WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny trzymam kciuki żeby mdłości szybko przeszły! Mnie trzymały do 16 tygodnia + stan podgorączkowy, to był koszmar.
U nas dolne 2 i 4 są zaraz pod dziąsłem i się zatrzymały, ciekawe kiedy się przebiją. Na razie 6 ząbków.
Ja hybrydy sobie sama robię, uwielbiam to. A włosy mi mama ścina na prosto. I co jakiś czas robie sobie sombre. W sierpniu bylam na keratynowym prostowaniu włosów, super efekt. A tak to trochę cienia, na brwi, dobry tusz, szminka/błyszczyk, puder kryjący i to moj dzienny makijaż 😊 malować też się lubię.
I pierwszy dzień w pracy za mną. Bylo fajnie . Oczywiście za wiele jeszcze nie ogarniam, ale wiadomo trzeba się wdrożyć. Trochę dużo papierlogii, postaram się to zmienić. Okres próbny mam na miesiąc, ciekawe czy mnie będą chcieli 😋.
A mały teraz 2 dni siedzi z tatą, a we wtorek podejście drugie do żłobka. Już się boję. Teraz dostaje żelazo żeby morfologię poprawić. Musimy pomyśleć o planie B czyli jakiejś niani.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 19:58
100krotka30 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Trzymam kciuki za wszystkie wychodzące zęby, żeby wreszcie to zrobiły i dały spokój... 😅
Ja używam tylko pudru, kredki na górną powiekę i tuszu. Paznokci nie maluję, a włosy tylko podcinam co jakiś czas. I geny mi przyniosły brak siwych włosów póki co.
Minns, pierwsze koty za ploty!
Na mdłości migdały ponoć dobre chociaż na mnie nic nie działałoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 20:34
Camilla33 lubi tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Oby Wam mdłości szybko minęły i obyście mogły zacząć cieszyć sie ciążą tak w 100 % Jeszcze trochę i bedzie lepiej.
Kasia,ale jazda z zębami,biedna Zosia,ze tak bardzo sie męczy,no i wy zmęczeni i niewyspani.
Minns,super,że w pracy ok o to chodzi,zebys z przyjemnością tam chodziła.
Naszej niani nie zamieniłabym na żaden żłobek Ale dobrych żłobków w okolicy brak. Dzieciaki ja uwielbiają,bo są dni kiedy ogarnia dwoje.
Odezwali się do mnie z wymarzonej pracy, miałabym na dodatek 10 minut samochodem,w mojej miejscowości. W środę mam rozmowę .
Camilla,piękna z was rodzinka
Staram sie dbać o siebie jak tylko czas pozwala,sombre co kilka miesięcy,paznokcie sama maluję, hennę na brwi sama kładę Co jakis czas odwiedzam kosmetyczkę. Siwych włosów o dziwo nie mam wcalekuwejtonka, Camilla33, p_tt lubią tę wiadomość
-
86monia wrote:Dziewczyny mój ostatnio zaczął strasznie dużo pić mleka od wieczornego mleka do rana. Wychodzi jakoś 4x210 ml!
Ooo doczytałam kolejne posty widzę że Zosia i Natalka też szaleją z ilością mleka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 23:25
-
U nas też z tym mlekiem jest taka przesada. Ja już czasem mam wrazenie, że Wiki z nudów czy nie wiem jak to nazwać chce mleko. A w dzień ciągle ze smoczkiem by chodziła. Widzę, że idą jej zęby i nawet tego smoczka tak gryzie po bokach, ale ile można go mieć w buzi. Na wiosnę obiecuje sobie, że się z nim pożegnamy. Mam nadzieję, że wszyscy jakoś to przeżyjemy
-
aLunia wrote:U nas też z tym mlekiem jest taka przesada. Ja już czasem mam wrazenie, że Wiki z nudów czy nie wiem jak to nazwać chce mleko. A w dzień ciągle ze smoczkiem by chodziła. Widzę, że idą jej zęby i nawet tego smoczka tak gryzie po bokach, ale ile można go mieć w buzi. Na wiosnę obiecuje sobie, że się z nim pożegnamy. Mam nadzieję, że wszyscy jakoś to przeżyjemy
-
U nas smoka nie było, za to jest pusta butelka i ja sobie ciumka - w nocy rzecz niezbędna, a teraz przy zębach to w ogóle. Kiedyś pila z tej butelki, teraz albo z bidonu albo z kubka, a butelka robi za smoka. W dzień jak schowam to może nie mieć, z reguły zostawiam w łóżku z pieluszka i poduszka myszka miki - przykryje kołdrą i jest ok, ale jak chce, to wie gdzie szukać i wtedy chodzi i mnie denerwuje z ta butelka.
