X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P_tt ahhh jak ja lubię takie osoby... pewnie , pchaj się wyżej i pamiętaj jak się nie da wejść drzwiami to są okna albo jeszcze komin 😉

p_tt lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh moja Zosia dziś kończy 17mcy i dostała w prezencie antybiotyk... ma ostre zapalenie gardła, zapalenie tchawicy i schodzi na oskrzela. Kaszel od wczoraj bardzo brzydki, ona bardzo płacze, więc napisałam dziś do naszej super pediatry . Oczywiście godzina wizyty standard- 22.00, Zośka spala w dzień jedynie 40min , więc jeszcze nie weszła do gabinetu i był płacz, bo usnęła w aucie jak jechaliśmy. Leków co niemiara ... na nos , gardło, antybiotyk i na inhalacje - dobrze zw są apteki całodobowe- wydałam prawie 300zl. Jeszcze jak wróciliśmy zrobiłam inhalacje ( bo dr mówiła że po 4razach będzie już lepiej) , do tego dała krople na noc żeby zmniejszyć kaszel i chyba działa bo Zosia śpi już 2h , a wcześniej były pobudki co 10min , z od jutra start z antybiotykiem i pozostałymi lekami.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Zosia 😥 Współczuję. U nas płacz cały dzień. Robi okropne kupy, już nie wiem czy to od ząbkowania czy od czego. Dostaje leki na biegunkę, higiena tysiąc procent a skóra i tak się odparzyla. Ledwo daje się umyć pod prysznicem. Wyszła ostatnia 4. Gorączki nie ma. Apetyt nawet dobry, między kupami i atakami płaczu po pół godziny bo piecze bawi się, gania koty, nawet na spacer poszlismy i zakupy.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też melduję z chorobą. W nocy gorączka 39 płakala strasznie. Boję się że to antybiotyk będzie potrzebny ale zobaczymy. Ech...

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Ja się też melduję z chorobą. W nocy gorączka 39 płakala strasznie. Boję się że to antybiotyk będzie potrzebny ale zobaczymy. Ech...
    Zdrowia dla Ani, Zosi i Piotrusia

Ja się boje zimy. Oby minęła jak najszybciej. Żadnych urodzin i zbiorowisk dzieci, bo po pobycie w szpitalu mam dość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 08:59

Camilla33 lubi tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka, dziewczyny dla Waszych dzieciaczkow ❤

201809135365.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dużo zdrowia dla dzieci 😘

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,zdrowia dla dzieciaczków.
    U nas trójki w natarciu,a mnie znów gardlo boli,jak nie przejdzie to robię wymaz,bo ileż można....

Ja uważam,ze cudownie jest miec pracę,którą sie lubi. Mój mąż taką ma i widzę w nim pasję. Na dodatek ta pasja zaczyna wreszcie przynosić tez realną kasę.
    Ja lubiłam bardzo moją pracę. Niestety sporo sie zmieniło,kadra i zarządzanie sa gorsze. W środę idę na rozmowę,gdzie już nie miałabym być managerem,ale branża pokrewna,bo medyczna i 10 minut od domu. Zobaczymy. Szczerze,to marzę już by dac wypowiedzenie i odejść z podniesioną głową i nie patrzeć,jak dzieło wielu lat mojej pracy popada w ruinę,bo mi trochę szkoda.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla wszystkich Maluszków! U nas też jakiś katar :/

Ehh prawda jest taka, że często życie zmusza nas do pewnych decyzji, gdyby nie kredyt na dom to nie pracowalabym tam gdzie pracowałam, chociaż bardzo lubiłam swoją pracę.... Ale ilości nadgodzin, wieczne nerwy i 4 szefów (każdy inne zdanie) były bardzo męczące... po obronie mgr dostałam propozycję zostania na uczelni, pisania artykułów i robienia doktoratu... Ale niestety finanse zdecydowały... chociaż żałuję bo zawsze chciałam robić coś związanego z uczelnią, szkoleniami itd... może za 28 lat jak spłacimy kredyt, odchowamy dzieci będzie mi dane realizować marzenia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 11:09

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też gorączka :( w takich chwilach żałuję tego żłobka

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwejtonka trzeba próbować. Może zachowawczo powoli, aż zupełnie się przebranzowisz?
    Parę lat temu też myślałam, że do końca życia będę zarządzać transportem, naprawdę dobrze się w tym czułam, przepisy, czasy, GPS to wszystko to był banał dla mnie. Przyszedł dzień, w którym to wszystko mi strasznie zbrzydło.

kuwejtonka lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla waszych maluszków!
    Odpukać u nas spokój.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biegunka przy antybiotyku to normalne?

