X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia u nas nocnik na razie służy jako pchacz czyli Ania mówi brum brum I go pcha po całym mieszkaniu. Na głowę też założyła kilka razy.

Z tym smoczkiem na pewno jest trudno jak z piersią.

Dziewczyny jeszcze KP ja ostatnio kupiłam na wymagające. Pl (kocham te stronę i autorkę) kurs online jak łagodnie skończyć karmienie piersią. Polecam. Przekonałam się że to co robię jest ok, że nie ucielismy jej tak gwałtownie karmienia, że niczym nie smarowalam cyckow czy nie wyjechałam. Dużo mi też to pomogło w kwestii uporządkowania swoich odczuć emocji w głowie :)

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem mam wrażenie, że zabraniamy dzieciom być dziećmi, 10000 zajęć dodatkowych, języki od 6mca życia, dziecko musi jeść nozem i widelcem na swoje 1 urodziny, powinno też mówić poprawną polszczyzną, nie balaganic, nie broic, a najlepiej jakby interesowało się sztuką i literaturą. Straszna jest ta presja otoczenia i atakujące nas reklamy, co dla naszego dziecka jest dobre. Do tego jeszcze ten wyścig "Jak to? Twoja tego nie potrafi? Moja to już od dawna..."

Nocnik to spełnia funkcję krzesełka i kolejnej rzeczy, która można rozłożyć na części :) narazie bez ciśnienia, mówię jej co to i po co.

U nas smoczka nigdy nie chciała, właściwie jedynym uspokajaczem jest piosenka z bajki "Przytul mnie" i cycek, zazwyczaj staram się nie dramatyzowac jak się wywali czy coś, chociaż na Sylwka mieliśmy gości, ich córka w wieku naszej przytulila Łucje i przechylila się na nią. Poleciały razem, Łucja uderzyła głowa w noge od stołu... zrobiło mi sie ciepło, miałam już najgorsze wizje, poszłam, sprawdzilam czy głowa cała, przytulilam i po chwili poszła się bawić dalej. :)

Veritaa, ja ciągle liczę na samoodstawienie przez to, że mama w ciąży :p mam nadzieję, że tak będzie.

Camilla33 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia całkiem możliwe że tak będzie chociaż te największe cycocholiki zapewne przetrwają :D

U mnie po poronieniu cykle mam jak chce więc na razie odpuszczamy temat starań i na spokojnie żyjemy dalej.

Synek styczeń 2021
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Kasia całkiem możliwe że tak będzie chociaż te największe cycocholiki zapewne przetrwają :D

U mnie po poronieniu cykle mam jak chce więc na razie odpuszczamy temat starań i na spokojnie żyjemy dalej.

Moja koleżanka ma synów z 2015 i 2017. Obaj cycocholicy. Starszy jak się urodził młodszy to trochę z musu został odstawiony. Starszy ma 2.5 roku i dalej cyc i to szczerze ? Co chwila. Nie obrazcie się ale to wygląda dla mnie już przesadnie. Kp jest piękne ale jak to obserwowałam to co godzina cyc w ciągu dnia to dla mnie to już było przerażające

• veritaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie obrażam się bo sama sobie nie wyobrażałem karmić tak długo dziecka i też jak to obserwowałam to mi się wydawalo przerażające. Do kiedy? Do momentu aż Ania nie pojawiła się na świecie i zaczęlysmy KP.
    W tym momencie wyobrażam sobie karmić duże dziecko i nie budzi to we mnie negatywnych odruchów ale po prostu nie chce. Obiecałam sobie ze do 2 roku życia musimy zrezygnować z tych dwóch karmien które nam zostały. Mam nadzieję że wydarzy się to wcześniej.

