🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Flora96 wrote:Ja już po wizycie, na 80% będzie chlopiec 🩵
Niestety mam dwa guzy w piersi i czeka mnie biopsja. Już miałam w tej piersi gruczolako włókniaka więc jakiś pechowy ten cycek
Gratulacje synusia 💙
Oj bardzo mi przykro, jeśli chodzi o tą piers ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 21:22
-
@KarolinaKika hahahaha, nie mogę 😁 to musisz poczekać do kolejnej wizyty 🙈😅
Ja mam ciężki dzień cały przeleżalam, wleciala drzemka 3h, a teraz miałam taki zjazd nad toaletą i tak mnie przełyk pali, że dramat 🙈 a od tygodnia nie wymiotowałam... Pociesza mnie, jak piszecie, że zaczyna u Was wracać energia i normalność w 2 trymestrze. Czekam na to 🙈
Ja prenatalne mam późno i się boje, że dzidzia nadorbi wzrostem i mi badania nie zrobią... Cały czas mam to w głowie 🙈 -
Ja dziś ledwo żyję. Byłam wysprzątać mieszkanie, po drodze do domu wyskoczyłam po ziemniaki, ledwo dojechałam to nawet nie zdążyłam nic zjeść, jedynie wpuściłam mamę do domu i musiałam jechać po dzieci. Wróciłam, zjadłam obiad i już jechałam z sybem na szachy. Odstawiłam go i pojechałam zrobić zakupy na szybkiego. No i ledwo zapakowaliśmy z mężem do auta (akurat mąż zadzwonił, że skończyło się spotkanie wspólnoty) i juz syn skończył zajęcia i musiałam po niego jechać. Tak, że od rana na nogach do teraz.
A z tym spotkaniem wspólnoty jakie jaja. W naszym bloku (to jest blok wybudowany 7 lat temu) w jednym z wynajmowanych mieszkań mieszka facet z żoną i dzieckiem na wózku inwalidzkim. Gość kiedyś chodził normalnie, ale miał wypadek i wylądował na wózku. I dostaje na receptę marihuanę leczniczą. Nie byłoby problemu gdyby nie to, że okazuje się ze wykorzystał to jako przykrywkę do biznesu i handluje narkotykami. Ale nie, że sprzedaje jakieś 2g jakiemuś nastolatkowi z naprzeciwka tylko on w kilogramach, zaopatruje dilerów. A gościa nie da się tknąć, bo jak policja przyjeżdża to pokazuje recepty i pozamiatane. Najgorsze jest to, że tam tyle tego palą, że nie da się stanąć obok ich ogródka, bo od samego zapachu mozna się naćpać.
Matko jak ja się cieszę, że się wyprowadziliśmy i w pewnym sensie ten problem nas już nie dotyczy -
Flora96 dałam oczywiście like na informacje o synku 🥰 🩵
Nutka15 rzeczywiście coś jest z tymi magicznym końcem pierwszego trymestru bo ja wreszcie mam ochotę na normalne obiady 🙈🧆🥔🥗🥬
Aż chce się jeść. Dzisiaj nie mogłam się najeść kotlecików z kurczaka, ziemniaczkami i coleslawem 🤩
Omomom
Ouani o ludzie co za historia z tym sąsiadem! Ja to wiele razy powtarzam jak dobrze że my mamy super sąsiadów. Ale nasze bloki są też niewielkie, bo klatki mają oddzielne korytarze od schodów i tylko na dwa mieszkania po bokach lub 3. ✨
Więc ja nie słyszę nawet co się dzieje na schodach itp wogóle w naszym bloku na 16 mieszkań -mieszka 6 rodzin Polaków 🤣💃🏻 35 ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI‑1 4G/4G homo
🧔🏻♂️ 39- zdrowy
📄 Kariotyp OK ✅
🌍 Ciąża i życie za granicą
🍬 first baby
💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc)
12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
03.02- 0,74 cm maluszka i mamy 💖
25.02-2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖
02.03- 3,85 maluszka
06.03- NIPT niskie ryzyka i dziewczynka pod moim serduszkiem 💖👧🏻
🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍

