X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    No właśnie to też już trochę dobija jak tyle dziewczyn urodziło a u nas cisza. Do szpitala mnie biorą z uwagi na cukrzycę, położna mnie uprzedzała że we wtorek już mogą chcieć mi balonik zainstalować i jedziemy z wywoływaniem. Z tym że jak do tej pory żadnych wskazań do wcześniejszego zakończenia ciąży nie było, oprócz tego że w I trymestrze miałam za wysoki cukier na czczo, także mam nadzieję że jednak pozwolą mi urodzić bez wspomagania ;) A na pewno będę się przy tym upierać.
    To trzymam kciuki żeby zaczęło się jednak samo, bez wspomagaczy :) i żebyśmy w końcu dołączyły do grona mamusiek! :)

Paulinda, Eszkilu lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    To trzymam kciuki żeby zaczęło się jednak samo, bez wspomagaczy :) i żebyśmy w końcu dołączyły do grona mamusiek! :)
    I wzajemnie :P

ola_g89 lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja smoka nie chce mam z różnych firm. Od razu wypluwa i się drze.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie ukrywam, że noce nie należą do najlżejszych nie należą. Ale z czasem jest łatwiej...
    U nas wygląda to tak, że po wieczornym karmieniu (20-21) zostawiam małą do odbicia mężowi. Sama przygotowuję butelkę i laktator, wodę dla mnie, jakieś przekąski w miejscu do karmienia. I idę spać. W ten sposób prześpię z 2h. No i potem udaje mi się przespać jeszcze z dwa razy po 1,5-2h.
    Małą karmię swoim mlekiem z butelki. Nauczyłam się w trakcie usypiania odciągać mleko dzięki czemu oszczędzam trochę czasu i jestem spokojniejsza gdy ona nie chce spać.

Czas dla siebie mam gdy wraca mąż z pracy. A póki co, jestem dla mojej księżniczki. To ona mnie potrzebuje i jej potrzeby są teraz najważniejsze.

kasia1518, 100krotka30 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    To umówmy się, ze w ten weekend wyjdzie tylko moja Pola :D Twoja niech jeszcze się wstrzyma! :) tez czuje brzuszek od rana, ale delikatnie cmi tylko, wiec się nie nakręcam. Ale zapowiedziałam mężowi, ze od dzisiaj robimy kilometry. Jakoś ja trzeba zmotywować do wyjścia :D
    Ja tez chce już urodzic :) nie chce miec wywołanego porodu za tydzień :( kłucie z nocy ustalo i poki co cisza. Sluzu nam dużo, początkowo mialam nadzieje, ze to może czop. Ale raczej nie.

ola_g89 lubi tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Ja tez chce już urodzic :) nie chce miec wywołanego porodu za tydzień :( kłucie z nocy ustalo i poki co cisza. Sluzu nam dużo, początkowo mialam nadzieje, ze to może czop. Ale raczej nie.
    Ja tam cały czas się trzymam tego, ze ten śluz to czop. :) u nas jeśli nic się samo nie zacznie to dopiero 8 dni po terminie mam się zgłosić do szpitala, czyli 25.09. A jeszcze zwolnienie mam wystawione tylko do poniedziałku... Pola wychodź już!

Asiaf lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w dwupaku. Termin mam na 27 :-) i zwolnienie też mam do wtorku. Wizyta też we wtorek, a ktg w poniedziałek.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze tylko ja po terminie, i u mnie głucha cisza;( żadnych objawów;( a mała na jakis nerw uciska i chodzic nie da rady z tego powodu, biodro boli jak chol...

