🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja łóżeczko mam, ale w kartonie, myślę, że będzie złożone dopiero w ostatnich tygodniach, to nie powinno zająć dużo czasu i tak.
Wózek kupimy do końca lipca, u mnie ogólnie podejście na luzie jak widać 😅
A w którym tygodniu zaczynacie przygotowywać torbę/walizkę do szpitala? Ja mam rzeczy dla małej, ale dla mnie to jeszcze mi brakuje np stanika do karmienia czy kosmetyków. -
O rany, do tej pory mam żałobę po Tesco 🥲 tęsknię bardzo
Flora96 lubi tę wiadomość
👩32🧔♂️38 + 🐈🐈🐈
09.01 ⏸️ (2cs)
12.01 maleństwo CRL 2,4mm, TSH 3,4 (Euthyrox 50ug)
26.01 mamy 💗 (FHR 167), CRL 14mm
23.02 maleństwo CRL 53mm
27.02 wyniki NIFTY prawidłowe🎉 czekamy na Synka 💙
02.03 USG prenatalne, Maluszek 6,78cm 💙
23.03 149g Chłopczyka 🥰 1,5🍫😁
20.04 348g Synka 😍 3,5🍫☺️
04.05 459g - rośniemy! ☀️😊
18.05 675g Mikołajka 🥰🌱
16.06 1086g Maluszka 👶😊
13.07 1805g Bobaska 🤗

-
Flora96 wrote:Oo to trzymamy kciuki za wszystkie wizyty 🤞
Ja dopiero w poniedziałek 🙃 w sobotę jedziemy na koncert do Warszawy i trochę się stresuje czy dzidziusiowi nic nie będzie. Mamy miejsca na trybunie więc będę pewnie głównie siedzieć.
sobotni koncert też mam jeszcze wątpliwości, ale głównie przez temperaturę i głupotę Live Nation (brak możliwości wejścia z wodą).
ale mogę Cię pocieszyć i podzielić się wrażeniami po wczorajszym koncercie: dzięki widocznemu brzuchowi mogłam bez kolejki kupić merch i wodę 😁 i brać "na litość" ochroniarzy, chcąc wrócić z toi toi wyjściem (nie wejściem) z płyty.
nogi pod koniec koncertu już trochę wchodziły w tyłek i plecy dawały osobie znać, ale mimo tłumu naprawdę było dobrze. a stałam na płycie.
były nawet momenty, że czułam jak tam mały w brzuchu sobie fika/tańczy 😁 i było kilka ciężarnych ogólnie na koncercie.
to oczywiście moja historia i moja decyzja, żeby iść. każda z nas na pewno musi ocenić swoje samopoczucie, stan zdrowia itd.
wychodzę z założenia, że warto spróbować, a z koncertu zawsze można wyjść.
my już i dostawkę, i łóżeczko mamy złożone, ale im dalej w las tym mam wątpliwości czy to łóżeczko się faktycznie na początku przyda 🙈😁
Flora96 lubi tę wiadomość
-
Ooo jak na płycie dałaś radę to pewnie na trybunie też dam 😁 właśnie wkurza mnie ten zakaz wnoszenia wody, nie dość że gorąco to jeszcze zawsze są kolejki po napoje 🥲 już nie mówiąc o cenach 😅
Wczoraj byłam na kolejnych zajęciach ze szkoły rodzenia, miałyśmy obchód po porodówce. Już jestem przekonana na 100%, że będę rodzic w naszym szpitalu. Pięknie tam to wszystko zrobili. Te sale są mega komfortowe, sala rodzinna kosztuje tylko 100 za dobę więc też dobra cena, bo w salve w Łodzi 600 zł 🤑 w ogóle taki spokoj na tym oddziale, chyba tylko jedna babeczka była z dzidziolkiem na sali rodzinnej więc komfort niewyobrażalny. Dużo metod łagodzenia bólu, faktycznie z tym znieczuleniem bywa różnie, zależy czy będzie dostępny anestezjolog ale nastawiam się pozytywnie -
Oj Eggi tak, ja mam to samo. A wczoraj jak zobaczyłam dział F&F. Ja naprawdę dużo ubrań tam kupowałam. Mój mąż uwielbia koszulki polo do pracy i te z F&F trzymają się już dobre 7 lat i nic im nie jest. Jak weszliśmy to ja prosto na niemowlęcy dział a męża po nowe polowki wysłałam.
Ja mam lozeczko rozkręcone, wanienkę sprawdziłam czy kompletna i wyniosłam na strych. Kosz w salonie ale akurat on jeszcze do mycia będzie. Po wózek jedziemy początkiem sierpnia.
Torbę do szpitala chyba klasycznie w 34tc spakuje. Jedynie póki co pilnuję żeby mieć zawsze dwie koszule czyste w razie czego.
Laski ale się nie wyspałam. Mój mąż tak chrapał. Syn mówi rano że burza była a ja do niego że nie, to tylko tata.
Śniadanie w hotelu super, wszyscy mili, pani na recepcji bez problemu wzięła mężowi saxende do lodówki. W środku jest ścianka spinaczkowa, właśnie dzieci na niej szaleją. Pogoda się zepsuła, jest zimno i leje deszcz więc dziś w planach mamy baseny zamknięte cały dzień. Mgła w górach taka że wyciągu nie widać. Moje cukry idealne, na czczo nadal dobre mimo odstawienia insuliny.👩🏻🦰41🧔🏻39
👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
👱🏻♀2020 3520g SN (1cs) 38+3
6cs po usunięciu jajowodu
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
23.04 19+0 251g
25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
30.04 Gensulin N - insulina nocna
13.05 20+5 379g
21.05 21+6 574g
08.07 28+5 1320g (III prenatalne)
Insulina nocna 13j ↘️ 2j
Rośnij maluszku

-
Ouani to tylko korzystać jak wszystko super idzie. Dobrze że macie opcję korzystać mimo nie pogody☀️
Podziwiam Was za te koncerty, ja bym się bała chyba 🙈
Właśnie ja myślę tak spakować się koło 34-35 i niech go czeka🫢
I pranie rzeczy dla malutkiej tak samo -