Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
Odpowiedz

🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡

Oceń ten wątek:
  • Yennefer# Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziewczyny, a na grypę też trzeba się zaszczepić do 36tc?

To chyba zależy jak będą szczepienia.. nie damy rady się zaszczepić do 36 tc, bo szczepionki na nowy sezon są końcem sierpnia..
    Chyba że macie terminy na koniec września

Odnośnie koncertu SOAD to mega zazdroszczę, uwielbiam 🩵 byłam na Comie ostatni raz, jakoś w październiku. Ogólnie kocham rockowe brzmienia 🩵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 11:50

Flora96 lubi tę wiadomość

38 lat
    🩵 2018
    🩵 2021

preg.png
  • Kate3330 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio jak szczepiłam się na krztusiec to lekarz poz powiedział że ja raczej się nie zdążę zaszczepić (mam termin 7 lub 14.09).

preg.png
  • KarolinaHildegarda Nowa

Wysłany: 20 lipca, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, poczytuję Was od dawna, ale zawsze byłam zbyt nieśmiała żeby się odezwać. Dziś nie mogłam spać, jakoś bardzo się zestresowałam, spędziłam cały ranek płacząc i no nie wiem, chyba to ten dzień. Mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że włączę się do dyskusji.

Kilka słów o mnie: jestem w ciąży z dziewczynką - to będzie nasze pierwsze dziecko, mieszkam w Niemczech, w Monachium i tutaj będę rodzić. Mam termin na 18 września. Jeszcze pracuję (tutaj typowe zwolnienie jest 6 tygodni przed porodem), ale generalnie mogę zawsze wziąć trzy dni wolnego bez zwolnienia od lekarza, więc dziś gniję w domu i jem czipsy.

Jak wiele z Was, nie było mi łatwo zajść w ciążę (ciąża biochemiczna, pozamaciczna, potem długo długo nic, operacja że względu na podejrzenie endometriozy, która niczego nie wykryła... No i nagle trafiło się spontanicznie.

Chyba przez ten proces bardzo długo nie mogłam się cieszyć ciąża, długo się tym z nikim nie dzieliłam, dalej nie mamy prawie nic z wyprawki, wczoraj kupiliśmy z drugiej ręki wózek.

I to tyle na początek, jeśli nie macie nic przeciwko to przysiądę tu z Wami - ja czuję się jakbym Was znała z tego wątku. Ale jeśli to już za późno, żeby do Was dołączyć, to też zrozumiem.

Trypcio, All_in_one, Yennefer#, Mamacita, Laurelli, Fox, Kate3330, Eggi, Ounai, Nutka15, Nati96De, Paola2604, kasia1518, Flora96 lubią tę wiadomość

• Trypcio Ekspertka

Wysłany: 20 lipca, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Karolina. Witamy u nas 😍

KarolinaHildegarda lubi tę wiadomość

• Laurelli Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karolina ☀️
    Bardzo miło nam Cię tu przywitać ☺️
    Z tego co piszesz droga łatwa nie była, jak się dzisiaj czujesz? Jak malutka?
    Kiedy ruszasz z wyprawką tak na całego?jak oceniasz opiekę za granicą? Jestem również poza PL i jestem ciekawa jak opisujesz Niemcy pod tym względem?

💃🏻35 🧔🏻‍♂️39
    🧬 PAI-1 4G/4G

🌍 Życie & ciąża za granicą
    👧🏻 First baby girl 💖

👼 10.2025 🕊️

🤰🏻 03.02.2026 💖
    ✨ NIPT low risk & prenatalne OK
    🌸 13.05.2026 II prenatalne wszystko OK 🩷💎
    preg.png
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o gwizdku porodowym ?

💃🏻35 🧔🏻‍♂️39
    🧬 PAI-1 4G/4G

👧🏻 First baby girl 💖

👼 10.2025 🕊️

🤰🏻 03.02.2026 💖
    preg.png

Wysłany: 20 lipca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Trypcio ❤️!

