teraz te globulki.. potem znowu luteina.. biedny ten mój mąż…☹️ aż mi go szkoda.. 😀

Ja mam dokładnie tak samo ze snami :) Zawsze byłam osobą, której wszystkie emocje odbijały się nocą (gadanie przez sen, bardzo intensywne sny, zgrzytanie zębami itp) a teraz mam wrażenie, że moje sny są jeszcze bardziej realne i intensywne. Często erotyczne, albo koszmary. Dzisiaj na przykład śniło mi się, że cała moja rodzina (mam sporą rodzinę, bo mam trójkę rodzeństwa) była razem na wakacjach i wszyscy umarli w jakiejś katastrofie, a potem jakby odrodzili się we własnych ciałach 😅 Tylko miałam wrażenie, że nie są sobą, rozmawiałam z moją ukochaną mamą i zadawałam jej pytania z przeszłości żeby się upewnić czy na pewno jest moją mamą. Obudziłam się rano i płakałam chyba z 15 minut i mam dzisiaj tak okropny humor przez to…dodatkowo obudziłam się z bólem gardła i katarem

Pracuje zdalnie w domu, dlatego często nie biorę l4 przy małych przeziębieniach, ale chyba w przyszłym tygodniu wezmę sobie na kilka dni żeby sobie troche odpocząć i się podkurować

👩🏻26
    🧑🏻27

starania od marca 2025
    10/25 💔

16/01⏸️
    09/02 ❤️

Badania:
    TSH 1,01 (letrox 50)
    FT3 2,81
    FT4 1,39
    anty-TPO <0,21
    anty-TG 1,58

preg.png
  • Flaszi Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kwestii mężczyzn i ich zaangażowania w obowiązki domowe powiem Wam, że mam dwa doświadczenia:

- W domu rodzinnym tata zawsze był bałaganiarzem, uważał że niektóre obowiązki są po prostu obowiązkami kobiety. Mój dom rodzinny wyglądał jak typowo - kobieta zajmująca się dziećmi i sprzątająca, mężczyzna pracujący. I tak jak któraś z Was tutaj wspomniała - dzieci uczą się schematów i zachowań właśnie z obserwacji. Dwójka moich braci zawsze zachowywała się dokładnie tak jak mój tata pod kątem obowiązków domowych. Co więcej, mój były chłopak był dokładnie taki sam i dawniej myślałam, że faceci tacy już są i tak musi być

- Z drugiej strony mój obecny partner jest zupełną przeciwnością tego co znałam wcześniej, wprowadza w moim życiu spokój w każdym tego słowa znaczeniu (ponieważ dla mnie uporządkowany dom=spokój). Robi w domu wszystko i nie ma dla niego czegoś takiego jak „to jest kobiece zajęcie”. Oczywiście mamy jakiś tam podział obowiązków bo wolimy robić niektóre rzeczy bardziej niż inne, ale mam wrażenie, że idealnie się w tym uzupełniamy

Nie lubię stwierdzeń „facet POMAGA w domu, facet POMAGA przy dzieciach, to tylko facet to wiadomo że się nie domyśli, jak na faceta to i tak dobrze” chociaż wiem, że tak wygląda rzeczywistość często :) Uważam, że powinnyśmy od facetów wymagać i cieszę się że to podejście z naszym pokoleniem się zmienia. Tak też chciałabym wychować swoje dzieci

👩🏻26
    🧑🏻27

starania od marca 2025
    10/25 💔

16/01⏸️
    09/02 ❤️

Badania:
    TSH 1,01 (letrox 50)
    FT3 2,81
    FT4 1,39
    anty-TPO <0,21
    anty-TG 1,58

preg.png
  • Flaszi Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ostatnia rzecz do której chciałam sie odnieść (trochę z opóźnieniem też 😂)

Ja też nie mam jeszcze nic jeśli chodzi o wyprawkę. Mój brat ma roczną córeczkę i mam nadzieję, że część rzeczy uda mi się odkupić od nich jeśli jeszcze ich nie sprzedali :) Ale nie mogę się doczekać żeby pójść na jakiś dział dziecięcy na ubranka haha

