🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Ja już czekam na prenatalne. Małe opóźnienie jest, miałam na 17:20. Pomimo dobrego wyniku felii i tak się jakoś stresuję. Nutka trzymam też za Ciebie kciuki i czekam na informację 🙂
Laurelli, Paula. lubią tę wiadomość
👩 36 🧑43
*3 dzieci: 💙17 lat,💗15 lat, 💙3lata
* 5 poronień do 10 tyg. po drodze,
* poronienie w 15 tyg. (aniołek z wadą letalną),
*11 cs od ostaniego poronienia- 01'26 ⏸️ 😊
17.01 (11dpo)- beta 80,6 U/l, progesteron 32,600 ng/ml
19.01 (13dpo)- beta 246 U/l, progesteron 28,700 ng/ml
23.01 (17dpo)- beta 1834 U/l
*wizyta 27.01.2026r. -
Powodzenia i dawaj znać odrazu po wizycie 🥰✨Monikaa1311 wrote:Hej. Ja już czekam na prenatalne. Małe opóźnienie jest, miałam na 17:20. Pomimo dobrego wyniku felii i tak się jakoś stresuję. Nutka trzymam też za Ciebie kciuki i czekam na informację 🙂💃🏻 35 ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI‑1 4G/4G homo
🧔🏻♂️ 39- zdrowy
📄 Kariotyp OK ✅
🌍 Ciąża i życie za granicą
🍬 first baby
💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc) 🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍
12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
03.02- 0,74 cm maluszka i mamy 💖
25.02-2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖
02.03- 3,85 maluszka
06.03- NIPT niskie ryzyka i dziewczynka pod moim serduszkiem 💖👧🏻
18.03 prenatalne-wszystko OK 🌸✨

-
Dziewczyny na USG wszystko ok ❤️ dzidzia ma 6,7cm, wychodzi 13+1, serduszko 170 uderzeń, lekarz powiedział, że ciut za szybko bije, ale mieści się w normie i że może to mój stres, bo ja sama tętno miałam 120 przy mierzeniu ciśnienia 🙈 ale tak ogólnie nie miał się do czego przyczepić😊 jutro muszę jechać na krew na Pappe.
Termin porodu na 27.09, możesz mi zmienić Mamacita, bo ja właśnie najbardziej czekałam na określenie terminu porodu z prenatalnych.
No i płeć.... DZIEWCZYNKA 🩷🩷🩷🩷🩷
Gdzieś w głębi serca chciałam bardzo tą dziewczynkę, mimo, że najbardziej liczyło się, żeby tylko było zdrowe.
Popłakałam się ze szczęścia, jak wyszłam z gabinetu 😭
Weszliśmy szybko do sklepu i właśnie wracamy z różowym pajacykiem do synka i mojej mamy. Ale się ucieszą 🩷😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 19:42
Ounai, Nati96De, kasia1518, Kate3330, Flora96, Fox, Mamacita, Paula., Eggi, Laurelli lubią tę wiadomość
-
Ja już nie chcę zostawiać wyprawki na ostatni moment. Boję się, że coś zaplanuję a potem nagle coś wypadnie. Np w tamtym tygodniu miałam ogarnąć dom i co? Choroba mnie totalnie skasowała. Z córką jak zaplanowałam pranie i prasowanie to wylądowałam na tydzień na patologii ciąży. I tak właśnie można planować, a życie pokaże swoje i zaśmieje nam się w twarz.
Dziś ledwo żyję. Rano wstaliśmy wcześniej bo syn miał wycieczkę a córka dzień otwarty w przedszkolu. Poszliśmy z mężem na śniadanie a potem na te zajęcia otwarte. Młoda chciała z nami iść do domu, zostawiłam ich w domu (bo teraz mąż się zaraził i ledwo żyje) i pojechałam załatwiać wodę. Okazało się, że Pani mnie wprowadziła w błąd i w punkcie załatwię tylko scieki, a za scieki juz maz wczesniej podpisal unowe. Wiec wrpcilam do domu, zabralam meza z corka i pojechalismy do wodociagow. A ze obok jest gielda kwiatowa to jeszcze meza na wianek na drzwi namowilam (woanek z bazi, mchu i bukszpanu za 30zl, zal nie brac). Corka akurat sie obudzila zupelnie nie w humorze i jak na zlosc jeszcze uderzylam ja drzwiami. Na pocieszenie musialam jej kupic jajko i spinki
Pojechalismy po syna, po drodze wskoczylismy do warzywniaka (kupilam sobie botwinke, bedzie zupka mniam) i pdebralisny syna. Podjechalismy do jednego baru na obiad ale juz prawie nic im nie zostalo, wiec podjechalisny do drugiego. Wzielam tylko zupe krem z bialych warzyw ale i tak mi wybilo cuory ponad norme. Wrpcilismy do domu, planowalam sie na godzine polozyc ale corka wypatrzyla przez okno, ze wlasnie corka sasiadow wrocila z przedszkola i zaczela jeczec ze chce ja zaprosic. 10 min pozniej sasiad pisze, ze ich corka tez jeczy ze chce do nas isc wiec mialam pospane. Tzn nadal probowalam zasnac ale ilosc ich prosb sprawila ze bylo to niemozliwe.
