🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
już odniosłam duże sukcesy w "naprostowaniu" pasierbicy i męża. U mnie był ciężki przypadek ogólny bo mąż tak się wczuł w bliskościowe i partnerskie wychowanie córki, że dziecko było w każdym temacie pytane o zdanie typu, czy córka dzisiaj ma ochotę się umyć ;p;p;p;p Nie czy chce się umyć przed czy po kolacji tylko czy w ogóle chce się umyć. Możecie się domyślać jaka była odpowiedz. Zero obowiązków, obsługa dziecka na 100%. Ja byłam tym złym policjantem wprowadzającym zasady ale już większość tematów, poza porządkiem, naprostowane ale nad tym też już pracujemy. Na szczęście mąż zrozumiał i kolejne dziecko mamy zamiar wychowywać inaczej. Drugie nasze szczęście jest takie, że córka jest ugodowa i mentalnie ma z 2 lata mniej więc zmiany zwyczajów przeszły bez buntu. Było trochę zdziwienia ale bez dramatów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:11
-
Odnośnie promocji i wyprawki to na HM wskoczyła promocja -20% na wszystko dla klubowiczów, za zakupy za min. 195zl. Ja skorzystałam i kupiłam sobie szlafrok, będzie też do szpitala.
A co do chłopów to powiem Wam, że mój stara się na ten moment jak może, chociaż widzę, że narazie to wszystko to jakaś abstrakacja. Jak wyszliśmy z gabinetu gin to siadł w aucie i taki zamroczony „słyszałem serce” i już po chłopie, nic z niego nie było tego dnia, nagle abstrakcja nabiera realności😂 Mi samej ciężko sobie przeorganizować mózg, że będziemy rodzicami, więc zupełnie go rozumiem. Ale nawet ściągnął sobie apke „ciążą +” od philips avent i czyta tam teksty, sprawdza sobie jakiego rozmiaru jest dziecko. Doceniam to bardzo❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:26
Paula., Woszka lubią tę wiadomość
-
Ja mam zostawione wszystkie ciuchy po synku, a jak będzie dziewczynka, to dostanę od siostry. Ale szczerze to żałuję, że zostawiałam rzeczy po synku, za dużo czasu minęło. Większość tych małych zżółka, bo on bardzo ulewał do 8 miesiąca przez refluks. Wiec te malutkie chłopięce bym musiała dokupić na pewno.Mój syn to szogun, brudzi się okropnie i przez to ja rzeczy do przedszkola kupuje mu właśnie z sinsay albo z Pepco. Jak widzę, że coś jest brudne od barszczu czerwonego, spaghetti, umazane od farb, to nawet nie piorę tylko od razu wyrzucam i wcale mi przez to nie szkoda. A tak na wyjścia to h&m, Reserved, smyk, bo wtedy mogę trochę kontrolować jego poziom brudzenia 🤣 buty tak samo do przedszkola kupuje w Sinsay albo jakieś tańsze z CCC, oczywiście zdrowo pracujące, bo mam bzika na tym punkcie. On na placu zabaw je tak czochra, że dramat, tym bardziej, że podłoże placu zabaw w przedszkolu to piach i trawa. Na wyjścia ma droższe, nie wyobrażam sobie np dać mu mrugałów za 350zł na ucierki do przedszkola, czy na rower 😅 dla dzidziusia pewnie kupie większość z h&m😊
Ja zaniosłam mocz na posiew, ale pan mi powiedział, że nikłe są szanse że do wizyty będę mieć wynik. Muszę poprosić w końcu o numer mojego lekarza, albo zapytać, czy mogę z wynikiem zadzwonić do położnej i ona to z nim skonsultuje i da mi odpowiedź co i jak, bo podejrzewam, że teraz będę miała już wizyty co 4tyg.
A i ta infekcja mi tak dokucza... Mega to nieprzyjemne... Na razie po jednej globulce nie ma w ogóle zmiany... Mam nadzieję, że jutro albo pojutrze będzie już lepiej 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:30
-
Nati96De, dla mnie pierwsze dziecko to byla abstrakcja aż do porodu. Szczerze mówiąc czasami czuję sie nadal abstrakcyjnie jak pomyślę "ale że jak to.moje najstarsze zaczyna być nastolatkiem? Ale jak to jestem matką i to już niedługo trójki?" Ciekawe co moja mama musi sobie myśleć będąc babcią jak pewnie mentalnie nieraz ma w głowie, ze dopiero chłopaków podrywała

