🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi pokazało na ovu II trymestr od 13t0d.
Tez mam wizyte w tym tygodniu w piatek, ale to taka co miesięczna- analiza moczu i morfologia,no i pappa do odebrania - bo już dzwonili że są. Mocz i morfologia pewnie słabo mi wyjdą bo jestem ciagle chora.
Ja dzis ide do lekarza rodzinnego- owialo mnie w srode, gęsty katar, zawalone zatoki i poszlo na ucho - boli mnie - musze iść to sprawdzić- wczoraj i w piątek na noc bralam paracetamol na noc, bo nie moglam z bólu wytrzymać. A w poniedziałek lecę z mężem do Włoch na tydzień - mieliśmy jechac z dziećmi - tak nawet kupilam bilety na samolot, ale teściowa zaproponowała, żeby dziewczyny zostawić u nich - ona będzie je prowadzać do szkoly, a my sobie odpoczniemy 😊 - ahhhh dobrze mamy z tą moją teściową.
Dziewczyny powodzenia na wizytach w tym tygodniu- trzymam kciuki za same pozytywne informację 🤞🤞🤞 nie stresujcie się - na pewno bedzie dobrze 🫶
Paula. lubi tę wiadomość
-
Od ok 4 nie śpię ale dzięki temu mój mąż nie zaspał do pracy 😅 wyłączył budzik i spał dalej zadowolony a ja go szarpie że musi już wstawać 😅 bo nie zdąży.. nigdy nie widziałam żeby tak szybko się podnosił z łóżka. No stresuje się, wizytę mam jednak o 14:40 ale staram się być dobrej myśli.Paula. wrote:Lisiakitka denerwujesz się czy starasz sie nie myśleć o wizycie ?
Ja staram się jak mogę, żeby się nie stresować, ale cały czas czuje ucisk w żołądku z nerw.
Byle dotrwać do południa, bo później muszę odebrać córkę ze szkoły. Dogadała się z tatą, że mam ją zawieść do jego pracy. Akurat mam po drodze, bo na badaniach dlugo moze sie mi zejść to szkoda, zeby nudziła sie na poczekalni. A w domu nie chce zostać chociaz babcia miala sie zwolnić wczesniej z pracy, żeby nie siedziała sama, ale uparła sie że chce do taty do pracy to niech jedzie.
W szoku jestem, bo przespałam całą noc. Raz się obudziłam myślałam, że juz po spaniu będzie ale zasnęłam za chwile. A tak do tej pory przed każdą wizytą to pół nocy nie spałam. Więc jest jakiś postęp. Wogole to się boję, bo nie znam tego ginekologa nie wiem jak on podchodzi do pacjentek. Niby go sobie chwalą, ale jakoś tak mnie przeraża wizja obcego lekarza. -
Powodzenia na wizytach 🍀🌸🙏🏻🥰
Czekamy na wieści po 😊
Ja odkąd zaczęłam od kilku dni spać z poduszką dla ciężarnych to noce zdecydowanie z mniejszą ilością pobudek✨
Ja jutro kontrola u mojej położnej taki szybki check na samo USG. Bo mam je częściej ze wzgl na stratę wcześniejsza.
Paula. lubi tę wiadomość
💃🏻 35 ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI‑1 4G/4G homo
🧔🏻♂️ 39- zdrowy
📄 Kariotyp OK ✅
🌍 Ciąża i życie za granicą
🍬 first baby
💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc)
12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
03.02- 0,74 cm maluszka i mamy 💖
25.02-2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖
02.03- 3,85 maluszka
06.03- NIPT niskie ryzyka i dziewczynka pod moim serduszkiem 💖👧🏻
🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍

-
Ja mam wizytę jutro i się też trochę stresuje bo nie widziałam dzidziola od prenatalnych.
Z drugiej strony moja głowę zajmuje aktualnie remont łazienki, który mamy w mieszkaniu i zawirowania z fachowcami i projektem. Powiem wam, że już mam powoli dosyć 😆 jutro jadę tam na mieszkanie żeby skontrolować co i jak, bo byłam informowana że uda nam się z odplywem liniowym a dzisiaj mąż mi pisze, że nasz fachowiec mówi, że chyba jednak nie da rady. A mi się tak marzy prysznic typu walk in 😩 -
Dziewczyny czy jak Cytomegalia igG wyszedł dodatni a IgM ujemny to znaczy że to już kiedyś to przeszłam i nie jest to nic złego? Pamiętam że jak w pierwszej ciąży robilam te badania to były ujemne