A jutro wyjezdzamy o 5 do notariusza, 300km, zalatwic zabezpieczenie finansowania mojej firmy. Wiec znowu dluuugi dzien bedzie. -
Wixa🌸 wrote:Dziewczyny jak wy to robicie że tak na luzie powolutku szykujecie już wyprawkę🙈 ja żyję od wizyty do wizyty i dopiero po prawidłowym usg trochę mnie stres opuszcza. Cały czas czekam na jakiś przełomowy moment kiedy wyluzuje, ale to chyba nastapi dopiero jak będę mieć przy sobie zdrowe dzieciątko 💓
Trypcio aż dziwne że przy niskich ryzykach kazała Ci pogłębiać dalszą diagnostykę. Mi przy wysokim ryzyku t21 1:276 wynikającym z biochemi lekarz prowadzący powiedział że nie ma aż takiej tragedi i żeby sobie przemyśleć czy chcemy robić amnio czy test dna i czy wogóle iść w dalszą diagnostykę. Na razie zdecydowałam się na felia plus, niby amnio ma znikome powikłania ale nawet te mikro % mnie przerażają.
Ja też nie mam nic z wyprawki. Mówiłam sobie, że po prenatalnych będę spokojna i zacznę się cieszyć pełnią serca, ale stres mnie nie dopuszcza do tego. Teraz z kolei czekam na pierwsze ruchy dziecka. I tak sobie żyje właśnie -
Ja pamietam jak przy pierwszej córce prawie wszystko ogarnęliśmy 1 dnia i to był lipiec ( termin mialam na 28 września a że urodzilam 8tyg wcześniej to inna sprawa) - mialam liste- zajechaliśmy do sklepu z wózkami i tam też nosidło kupiliśmy, a pozniej do takiego ogromnego sklepu ( chyba baby fant sie nazywał- wydaje mi się ze już go zamknęli niestety ) szłam z listą i tylko skreślałam. Mężowi powiedzialam że to wszystko w tym sklepie z 10tys bedzie kosztować, a finalnie wydaliśmy niecałe 3tys łacznie z łozeczkiem drewnianym) na koniec była Ikea i przewijak bo tam mieli taki jak chcialam. A później zamowilam na Gemini tylko te rzeczy kosmetyczno-apteczne i trochę ciuszków przez internet - naprawde szybko to ogarnęłam. Teraz też bym tak chciala - rach ciach załatwić.
Ja dziś mam gorszy dzień...od rana boli mnie głowa, do wieczora bylo jako tako, ale po 18 już mi rozsadzało głowę. Zaczęłam wymiotować...już 2 tyg miałam spokój i powrotu nie nie spodziewałam- zjadłam kotleta w restauracji ... a ogólnie mam wstręt do mięsa - jem tak na siłę i chyba młodemu sie nie spodobało 🙂 wyciągnęłam też swoją poduszkę ( mam w kształcie C) i liczę, że dziś się wyśpię, bo ostatnie 2noce mialam słabe. Wzięłam paracetamol i leżę juz. Jutro idziemy do szkoły, bo córka bierze udział w przedstawieniu bajki po angielsku Królowa Śnieżka i 7 krasnoludków- w szoku byłam, że dzieci w 1 klasie takie rzeczy robią, ale ćwiczą od października i robią to w ramach jakiegoś projektu z kółka z angielskiego.
Ounai powodzenia jutro- oby wszystko udalo się sprawnie załatwić.
