WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny jestem w ciąży! W niedziele u znajomych wypiłam dwa małe drinki, po powrocie do domu zaczęłam wymiotować, w nocy myślałam że umrę. W poniedziałek zaliczyłam zjazd, dosłownie zasnęłam na siedząco bez kontroli. Wczoraj poprosiłam męża żeby kupił test. Jakie było nasze zdziwienie! Dziś beta potwierdziła 5-6 tydzień. Nie mogę określić precyzyjnie bo okres mam nieregularny. Domyślam się tylko kiedy. Nawet do męża mówiłam jakoś w okolicy 10 maja że mój organizm chyba uczy się prawidłowo pracować bo równo po miesiącu zaczęło się plamienie, ale po jednym dniu nie było śladu. Na usg za radą lekarza umówiłam się na za 2 tygodnie. Nie mogę ciągle wyjść z szoku biorąc pod uwagę ile przeszliśmy starając się o pierwsza ciążę.
kasia1518, Minns, Izabelle, ola_g89, susełek, JustynaG, aLunia, KATARZYNACarm, kuwejtonka, p_tt lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Camilla gratulacje ☺ no i cieszę się ze nie będę juz sama ☺ odpoczywaj ile się i się oszczędzaj ☺ dbaj o maleństwo ♡
Dziś pół dnia spędziliśmy w basenie, uczę małego pływać, postawiliśmy nad basenem parasol bo póki co nie mamy drzew nawet malutkich, no ale cóż, tak jest jak się buduje dom na pustej działce. W domu można oszalec z gorąca chociaż 25-26 To jeszcze nie dramat. Synek je tylko lekko schłodzone posiłki. Ja teraz siedzę i szukam klimatyzacji 😋 -
Camilla13 wrote:Dziękuję 😊 Szkoda, że szybciej Cię nie dogonilam. Teraz dwa tygodnie będę się pewnie denerwować do tego usg.
Dziś pół dnia spędziliśmy w basenie, uczę małego pływać, postawiliśmy nad basenem parasol bo póki co nie mamy drzew nawet malutkich, no ale cóż, tak jest jak się buduje dom na pustej działce. W domu można oszalec z gorąca chociaż 25-26 To jeszcze nie dramat. Synek je tylko lekko schłodzone posiłki. Ja teraz siedzę i szukam klimatyzacji 😋
Znam to doskonale, my mamy jakieś drzewa ale to bardziej u sąsiadów i na gospodarstwie obok które też kupiliśmy, a dom stoi na pustej działce- tyle zw trawa póki co posiana. Weź mi nic nie mów o klimatyzacji- zapłaciliśmy w zeszłym tyg za 2 klimatyzatory do salonu i sypialni , a gościa z montażem jak nie było tak nie ma. Dziś mąż dzwonił to nie odebrał, ponoć on taki dziwny do kontaktu jest, ja czekam na montaż jak na zbawienie. Na dole jeszcze jest ok, da się wytrzymać, ale w sypialni masakra- wszyscy śpimy niczym nie przykryci, a ja dodatkowo z tyłkiem na wierzchu ( dosłownie ☺) bo te upały mnie męcząkasia1518
-
Camilla13 wrote:Dziewczyny jestem w ciąży! W niedziele u znajomych wypiłam dwa małe drinki, po powrocie do domu zaczęłam wymiotować, w nocy myślałam że umrę. W poniedziałek zaliczyłam zjazd, dosłownie zasnęłam na siedząco bez kontroli. Wczoraj poprosiłam męża żeby kupił test. Jakie było nasze zdziwienie! Dziś beta potwierdziła 5-6 tydzień. Nie mogę określić precyzyjnie bo okres mam nieregularny. Domyślam się tylko kiedy. Nawet do męża mówiłam jakoś w okolicy 10 maja że mój organizm chyba uczy się prawidłowo pracować bo równo po miesiącu zaczęło się plamienie, ale po jednym dniu nie było śladu. Na usg za radą lekarza umówiłam się na za 2 tygodnie. Nie mogę ciągle wyjść z szoku biorąc pod uwagę ile przeszliśmy starając się o pierwsza ciążę.