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny biegunka przy antybiotyku to normalne?
    Kasia tak, a kupy mogą być mega zielone i tak śmierdziec, że zabijają jeszcze przed otwarciem pieluchy. U nas po tym ostatnim antybiotyku co w listopadzie wszyscy mieliśmy zapalenie oskrzeli to masakra. S jaki antybiotyk dostała Zosia?

p_tt lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Kasia tak, a kupy mogą być mega zielone i tak śmierdziec, że zabijają jeszcze przed otwarciem pieluchy. U nas po tym ostatnim antybiotyku co w listopadzie wszyscy mieliśmy zapalenie oskrzeli to masakra. S jaki antybiotyk dostała Zosia?
    Klacid w zawiesinie. No i już dziś 4 kupy były ( 2xrazy takie bardziej popuszczenie) póki co nie są mocno zielone... bardziej taki oliwkowy jasny ale śmierdzą bardzo , choć Zosi kupy zawsze śmierdzą haha 😊 u Gabrysi jeszcze pachną 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 18:45

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Klacid w zawiesinie. No i już dziś 4 kupy były ( 2xrazy takie bardziej popuszczenie) póki co nie są mocno zielone... bardziej taki oliwkowy jasny ale śmierdzą bardzo , choć Zosi kupy zawsze śmierdzą haha 😊 u Gabrysi jeszcze pachną 😊

Nasze szpitalne były ciemno żółte i wodniste dość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Nasze szpitalne były ciemno żółte i wodniste dość
    U nas też wodniste, szybko wsiąka w pampersa

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u nas po antybiotyku kupy zrobiły sie rzadkie i zaczął puszczać takie pierdki, tyłek zaraz mu się odparzył. Dostał Tasectan przeciwbiegunkowo i przeszło.

Byli dzisiaj u nas znajomi, Bruno oczywiście na początku płacz. Nie wiem czy to normalne, zawsze jak ktoś obcy przychodzi to płacze, nie wiem o co chodzi. Potem jak się przyzwyczaja to jest okej.

kasia1518 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Dziewczyny :-)
    Na wstępie dużo zdrówka dla wszystkich chorych.
    Przyjmijcie też życzenia wszystkiego dobrego na ten nowy rok, oby dzieci mało chorowaly, zęby im szybko wyszły i unormowal im się sen nocny.

Moje dwoje od czwartku też obstawione lekami po kilka sztuk. Małemu robię też inhalacje bo kaszel i katar ciągnie się od 5 grudnia z krótkimi przerwami.

Nie udało mi się wpaść z życzeniami świątecznymi ale myślami byłam tu z wami. Były trochę smutne bo pierwsze bez mamy Ale przyniosły też dobra zmianę w najbliższej rodzinie która daje nadzieję.
    Zaraz po drugim dniu świat przyjechała kuzynka z dwójką dzieci i mieliśmy armagedon do pon. Sylwester już kameralnie sami. Mały zasnął o 18. My planszowki w 3 i Xbox. Młody dołączył o 23 i poszliśmy spać o 1.
    W piątek świętowałam kolejne 18naście i dziś byli ostatni goście myślę. Mam dość obzarstwa i planuje lżejsze jedzenie na najbliższy czas.

Na odparzenia polecam pentacrem u nas wszystko schodzi po pierwszym użyciu kosztuje dyszke i ma świetny skład oraz nigdy nie zawodzi. Minusem jest dostępność bo obecnie zawsze go zamawiają z hurtowni u mnie.

veritaa, p_tt lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Najgorszy możliwy, tak myślałam, bo szybko się pojawiły u Was te kupki, inne antybiotyki z tego co mówi nasza Pani dr nie powodują aż takiej rewolucji.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
‹‹ 1712 1713 1714 1715 1716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