I gratulacje dobrych wiadomości na wizytach 💫
Ounai lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny też mieliście mierzone ciśnienie 2 razy na jednej i na drugiej ręce ? 😳 Mega mnie to zdziwiło, bo nigdy tak nie miałam, na prenatalnych z synem też nie. A jeszcze bardziej mnie zaskoczył wynik, bo na lewej ręce, czyli na tej co zazwyczaj się mierzy miałam około 110/70 2 razy, a na prawej 145/80 2 razy 😳 lekarz nic nie mówił na ten temat, że źle, czy coś. Ja ogólnie jestem niskociśnieniowcem, przed ciążą standardem było cieśninie 90/60.
-
Nutka15 wrote:Dziewczyny też mieliście mierzone ciśnienie 2 razy na jednej i na drugiej ręce ? 😳 Mega mnie to zdziwiło, bo nigdy tak nie miałam, na prenatalnych z synem też nie. A jeszcze bardziej mnie zaskoczył wynik, bo na lewej ręce, czyli na tej co zazwyczaj się mierzy miałam około 110/70 2 razy, a na prawej 145/80 2 razy 😳 lekarz nic nie mówił na ten temat, że źle, czy coś. Ja ogólnie jestem niskociśnieniowcem, przed ciążą standardem było cieśninie 90/60.
Taaak, też tak teraz mialam. Pierwszy raz totalnie nie. Też byłam w szoku 😅 podobno wyciągają jakies średnie z tego91'
10.2023⏸️->07.2024 🩵Synek
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
21.12 ⏸️ 10 dpo
27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95
23.02 I prenatalne - 6,25cm FHR: 151bpm - ryzyka niskie- 🩵?

-
Nutka15 wrote:Dziewczyny też mieliście mierzone ciśnienie 2 razy na jednej i na drugiej ręce ? 😳 Mega mnie to zdziwiło, bo nigdy tak nie miałam, na prenatalnych z synem też nie. A jeszcze bardziej mnie zaskoczył wynik, bo na lewej ręce, czyli na tej co zazwyczaj się mierzy miałam około 110/70 2 razy, a na prawej 145/80 2 razy 😳 lekarz nic nie mówił na ten temat, że źle, czy coś. Ja ogólnie jestem niskociśnieniowcem, przed ciążą standardem było cieśninie 90/60.
Ja nie spotkałam się z taką sytuacją, zawsze daje do ciśnienia prawą rękę. Też jestem niskociśnieniowcem, ale na wizytach tego nie widać 😁 -
Mi tez mierzyli 2x z jednej i 2x z drugiej i tez mialam ogromna roznice w pomiarze miedzy rekami
-
Mi położona tez mierzy na dwóch. Ile ja bym dala zeby na wizycie miec 120 😃 poniżej 150 nie schodzi nawet na prawym ręku . No ale najwazniejsze ze w domu ok .👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
09.03 - USG prenatalne ✔️prawdopodobnie 🩵
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
Gratulacje dziewczyny prenatalnych i@Nutka15 córeczki 🩷 co za nowina 🌸🌸🌸
@Ouani ale miałaś zabiegany dzień, i jeszcze ta pobudka o 5 rano, i taka długa droga. Ojej współczuję.
@Kasia1518 to ja tak planuję zrobić wyprawkę też na rach ciach, ale u mnie z tej opcji że zamówię wszystko do PL i mąż poleci i mi przywiezie z dwie trzy walizki tego 🙈😁
A tu na miejscu to z tych większych tylko wózek, fotelik, wanienka i no i fotel do mnie pewnie hmm…nie wiem chyba tyle. 😁
Pewnie jakieś ciuszki małe kupie ale to tak z racji że mi się spodoba jak będziemy na zakupach i żeby już coś mieć dla malutkiej 🌸
Ja mam fazy na zupy, była po kolei jarzynowa, teraz barszcz czerwony taki ukraiński jak to się mowi, i dzisiaj ogórkowa na parę dni 😁 i już kolejna mam w planach - cebulowa 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 23:36
💃🏻 35 ✨
🦋 Niedoczynność tarczycy – leczona
🧬 PAI‑1 4G/4G homo
🧔🏻♂️ 39- zdrowy
📄 Kariotyp OK ✅
🌍 Ciąża i życie za granicą
🍬 first baby
💔👼 Poronienie X.2025 (9/7 tc) 🕊️ Poronienie zabiera marzenie, nie odbiera nadziei ✨🤍
12.01.2026 – ⏸️ + Acard 💊
03.02- 0,74 cm maluszka i mamy 💖
25.02-2,6 cm maluszka wszystko dobrze💖
02.03- 3,85 maluszka
06.03- NIPT niskie ryzyka i dziewczynka pod moim serduszkiem 💖👧🏻
18.03 prenatalne-wszystko OK 🌸✨

-