WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilla33 wrote:Najgorszy możliwy, tak myślałam, bo szybko się pojawiły u Was te kupki, inne antybiotyki z tego co mówi nasza Pani dr nie powodują aż takiej rewolucji.kasia1518
-
Zapisałam się na warsztat z Hafija o odstawieniu od piersi w Katowicach w lutym 😀. Ciekawe czy coś pomoże, na razie nic nie robimy w tym kierunku, ale planujemy w niedalekiej przyszłości z tym skończyć.
kasia1518, 100krotka30 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Minns super. Ja polecam kurs online Magdaleny Komsty jak łagodnie skończyć karmienie piersią. Idzie raz lepiej raz gorzej ale ogólnie do przodu. Najgorzej jak jest chora... Tak jak teraz bo chce cyca non stop. A ja boję się że dając jej zaczniemy od początku. A z drugiej strony mi jej żal bo jest ledwo przytomna a tu jeszcze jej dokładam bo nie ma cyca.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
No właśnie, im większe dziecko tym trudniej. Wiem jedno, przy kolejnym dziecku będę najpierw kp, ale regularnie będzie też dostawać z butelki moje bądź mm, bo to jest jakieś nieporozumienie. Tym bardziej że mam mega cycoholika. Ani zostawić go na noc, ani nic.
Na początku jeszcze pił z butelki, ale jak już mi się rozkręciła laktacja i nie dostawał przez jakiś czas butli to potem już nie chciał i mogłam zapomnieć o wyjściu na dłużej.wrzesień 2018 - synek -
Dużo zdrówka dla dzieciaków i dla Was taki cholerny czas teraz, raz na plusie, raz mróz, organizmy szaleją. U nas dzisiaj w nocy tez jakiś katar, ale obstawiam, ze to od trójek.
Z innej beczki - czy możecie polecić jakiś hotel z atrakcjami dla dzieci? Jakieś baseny, zoo, cokolwiek będę wdzięczna za sprawdzone polecenia. -
ola_g89 wrote:Dużo zdrówka dla dzieciaków i dla Was taki cholerny czas teraz, raz na plusie, raz mróz, organizmy szaleją. U nas dzisiaj w nocy tez jakiś katar, ale obstawiam, ze to od trójek.
Z innej beczki - czy możecie polecić jakiś hotel z atrakcjami dla dzieci? Jakieś baseny, zoo, cokolwiek będę wdzięczna za sprawdzone polecenia. -
Verita a temperatura dalej Anie trzyma? Póki co nowy rok nie szczędzi dzieci w chorobach. Trzymajmy się tego ze im odbędą starsze będzie tylko lżej.
My w grudniu byliśmy w cottonina resort w Świeradów Zdrój. Był pokój zabaw dla dzieci, basen. Na minus to ze maja 4 budynki i trzeba było biegać między restauracją, pokojem zabaw a noclegiem w naszym przypadku a ubieranie zimą to masakra.
W Grzybowie pensjonat Miramar mają fajny pokój zabaw i smaczne jedzenie bez basenu. Obecnie to już chyba hotel. Wzięliśmy apartament z aneksem wiec spoko z dzieckiem bo wszystko przygotujesz.
Wladyslawowo pensjonat jasny brzeg mają pokój zabaw. Prowadzą animacje.
Jeśli chodzi o atrakcje dla dzieci to korzystamy głównie w naszym regionie. Leśny park niespodzianek Ustroń. Miasteczko westernowe twinn pigs Żory. W sezonie kolej wąskotorowa Rudy Raciborskie. Pszczyna zagroda żubrów.
Duże wrażenie zrobiło na córce oceanarium w Gdyni bodajże przy samym porcie.
Tak jak i zoo w Chorzowie.