👩🏻26
    🧑🏻27

starania od marca 2025
    10/25 💔

16/01⏸️
    09/02 ❤️

Badania:
    TSH 1,01 (letrox 50)
    FT3 2,81
    FT4 1,39
    anty-TPO <0,21
    anty-TG 1,58

preg.png
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to temat wanienki będzie do przedyskutowania. Ouani podoba mi się wózek icandy peach 7.
    Można kupić caly własnie zestaw już z fotelikiem co mi ułatwi bardzo zakupy bo chciałabym wszystko naraz. I spacerówka od niego jest super jak dla mnie.
    A dostawkę myślałam Cavoe. Ma kółeczka będzie jeździć po mieszkaniu z nami i bujana to mężowi się spodobało. Ja mam nadzieję i nie chciałabym zabardzo dziecka uczyć noszenia, spania na mnie itp. Więc chustowanie napewno odpadnie.
    A i jest takie krzesełko Kaos. Myślałam też to kupić bo można do tego części zamienne jak bujaczek taki np i masz wysoko maleństwo. A później już jako krzesełko do karmienia itp . Ale zastanawiam się czy nie tego babybjorn bujaczek.
    Ja patrzę na coś co będzie też wygodne bo mam wielkościowo małego pieska w domu. Nauczony przy dzieciach bo już ma 10 lat i wychowywał się w domu z dziećmi kiedyś ale wiecie szok będzie miał a ja z tych co pies to też członek rodziny 🤗

💃🏻 35 ✨
    🧬 PAI‑1 4G/4G homo

🧔🏻‍♂️ 39- zdrowy
    📄 Kariotyp OK ✅

🍬 first baby

preg.png
  • Lisiakitka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie takie niskie ciśnienie w ciąży? No się przeraziłam trochę.. Jak na złość wczoraj mąż pojechał 2 godziny wcześniej do pracy, a ja o 21 ciśnienie 99/62 no szok.. do tego doszedł taki ból głowy że masakra. Ale na szczęście obyło się bez tabletki ale no ciężko było.. Powiem wam że czytałam te wszystkie wiadomości wasze odnośnie wózków bujaków ja to jestem ciemna w tych sprawach jak tabaka w rogu.. U nas w rodzinie nie ma takich małych dzieci więc trzeba będzie wszystko kupić.. ale tak się boję.. ostatnio nawet przeglądałam ciuszki na wyprawkę i koszulę do porodu ale no nie mogę się przemóc żeby cokolwiek zamówić.. ☹️😏

• Ninia Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja jak mam zły dzień to mam właśnie takie ciśnienie w okolicach 100/70, za to tętno w okolicach 100. Na początku się przestraszyłam ale potem poczytałam, że to normalne. Niestety jak mam takie ciśnienie to nie nadaję się do niczego, proste czynności domowe wydają się wejściem na Mount Everest.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie muszę zakupić sobie ciśnieniomierz 🤭
    Ale cukier dziś 86. Epizody które Wam opowiadałam ponad 100 już się nie zdarzają. Miałam też badanie krwi to z 3 miesięcy cukru i wyszło ok.
    Ja nie wiem co to był za okres kilku dni że miałam ponad 100 a teraz od 2 tyg jestem poniżej 90✨ ufff

Ouani jak u Ciebie?

I wlasnie często piszecie o bólach głowy, i naszła mnie myśl że ja wcześniej przed ciążą często byłam posiadaczką bólu głowy a teraz nic 🧐🤗
    Aa i mdłości mam co drugi dzień od tygodnia. Jeden dzień człowiek jak nowo nardodzony, drugie dnia tylko leżeć i kwiczeć 🤣

💃🏻 35 ✨
    🧬 PAI‑1 4G/4G homo

🧔🏻‍♂️ 39- zdrowy
    📄 Kariotyp OK ✅

🍬 first baby

preg.png
  • Lisiakitka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szczupłych nie należę ale już widzę brzuszek.. noszę leginsy ale na wiosnę to kupię sobie ogrodniczki.. zawsze chciałam mieć 🙂

• Kate3330 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz też mdłości tak falowo - jeden dzień jest w miarę, a kolejny potrafią męczyć cały dzień. Ostatnio pozwoliłam sobie na lody śmietankowe, bo dopadała mnie mega ochota i później mdliło mnie przez to do końca dnia (więc nie było warto ich jeść 😅).
    Jutro mam wreszcie wizytę po 3 tygodniach - w nocy obudziłam się przerażona i mój mózg zaczął mi podpowiadać najgorsze scenariusze i nie mogłam nad tym zapanować 😔). Mam nadzieje że jutro się uspokoję. Dobrego dnia dla Was ;)

‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