Co do szczepionki na grypę, moja ginekolog powiedziała, że warto się zaszczepić dość szybko nawet po porodzie, bo o ile maluszki przechodzą łagodnie, to dbanie o takiego malucha z grypą to męczarnia. Więc ja się raczej nastawiam na to. I chyba pierwszy raz uda się przekonać męża, który generalnie uważa że jego grypa nie weźmie, a potem umiera chory i nie ma siły wstać z łóżka 🤣

Z innych ciekawostek, miałam też już szczepienie na krztusiec boostrixem, a RSV niestety nie proponują tu w ogóle ciężarnym 😩 dopiero bejbikom. I noworodki w ogóle mają wszystkie szczepienia dopiero po dwóch miesiącach.

Trypcio lubi tę wiadomość

• Fox Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    Co myślicie o gwizdku porodowym ?

Jesteś w stanie zrobic to samo bez gwizdka, ale on "załatwia" sprawę skupienia na tej części oddechu.
    Na zajęciach ktore mialam z przygotowania do porodu prowadząca porównała gwizdek z:
    1. Przy wydechu angażujesz mocno brzuch "przytulasz bobasa", jak dasz rece na dół brzucha to jakbys chciała brzuszek podnieść z rąk i wzdychasz z literki H.
    2. Większy opór daje jak wyżej plus wydychanie z jakby zasznurowanych ust, takie PF.

Nie wiem czy jasno 🫣
    Ogólnie warto to sobie ćwiczyć juz wczesniej kilka razy dziennie, bo wyrabiamy pamięć mięśniową.

Gwizdek ma stopnie wlasnie oporu - dzięki czemu nie musisz myśleć czy teraz H czy PF 🤣

Spoko tez jest dmuchanie balona, w taki sposób aby nie szlo z policzków, tylko właśnie z brzuszka.

91'
    10.2023⏸️->07.2024 🩵Synek

07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
    10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)

21.12 ⏸️ 10 dpo
    27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
    29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
    31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
    02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95

23.02 I prenatalne - 6,25cm FHR: 151bpm - ryzyka niskie- 🩵
    15.04 II prenatalne - 346g chłopiec 🩵
    24.06 III prenatalne - 1709g 🩵
    preg.png
  • Fox Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaHildegarda wrote:
    Dzięki Trypcio ❤️!

Co do szczepionki na grypę, moja ginekolog powiedziała, że warto się zaszczepić dość szybko nawet po porodzie, bo o ile maluszki przechodzą łagodnie, to dbanie o takiego malucha z grypą to męczarnia. Więc ja się raczej nastawiam na to. I chyba pierwszy raz uda się przekonać męża, który generalnie uważa że jego grypa nie weźmie, a potem umiera chory i nie ma siły wstać z łóżka 🤣

Z innych ciekawostek, miałam też już szczepienie na krztusiec boostrixem, a RSV niestety nie proponują tu w ogóle ciężarnym 😩 dopiero bejbikom. I noworodki w ogóle mają wszystkie szczepienia dopiero po dwóch miesiącach.

Witaj Karolina! Zapraszamy oczywiście ❤️

Właśnie w PL szczepienie na RSV jest bardzo drogie. Za darmo przysługuje tylko wczesniaczkom. Aa jak w DE?

91'
    10.2023⏸️->07.2024 🩵Synek

07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
    10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)

21.12 ⏸️ 10 dpo
    27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
    29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
    31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
    02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95

23.02 I prenatalne - 6,25cm FHR: 151bpm - ryzyka niskie- 🩵
    15.04 II prenatalne - 346g chłopiec 🩵
    24.06 III prenatalne - 1709g 🩵
    preg.png

Wysłany: 20 lipca, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    Witaj Karolina ☀️
    Bardzo miło nam Cię tu przywitać ☺️
    Z tego co piszesz droga łatwa nie była, jak się dzisiaj czujesz? Jak malutka?
    Kiedy ruszasz z wyprawką tak na całego?jak oceniasz opiekę za granicą? Jestem również poza PL i jestem ciekawa jak opisujesz Niemcy pod tym względem?

Bardzo dziękuję Laurelli!
    W weekend byliśmy dwa dni na szkołę rodzenia i bardzo mi się podobało! Ale chyba ta ilość informacji na raz, bo byliśmy dwa dni po 6 godzin, trochę mnie przytłoczyła.

