X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to ogromne kciuki za wizytę. Super beta rośnie😍

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla

U nas też ostatnia czwórka w natarciu

• 86monia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój ostatnio zaczął strasznie dużo pić mleka od wieczornego mleka do rana. Wychodzi jakoś 4x210 ml!

• Minns Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki żeby mdłości szybko przeszły! Mnie trzymały do 16 tygodnia + stan podgorączkowy, to był koszmar.
    U nas dolne 2 i 4 są zaraz pod dziąsłem i się zatrzymały, ciekawe kiedy się przebiją. Na razie 6 ząbków.
    Ja hybrydy sobie sama robię, uwielbiam to. A włosy mi mama ścina na prosto. I co jakiś czas robie sobie sombre. W sierpniu bylam na keratynowym prostowaniu włosów, super efekt. A tak to trochę cienia, na brwi, dobry tusz, szminka/błyszczyk, puder kryjący i to moj dzienny makijaż 😊 malować też się lubię.

I pierwszy dzień w pracy za mną. Bylo fajnie :). Oczywiście za wiele jeszcze nie ogarniam, ale wiadomo trzeba się wdrożyć. Trochę dużo papierlogii, postaram się to zmienić. Okres próbny mam na miesiąc, ciekawe czy mnie będą chcieli 😋.
    A mały teraz 2 dni siedzi z tatą, a we wtorek podejście drugie do żłobka. Już się boję. Teraz dostaje żelazo żeby morfologię poprawić. Musimy pomyśleć o planie B czyli jakiejś niani.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 19:58

100krotka30 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wychodzące zęby, żeby wreszcie to zrobiły i dały spokój... 😅

Ja używam tylko pudru, kredki na górną powiekę i tuszu. Paznokci nie maluję, a włosy tylko podcinam co jakiś czas. I geny mi przyniosły brak siwych włosów póki co.

Minns, pierwsze koty za ploty!

Na mdłości migdały ponoć dobre chociaż na mnie nic nie działało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 20:34

Camilla33 lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Wam mdłości szybko minęły i obyście mogły zacząć cieszyć sie ciążą tak w 100 % :) Jeszcze trochę i bedzie lepiej.

Kasia,ale jazda z zębami,biedna Zosia,ze tak bardzo sie męczy,no i wy zmęczeni i niewyspani.

Minns,super,że w pracy ok ;) o to chodzi,zebys z przyjemnością tam chodziła.

Naszej niani nie zamieniłabym na żaden żłobek ;) Ale dobrych żłobków w okolicy brak. Dzieciaki ja uwielbiają,bo są dni kiedy ogarnia dwoje.

Odezwali się do mnie z wymarzonej pracy, miałabym na dodatek 10 minut samochodem,w mojej miejscowości. W środę mam rozmowę .

Camilla,piękna z was rodzinka :)
    Staram sie dbać o siebie jak tylko czas pozwala,sombre co kilka miesięcy,paznokcie sama maluję, hennę na brwi sama kładę ;) Co jakis czas odwiedzam kosmetyczkę. Siwych włosów o dziwo nie mam wcale ;)

kuwejtonka, Camilla33, p_tt lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Dziewczyny mój ostatnio zaczął strasznie dużo pić mleka od wieczornego mleka do rana. Wychodzi jakoś 4x210 ml!
    Moja to samo około 4×160 nie wiem czemu tak 🧐🤔

201809135365.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas porcje mleka też się zwiększyły. Zawsze było 125ml max, a od jakiegoś miesiąca zjada po 160ml w nocy i rano ( teraz pomijam bo idą zęby to je mniej).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 22:09

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    To chłopaki idą identycznie z zębami, mlekiem i beznadziejnym spaniem. A mleko może pić całą noc, ostatnio nawet na śniadanie chce tylko mleko. Dopiero w żłobku je stałe pokarmy.

Ooo doczytałam kolejne posty widzę że Zosia i Natalka też szaleją z ilością mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 23:25

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też z tym mlekiem jest taka przesada. Ja już czasem mam wrazenie, że Wiki z nudów czy nie wiem jak to nazwać chce mleko. A w dzień ciągle ze smoczkiem by chodziła. Widzę, że idą jej zęby i nawet tego smoczka tak gryzie po bokach, ale ile można go mieć w buzi. Na wiosnę obiecuje sobie, że się z nim pożegnamy. Mam nadzieję, że wszyscy jakoś to przeżyjemy ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    U nas też z tym mlekiem jest taka przesada. Ja już czasem mam wrazenie, że Wiki z nudów czy nie wiem jak to nazwać chce mleko. A w dzień ciągle ze smoczkiem by chodziła. Widzę, że idą jej zęby i nawet tego smoczka tak gryzie po bokach, ale ile można go mieć w buzi. Na wiosnę obiecuje sobie, że się z nim pożegnamy. Mam nadzieję, że wszyscy jakoś to przeżyjemy ;)
    U nas to samo, teraz jak chowamy smoczek to chodzi i wszędzie szuka, kładzie się na podłogę i szuka pod kanapa, wywala wsystko z pudła z zabawkami, szuka w szufladach w łazience A w efekcie robi taką awanturę, że słyszy całe osiedle. Rozgryzl już przez te zęby 2 smoczki i dwa kubeczki niekapki.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smoka nie było, za to jest pusta butelka i ja sobie ciumka - w nocy rzecz niezbędna, a teraz przy zębach to w ogóle. Kiedyś pila z tej butelki, teraz albo z bidonu albo z kubka, a butelka robi za smoka. W dzień jak schowam to może nie mieć, z reguły zostawiam w łóżku z pieluszka i poduszka myszka miki - przykryje kołdrą i jest ok, ale jak chce, to wie gdzie szukać i wtedy chodzi i mnie denerwuje z ta butelka.
    Ja póki co postanowiłam po nowym roku zacząć przygodę z nocnikami- zamówiłam dwa - na dół i na górę żeby nie biegać- takie wybajerzone (ze 300zl za nie dałam), do tego kilka książeczek odnośnie siadania na nocnik (bo Zosia uwielbia książeczki) i będziemy działać- zobaczymy z jakim efektem. A jak mam przyjdzie walczyć z ta butelka do ciumkania to też będzie nieźle, bo to niezbędny element i uspokajacz jak się przebudzi w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 03:42

