🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai powodzenia na wizycie 🤞
Mi jest już dosyć ciężko, jeszcze te upały mnie dobijają. Siedzę i się topie.
Dzisiaj mam plan poprzeglądać ciuszki, które dostałam i wywalić te, które się nie nadają. Chyba powoli zacznę prac i pakować walizkę do szpitala. Jeszcze dużo rzeczy muszę dokupić ale na razie mam wszystko tak rzucone w jedno miejsce i nawet nie wiem już co mam a czego nie mam. Muszę poodhaczac sobie z listy.
Ostatnio włączyły mi się jakieś stany lękowe o maluszka, boje się że coś będzie nie tak, nawet nie chce pisać tego co siedzi mi w głowie... bardzo chciałabym mieć już go obok siebie chociaż wiem, że pewnie jak będzie już przy mnie to też się będę zamartwiać -
Flora96 ja też mam takie dni że się nakrecam..ale później malutka się fajnie rusza i przyciągam myśli że wszystko jest dobrze tak jak powinno byc.
Ouani powodzenia na wizycie ✨🥰
U Ciebie na wysokich obrotach ciagle wiec nie ma niespodzianki ze organizm mówi, proszę zwolnić 😅
Eggi ojej…nie dobrze że zmartwienia masz..tak jak Ouani co lekarz prowadzący na to?
Z tym wózkiem to się zaśmiałam haha
U mnie małżonek dzisiaj wraca w nocy i będę miała prezent mikołajowy w czerwcu. Wszystko dla malutkiej co zamówiłam z PL. Parę gifów dla mnie. Cieszy to jak nie wiem -wiadome 🥰
Kate3330, Flora96 lubią tę wiadomość
-
Lekarz zasugerował częstsze wizyty, będziemy się kontrolować co 2 tygodnie zamiast 4. Na razie tyle...
Dokładnie jak Laurelli pocieszam się, że będzie ok, bo Mały chętnie się rusza 🤞
A wózek to Roan Ivi 2.0 😶🌫️ dobrze, że chociaż fotelik mi się podoba bardziej niż podczas wybierania 🤡
Trypcio lubi tę wiadomość
👩32🧔♂️38 + 🐈🐈🐈
09.01 ⏸️ (2cs)
12.01 maleństwo CRL 2,4mm, TSH 3,4 (Euthyrox 50ug)
26.01 mamy 💗 (FHR 167), CRL 14mm
23.02 maleństwo CRL 53mm
27.02 wyniki NIFTY prawidłowe🎉 czekamy na Synka 💙
02.03 USG prenatalne, Maluszek 6,78cm 💙
23.03 149g Chłopczyka 🥰 1,5🍫😁
20.04 348g Synka 😍 3,5🍫☺️
04.05 459g - rośniemy! ☀️😊
18.05 675g Mikołajka 🥰🌱
16.06 1086g Maluszka 👶😊

-
Eggi też mam Roan Ivi 2.0. i jestem zadowolona. Masz tą wersję Vintage czy normalną? i na jaki kolor się zdecydowałaś?
Co do rozmiarów dzidzi nie martw się na zapas. Mojej siostrze co wizytę mówili że dziecko jest za małe. Mała urodziła się w terminie - faktycznie była bardzo malutka (aż położne przychodziły i dopytywały czy wcześniak). Ale wszystko z nią było dobrze - po prostu taka była
za to teraz ma 4 latka i absolutnie niczym nie odstaje - równo ustawia wszystkich po kątach 😃
Ounai powodzenia na wizycie 🍀
Ja właśnie zastanawiam się kiedy ruszać z praniem i prasowaniem. Najchetniej już bym to zaczęła robić, ale nie mam komody, a nasza sypialnia w której ma stać aktualnie czeka na gładzie i panele 😱
-
Eggi moze to tylko takie przejsciowe i nadgoni jeszcze? Mam nadzieje, ze na nastepnej wizycie sie okaze, ze wszystko ok.
Ounai powodzenia na wizycie. Ja ide jutro, zobaczymy, czy mi zrobi USG, czy tylko wypyta o samopoczucie i zmierzy cisnienie. Nie pamietam czy pisalam o wynikach krzywej, byly ok, wiec nie mam cukrzycy, uff
Jakie suple bierzecie w ogole? Ja mam takie ogolne prenatal z Solgara, Omega 3 i magnez, bralam tez choline przez jakis czas ale mi sie skonczyla.
Trypcio lubi tę wiadomość
-
Eggi nie dziwie ci sie ze sie martwisz. U mnie tez ten sam problem, mała caly czas ok 9 centyla. Chociaż ostatnio odbiła na 20 centyl i mam nsdzieje ze tak już zostanie. Moja ginekolog tez mowi ze moze byc po prostu mniejsza, ale w głowie milion scenariuszy i co jeden to gorszy. Cały czas nie daje mi to spokoju i jakoś nie mogę myśleć tylko pozytywnie. Cieszę sie ze nie mam przeciwskazań do pracy i normalnego życia bo tak to bym dostała na głowę a tak przynajmniej jestem na tyle zabiegana ze nie mam czasu o tym myśleć za bardzo.
Jutro ide na 6 rano na krzywą, żeby zdążyć muszę o 5.15 wyjechać ale jest to jedyny dzien w ciągu tych 4 tygodni kiedy mogę sobie pozwolic rano na 2h siedzenia. Mam nadzieje ze potem w pracy nie padnę.
Dzisiaj bylam tez u ortopedy, z noga duzo lepiej ale jednak caly czas boli, nie chcial za bardzo robić mi rtg, zrobił usg mowi ze nie może wykluczyć delikatnego oderwania sie blaszki kostnej ale no na usg nie do końca to widać. Mam sie oszczędzać i jak za 3 miesiące nie minie to rezonans.
Mamy tez wtepna decyzję kredytowa co do domu i jest pozytywna, powiem wam ze w ogóle nie mam w głowie przestrzeni do tego kupna i remontu... -
Mamacita ja zażywam Pregna DHA i Pregna plus bez żelaza. Do tego ostatnio magnez na twardnienie brzuszka i skurcze łydek które pojawiły się w nocy 😬 nie wiem czy kojarzycie te rolki na IG lub Tiktoku o przeciąganiu się kobiety w ciąży w nocy 😅 ja niestety tak mam 😅
-
Ja biore witaminy z Prenacaps (witaminy + DHA) , metylowany kwas foliowy, wit. D3, wit C i magnez .👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
09.03 - USG prenatalne ✔️
03.06 - 100% zdrowego 🩵
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
Ja biorę pueria duo active i witaminę d dodatkowo.
Kate3330 ciągle mi się wyświetlają te filmiki 🤣
Ja to na zmianę oglądam śmieszne a później wpisuje sobie córeczka tatusia i płaczę na tych filmikach jakie są relacje ojców z córkami 🥹🥹🤣 wogóle płaczki mi się włączają ostatnio z byle czego ale takie wiecie, ktoś w serialu umiera i ja ryczę jak bóbr.
Oglądałyście na netflixie ten nowy dokument „ instynkt macierzyński” ? Ja wczoraj….
Kate3330 lubi tę wiadomość
-
Ja biorę femibion 2, do tego pregna dha, magnez. Powinnam brać jeszcze żurawit ale mi się skończył, muszę zakupić.
Co do tego dokumentu na netflixie to widziałam jakieś urywki na tik toku i koniecznie muszę obejrzeć. Chociaż trochę przeraża mnie ta historia 😬 -