-
Ounai ale sąsiedzi 🙈 mieszkanie po moich dziadkach przejęła moja siostra cioteczna ja tam spędziłam dzieciństwo i miło wspominam te bloki. Ale jak siostra czasem opowiada jaki jest tam teraz klimat i co sie tam wyprawia to ciesze sie ze nie mam z tym miejscem nic wspólnego. Na wsi mam raczej spokojnych sąsiadów. W dodatku z jednej i drugiej strony mam rodzinę. W tym jeden wujek działkowicz z Warszawy, ale on przyjeżdża na weekendy, albo rzadziej. Bardziej sie boje jak te działkę przejmie jego syn, bo on jak przyjeżdża ze znajomymi w wakacje to zakłóca caly sielski spokoj wsi.
A poza tym cisza i spokoj. No chyba ze zaczną szarżować tymi kładami. własnych mysli nie słychać, ale zawsze ktos sie dziwnym trafem znajduje, że na policję ktos zadzwoni 🙈🙈 kiedys nawet my byliśmy o to oskarzeni, bo często przyjeżdżal taki policjant, ktory chodzil ze mna do szkoly i koleguje sie z moim mężem. Wiec jak juz przyjechali na akcje to zawsze zaglądali do nas przy okazji 🤷♀️🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 06:10
👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
09.03 - USG prenatalne ✔️prawdopodobnie 🩵
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
Gratuluję wam i zazdroszczę że wiecie co nosicie pod ♥️
Teraz muszę czekać dwa tygodnie do wizyty no trudno za niezdarność się płaci . Myślę że zgubiłam kartkę z płcią jak poleciłam po kurtkę bo oczywiście o niej też zapomniałam wychodząc od lekarza 😂 niech żyje zgrabnosc
Qunai ja wczoraj miałam taki dzień szalony , po 15 poszłam pomagać robić stypę i tak się urobiłam że w domu wszystko mnie bolało , a dzisiaj powtórka idę na 9 pewnie do jakiejś 151 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
18.12 FET 4.1.2
7dpt ⏸️
9dpt 164
11 dpt 460
25 dpt ♥️

AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%) -
Ja w tym tygodniu głównie leżę i próbuję się wykurować. W nocy miałam taki napad kaszlu, myślałam że zwymiotuję. Głowa mnie strasznie boli

My mieszkamy w domku jednorodzinnym od 10 lat. Więc z sąsiadami raczej spokój.. z jednej strony są sąsiedzi którzy mają dwa amstaffy. W momencie jak zaczęły rzucać się na niski płot który nas oddziela jak się obok nich pojawialiśmy, to postawiłam wielki płot drewniany i jest spokój. Ale zawsze coś.
Ja akurat bardzo nie lubię dużych psów potencjalnie agresywnych ras. Chociaż psy same w sobie lubię
-
I co? Znalazłaś?KarolinaKika wrote:Hit 😂😂😂😂
Zgubiłam kartkę z płcią 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 -
Flora, jak się trzymasz po tej wizycie? Nie wyobrażam sobie co musisz czuć. Mocno tulę.
-
Dziewczyny jak dziwnie. Dzień bez zastrzyków, tylko luteina 3x1 tabletce 🙈 szok . Krwiak się wchłonął. To sie wydaje takie zbyt piękne, żeby było prawdziwe 😊 chociaż przez moment mogę sie poczuć jak bym była w normalnej ciąży 🍀
Chociaż z córką mimo, że ciąża naturalna to też różnie bywało .
A wczoraj ten lekarz co mi robil te prenatalne to w mojej historii przeczytał o porodzie w 33tc i spytał sie jak dziecko teraz się rozwija. No ale na szczescie po tych wszystkich przejściach nie ma już oznak 🩷👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
Starania od 2024
04.2025r - klinika
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
31dpt - CRL 1,15cm 💗

-
Nachodzi mnie teraz na owoce i warzywa, jadłabym hurtowo. No i wczoraj mąż wracając z pracy zajechał do biedronki i kupił mi taki mały arbuz, już jak kroiłam to wiedziałam że będzie słodki bo pękał i ciekło z niego.. no pyyszny 😋🙂 zjadłam połowę odrazu.
A poza tym jak tam dziewczyny u Was?
Flora daj znać co tam u Ciebie.. na pewno masz trudny czas.. Przytulam. -
Mnie dziś głowa coś boli. Nie daje sobie z nią rady. Ja wczoraj mialam ochotę na lody. Kupiłam ale wkoncu zjadlam tylko łyżeczkę jak nakładałam córce. Ogólnie to mam caly czas fazę na kanapki z serem i pomidorem. Warzywa na patelni mi podchodzą. Ogólnie mam większą ochotę na warzywa niż na coś innego.👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
Starania od 2024
04.2025r - klinika
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
31dpt - CRL 1,15cm 💗