Ja póki co postanowiłam po nowym roku zacząć przygodę z nocnikami- zamówiłam dwa - na dół i na górę żeby nie biegać- takie wybajerzone (ze 300zl za nie dałam), do tego kilka książeczek odnośnie siadania na nocnik (bo Zosia uwielbia książeczki) i będziemy działać- zobaczymy z jakim efektem. A jak mam przyjdzie walczyć z ta butelka do ciumkania to też będzie nieźle, bo to niezbędny element i uspokajacz jak się przebudzi w nocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 03:42
kasia1518
-
Kasia to co jest w tych nocnikach? 😁 Ja kupiłam taki zwykły z Ikei. Ale raczej będę czekać na lato, czytałam różne metody i chyba najsensowniejsza mi się wydaje taka, że zabieramy pieluchy i już, nie ma że w domu nocnik, a na wyjścia czy na noc pielucha. A do tego raczej potrzebne jest lato 😊 Zresztą moje dziecko nie sygnalizuje w żaden sposób, że jej się chce, więc długa droga przed nami.Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Dziewczyny co robicie z nauką języków? Moja koleżanka, której dziecko ma 2 latka i niedawno zaczęła mówić chodzi na jakieś zajęcia, gdzie uczą na pamięć różnych słów i później rodzice się chwalą jak to dziecko mówi po angielsku serce i pies. Mnie się wydaje bez sensu taka nauka na pamięć, że bardziej pomóc można dziecku mówiąc do niego w obcym języku, jeśli dobrze mówimy albo puszczać nagrania, żeby się bardziej odsłuchało. Co myślicie?Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Kuwejtonka ja to uważam za gruba przesade. W ogóle nie mam parcia na jakąś naukę w tym wieku. Dajmy się tym dzieciom spokojnie bawić, one dopiero zyskują autonomię, uczą się że są oddzielna jednostka a rodzice najchętniej by chcieli żeby dziecko już do 10 liczyło.... To moje podejście.
W kwestii odpieluchowania też mam nocnik z Ikei i czekam do maja aczkolwiek nie wiem jak to u nas będzie bo w domu fajnie ale żłobek niestety na drzemke na bank będzie jej pieluche zakładał.
Jak czytam jak Wasze maluchy reagują na smoczek to w zasadzie cieszę się że moja nie chciała a zostały nam te 2 karmienia na dobę. Na szczęście z popołudniowego od 3 dni udało się zrezygnować. Liczę że powoli odstawimy się całkowicie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 07:26
Camilla33 lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Dziecko musi być gotowe dwutorowo na odpieluchowanie. Po pierwsze fizjologia, zwieracze zaczynają trzymać zazwyczaj ok 2-2.5 roku. No i samo musi być gotowe psychicznie. Ja na wiosnę może zacznę oswajanie z nocnkiem,żeby wiedział że to do siku i kupa a nie nosił na głowie.
kuwejtonka, veritaa lubią tę wiadomość
-
kuwejtonka wrote:Kasia to co jest w tych nocnikach? 😁 Ja kupiłam taki zwykły z Ikei. Ale raczej będę czekać na lato, czytałam różne metody i chyba najsensowniejsza mi się wydaje taka, że zabieramy pieluchy i już, nie ma że w domu nocnik, a na wyjścia czy na noc pielucha. A do tego raczej potrzebne jest lato 😊 Zresztą moje dziecko nie sygnalizuje w żaden sposób, że jej się chce, więc długa droga przed nami.
Jeden jest tak że gra jak się do niego coś zrobi a drugi że spuszcza się wodę. Oba wyglądają jak toaleta, mają miejsce na papier. Liczę że u nas szybko pójdzie bo często jak ze mną chodziła do łazienki, mówiłam że mama si si i ona się cieszyła
Postawie przy naszych toaletach i będziemy próbować. Nie mam jakieś spiny, dlatego też te trzy książeczki żeby jej czytać o tym. U nas kupę szybko da się wyłapać gorzej z siku. No i noce mnie przerażają . Na pewno zacznę od sadzania rano po mleku bo wtedy zawsze jest kupa 😉 bardziej mi zależy na tym żeby zaczęła kojarzyć że jest coś takiego jak nocnik i co się do niego robi. Myślę że do odpieluszkowania daleko. Na pewno bym chciała żeby do lata się udało, bo od stycznia 2021 planuje puścić ja do przedszkola i musi być odpieluszkowana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 08:23
kasia1518
-
A z językami... to chyba przesada puszczać dziecko 2letnie, które jeszcze po polsku dobrze nie mówi. Znajoma mi mówiła że jej koleżanka od 10mc puszcza 😮 ale nic mnie nie zdziwi- w mieście widziałam reklamę- nauka angielskiego/hiszpańskiego od 6mc życia 😉 ja uwazam ze to stanowczo za wcześnie, no ale to moje zdanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 08:03
kasia1518
-
Ja miała parcie z nocnikiem przy pierwszej córce, fakt że przed rokiem wołała koko jak chciała kupę i naprawdę nie zdarzyło jej się zrobić w pieluchę. Siku sama zaczęła wołać jak miała 2 lata i dwa miesiące, wtedy już poszła do żłobka bez pieluchy. Wiki właśnie wyjęłam nocnik ale narazie służy do zabawy, sądzą lalki i one robią blee jak ona to mówi na kupę.
Verita z tym smoczkiem to trochę tak jak pisaliście o odstawieniu (wiem głupie porównanie) ale starsza córka przez trzy dni robiła takie sceny, ze chcieliśmy już jej oddać smoka, no ale nagle załapała, że da się żyć bez