🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia1518 moze jakimś cudem urodzisz wcześniej? Masakra tak 3 tyg po porodzie. Ja po poprzednim byłam tak zmasakrowana, że 3 tyg po nie byłam jeszcze w stanie siedzieć
-
Ounai wrote:Kasia1518 moze jakimś cudem urodzisz wcześniej? Masakra tak 3 tyg po porodzie. Ja po poprzednim byłam tak zmasakrowana, że 3 tyg po nie byłam jeszcze w stanie siedzieć
Wolałabym donoszone - chociaz w 2 ciąży w 37tyg mi wody mi odeszly, mloda byla donoszona, ale później miesiąc się bujałysmy po szpitalu bo miala nawracającą żółtaczkę ( i nasz miesiąc wygladal tak, ze 2-3dni w domu i 4-5w szpitalu) plus taki że ją przebadali od góry do dołu i nie znaleźli żadnej przyczyny - powiedzieli mi, ze to od mojego mleka, ale mam nie przestawać karmić, kiedyś ta żółtaczka się zatrzyma i tak się stalo po miesiącu).
A jeszcze droga do rodziców to 700km - także będzie masakra jakaś- narazie staram się o tym nie myśleć aż tak bardzo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 23:11
-
Też nie ma co planować, sukienkę mozesz jakąś kupić przed porodem a pożniej zdecydujecie co i jak.
Jutro mam diabetologa. Muszę z nią pogadać bo od kilku dni wieczorem jak zjem to po godzinie boli mnie głowa i jestem głodna. Teraz zjadłam 4 kromki chleba, ser żołty, serek wiejski a nadal czuję głód i to ćmienie głowy. Nie wiem sķąd się to bierze. -
Ja byłam świadkową u mojej przyjaciółki która miała swój ślub 3 tyg po porodzie. Na ok 120 gości, normalna impreza. Suknia z miejscem na brzuszek po porodowy, jak chodziłam z nią do pokoju jak karmiła młodego to na golaska siedziała i pamiętam ten widok jak dziś jak ta suknia a ona miała taką princeska więc duża suknia, rzucona na łóżko i ona z maleństwem.
Bawiła się ale było widać po pachwinach itp że hormony z niej schodzą. Nie chcieli przekładać ślubu. Ślub był planowany 2 lata wstecz.
Do dzieciątka mieli pielęgniarkę zaznajomioną która była z nim cały czas w pokoju jak my balowaliśmy.
Ale ja bym na to się nie odważyła. Never.💃🏻 35 ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI‑1 4G/4G homo
🧔🏻♂️ 39- zdrowy
📄 Kariotyp OK ✅
🌍 Ciąża i życie za granicą
🍬 first baby
💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc)
12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
03.02.2026 - 0,74 cm maluszka i mamy 💖
25.02.2026 -2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖
🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍

-
Lisiakitka wrote:Dziewczyny czy wy się czujecie tak już totalnie w ciąży? 🙂
Ja przez objawy czuję się jakbym wiecznie miała być zaraz chora, struta albo pobalowała dzień wcześniej 🙈
Czekam niecierpliwie na prenatalne na większy brzusio i możliwość robienia wyprawki 🥰 to będą super dni i lepsze samopoczucie oczywiście.
Podsumowanie : narazie nie do końca.💃🏻 35 ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI‑1 4G/4G homo
🧔🏻♂️ 39- zdrowy
📄 Kariotyp OK ✅
🌍 Ciąża i życie za granicą
🍬 first baby
💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc)
12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
03.02.2026 - 0,74 cm maluszka i mamy 💖
25.02.2026 -2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖
🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