🧡🍂 WRZESIEŃ 2026🍂🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny
Ja zaliczyłam nocke w szpitalu… w czwartek wieczorem trochę krwawiłam, ale nie było tego dużo i było to jednorazowe, ale spanikowałam za bardzo i pojechałam na SOR
Tam oczywiście mnie zostawili na noc, chociaż w badaniu nie wyszło nic niepokojącego. Dzidziuś rośnie, serduszko bije 180 uderzeń na minutę, ale okazało się ze mam łożysko na przedniej ścianie. To dla mnie nowość.
Lekarz tłumaczył mi, ze macica się rozciąga i to łożysko jest tez mocniej narażone na jakieś mikro urazy niż na tylnej ścianie i może podkrwawiac. Tak tez było u mnie- krew wynaczynila się w dwóch miejscach i stad to lekkie krwawienie
Czy macie doświadczenia z łożyskiem na przedniej ścianie? -
Strasznie dziwne to jest z tym jedzeniem. Ja jak coś uwielbiałam to tego nie mogę teraz ruszyć. Przez całe 7 tyg ciąży np ziemniaki jako forma obiadu jadłam raz a wcześniej je kochałam i jadłam bardzo często.
Mi wchodzą pomarańcze nieziemsko. A wcześniej nie przepadłam 🤣
I Marchewkę chrupię jak królik 🤣
Kilka dobrze że wszystko jest w porządku. I że taką informację podał lekarz to i dla nas na przyszłość może być spokojniejsze. A jak objawy u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 19:40
-
Ja miałam w pierwszej ciąży łożysko na tylnej ścianie a w drugiej na przedniej. Dla mnie różnica była kolosalna - w pierwszej mega mocno czułam ruchy, aż do bólu, wręcz stopa się odbijała na brzuchu 😂 a w drugiej była lipa bo ruchy czułam bardzo słabo. I to w sumie tyle z różnic 😂
Jeśli chodzi o smaki , to w poprzednich ciążach bardzo ciągnęło mnie do słodkiego 🫣gdzie ja nie przepadam ogólnie za słodkim. A w tej raczej ostre smaki, mocno przyprawione , kwaśne - ogórki kiszone, kapusta kiszona, śledzie.. wczoraj mąż kupił pomarańcze to po nocach jadłam 🫣
Aż mi się przypomina anegdota co do płci - mówiło się że słodkie na chłopca kwaśne na dziewczynkę 😂 ale ani mojej mamie ani teściowej się to nie sprawdziło 😂
-
Oj widzę ze nie tylko ja mam fazę na pomarańcze 🤭🤭 ale ja potrafię po 5 zjeść jednego dnia - jak je jem to tak cudownie sie czuje... a potem cierpię bo jelita zagazowane 🙈
U mnie smaki podobnie jak w ciążach z dziewczynami- słodkie ubóstwiam, na wędlinę nie moge patrzeć- ciagle tylko kanapki z allmette jem i serki wiejskie.
Na obiad zjem jakis kawalek mięsa, ale to tak bardziej na siłę w siebie wmuszam. I ogólnie jak jem to mnie nie mdli, jak tylko przestaje, to od razu mam mdłości no i uczucie ze ciągle jestem głodna- ale nie podjadam, staram sie pilnować. -
A znacie tą wróżbę z obrączką nad dłonią, że na wstążce się trzyma obrączkę i zaczyna się obracać nad dłonią i to jak się porusza pokazuję ile dzieci się będzie miało i jakiej płci ?
Powiem Wam że robiliśmy ją z kuzynkami jak byłam mała, mamy obrączką czy tam cioci. Nie pamiętam 🤭
ale pamiętam do dziś że wyszło mi że bardzo długo nie będę miała dzieci a później dziewczynkę 🤗 i tyle
Mam 35 lat. Oby to było to długo.
I naprawdę ta wróżba u mojej siostry się spełniła.
Wiem wiem jak to brzmi wróżby, ale wiecie takie zabawy za dzieciaków 🤭
Yennefer# lubi tę wiadomość
-
Tak, ja miałam w drugiej ciąży. O ile jest wysoko nie ma żadnych problemów. Możesz później czuć pierwsze ruchy i ogólnie te ruchy mogą być mniej wyczuwalne (u mnie to był akurat plus bo trafiła mi się akrobatka, która nawet w dniu 1 indukcji potrafiła nogi prostować więc dxięki temu mniej mnie to wszystko bolało.Kolka wrote:Hej Dziewczyny
Ja zaliczyłam nocke w szpitalu… w czwartek wieczorem trochę krwawiłam, ale nie było tego dużo i było to jednorazowe, ale spanikowałam za bardzo i pojechałam na SOR
Tam oczywiście mnie zostawili na noc, chociaż w badaniu nie wyszło nic niepokojącego. Dzidziuś rośnie, serduszko bije 180 uderzeń na minutę, ale okazało się ze mam łożysko na przedniej ścianie. To dla mnie nowość.
Lekarz tłumaczył mi, ze macica się rozciąga i to łożysko jest tez mocniej narażone na jakieś mikro urazy niż na tylnej ścianie i może podkrwawiac. Tak tez było u mnie- krew wynaczynila się w dwóch miejscach i stad to lekkie krwawienie
Czy macie doświadczenia z łożyskiem na przedniej ścianie?
W 1 ciązy mialam na tylnej scianie i zebra jeszcze 3 miesiace po porodzie mnie bolaly, ale tez 1 dziecko wazylo 4640 g a drugie 3520g wiec to na pewno tez mialo wplyw
Ja w ogole nie moge teraz zjesc za duzo bo od razu mam zgage albo jest mi niedobrze. Bardzo latwo jest mi sie przejesc w tej ciazy -
Laurelli, ja nie wierze ani we wrozby ani w przesady ciazowe ani w czerwone kokardki.
-