gratulacje! Życzę spokojnej i nudnej ciążyCamilla13 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie jestem zadowolona z mojej spacerówki. Jakie macie i polecacie? Chciałabym żeby byla:
- wygodna i szeroka dla dziecka, rozkładana na płasko,żeby dziecko miało gdzie oprzrc nóżki
- z przekładana rączka tak żeby dziecko było w moim kierunku
- lekka, łatwo się składa, zajmuje mało miejsca po złożeniu, nie trzeba odkręcać kółek
-latwo prowadząca się na wybojach, na trawie, piasku
Proszę poradzicie cos -
Moll wrote:Dziewczyny, nie jestem zadowolona z mojej spacerówki. Jakie macie i polecacie? Chciałabym żeby byla:
- wygodna i szeroka dla dziecka, rozkładana na płasko,żeby dziecko miało gdzie oprzrc nóżki
- z przekładana rączka tak żeby dziecko było w moim kierunku
- lekka, łatwo się składa, zajmuje mało miejsca po złożeniu, nie trzeba odkręcać kółek
-latwo prowadząca się na wybojach, na trawie, piasku
Proszę poradzicie cos
No idealnie spełniającej wszystkie warunki ciężko będzie. Bo jak ma szybko się składać to ciężko żeby koła były dobre na wszystkie nawierzchnie. Plastikowe kółka których osobiście nie znoszę to raczej na deptaki,proste drogi i galerie. a jaka masz aktualnie? Z przekładana rączka też mały wybór. Ja mam joie i jestem zachwycona. Koła się zdejmuje i zakłada w 10 sek ale to pompowane. No i tylko jeden kierunek jazdy. -
86monia wrote:No idealnie spełniającej wszystkie warunki ciężko będzie. Bo jak ma szybko się składać to ciężko żeby koła były dobre na wszystkie nawierzchnie. Plastikowe kółka których osobiście nie znoszę to raczej na deptaki,proste drogi i galerie. a jaka masz aktualnie? Z przekładana rączka też mały wybór. Ja mam joie i jestem zachwycona. Koła się zdejmuje i zakłada w 10 sek ale to pompowane. No i tylko jeden kierunek jazdy.
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Znam to doskonale, my mamy jakieś drzewa ale to bardziej u sąsiadów i na gospodarstwie obok które też kupiliśmy, a dom stoi na pustej działce- tyle zw trawa póki co posiana. Weź mi nic nie mów o klimatyzacji- zapłaciliśmy w zeszłym tyg za 2 klimatyzatory do salonu i sypialni , a gościa z montażem jak nie było tak nie ma. Dziś mąż dzwonił to nie odebrał, ponoć on taki dziwny do kontaktu jest, ja czekam na montaż jak na zbawienie. Na dole jeszcze jest ok, da się wytrzymać, ale w sypialni masakra- wszyscy śpimy niczym nie przykryci, a ja dodatkowo z tyłkiem na wierzchu ( dosłownie ☺) bo te upały mnie męczą
-
nick nieaktualnyCamilla serdeczne gratulacje i rosnijcie zdrowo !
My spędzamy czas nad morzem. Wczoraj mega upał a dzisiaj zdecydowane ochłodzenie, ale nie narzekam. Od rana zaliczylysmy spacer w nosidle brzegiem morza a teraz Ania śpiCamilla13 lubi tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:Ooo jeśli możesz to podeślij link, siedziałam do 2 w nocy i wybierałam ale nie możemy się zdecydować. Ile za montaż ?
Camilla13 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Camilla gratulacje :* ale super. Dbaj o siebie na ile możesz! To już nie to samo co w pierwszej ciąży hehe, pewnie szybciej zleci.
Jeśli chodzi o spacerówkę z przekładaniem strony to Cyba balios s chyba tak ma. My mamy mutsy nexo i jest super choć brakuje mi paru rzeczy że spacerówki 2w1 ale coś za coś. Jest bardzo mała ale siedzisko jest duże, super się prowadzi jedną ręka, po złożeniu i łatwym wyjęciu kółek zajmuje bardzo mało miejsca w bagażniku A na tym nam bardzo zależało. Tylko najnowsze 3 wersje kolorystyczne mają wizjer więc trzeba dopytać które.
Noc u nas w miarę Oki, siedzimy w parku, mały śpi A ja popijam kawę. Fajnie zawiewa.
Veritaserum A gdzie jesteście dokładnie? My w sierpniu też jedziemy nad polskie morze, ale nasze nie zdecydowaliśmy gdzie dokładnie.Camilla13 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyCamilla13 wrote:Dziewczyny jestem w ciąży! W niedziele u znajomych wypiłam dwa małe drinki, po powrocie do domu zaczęłam wymiotować, w nocy myślałam że umrę. W poniedziałek zaliczyłam zjazd, dosłownie zasnęłam na siedząco bez kontroli. Wczoraj poprosiłam męża żeby kupił test. Jakie było nasze zdziwienie! Dziś beta potwierdziła 5-6 tydzień. Nie mogę określić precyzyjnie bo okres mam nieregularny. Domyślam się tylko kiedy. Nawet do męża mówiłam jakoś w okolicy 10 maja że mój organizm chyba uczy się prawidłowo pracować bo równo po miesiącu zaczęło się plamienie, ale po jednym dniu nie było śladu. Na usg za radą lekarza umówiłam się na za 2 tygodnie. Nie mogę ciągle wyjść z szoku biorąc pod uwagę ile przeszliśmy starając się o pierwsza ciążę.
-
Camilla, gratuluję ciąży!
-
nick nieaktualny