Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › 🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
Odpowiedz

🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡

Oceń ten wątek:
  • Trypcio Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w łóżeczku to różnie bo czasem burrito i spiworek, ale czasem jest jej zimno i wtedy dokładam jeszczs kocyk ale tak tylko do pasa i zakładam pod nią zeby sobie nie naciągnęła. Mam 21.5 st w mieszkaniu, spiworek 1.8 tog ale mloda jest mega cieplolubna. Zamowilam juz taki zimowy otulacz z tulika 2.5 tog i czekam az przyjdzie. Jak spi w kokonie to najczęściej przykryta Pieluszka lub kocykiem, ew w otulaczu. Chociaż rzadko tam spi raczej służy mi zeby ja móc mieć przy sobie np. W kuchni. Dostala tez od mojej siostry takiego królika obciazeniowego który faktycznie jej pomaga i w łóżeczku, kokonie i wózku czasem stosujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:04

• Kate3330 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikoś śpi w dostawce w rożku i jeszcze czasem zarzucam mu na nóżki kocyk. W środku nocy śpi już z nami w łóżku pod swoim kocykiem, a nad ranem na mnie bo inaczej i ja i on mamy po spaniu 🙄 Wasze Maluchy też potrzebują aż tyle bliskości? niech ten skok rozwojowy sie już kończy 😅
    Czy ktoraś z Was przeszła już tylko na mm? u nas dalej karmienie mieszane, troche rozkręciłam laktacje laktatorem zgodnie z zaleceniem neurologopedy ale co z tego jak Młody co ktoreś karmienie odrzuca pierś i robi cyrki :( serio jestem już tym maksymalnie zmęczona :(

age.png
  • Elka🫐 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate mój Nikoś to wgl śpi tylko z nami w łóżku a najlepiej to u mnie na klatce ale to tylko w dzień jak już boję się w nocy tej pozycji.
    Ogólnie martwi mnie jego ulewanie na początku praktycznie wcale nie ulewał a teraz ma czasem karmienia po których ulewa dość dużo, jak jest u was? Czy wszystkie dzieci ulewają? Teściowa już mnie drażni bo ulał kiedyś przy niej i teraz za każdym razem pyta czy on dalej ulewa i zaczynam myśleć czy to coś nadzwyczajnego???

starania od 03.2024
    2 inseminacje nieudane 🤷‍♀️
    Listopad 2025 - rezygnacja z leczenia, start po Nowym Roku
    29.12.2025 beta 2037😮🥹
    02.01.2026 beta 9693 🥹🥹
    Nikoś 20.08.2026 🎂🥳

preg.png

event.png
  • Kate3330 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka mój Nikoś też ulewa teraz więcej niż na początku. Ale stwierdziłam że nie będę tym się fiksować bo je łapczywie i zakładam że to jest przyczyna.

age.png
  • Yennefer# Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziecko ulewa ale przybiera prawidłowo to nic się z tym nie robi. Niedojrzałość p.pokarmowego, wyrośnie.
    Wiem że są jakieś zagęstniki do podawania do mleka ale nie znam się bo nigdy nie karmiłam butelką.

Moja mała ulewa , i to nawet do pół godziny -45 min po karmieniu. Zwykle niewielkie ilości.
    Ale potrafi chlusnąć na pół pokoju - wczoraj na przykład , zachłannie jadła z piersi, u mnie niestety leci fontanna .. zwykle ona przerywa w połowie i ją odbijam i wtedy dokładka. Wczoraj tego nie przypilnowałam i nagle chlusnęła na całe łóżko, mnie siebie, aż jej nosem poszło. Tyle mleka zmarnować 🤦
    Środkowy syn tak właśnie chlustał, to była masakra bo co chwila do prania materace kołdry itp.
    Z małą też jest przez to prania od groma, jeszcze coś mi nie wychodzi z pampersami że ciągle mi bokiem przeciekają ? I zalana jest sikiem.

38 lat
    🩵 2018
    🩵 2021
    🩷 2026
  • Elka🫐 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mały nosił jeszcze pampersy 1 to zaczął nagle przeciekać wtedy zmieniliśmy na 2 I problem znikł jedynie lupilu nam przecieka więc pół paczki pewnie się nie zużyje. Jednak pampers się sprawdza najlepiej.

U mnie to ulewanie to raczej takie bez ciśnienia, spływa na pieluszkę pod głową, taki twarożek. Ale jak ktoś pyta z takim tonem to człowiek sie zaczyna zastanawiać czy napewno wszystko ok.

starania od 03.2024
    2 inseminacje nieudane 🤷‍♀️
    Listopad 2025 - rezygnacja z leczenia, start po Nowym Roku
    29.12.2025 beta 2037😮🥹
    02.01.2026 beta 9693 🥹🥹
    Nikoś 20.08.2026 🎂🥳

preg.png

event.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas łóżeczko służy za dekoracje jak u starszego rodzeństwa,
    Młoda śpi w dużym łóżku od wczoraj w tuliku przykryta… duża kołdra ale tak do pach. W koszu musi być otulona. Ona nie lubi pustych przestrzeni, musi czuć bliskośc. Jak śpi w wózku to ma dodatkowo włożony baby nest i wtedy ma ciasno i nie marudzi.

Ja dzisiaj musiałam rano jechać z całą trójką żeby odwieźć dzieci do przedszkola i szkoły bo mój mąż wrócił do pracy. Nie powiem, jest mi bardzo przykro bo obiecywał być miesiąc i nie dotrzymał słowa. Tak, że czuję się trochę oszukana bo teraz wszystko spadło na moją głowę.

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
    9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
    23.04 19+0 251g
    25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
    30.04 Gensulin N - insulina nocna
    13.05 20+5 379g
    21.05 21+6 574g
    08.07 28+5 1320g (III prenatalne)
    30.07 31+6 2045g
    13.08 33+6 2242g
    27.08 35+5 3137g
    03.09 36+6 3330g

Rośnij maluszku
    preg.png
‹‹ ‹ 478 479 480 481 482
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