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
09/2020 💔
Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa
09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
06/2025 💔
Styczeń 2026 ⏸️
09.01 - 38,9 mIU/ml -> 12.01 - 116 mIU/ml -> 14.01 - 307 mIU/ml -> 17.01 - 1100 mIU/ml

-
Jest tak jak piszesz. Ja też mam IgG dodatnie, a IgM ujemne. Chorowałyśmy i mamy przeciwciała.LILA_33 wrote:Dziewczyny czy jak Cytomegalia igG wyszedł dodatni a IgM ujemny to znaczy że to już kiedyś to przeszłam i nie jest to nic złego? Pamiętam że jak w pierwszej ciąży robilam te badania to były ujemne
Ogólnie z tego jak czytałam jak przyszły mi moje wyniki to lepiej ze juz przez to przeszłyśmy bo to jest bardzo niebezpieczne dla dziecka w brzuchu.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:58
LILA_33 lubi tę wiadomość
👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
Paula. wrote:Jest tak jak piszesz. Ja też mam IgG dodatnie, a IgM ujemne. Chorowałyśmy i mamy przeciwciała.
Oh to mnie uspokoiłaś, niby czytałam w necie ale potem już za dużo informacji I zaczęłam się stresować 🙈
Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
09/2020 💔
Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa
09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
06/2025 💔
Styczeń 2026 ⏸️
09.01 - 38,9 mIU/ml -> 12.01 - 116 mIU/ml -> 14.01 - 307 mIU/ml -> 17.01 - 1100 mIU/ml

-
Ja w pierwszej ciąży miałam dodatni i nic mi lekarz z tym nie kazał robić, w tej ciązy zapomniałam o tym i zrobiłam awanturę mężowi, że coś skądś przytargał do domu. Po czym sprawdziłam sobie, że mam te przeciwciała od dawien dawna i były dodatnie w każdej ciąży i musiałam go przeprosic i przyznać się, że to zapewne jakiś ex mi przytargał to świństwoLILA_33 wrote:Dziewczyny czy jak Cytomegalia igG wyszedł dodatni a IgM ujemny to znaczy że to już kiedyś to przeszłam i nie jest to nic złego? Pamiętam że jak w pierwszej ciąży robilam te badania to były ujemne
Na szczęście mąż miał z tego ubaw
Ale można się oczywiście zarazić też innymi drogami, więc Ty nie rób mężowi aferki
Jak IgM masz ujemne to nie ma strachu. Jeśli IgG jest dodatnie oraz IgM dodatnie wówczas zlecają dodatkowe badania.
Flora, w większości mieszkań nie da się zrobić odpływu liniowego żeby funkcjonował poprawnie. Zobacz sobie brodziki konglomeratowe. Nie wiem nawet czy to nie lepsze rozwiązanie, bo nie będziesz mieć fug na podłodze. I zastanów sie czy na pewno chcesz walk in bo przy otwartym przysznicu jest zimno. U mnie mąż chciał walk in, ale postanowił z jednego pokoju kąpielowego zrobić 2 łazienki i zabrakło miejsca a teraz mówi, że lepiej wyszło bo jest cieplej i woda nie ucieka.
Kasia, nawet mi nie mów, ale Wam zazdroszczę tego. Ja mogę pomarzyć o wyjeździe we dwoje. Ale mimo wszystko kocham moją gromadkę. Już niedługo moglibyśmy odetchnąć ale jednak wolę utknąć z dziećmi na nowo

Laurelli, jaką masz poduszkę? Muszę kupić ale nie chcę, żeby mi się wyleżała w połowie ciąży tak jak poprzednia
Dziewczyny, powodzenia na wizytach!
Paula., LILA_33, Flora96 lubią tę wiadomość
-
Ounai ja mam dwie poduszki ciążowe bo przecież córka mi podkradała ciągle. To z pierwszej ciąży mam SUPERMAMI a teraz zamówiłam na allegro BABYMAM. Ogólnie wolę swoją pierwszą poduszkę, ale nie raz z corka sie wymieniam to dużej różnicy nie czuje. Obydwie mam duże w kształcie litery C👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
Ja chyba nie chcę C, bardzo niewygodnie mi z nią było w poprzedniej ciąży. Zastanawiam się nad 9.
-
Słuchajcie jakie jaja. W związku z tym, że jesienią się przeprowadziliśmy i za oknem mamy rozwałkę postanowiłam wziąć się za ogród. Ale najpierw trzeba wybrać kamienie. Ponieważ mąż chciał, żeby mu kupić w Jula spodnie robocze dodałam do koszyka łopatę, grabie metalowe i taczki. I tu są jaja. Taczki trzeba było kupić osobno a łopatę do nich osobno! Kosmos!!!
-