🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi chyba lekarka nie klepnęła L4... Zawsze praktycznie od razu miałam powiadomienie w wiadomościach ZUS, że zostało wystawione zwolnienie, a w zakładce zaświadczenia lekarskie pojawiało się ono mniej więcej na drugi dzień. Dzisiaj nie dostałam żadnego powiadomienia. Mnie osobiście wszystkie sprawy z zusem stresują i już się popłakałam... Nie wiem, czy to kwestia ZUSu, czy lekarki, chociaż ona kazała mi poczekać, do momentu, aż będzie wysłane, ale weszliśmy na temat szczepień i może nie klepnęła tego do końca. Najgorsze, że teraz weekend i będę czekać do poniedziałku, żeby zadzwonić do przychodni 🫣
-
Nutka takie rzeczy zawsze stresują a nie mamy na nie wpływu i to najgorzej. Ale jeśli to błąd lekarza to zawsze zwolnienie da się cofnąć nie? Czy oni już to pozmieniali ??
-
L4 mozna wystawić wstecz więc jeżeli nie wskoczy ci faktycznie zwolnienie to skontaktuj się z Panią doktor. Ostatnio jak byłam na wizycie to doktorek mówił, że system nie działa i nie mógł wystawiać zwolnień. Następnego dnia rano to robił i wysłał mi SMS, że zwolnienie wypisane.
Ounai lubi tę wiadomość
-
Dodzwoniłam się do przychodni. Pani doktor dzisiaj przed urlopem siedzi do 22 w pracy i ma mi to sprawdzić po pacjentkach. Pani w rejestracji mówiła, że dobrze, że zadzwoniłam, bo potem pani doktor idzie na urlop 🙈 mam nadzieję, że jutro się obudzę i będzie wszystko ok, bo sprawy z zusem mnie tak stresują 😔
Ounai, Flora96 lubią tę wiadomość
-
Nutka, kiwi ma dużo witaminy C.
Ja to pije z 1/3 kubka zakwasu i zagryzam kiwi 🙃
Tak, zwolnienie może jak coś wystawić 3dni wstecz. Sama mam teraz taką sytuację, ze mam L4 do 6 lipca, a wizytę mi na 8lipca przełożyli.
Ciekawa jestem czy już będziemy jakiś termin cięcia umawiać czy dopiero na kolejnej wizycie.
Muszę pogadać z moją ginekolog, bo po pierwszym poronieniu zrobila mi sie torbiel na prawym jajniku i lekarz mowila, ze sama nie pęknie, bo jest wypełniona gęstym płynem i trzeba bedzie ją wyciąć. Pozniej przy kolejnej ciąży mowila, ze jej nie ma, ale po kolejnym poronieniu okazało się, że ciałko żółte ją przysłaniało i jest. I sobie myślę, ze skoro już będę otwarta, to może by mi ją wycięli za jednym razem 🤔 nie wiem czy sie tak da 🤷♀️ -
Nutka mam nadzieję że się sprawa rozwiąże szybko.
Jako że poruszalyscie temat badań krwi to się wybrałam no i tak jak podejrzewałam w związku z moim narastającym zmęczeniem, ferrytyna 8 😭
Hemoglobina 10.5 więc też za nisko.
Już wróciłam do suplementów, no i wjadą steki i wątróbka -
Byliśmy dzisiaj w sklepie z wózkami. Ostatnio w innym sklepie spodobał nam sie bugaboo fox cub, dzisiaj tez cybex balios lux ten nowy ze skladana gondola. No i jest dylemat. Dzisiaj tez w tym sklepie niestety nie było bugaboo wiec nie dało sie tak porównać bezpośrednio jeden z drugim. Jutro moj mąż na pojechac do innego sklepu gdzie sa oba te wózki i wtedy juz zdecydować który zamawiamy. Nie wiem ile czeka sie na bugaboo ale na ten cybex sa terminy na połowę wrzesnia wiec trzeba sie na dniach decydować.
-
My bierzemy bugaboo i czeka się 3-4 tygodnie. Tylko ja wybrałam fox 5, cub jest mniejszy? Cybexy baliosy są bardzo popularne, to ładny, sensowny wozek w przystępnej cenie stąd na pewno czas oczekiwania. Jak popatrzysz na ulicy to teraz najczesciej właśnie baliosy, muuvo i vennici jeżdżą. I jeszcze anexy widziałam (rozglądam się ostatnio licząc że coś mnie urzeknie tak że przepadnę)Trypcio wrote:Byliśmy dzisiaj w sklepie z wózkami. Ostatnio w innym sklepie spodobał nam sie bugaboo fox cub, dzisiaj tez cybex balios lux ten nowy ze skladana gondola. No i jest dylemat. Dzisiaj tez w tym sklepie niestety nie było bugaboo wiec nie dało sie tak porównać bezpośrednio jeden z drugim. Jutro moj mąż na pojechac do innego sklepu gdzie sa oba te wózki i wtedy juz zdecydować który zamawiamy. Nie wiem ile czeka sie na bugaboo ale na ten cybex sa terminy na połowę wrzesnia wiec trzeba sie na dniach decydować.👩🏻🦰41🧔🏻39
👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
👱🏻♀2020 3520g SN (1cs) 38+3
6cs po usunięciu jajowodu
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
23.04 19+0 251g
25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
30.04 Gensulin N - insulina nocna
13.05 20+5 379g
Insulina nocna 13j ↘️ 7j
Rośnij maluszku

-
A ja myślałam, że cub jest właśnie nowszy albo wypuszczony w tym samym czasie tylko jest ciut mniejszy. Ogólnie mi w sklepie mówili, że bugaboo jest z półki premium więc wykonanie, gwarancja, materiały są bez porownania (my rozważaliśmy vennici). Na rame podobno bugaboo ma jakąś wyjątkową gwarancję, że żaden producent takiej nie daje ale nie chciało nam się sprawdzać jak byliśmy ile ta gwarancja wynosi. Dla mnie jedyny minus to chyba ta kubełkowe spacerówka ale znowu można kupić budkę letnia i to fajny bajer jest.Trypcio wrote:Cub jest praktycznie taki sam to jest starszy model, nie rozni sie drastycznie od fox 5 a jednak różnica w cenie jest mega dużą.
Ostatnio była piękna seria limitowana z wisienkami ale oczywiście w PL niedostępna👩🏻🦰41🧔🏻39
👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
👱🏻♀2020 3520g SN (1cs) 38+3
6cs po usunięciu jajowodu
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
23.04 19+0 251g
25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
30.04 Gensulin N - insulina nocna
13.05 20+5 379g