🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Kolka jaka super wiadomość 💖 cieszę się razem z Tobą 🤗🤗☀️
Ja z objawów to mam typowe poranne mdłości, wstaję i pierwsze co idę do kuchni po banana albo te musiki dla dzieci, to mnie ratuje. Narazie bez wymiotów. Ale zobaczymy. Piersi bolą, duże, i wrażliwe bardzo.
Aha i ta moja ukochana kawa. Nawet jej tknąć nie chce 😭
To był mój taki rytuał, wiecie, kawusia, piesek na kolanach i serial do tego czy youtube ulubiony kanał.
Naprawde ubolewam 😂
I z jedzeniem mam jeszcze tak że po południu mi przechodzą te nudności i nagle mam smaka na jakieś zarąbiste jedzenie typu hamburger, tosty, kanapki takie wypasione, i je pochłaniam.
A na nast dzień rano jak pomyślę co ja zjadłam to mam odrazu 🤢🤢🤢 hahaa
We wtorek wizyta 🥹🥹🥹🥹czeeeeekam na nią -
Zdycham!!! Rano obudzilam sie z potwornym bolem gardla, syn mnie zarazil. Mdlilo mnie i intuicja mi podpowiedziala "napij sie pepsi". To byl blad, ledwo zdazylam do toalety tak szybko zoladek postanowil to zwrocic. Teraz leze z bolem glowy, mdlosciami i bolem gardla. A na 16:30 corka ma akrobatyke. Zabijcie mnie.
Jeszcze nam akonczyli remont mieszkania i kwota nas zabila. -
Tak panuje strasznie, ale u nas i my i dzieci zaszczepieni i mam nadzieje ze nas nie ruszyLaurelli wrote:Paulinn staraj się nie stresować dodatkowo, wiem że ciężko ale pomyśl byłaś u lekarza, byłaś badana zostało nam naruszone teraz bardzo wrażliwe ukrwione miejsce i do tego teraz dopochwowo stosujesz leki na zlecienie lekarza który wiedział co robi. Daj organizmowi dojść do siebie po tej ingerencji.🙏🏻😗 🫂🫂🫂 przytulam i mam nadzieję że troszkę się uspokoisz chociaż ja też jestem tu jeden z panikarzy naczelny. 🙈
KarolinaKika przeczytałam Twój post i zaczęłam kichać 😂
Bardzo współczuję choróbska. Podobno w PL to grupa A panuje na całego. Uważajcie na siebie dziewczyny i zdrówka! 🫶
Paulinn wspolczuje stresu -
Pierwsza wizyta umówiona na 11.02.
Strasznie późno 🙄
Objawów jako takich narazie brak, kilka razy zakręciło mi się z głowie przy wstawaniu z kanapy co nigdy wcześniej nie miało miejsca i wieczorem czuję lekka niepewność w żołądku. Oby rzyganie nigdy nie przyszło!Ona 91` On 89`
Niedrożne jajowody, Niedoczynność tarczycy + Hashi, podejrzenie endometriozy
Starania od 4 lat
2023 biochemiczna
2024 Ciąża bliźniacza heterotopowa - macica + jajowód - strata jajowodu.
IVF Artemida Olsztyn
03.2025 I ET - ❌
II FET - 08.2025
14dpt bHcg - 100 mU
CB
III FET 01.2026
5 dpt ⏸️
6 dpt 25,9
9 dpt 143
12 dpt 692
14 dpt 2094 🚀
7.02 I wizyta ❤️ -
Patrzę, że coraz wiecej z nas z jakimś gilem... ja już mam dość swojego przeziębienia
i jeszcze stres przed wizytą... jakoś wytrzymać muszę do 14:40
Laurelli lubi tę wiadomość
-
Alczii90 like za to że masz wizytę. Czekam z niecierpliwością na wiadomość 🙏🏻💖🫶
Jejku zdrówka dla Was kochane 🥹🥹🥹🌸 -
Jesli lekarz zaleci to na pewno. Wybrałam lekarza któremu ufam w 100%.Medzina wrote:Dziewczyny będziecie wykonywać cytologię w ciąży? Ona jest obowiązkowa czy można odmówić tej ingerencji w szyjkę w czasie ciąży?