A co do domyślania, to wiecie, że ostatnio ja czesciej mowie czego oczekuje, za to moj maz wszedl w etap np "myslałem, że wypierzesz mi tą koszulkę" a ja takie "yyyy, a skad ja miałam wiedzieć, ze Ty tak myślisz? Powiedziałeś mi o tym?" .
Wiecie, ja tak mysle, ze najgorsze jest to, ze nas jako dzieci nikt nie nauczył dobrej, prawidłowej komunikacji. I co gorsza, my też tego bie uczymy swoich dzieci, bo jak uczyć malucha czegoś, czego my sami nie ogarniamy? Pamiętam jak trafilam na swoja terapie i zaczelam sie uczyc mowic o emocjach, rozpoznawac je i nagle zaczelam plakac, chyba z pol godziny. I terapeuta pyta o co chodzi. A ja mu mowie "jak ja mam nauczyc moje dzieci rozpoznawac emocje skoro ja sama tego nie potrafie?" To bylo takie odkrywcze! -
Właśnie ja komunikuje dużo tylko czasami w za ostry sposób, więc u mnie problem nie jest w komunikacji tylko w jej sposobie, czasami sama wiem że przegięłam. Mam też tak czasami jak FOX , że mnie już irytuje, że to ja muszę być tym porządkowym i wiecznie gderać jakby inni nie mieli mózgu. Po drugiej stronie mam męża, który najchętniej by unikał emocji bo tak został nauczony i bardzo trudno mu z tym walczyć, ale ma pełną świadomość tego defektu.
My chyba jesteśmy pierwszym pokoleniem kobiet , które realnie oczekuje i wymaga partnerstwa ale mamy po drugiej stronie często jeszcze mężczyzn wychowanych po staremu plus nauczonych by unikać słabości, uczuć i emocji bo to niemęskie. -
Zerknęłam na pierwszą stronę w kalendarzu już pojawiają się II prenatalne 😊 jak juz poważnie to brzmi 😍 oby zleciało nam jak najszybciej 😀
Ounai lubi tę wiadomość
👩32 👨🏼34 👧9 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF
20.08 - transfer zarodka 4AB; 27.08 - ⏸️; 28.08 -🩸6.5 ; 30.08 - 3,3💔
02.01.2026 - transfer Zarodka 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
3❄️
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
Paula. wrote:Zerknęłam na pierwszą stronę w kalendarzu już pojawiają się II prenatalne 😊 jak juz poważnie to brzmi 😍 oby zleciało nam jak najszybciej 😀
O widzisz! Przypomniałaś mi
Poproszę o wpisanie II prenatalnych na 15.04 😇91'
10.2023⏸️->07.2024 🩵Synek
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
21.12 ⏸️ 10 dpo
27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95
23.02 I prenatalne - 6,25cm FHR: 151bpm - ryzyka niskie- 🩵

-
Jej, Wy już drugie prenatalne! Kosmos! A ja dopiero za 3 tygodnie pierwsze prenatalne.
Fox, Ty masz maluchaa, poopowiadaj co tam teraz w wyprawce jest na topie -
A w ogóle to dziś wzięłam sobie w Tauronie numerek dla ciężarnych i nie czekałam w kolejce
-
Dziewczyny jakie polecacie ciążowe legginsy? Potrzebuję do ćwiczeń bo wszystkie zwykłe które mam mnie cisną.
Kupiłam sobie Gymstar , są spoko, ale mają duży pas na brzuchu i trochę mi gorąco.
Wiem że zwykłe Lelosi nie ciążowe są spoko bo miękkie i też się nadadzą, ale są krótkie.. ja mam 177 cm i nie cierpię jak mam krótkie legginsy:/ -
Ounai wrote:Fox, Ty masz maluchaa, poopowiadaj co tam teraz w wyprawce jest na topie
Ja nie z tych mamusiek co lubią rzeczy na topie 🫣
Z gadżetów mam np podgrzewacz chusteczek neno, przewijak Leander i kosz Angel (którego juz nie używamy od jakiegoś czasu, bo pampery za wielkie). Laktator MomCozy S12 pro - z niego jestem zadowolona bardzo. Myślę co jeszcze z takich upolowane rzeczy 😅
Ja teraz bardziej na fazie zabawek i książeczek jestem i powiem Wam że z wyprawki chyba tylko dla siebie bede musiała zamówić apteczne rzeczy, typu femaltiker, majtki horizon, mały linomag do szpitala 😅 i jakies pojedyncze bzdury.91'
21.12 ⏸️ 10 dpo

-
Yennefer# wrote:Dziewczyny jakie polecacie ciążowe legginsy? Potrzebuję do ćwiczeń bo wszystkie zwykłe które mam mnie cisną.
Kupiłam sobie Gymstar , są spoko, ale mają duży pas na brzuchu i trochę mi gorąco.
Wiem że zwykłe Lelosi nie ciążowe są spoko bo miękkie i też się nadadzą, ale są krótkie.. ja mam 177 cm i nie cierpię jak mam krótkie legginsy:/
Ja ostatnio zakochana jestem w prazkowanych z Moraja - chodzę w nich 24/7
Mam 175cm i nawet rozmiar S/M ma wystarczająco długa nogawkę- zero wody w piwnicy
Yennefer# lubi tę wiadomość
91'
21.12 ⏸️ 10 dpo

-