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to co jest w tych nocnikach? 😁 Ja kupiłam taki zwykły z Ikei. Ale raczej będę czekać na lato, czytałam różne metody i chyba najsensowniejsza mi się wydaje taka, że zabieramy pieluchy i już, nie ma że w domu nocnik, a na wyjścia czy na noc pielucha. A do tego raczej potrzebne jest lato 😊 Zresztą moje dziecko nie sygnalizuje w żaden sposób, że jej się chce, więc długa droga przed nami.

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co robicie z nauką języków? Moja koleżanka, której dziecko ma 2 latka i niedawno zaczęła mówić chodzi na jakieś zajęcia, gdzie uczą na pamięć różnych słów i później rodzice się chwalą jak to dziecko mówi po angielsku serce i pies. Mnie się wydaje bez sensu taka nauka na pamięć, że bardziej pomóc można dziecku mówiąc do niego w obcym języku, jeśli dobrze mówimy albo puszczać nagrania, żeby się bardziej odsłuchało. Co myślicie?

• veritaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwejtonka ja to uważam za gruba przesade. W ogóle nie mam parcia na jakąś naukę w tym wieku. Dajmy się tym dzieciom spokojnie bawić, one dopiero zyskują autonomię, uczą się że są oddzielna jednostka a rodzice najchętniej by chcieli żeby dziecko już do 10 liczyło.... To moje podejście.

W kwestii odpieluchowania też mam nocnik z Ikei i czekam do maja aczkolwiek nie wiem jak to u nas będzie bo w domu fajnie ale żłobek niestety na drzemke na bank będzie jej pieluche zakładał.

Jak czytam jak Wasze maluchy reagują na smoczek to w zasadzie cieszę się że moja nie chciała a zostały nam te 2 karmienia na dobę. Na szczęście z popołudniowego od 3 dni udało się zrezygnować. Liczę że powoli odstawimy się całkowicie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 07:26

Camilla33 lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko musi być gotowe dwutorowo na odpieluchowanie. Po pierwsze fizjologia, zwieracze zaczynają trzymać zazwyczaj ok 2-2.5 roku. No i samo musi być gotowe psychicznie. Ja na wiosnę może zacznę oswajanie z nocnkiem,żeby wiedział że to do siku i kupa a nie nosił na głowie.

kuwejtonka, veritaa lubią tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Kasia to co jest w tych nocnikach? 😁 Ja kupiłam taki zwykły z Ikei. Ale raczej będę czekać na lato, czytałam różne metody i chyba najsensowniejsza mi się wydaje taka, że zabieramy pieluchy i już, nie ma że w domu nocnik, a na wyjścia czy na noc pielucha. A do tego raczej potrzebne jest lato 😊 Zresztą moje dziecko nie sygnalizuje w żaden sposób, że jej się chce, więc długa droga przed nami.

Jeden jest tak że gra jak się do niego coś zrobi a drugi że spuszcza się wodę. Oba wyglądają jak toaleta, mają miejsce na papier. Liczę że u nas szybko pójdzie bo często jak ze mną chodziła do łazienki, mówiłam że mama si si i ona się cieszyła
    Postawie przy naszych toaletach i będziemy próbować. Nie mam jakieś spiny, dlatego też te trzy książeczki żeby jej czytać o tym. U nas kupę szybko da się wyłapać gorzej z siku. No i noce mnie przerażają . Na pewno zacznę od sadzania rano po mleku bo wtedy zawsze jest kupa 😉 bardziej mi zależy na tym żeby zaczęła kojarzyć że jest coś takiego jak nocnik i co się do niego robi. Myślę że do odpieluszkowania daleko. Na pewno bym chciała żeby do lata się udało, bo od stycznia 2021 planuje puścić ja do przedszkola i musi być odpieluszkowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 08:23

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z językami... to chyba przesada puszczać dziecko 2letnie, które jeszcze po polsku dobrze nie mówi. Znajoma mi mówiła że jej koleżanka od 10mc puszcza 😮 ale nic mnie nie zdziwi- w mieście widziałam reklamę- nauka angielskiego/hiszpańskiego od 6mc życia 😉 ja uwazam ze to stanowczo za wcześnie, no ale to moje zdanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 08:03

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miała parcie z nocnikiem przy pierwszej córce, fakt że przed rokiem wołała koko jak chciała kupę i naprawdę nie zdarzyło jej się zrobić w pieluchę. Siku sama zaczęła wołać jak miała 2 lata i dwa miesiące, wtedy już poszła do żłobka bez pieluchy. Wiki właśnie wyjęłam nocnik ale narazie służy do zabawy, sądzą lalki i one robią blee jak ona to mówi na kupę.
    Verita z tym smoczkiem to trochę tak jak pisaliście o odstawieniu (wiem głupie porównanie) ale starsza córka przez trzy dni robiła takie sceny, ze chcieliśmy już jej oddać smoka, no ale nagle załapała, że da się żyć bez ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też miłość do smoczka ale to go uspokaja więc poczekam aż wyjdą trójki i będę walczyć ze smoczkiem.

Mnie znowu bierze jakiś rotawirus. Ból żołądka, mdłości , narazie bez wymiotów i biegunki, młody rano zrobił kupę biegunkowa

‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