-
Medzina wrote:Dziewczyny będziecie wykonywać cytologię w ciąży? Ona jest obowiązkowa czy można odmówić tej ingerencji w szyjkę w czasie ciąży?
z tego co mi mówił ginekolog to badanie jest ważne rok do porodu. U mnie niestety w lipcu mija rok od poprzedniej więc już nawet wiem teraz że na kolejnej wizycie bedę mieć pobieraną -
Kate3330 wrote:z tego co mi mówił ginekolog to badanie jest ważne rok do porodu. U mnie niestety w lipcu mija rok od poprzedniej więc już nawet wiem teraz że na kolejnej wizycie bedę mieć pobieraną
Serio? Ja akurat Robiłam w wrześniu 😜 czyżby to znak 🙈 -
Ja po wizycie, fasolka urosła do 22 mm, serduszko mocno bije - 184 uderzeń na minutę.
Teraz kolejne badania to 1 prenatalne 😮 20/02
Aliczii trzymam kciuki za wizytę!
Co do cytologii, to ja robiłam jakoś jesienią, muszę sprawdzić dokładnie kiedy.
Medzina, Alczii'90, Laurelli, Nutka15, Kate3330, Fox, Paula., Ounai, Flaszi, Kolka, Haloes lubią tę wiadomość
-
Mamacita wrote:Ja po wizycie, fasolka urosła do 22 mm, serduszko mocno bije - 184 uderzeń na minutę.
Super! Cudowne wieści 🥰
Mamacita lubi tę wiadomość
-
@Mamacita
jeeejciu 💖🥰
A jak się czujesz? -
Super wiadomosci 🍀🍀🍀Mamacita wrote:Ja po wizycie, fasolka urosła do 22 mm, serduszko mocno bije - 184 uderzeń na minutę.
Co do cytologii, to ja robiłam jakoś jesienią, muszę sprawdzić dokładnie kiedy.👩32 👨🏼34 👧9 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024 (od kilku lat żadnej antykoncepcji)
04.2025r - początek cykli stymulowanych
08.2025r - stymulacja IVF - czas start
15.08 - punkcja - wyhodowano 5 zarodków
20.08 - transfer zarodka 4AB; 27.08 - ⏸️; 28.08 -🩸6.5 ; 30.08 - 3,3💔
09.2025 - przygotowanie do II transferu
10.2025 - torbiel. Wstrzymanie starań
01.12.2025 - kontrol
02.01.2026 - transfer Zarodka 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
3❄️
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
Mamacita wrote:Ja po wizycie, fasolka urosła do 22 mm, serduszko mocno bije - 184 uderzeń na minutę.
No to ja już też po i... moja fasolka ma 2,22 cm i nadgoniła troszkę swój wiek (teraz 9 tc+6) 🥹 lekarz powiedział, że serduszko ładnie bije, jeszcze nie słyszałam. Kamień z serca mi spadł, naprawdę.
Czekam na założenie karty ciąży. A i chyba nie pisałam, że jestem po wizycie u diabetologa i zaczynam swoją przygodę z insuliną na noc.
Kolejna wizyta 20.02, 24.02 prenatalneWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 16:01
Kate3330, Laurelli, Nutka15, Flora96, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Alczii’90
Oh wspaniałe wieści 💖
Alczii'90 lubi tę wiadomość
-
Hej,
podczytuję Was nieśmiało, bo u mnie termin na 02.10, ale raczej bobas będzie wrześniowy - owulacja wcześniej i jeśli wszystko będzie ok, to będzie pewnie drugie planowe CC ☺️
Pierwsza ciąża po 1.5r starań to było puste jajo, druga po stymulacji i na lekach donoszona - syn z 10.2022, trzecia spontaniczna po kilku miesiącach, niestety biochemiczna albo bardzo wczesne poronienie (w listopadzie) i teraz czwarta ♥️
Bhcg rośnie w porządku, tydzień temu powinnam dopiero dostać miesiączkę, a wczoraj 3819. USG mam umówione na 06.02, to będzie 6+0, ale nie wiem czy nie iść wcześniej 🫣 przez moją historię jestem przerażona i niecierpliwa... Plus trzy tygodnie temu miałam bakteryjne zapalenie zatok z antybiotykiem, a aktualnie wszyscy w domu mamy grypę A, od razu w głowie mam różne scenariusze jak to wszystko działa na ciążę 🥲
Pozdrawiam Was wszystkie ciepło, pewnie czasem się odezwę 😊
Flaszi, Nutka15, Flora96, Ounai, Laurelli lubią tę wiadomość
-
Super wiadomości dziewczyny!!! 🌹
Ja tez umówiłam prenatalne na 3.03, a 20.02 zwykła jeszcze wizyta u mojego lekarza
Alczii'90 lubi tę wiadomość