Generalnie tak jak w PL mamy tutaj położną finansowaną przez ubezpieczenie. Są przewidziane jakieś wizyty domowe, ale to szczególnie w połogu, gdzie chyba przez pierwsze 10 dni w domu położna przychodzi codziennie.
    Mamy 3 USG, na połówkowe dostałam też skierowanie na pogłębioną diagnostykę co było super. Ale np takie rzeczy jak krzywa cukrowa wyglądały inaczej, mi pobrano krew tylko raz po godzinie i dostałam wpis do książeczki że wszystko ok. Tak samo nie miałam żadnych dyskusji o długości szyjki macicy... Więc trochę bardziej na luzie jest wszystko, tak jak podczytuje, to chyba na Islandii jest jeszcze bardziej luzacko, a u nas po środku.

To co mnie zainteresowało, to to że np. ja mam prawie niczego nie brać do szpitala, wczoraj ten kurs mieliśmy w szpitalu gdzie mam zamiar rodzić i położna powiedziała, że torba nie jest potrzebna na poród wcale, bo wszystko tam jest i dla matki i dla dziecka. Powiedziała tylko że szczotka do zębów się przyda bo od oddychania przez usta robi się słaby oddech i może być to nieprzyjemne dla partnera i żeby to komunikować 🤣tak to gumka do włosów, długa ładowarka, pomadka, ciepłe skarpety, przekąski. Nawet głośnik do puszczania muzyki jest w każdej z sal! Aaa.. i aparat też kazali zabrać jak ktoś ma życzenie.

Ogólnie żadnych komentarzy o koszulach do rodzenia, ale to już wcześniej obczaiłam, że jest tu dużo większe przyzwyczajenie do nagości i pewnie tak się jest też na sali. Położna polecała też takie topy typu spaghetti straps, w które można sobie zapakować dziecko do środka podczas kontaktu. Ale nawet takie topy też są dostępne.

Dopiero na oddział potrzeba ciuchów dla dzidziusia, ale to tylko na wyjście.

Praca domowa jaką dostaliśmy to zbieranie colostrum i masaż perineum. O masazu widzę, że było trochę dyskusji, ale jestem ciekawa czy to colostrum - nie wiem jak się to nazywa po polsku, google mówi że 'siara' ale bardzo słabo to brzmi 😅 - też będziecie zbierać!

A szczepienie RSV dla dzieci jest tu na ubezpieczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 14:29

• Laurelli Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo byłam szczepiona tym boostrixem i tyle.
    Resztę już jak maleństwo się rodzi podają. Położna ostatnio opowiadała nam w jakich tyg/msc po porodzie ale ma nam też dać rozpiskę dokładnie co i jak.
    Odnośnie porodu jest identycznie, wszystko jest dostępne dla mamy w łazience, jedynie co to dla dzidziusia rzeczy żeby mieć i dla siebie na wyjście.

Fox ale opis mi zrobiłaś tego oddechu, super 👏🫶.
    Ale właśnie się zastanawiałam czy tego gwizdka nie zamówić sobie skoro ma mi to ułatwić nawet w jakimś najmniejszym stopniu☺️

Karolina jakie imię wybrane macie?

💃🏻35 🧔🏻‍♂️39
    🧬 PAI-1 4G/4G

👧🏻 First baby girl 💖

👼 10.2025 🕊️

🤰🏻 03.02.2026 💖
    preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja się nie spotkałam w PL ze zbieraniem siary ale moja koleżanka w Irlandii też miała zbierac. Co kraj to obyczaj. Siara to jest to pierwsze mleczko, żółte. Ma bardzo dużo przeciwciał i jest bardzo zdrowe i ważne dla dzidziusia.

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna
    13.05 20+5 379g
    21.05 21+6 574g
    08.07 28+5 1320g (III prenatalne)

Insulina nocna 13j ↘️ 2j

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Kate3330 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Karolina! Fajnie że do nas dołączyłaś 😊

Laurelli ja kupiłam ostatnio gwizdek porodowy bo dużo dobrych komentarzy o nim przeczytałam. Dziewczyny pisały że może nie przydał im się bardzo podczas porodu, ale za to przed do ćwiczeń oddechu. Jeszcze nie próbowałam na nim ćwiczyć 🥲 w ogóle im bliżej tym czuje się totalnie nieprzygotowana. Muszę się jakoś wziąć wewnętrznie w kupę żeby zacząć ogarniać ten oddech i ćwiczenia wzmacniająco rozciągające 🙏

KarolinaHildegarda, Laurelli lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mamacita Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj we Francji też niektóre kobiety zbierają siarę.
    Zaczynam się interesować tematami typu jakie herbatki pić, jedzeniem daktyli itd. Za ten masaż krocza też się może zabiorę, ale widzę, że każde źródło podaje inaczej od którego tygodnia zacząć.
    Planujecie pić napar z liści maliny?