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Dziewczyny czym i gdzie mierzycie temperature takim małym dzieciom?Wczoraj mała była jakaś ospala i zmierzyłam jej temperature. Mamy taki termometr co sie przystawia do czoła. I sie wystraszylam, bo pokazal 38. Ale przylozylam jeszcze kilka razy i temperatury sie wahaly od 36,6 do 38,2 wiec ogólnie mierzy beznadziejnie. Zreszta przykladalismy go tez sobie z mezem i pomiary tez wahał my sie u nas nawet o 1,5 stopnia.Później zmierzylismy jeszcze dwa razy dwoma roznymi termometrami elektronicznymi pod pachą i oba pokazaly 36,5. Na dotyk tez nie wydaje sie ciepla. Jeden z tych termometrow jest bardzo sprawdzony, bo cały rok go używałam do wyznaczania owulacji, wiec mu ufam. Jakie macie termometry?
    My mamy termometr microlife elektroniczny, działa bez zarzutu już 5 lat, ma dwie funkcję do mierzenia temperatury ciała na czole i otoczenia np. mleczka. U nas trzeba przejechać po czole od środka do skroni i robi średnią ocen temp. Która zawsze zgadZa się z ta pod pachą. Drugi mam Romed Holland bezrteciowy tez jest ok pod pachą i do pupci. Wczoraj młodemu mierzylam tak i tak bo miał kararek i czoło było cieplejsze A dziś już ok.
    A jeśli chodzi o wymagania dzieci to córka była raczkowa od początku po dziś dzień, nie przespała nocy w łóżeczku i do dziś zasypia w swoim A budzi się U nas :-)
    Synio natomiast śpi po 3-4 godz w nocy zasypia i budzi się w łóżeczku. Nie wierzę póki co ze tak zostanie bo jest za pięknie. Czuwa spokojnie w ciągu dnia około 3-4 godz czasem potrzebuje przytulania. Na piersiach jest około 40 min na karmieniu :-) Tak więc dzieci jak dorośli różne maja potrzeby i trzeba im sprostać by były szczęśliwe :-) wierzę że nie jest łatwo bo znam to z autopsji ale tego czasu nie da się cofnac,drugi raz się nie zdarzy,odpoczywajcie kiedy tylko jest możliwość by móc cieszyć się Waszymi skarbami a one wasza bliskością i ciepłem Mamusi:-) Pamiętajcie one znają tylko Was wszystko inne jest im obce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 17:14

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit

Dziewczyny sorki to mial byc post na Krakowiankach, pomyliłam watki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 18:11

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łacze się w bólu z dziewczynami, które jeszcze 2w1. Dziś zrobiłam slalom po sklepach, teraz torbę dopakowuje i potem jeszcze pocwicze na piłce;)

Położna mówiła o lampce wina, że mam wyłączyć glowe bo się blokuje hmm..

100krotka30 lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczelam okropnie puchnac. Po nocy nie przechodzi. Dzisiaj nawet twarz mialam opuchnieta jakbym plakala cala noc... stopy to jakas masakra az mnie boli i czuje jakby miala mi peknac :(
    Jakies pomysly? W poniedzialek zadzwonie do lekarza ale musze do tego czasu jakos dozyc...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Dziewczyny zaczelam okropnie puchnac. Po nocy nie przechodzi. Dzisiaj nawet twarz mialam opuchnieta jakbym plakala cala noc... stopy to jakas masakra az mnie boli i czuje jakby miala mi peknac :(
    Jakies pomysly? W poniedzialek zadzwonie do lekarza ale musze do tego czasu jakos dozyc...

Sorry, że się wtrącę ale na Twoim miejscu bym od razu dzwoniła i sprawdziła jeszcze ciśnienie, bo takie pichnięcie jest przy gestozie.

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwłaszcza, że nie ma upałów na które można zwalić opuchlizne....
    Lepiej to sprawdzić, szczególnie jak się twarz zdarza.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym też pojechała na IP nie na żartów z tym

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 15 września 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny maja racje, lepiej sprawdzić ciśnienie i jechać na IP, nie ma żartów. Jak nie będą mieli podstaw to napewno Cię nie zatrzymają.

nsp8t6l.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała spadła z wagi 3370 g na 3030. Mam karmić co 2h. Ehhh

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:27

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mała spadła z wagi 3370 g na 3030. Mam karmić co 2h. Ehhh
    Mój tez w 3 dobie spadł z 3340 g do 3000. A masz dużo pokarmu? Bo ja musiałam dokarmić trochę mm żeby zmieścił się w 10% spadku wagi i wypuścili nas do domu.
    Dawałam cyca a pozńiej trochę mm 20 ml tak 2 razy i odbił do 3040 i nas wypuścili. W domu już ładnie przybiera i tylko moje mleko wystarcza. 2 dni temu miał 3180 g.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asese jesteś tutaj ? Jak sytuacja ? Myślę czy Twoja córeczka już z Tobą ?

U mnie tradycyjnie córeczka na cycu... Oby dzisiaj ładnie spala bo w dzień spala wyjątkowo pięknie jak na nią.

‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