Synek styczeń 2021
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to wiek dzieci tak jak u mojego brata. Pisałam wam kiedyś, że bratowa raz odstawia a raz nie. I też aż tak dziwnie się z nimi siedzi bo młody bezprzerwy wsadza mamie ręce pod bluzkę i dotyka jej piersi a ona zero reakcji, czasem podchodzi i pyta się mogę dotknąć i ona mu zawsze pozwala a po chwilę mogę się napić. No a że ona w towarzystwie zawsze się wina napije to wtedy są takie spazmy. A nic do niej dociera, że tak naprawdę krzywdę robi brakiem konsekwencji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 12:08

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia takie dotykanie piersi jest niestety normalne. Kuzynka mojego męża odstawila w wieku 25 miesięcy córkę bo była w drugiej ciąży i nie dawała już rady w nocy a mała do dzisiaj a ma 4 lata lubi po prostu włożyć rękę i przytulić się do piersi.
    moja Ania w dzień też czasami dotyka tylko piersi i się przytula.

No ale zachowań Twojej bratowej nie rozumiem zupełnie...

Synek styczeń 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hitem jest moja koleżanka, która karmiła starszą córkę do ukończenia 4 roku życia a teraz ma drugą i chce pobić rekord.

Verita jak odpuszczacie to pewnie zaraz zobaczysz dwie kreski :)

Monia zdrówka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 13:44

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwejtonka no to niezły hardcore. Osobiście nie znam nikogo kto karmil dłużej niż właśnie ta kuzynka męża czyli trochę ponad 2 lata. Raczej ja już jestem postrzegana jako dziwadlo :D

Synek styczeń 2021
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie 😊 Synek waży prawie 2500g, wszystko ok, ale nie chce bobas współpracować, nie mamy żadnego zdjęcia buzi. Dziś się pokazał znowu tylko przez chwilkę, wydaje się nam że jest podobny do Piotrusia. Za 3 tyg kolejna wizyta i szczerze powiem, mam nadzieję, że ostatnia i mogę rodzić, tak mi ciężko z tym kręgosłupem.

KATARZYNACarm, kasia1518, Minns, Izabelle lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita ale jak masz gości to pozwalasz żeby ci wkładała rękę pod bluzkę i bawiła się piersiami? Nie wiem może tego nie rozumiem bo sama tyle nie karmiłam. Ogólnie dla mnie kp do tych dwóch lat czy trochę dłużej jest całkiem zrozumiałe. Ale to że wszyscy siedzą a młody podnosi bluzkę i ciągle ją dotyka (nie widać jej piersi) i tak siedzimy rozmawiamy jest dziwne. Faceci to nie wiedzą jak się zachować.
    Do 4 lat wow...

Camilla to super, że z synkiem wszystko dobrze. Współczuję bólu kręgosłupa :(

Przetrzymam Wiki w domu bo liczyłam, że w końcu pójdziemy szczepić się na ospę a ona dzisiaj ma gorączkę. Ręce mi opadają.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie pozwalam w towarzystwie. Absolutnie. Nawet jak karmilam to przy facetach wychodziłam do pokoju obok.

No to faktycznie bratowa niepoważne lekko.

Camilla gratuluję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 15:08

Synek styczeń 2021
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita kobiety karmia niektóre długo i nie uważam tego za dziwactwo, ale wołanie choć na cycusia (zazwyczaj jak robi się nerwowy, niespokojny) co chwila to trochę dla mnie dziwne. Rozumiem, że dziecko potrzebuje może wieczorem czułości i w nocy ale takie karmienie na żądanie cyckiem u 2.5 latka to mnie zaskoczyło.

• veritaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak to przesada. Tym bardziej że trzeba dziecko uczyć jakiś innych sposobów na odstresowanie czy samoregulacje w tym wieku. Danie cyca jest najprostszym rozwiązaniem wbrew pozorom. Mnie już to irytuje powoli dlatego zbliżamy się do końca powoli powoli ale widocznie inni dążą do samoodstawienia :p

Synek styczeń 2021
  • Minns Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzyństwo nauczyło mnie, żeby nie oceniać innych, każdy ma inną sytuację i raczej każdy chce jak najlepiej dla swoich dzieci.
    Mój mały czasem chce wkładać rękę za bluzkę, ale mu nie pozwalam czy ktoś nas widzi czy nie. Jak przychodzi pora karmienia to tak się cieszy, że aż my się śmiejemy. O odstawieniu pomyślimy jak mały się zaadaptuje w żłobku. A teraz podczas choroby jak nic nie chciał jeść to przynajmniej mleko z cyca pił więc nie musiałam się stresować, że mi z pragnienia i głodu padnie. Więc ciągle są jeszcze plusy tego kp.

Nocnik kupiliśmy jakieś 3 miesiące temu żeby się oswajał. Czasem siada na niego i mówi sii. Ogólnie to pokazuje na pieluszkę jak już zrobi siusiu. A kupkę często widać przed jak szuka miejsca na jej zrobienie. Także na razie totalnie nie jest gotowy na przygode z nocnikiem.

Co do smoczka to nam bardzo się przydał, mąż mi to szpitala już przywozil bo mały by tylko ssał. Na szczęście sam z niego zrezygnował po 7 miesiącu.

Camilla bo nie wiem czy przeoczylam, będziesz próbować sn czy masz cc? Już niedługo będzie Wasz 4 jak u Kasi 😉. Ale to leci. A na forum już wrzesniowki 2020.

veritaa, p_tt, kuwejtonka, JustynaG lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nocnika nie kupiłam, za to mam nakładkę na sedes ze stopniami. Mała lubi siadać i mówi si, ale pewnie nie wie o co chodzi. Nawet jedna kupę zrobiła do kibelka, ale to tylko dlatego, że była rozebrana do kąpieli i nagle kupa natarła. Jak rano wstaniemy to mówię jej, że idę si i albo grzecznie czeka albo przychodzi do WC. Bez spiny chce to chce, nie to nie. Ma czas.

Trochę jazda z tym zlobkiem, praca, musimy się wdrożyć.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P_tt trzymam kciuki. U nas mały idzie znowu od wtorku, przyjadą moi rodzice to będą go odbierać wcześniej przez tydzień, ale już się boję. I kolejnej choroby, no i tego, że znowu będą płaczki :(.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns mimo dużych problemów z kręgosłupem i biodrem nastawiam się na poród sn tak jak poprzednio, synek jest już wstawiony w kanał, bardzo nisko. Szyjka dziś 1,8 lekarz obstawiam że wytrzymam max do końca miesiąca i na to liczę.
    U nas póki co żłobek jest spoko, dziś był już 7 godzin. Ładnie się bawił, nie ma problemu z jedzeniem. Ale jak nas zobaczył to zaczął płakać i co chwilę chciał na ręce to do jednego to do drugiego. Tak czy siak Piotruś szybciej się oswoil z nową sytuacja niż ja. Wisze przez cały dzień na tel, spr co robi, czy wszystko ok.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns jak w pracy?

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Minns mimo dużych problemów z kręgosłupem i biodrem nastawiam się na poród sn tak jak poprzednio, synek jest już wstawiony w kanał, bardzo nisko. Szyjka dziś 1,8 lekarz obstawiam że wytrzymam max do końca miesiąca i na to liczę.
    U nas póki co żłobek jest spoko, dziś był już 7 godzin. Ładnie się bawił, nie ma problemu z jedzeniem. Ale jak nas zobaczył to zaczął płakać i co chwilę chciał na ręce to do jednego to do drugiego. Tak czy siak Piotruś szybciej się oswoil z nową sytuacja niż ja. Wisze przez cały dzień na tel, spr co robi, czy wszystko ok.

No to nam matkom już chyba tak zostanie. Te myśli co robi dziecko nawet jak będzie szedł na imprezę w wieku 20 lat.

‹‹ 1710 1711 1712 1713 1714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