Ps. Flora miałaś dziś wizytę, jak tam?

Karolina witamy serdecznie ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 18:06

KarolinaHildegarda, Flora96 lubią tę wiadomość

💃🏼33🕺🏻30
    Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
    💔​ 10/25 biochem

IO, PCOS

🌟 15.01 - 7mm z serduszkiem 💓​
    🌟 30.01 - 22 mm, FHR 184
    🌟 20.02 - 55 mm 🍓ryzyka niskie
    🌟 24.03 - 157 g 🩷👧​
    🌟 06.05 - 547 g 🩷

preg.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina witamy - rozgość sie ✨️

Ounai siły na ten tydzień bez męża - oby szybko minął 🤞

Widzę Dziewczyny, że wrażenia po koncercie super - także chyba dobrze, że nie rezygnowałyście.

Gratulacje dobrych wieści po wizytach Dziewczyny - już mamy duże te bobasy 🥰 ciekawe która pierwsza wyląduje na porodówce i przytuli swoje maleństwo 🤔

My po krótkich wakacjach - pogoda nam dopisała, bylo cieplo i słonecznie. Dziewczyny zadowolone i o to chodziło. Ja również wypoczęłam i to do tego stopnia, że dziś jestem wrakiem nie do życia. Ciężko mi obiad bylo zrobić po tych 4 dniach 🤭 dziś leci pralka za pralką, od jutra ciuszki małego planuje prać. Kolega męża namawia nas jeszcze na Zakopane w weekend, ale ja to nie wiem czy mam na to siłę.

Bylam dziś z córkami na przekłuciu uszu, ale u kosmetyczki (dzwoniłam w kilka miejsc do piercinga i wszędzie dostalam odpowiedź, że u nich to od 10roku życia dopiero). Mimo że kosmetyczka to wydaje mi sie ze dobrze do tematu podeszła - wymierzała ucho, oznaczyła sobie kropkami w których miejscach mają być dziurki i opowiadała dziewczynom co po kolei bedzie robiła - byly bardzo dzielne. Mam nadzieję, że nic się nie będzie działo.

Wiecie co... jakaś siara delikatnie zaczęła mi wyciekać 🙈 na wieczór jak zdejmuje biustonosz, to sutki są białe oblepione. Też tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 18:46

Ounai, KarolinaHildegarda, Laurelli lubią tę wiadomość

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

Chłopiec 🩵
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamacita wrote:
    Tutaj we Francji też niektóre kobiety zbierają siarę.
    Zaczynam się interesować tematami typu jakie herbatki pić, jedzeniem daktyli itd. Za ten masaż krocza też się może zabiorę, ale widzę, że każde źródło podaje inaczej od którego tygodnia zacząć.
    Planujecie pić napar z liści maliny?

Ps. Flora miałaś dziś wizytę, jak tam?

Karolina witamy serdecznie ☺️
    Mam w planach, ale ja to zwykle plany mam ogromne a z realizacją różnie bywa.

Podzielisz się tu tym co wyczytałaś? Nie mam czasu nic czytać, poza tym wątkiem

Mi w żadnej ciąży nie leciała siara, nic się też nie dało wycisnąć, mimo że drugie dziecko było wyłącznie kp to nie byłam w stanie nic pokarmu ściągnąć, nic mi też nie podciekalo w okresie karmienia piersią, nie musiałam używać żadnych wkładek laktacyjnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 19:01

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna
    13.05 20+5 379g
    21.05 21+6 574g
    08.07 28+5 1320g (III prenatalne)

Insulina nocna 13j ↘️ 2j

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi raz na jakiś czas coś wycieknie z piersi, jak śpię, widze na halce albo prześcieradle nawet. I tak samo mam białe takie w brodawkach.
    Właśnie jak tam z wspomagaczami jak herbatka z liści malin itp? Myślicie że to działa?
    Ja Wam powiem że ja daktyle jem poprostu już kilka lat 🤣 nie codziennie notorycznie ale czasem 2/3 sztuki wsuwam, zamiast czekoladki.

