X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poszliśmy spać przed 2, mała się obudziła o 7. Fajerwerki ją obudziły, więc o północy było lulanie :)

Kasia fajny wynik, trzymam kciuki za dobry przyrost :)

Minns powodzenia :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj po 22 poszliśmy do sąsiadów, synek już w piżamie hehe i zwinięty w koc, zasnął u nich przed 1. Wróciliśmy do domu i jeszcze siedzieliśmy prawie do 3. Za to Piotruś spał do 7, zjadł i spał do 9.30 😊 Ja dziś wymalowana, w sukience, w domu idealny porządek, chłopcy też ładnie ubrani tak żeby cały rok był dobry. Zaraz chłopcy kończą drzemkę i idziemy znowu do sąsiadów na poprawiny 😋

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla cudownie wyglądacie 😍

Camilla33 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się polozylismy po 1 i do 8 spanie, ale ogólnie noc ciężka i to nie przez Gabrysie- ta się obudziła po 4, a potem po 8 ( usnęła o 22, więc już naprawdę mam z nią fajnie). Problem z Zosia ... wychodzą jej trójki i jest masakra... wczoraj czopek , dziś przeciwbólowe... bo jest jazda ... płacze, drze się że boli, budzi się co chwilę, nie chce jeść, a jak zje to przez ta flegme zdarza się wymiotować- wczoraj na noc było ok, zjadła i usunęła, a dziś przy drzemce zwróciła to co zjadła. Do mokrego kaszlu , doszedł wodnisty katar czyli to samo co było 3tyg temu przy ostatniej czwórce. Także szczepienie odkładamy- pójdę z Gabrysia bo ona okaz zdrowia 😊

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ewidentnie jest regres w śnie. Niby czytałam że jest coś takiego ale bliżej 1,5 roku. Na drzemke ma od kilku dni problem żeby zasnąć. W końcu po mekach zasnęła i spala godzinę. Teraz jeszcze nie śpi co nie zdarzyło się od dawna.a o 6 musimy wstać do żłobka.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla podziwiam, ja już się nastawiam, że nowy rok będzie w piżamie 😂 tak jak sylwester hehe. Nawet mi się malować nie chcę, a przez to że poszłam spać o 1 czułam się jak na kacu.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego kochane w nowym roku! ❤️

Oby powiedzenie się nie sprawdziło. Cały dzień w dresie, bez makijażu, chora, a do tego najgorsze mdłości jakie miałam w tej ciąży 🙈 😀 czuje się jak na najgorszym kacu. Wyobraźcie sobie, ze Pola siedziała wczoraj do 1 w nocy... dopóki są u nas goście to ona jest niezniszczalna. Jak tylko wyszli to zasnęła w 2 minuty. Dobrze, ze dała nam pospać do 10:00, bo inaczej byłoby kiepsko :D

Camilla, pieknie wyglądacie! Super rodzinka ❤️

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu Ola zaczęło się, który już masz tydzień?
    U mnie wg owulacji zaczyna się 15 to powinno już przejść ale poprawy nie widzę.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10+6. Cały czas mam mdłości w tej ciąży, do tego stopnia, ze nie mogę nic zjeść. Ostatnio było już lepiej, aż tu nagle dziś... :) będzie lepiej, na bank. Musimy w to wierzyć :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w 2020 roku!

Kuwejtonka u nas tragicznie z odstawianiem, w nocy budzi się jak się budziła co półtorej - dwie godziny. I muszę być ja, inaczej się rozkręca jazda. Cyca nie dostaje w nocy, ale dopomina się. Ogólnie nauczyła się prosić o niego, podchodzi do mnie i patrzy na biust i kiwa głową na tak, tak. Najtrudniejsze jest dla mnie odmawianie. Nie wiem czy to przez odstawienie czy taki czas, ale nie mogę iść się nawet wysikac sama bo wrzeszczy, nawet jak jest z tatą. Ciągle by na rękach była.

Poza tym zaczęliśmy przygodę z nowym zlobkiem i jest jazda z adaptacją od nowa... Ja jutro do pracy, dziecko do żłobka nie chcę chodzić.
    Sama nie wiem co robić, czy szukać niani, czy czy dać czas jeszcze.

Minnis powodzenia jutro! Ja na szczęście tylko szkolenia jutro i małe zapoznanie z otoczeniem.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola o tak, trzeba wierzyć że już nam bliżej do tego dobrego czasu ;)

Powodzenia w pracy jutro dziewczyny.
    Ptt ja bym poczekała jeszcze, wiadomo że dla dziecka taka zmiana jest trudna, ale też rozumiem ciebie. Jakoś w ogóle mam większe zaufanie do żłobka (oczywiście sprawdzonego) niż do niań. Trzymam kciuki żeby szybko się córcia przyzwyczaiła.