W tym roku planujemy zoo w Ostrawie i Wrocław afrykarium. Biorąc pod uwagę zainteresowanie dzieci to takie wycieczki zaczęły ja interesować po 2 urodzinach o ile dobrze pamiętam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 19:32
ola_g89 lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Tak. Dzisiaj druga doba 39,7 w krytycznym momencie. Tylko temperaturę ma Katar lekki tak naprawdę. Spada po ibuprofenie ale narasta po 6h. Teraz póki co 8h spokoju. Zobaczymy. Nie da się odłożyć do łóżeczka, ciągle na rękach. Teraz śpi przy cycku bo się poddalam już.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Biedna Ania. Piotrek okropnie się męczył przechodząc 3dniowke, ale ulzylo mi że to właśnie to jak 4 doby z samego rana wyglądał jak muchomor. U nas na szczęście dziś sporo lepiej, synek spokojniejszy, kupek 3, skóra na pupie wygląda dużo lepiej, przestał płakać podczas przewijania. O 16 zasiedlismy do stołu Wigilijnego, przed 18 poszliśmy rozpakowywac prezenty, Piotruś rozpakowal za nas wszystkie 😋
100krotka30 lubi tę wiadomość
-
U nas już lepiej .Zosia dalej ma kaszel i katar, ale już przynajmniej w nocy śpi całkiem dobrze- że 3 pobudki jedynie, biegunka minęła, choć dla mnie ma po tym antybiotyku ma jakies plamki na policzkach i takie są przesuszone.
U Gabrysi właśnie taki suchy, duszący kaszel , który mnie przeraża. Niestety z pediatra nie udało mi się skontaktować dziś ( dzień wolny od pracy więc nie dziwi mnie to), od jutra rana atakuje nasza przychodnie... zobaczymy co tam mądrego powiedzą, a liczę że ta super pediatra się jutro odezwie i nas przyjmie jutro wieczorem/w nocy.
Ja i mąż znośnie- nie mamy wyjścia 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 20:41
kasia1518
-
Pensjonat Śnieżka Karpacz bez basenu z pokojem zabaw, fajne jedzenie. Na basen chodziliśmy do Golebiowskiego.
Mercury skalny Karpacz z basenem i pokojem zabaw, jedzenie spoko, tylko basen mały i czasem jak szłam to było tyle dzieci, że nie dało się wejść.
Bardzo fajnie jest nad morzem w Dźwirzynie hotel neptuno, jedzenie mimo, że dość monotonne to na tydzień dobre, fajny pokój zabaw, małe kameralne jacuzzi - na spa trochę za szumnie nazwane. Minus, wszystko w osobnych budynkach i ubierać się trzeba.
Fajnie też jest w hotelu Sandra spa w Pogorzelicy, wszystko w jednym budynku, dużo miejsca i atrakcji.
ZOO lubimy odwiedzać Wrocławskie i afrykanarium, jak mała będzie starsza tak koło lata chcemy pojechać do skalnego miasta do Czech do adrszpachu - wycieczka na cały dzień.ola_g89 lubi tę wiadomość
-
Ola ja nie pomogę, byliśmy tylko w Zakopanem w marcu z Zosia, gdzie miała 9mcy , więc nie zwracaliśmy na takie rzeczy uwagi. W tym roku planujemy na majówkę jechać na mazury i chyba uderzyny do Gołębiowskiego. Planowaliśmy też jakieś wakacje zagranicą np. Chorwacja, Turcja albo Grecja ale to musimy pogadać z moim rodzeństwem i rodzicami bo chcielibyśmy żeby więcej osób jechało- pomoc do opieki dziewczynek żebyśmy i my coś użyli 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 04:56
kasia1518
-
kasia1518 wrote:Ola ja nie pomogę, byliśmy tylko w Zakopanem w marcu z Zosia, gdzie miała 9mcy , więc nie zwracaliśmy na takie rzeczy uwagi. W tym roku planujemy na majówkę jechać na mazury i chyba uderzyny do Gołębiowskiego. Planowaliśmy też jakieś wakacje zagranicą np. Chorwacja, Turcja albo Grecja ale to musimy pogadać z moim rodzeństwem i rodzicami bo chcielibyśmy żeby więcej osób jechało- pomoc do opieki dziewczynek żebyśmy i my coś użyli 😊
Jak Mazury to polecam Park Dzikich Zwierząt.kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Camilla zdrowych, radosnych świąt
Kasia współczuję ze Gabrysie tak dopadło, a probowalas puszczac nalwilzacz? Czasem solanka zablocka daje radę przy takim kaszlu. Dobrze że Was puszcza
Verita mam nadzieję że to jest trzydniowka i jutro będzie wysyp.
My dziś powrót do przedszkola Ale tylko do piątku i ferie zimoweCamilla33 lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018