Zamówiłam już gwizdek i będę też ćwiczyć.
    A ten masaż krocza…a ja nie wiem czy mi się poprostu chce?
    Narazie to piłkę najbardziej używam i ćwiczę na niej te 8, na boki kręcenie itp. Oczywiście bez skakania.

💃🏻35 🧔🏻‍♂️39
    🧬 PAI-1 4G/4G

👧🏻 First baby girl 💖

👼 10.2025 🕊️

🤰🏻 03.02.2026 💖
    preg.png
  • Flora96 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie, mlody wazy 2300g 🥹 wszystko jest super, obgadalam z lekarzem różne kwestie, moje wątpliwości co do braku znieczulenia podczas porodu itd. Trochę mi lepiej 😄 szyjka 3 cm, miękka. Za 10 dni mam odstawić luteinę i za 2 tygodnie moge zacząć robić masaż krocza. Taka sugestia od lekarza padła. Jedyne co mnie zszokowało to to, że powiedzial żebym brała witaminy co drugi dzień bo inaczej dzidziuś za dużo przybierze na masie 😅 pierwsze słyszę żeby suple tak mogły wpłynąć na wagę dziecka. Raczej się nie będę stosować do tego zalecenia, bo myślę że to bardziej kwestia przepływów i genów niz supli 🙃 no i lekarz mówił, że mam dobrą budowę do porodu SN i myśli, że dam sobie radę.

Eggi, kasia1518, Kate3330, Laurelli, Fox, Nutka15, Mamacita, Trypcio, Nati96De lubią tę wiadomość

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • Yennefer# Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora96 też coś takiego słyszałam od kogoś dawno temu.. ale nie wiem jak dziecko miałoby rosnąć szybciej/bardziej od kwasu foliowego , witaminy D, B itp rzeczy które są w tych witaminach 😂 jakoś mi się to nie klei.
    Ja do pierwszego porodu bardzo się przygotowywałam. Kupiłam sobie taką.. gumową piłkę połączoną kabelkiem z pompką. Wkładało się to do pochwy, pompowało trochę i potem wypychało na zewn. Miało to przygotować krocze do porodu i trochę porozciągać. I masowałam też , byłam sumienna i zdeterminowana , nie chciałam absolutnie być nacinana itp.
    Cóż, poród jak poród, wszystko zweryfikował;) odeszły mi wody, brak postępu porodu, oxy na leżąco (myślałam że zdechnę a próg bólu mam wysoki). A nacinana i tak byłam , moje dzieci mają ogromne głowy i przy jednym i drugim miałam nacięcie.
    Także plany sobie a życie sobie. Nic nie masuje teraz, mam to gdzieś. Umówiłam się tylko do urofizjo przed porodem na parę wizyt. No i ćwiczę na siłowni.
    Powiem Wam tak... Im bardziej zbliża się ten poród i staje się to bardziej realne to bardziej jakoś się stresuje. Nie chcę rodzic 🫣 nie jest to dla mnie ŻADNE mistyczne przeżycie.
    Ale za bardzo nie mam innego wyjścia 😂

38 lat
    🩵 2018
    🩵 2021

preg.png
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, dlatego mam chyba podejście jak Yennefer, mimo że nie rodziłam . Namęczę się, naszykuję a poród sam się rozwiąże tak jak będzie chciał. Zobaczę co się wydarzy. Mam zamiar słuchać się bardzo potulnie położnych, nie świrować i tyle. One się znają, ja nie. I tyle 🫢

Flora super że po wizycie dobrze, też bym chciała poznać wagę mojego bejbuszka haha

💃🏻35 🧔🏻‍♂️39
    🧬 PAI-1 4G/4G

👧🏻 First baby girl 💖

👼 10.2025 🕊️

🤰🏻 03.02.2026 💖
    preg.png
‹‹ 329 330 331 332 333
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