p_tt lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Camilla podziwiam, ja już się nastawiam, że nowy rok będzie w piżamie 😂 tak jak sylwester hehe. Nawet mi się malować nie chcę, a przez to że poszłam spać o 1 czułam się jak na kacu.
    Ja zaraz po porodzie jak tylko się ogarnę tydzień, max dwa wracam do przedłużania rzęs, paznokcie też robię raz na 4 tyg, mam prenamentny brwi i kreski. Zostaje wtedy położyć trochę korektora pod oczy i buzię pociągnąć pudrem w kamieniu A to zajmuje dwie minuty. Od kwietnia ruszam z rehabilitacja a od maja z treningami pod okiem trenera. Im szybciej to ogarnę tym szybciej mój kręgosłup i biodro będą w lepszym stanie.
    Maluszek od razu dostanie mm, ja w takim stanie nie mam mogę przebywać w pozycji siedzącej z małym ssakiem przyklejonym do piersi przez cały dzień, bo jak nie będę mogła się poruszać to mamy przesrane brzydko mówiąc.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że dbasz o siebie. Ja też robię paznokcie co miesiąc :) brwi mam swoje naturalne czarne i rzęsy ale zaczynam siwieć, więc pewnie niedługo też mnie czeka henna chociaż nigdy nie miałam robionej.

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Fajnie, że dbasz o siebie. Ja też robię paznokcie co miesiąc :) brwi mam swoje naturalne czarne i rzęsy ale zaczynam siwieć, więc pewnie niedługo też mnie czeka henna chociaż nigdy nie miałam robionej.
    Moje brwi nie były słabe i też ciemne ale dzięki makijazowi pernamentnemu są wyrazniejsze, twarz inaczej wygląda. Rzęsy ciemne ale krótkie i strasznie nie lubie ich malowac a przedluzone lekko daja ten sam efekt w dzien i w nocy hehe. Mi to głowa siwieje, póki co skronie trochę po bokach, ale włosy i tak farbuje co 3 miesiące. Dobrze, że nie dostałam w genach mega siwienia jak mój dziadek, mama i ciotka. Wszyscy byli niemalże w całości siwi przed 30! Dlatego moja mama jest blondynką.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice zaczęli siwieć po 30. Niestety. Mój brat po 20 roku. Ja mam brwi gęste mega póki co.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na paznokcie też chodzę co 3 tyg i włosy farbuje co 3 miechy, rzęsy bym chciała ale już czasu nie znajdę. U nas taka organizacja, żeby jeszcze ogarnąć zajęcia starszej córki. Malować się bardzo lubię ale coś w tej ciąży mi się nie chce.
    Mam nadzieję, że wrócę na zumbę tak jak po Wiki ale obawiam się jak to będzie z trójką dzieci...

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja , nawet przy dwóch corkach chodzę na paznokcie co 2tyg , a fryzjer też z reguły co 3mc , czasami po 6tyg id farbowania idę na toner, ale to jrtka wizyta mąż 1.5h, bo normalnie ok 4h.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że tak ciężkiej nocy jak dziś to nie mieliśmy z Zosia do tej pory. Pobudki co 10min , kończyly się rykiem i ciężko było uspokoić. Czopek na noc niewiele pomógł. Kaszel ja wzbudzał. Aż mi się o 2 szkoda męża zrobiło bo z nią spał i poszłam do niej , a mu kazałam iść spać. Po 4 mąż mnie wymienił a od 5 do 7.30 musiałam bujać Gabrysie bo najpierw się wyspała i oczy jak 5zl a potem się prężyla prężyla do kupy i jak ja zrobiła, to dopiero usnęła. Zosia najdłużej ciągiem tej nocy spala 1.5h - od 4.15 do 5.45, potem znowu pobudki co 10min . I rano dłużej pospala bo od 7.45 do 9.10. Cholernie ja te trójki bolą. A dziś jak byłam szczepic Gabrysie to już się upominaly same o Zosie że ma zaległe pneumokoki

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia współczuję, u nas wychodzi ostatnia 4, kupki paskudne, często marudzi, ale w żłobku jakoś się rozprasza, wciąga go zabawa i jest w miarę ok, dziś nawet spał prawie 1,5 godziny.
    Ale mamy jakiś okropny problem ze snem. Teraz w dzień ma znowu dwie drzemki, jedna w żłobku, druga w domu godzinna i kończy ja około 16.30 czasem 17. Ale nie ma opcji żeby poszedł spać 20.30 czy 21. Już prawie 3 tyg chodzi spac po północy, tak jak kiedyś jak miał kilka miesięcy. My padamy na twarz a on bawi się w najlepsze.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia i Ola, łącze się w bólu z mdlosciami, godzina 14 jak w zegarku i ciężko mi się ruszyć bo tak mnie mdli... pierwsza ciąża też 1 wielka zgaga i mdłości 🤷‍♀️

Kasia, współczuję tego zabkowania, przeciwbólowe też nic nie pomagają? U nas bardzo wolno idą zeby i teraz przy 4 czasem muszę dac czopek na noc bo się męczy. Na myśl o tym co będzie przy 3kach dostaję migreny :p pocieszające jest to, że one kiedyś wyjdą i będzie po wszystkim.

Ja u fryzjera byłam ostatni raz na początku ciąży xD zapuszczam, chociaż pewnie w lato znowu zetne. Farbowac nie muszę bo mam fajny naturalny i siwych brak.

Dzisiejsza beta 481.68, przyrost ok :) lekarz na 15.01 😍 mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

kasia1518, kuwejtonka, Camilla33, KATARZYNACarm, ola_g89, JustynaG lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