-
Lisiakitka wrote:Nachodzi mnie teraz na owoce i warzywa, jadłabym hurtowo. No i wczoraj mąż wracając z pracy zajechał do biedronki i kupił mi taki mały arbuz, już jak kroiłam to wiedziałam że będzie słodki bo pękał i ciekło z niego.. no pyyszny 😋🙂 zjadłam połowę odrazu.
A poza tym jak tam dziewczyny u Was?
Flora daj znać co tam u Ciebie.. na pewno masz trudny czas.. Przytulam.
Jeju zjadlabym arbuza... Niech juz bedzie lato i te wszystkie owocki mniamm
Flora kochana trzymaj sie, oby sie wszystko ulozylo szybciutko... Wspolczuje Ci bardzo 🥺
U mnie rzeczywiscie jakis powrot energii, chodze duzo na jakies jogi i pilatesy prenatalne, ta pogoda wiosenna tez motywuje.
Brzuch mi juz wystaje, naprawde najwyzsza pora na jakis szoping bo w sumie tylko w jednych spodniach mi wygodnie a dzinsy juz mega cisna. Czuje sie juz tak oficjalnie w ciazy 😁
Umowilam sie na dodatkowa wizyte pod koniec miesiaca zeby zobaczyc plec, potem 3 tyg nas nie bedzie wiec bym wiedziala dopiero 21 kwietnia a przeciez nie wytrzymam tyle 🫣 -
Flora trzymamy za Ciebie kciuki ❤️
Ja wczoraj miałam mega ochotę na lody. Zjadłam i później kilka godzin mnie po nich mdliło 😅 z drugiej strony odrzucilo mnie totalnie od mięsa (szczególnie czerwonego), a przed ciążą jadłam bardzo dużo. Do tego stopnia mnie odrzuciło że jak wsadzałam patelnie do zmywarki po burgerze wołowym mojego chłopa to byłam krok o zwymiotowania 😅 sam widok i zapach wystarczy żeby mi się w żołądku przewracało 😅
Za to też owoce wchodzą, szczególnie soczyste i cytrusowe 😃 -
Mamacita, nie dziwię Ci się, też bym szła

Ja dziś jadę założyć konto firmowe. Tak mi robota nie idzie bo codziennie mincoś wypada w środku dnia i cały dzień rozwalony. -
Nutka15 wrote:@KarolinaKika hahahaha, nie mogę 😁 to musisz poczekać do kolejnej wizyty 🙈😅
Ja mam ciężki dzień cały przeleżalam, wleciala drzemka 3h, a teraz miałam taki zjazd nad toaletą i tak mnie przełyk pali, że dramat 🙈 a od tygodnia nie wymiotowałam... Pociesza mnie, jak piszecie, że zaczyna u Was wracać energia i normalność w 2 trymestrze. Czekam na to 🙈
Ja prenatalne mam późno i się boje, że dzidzia nadorbi wzrostem i mi badania nie zrobią... Cały czas mam to w głowie 🙈
W w którym tygodniu masz prenatalne? Ja mam 13+2, też się martwię ☹️ -
Strasznie wstyd jest mi zadawać to pytanie ale jak nie tu to już nie wiem gdzie się dowiem.
Ginekolozka rozpisała mi badania do wykonania, podała kartkę i się pożegnałyśmy, nie zerknęłam, więc nie mogłam dopytać o co chodzi. Jest wpisane „białko” i ja nie rozumiem o co chodzi. O białko z moczu? Z krwi? Czy o coś jeszcze innego może chodzić? Poza tym jest wypisane: ogólne badanie moczu, morfologia i kreatynina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 12:15
-
Nati96De wrote:W w którym tygodniu masz prenatalne? Ja mam 13+2, też się martwię ☹️
Wg om 13+4, a wg ostatniego usg 13+2. Mój lekarz chce robić tylko pomiędzy 12+4 a 13+4 wg ostatniego usg. Tak mi ta pani rejestracji tłumaczyła... Ale ja będę miała 3 tygodnie przerwy między USG i mam stracha, że dzidzia nadorbi i mi nie zrobią 🙈 ona mi też kazała napisać jakby się termin zmienił nawet o dzień. I tak zastanawiam się, czy nie napisać, żeby mnie jednak szybciej wzięli 🙈 -
@Paula jak masz problemy z bólami głowy, szczególnie migrenowymi, to ogranicz ser żółty. Bo ja ogólnie mam mega mocne migreny i często mi występują po dużej ilości żółtego sera i po tym jak dużo śpię 🙈
Ja mam zaś młodego w domu. Odkąd mam L4, to on jest przynajmniej raz w tygodniu w domu, bo ciągle albo smarka, albo kaszle. Nie wiem co byśmy z nim zrobili, jakbym nie była na wolnym.
Ja wczoraj po tych wymiotach miałam okropną zgagę, męczyła mnie do rana prarktycznie. I dalej jestem zmęczona, jak byłam 🙈 włączyłam młodemu bajkę i drzemałam przy nim.