WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiu,u nas pomógł Nebbud, tez byl szczekajacy kaszel. Gardło miala mega czerwone i gorączkę. Niestety po jakimś tygodniu i tak wlazły bakterie i antybiotyk poszedł w ruch.
Jakoś w okolicach kwietnia powinno juz być lepiej z chorobami
W ferie wybieramy się do Karpacza,latem chcemy do Bułgarii,juz nawet wycieczka wykupiona
A propos pracy. Jutro mialam miec rozmowę kwalifikacyjną. Dzwoniła szefowa,ze niestety jutro nie może i ze na czwartek. Ok. W tym momencie Zosia zaczęła piszczec. Kobieta pyta co to było,ja ze córeczka. Ton głosu sie zmienił,wyczuwam rezerwę.... Zapytała tylko ile ma lat... Jakoś tak dziwnie sie zrobiło. Cos dziwnego,ze ludzie mają dzieci? Czuję,ze robota przeszła koło nosa,ale z drugiej strony,to nic nie dzieje się bez przyczyny.kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Zdrówka życzę. U takich maluszków to już w ogóle strach z każdą choroba
Ola daj znać po wizycie. Ja się w ogóle na tym nie znam.
Kurde Izabelle teoretycznie nawet nie powinna pytać, bo to nie zgodne z prawem no ale tak jak piszesz co ma być to będzie... -
Ola, ja na tych wynikach się nie znam też, więc nie pomogę.
Izabelle, jakaś szurnięta baba, co to ma do rzeczy ile ma lat Twoje dziecko? Jeśli jej przeszkadza, że masz dziecko to może lepiej z taką nie współpracować.Izabelle lubi tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
U nas też beznadzieja. Crp dzisiaj u lekarza 75. Osluchowo czysta, uszy gardło ok. Czekamy za wynikiem moczu jesli tam ok to mamy jechać do szpitala na diagnostykę. No masakra
::Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Kurde verita oby wszystko było dobrze. A powiedz mi oprócz takiej gorączki miała Ania jakieś objawy jeszcze?
Bo u nas też była gorączka ale już od wczoraj całkiem dobrze, a żadnych badań nie robiłam i zaczynam mieć wyrzuty sumienia. -
Ja w końcu trafiłam do firmy gdzie prawie wszyscy mają dzieci i nie jestem kosmitka, bo mi dziecko płaczę.
Reszta firm nie jest godna mnie zatrudniać 😂 wychodzę z takiego założenia.
Choć wiadomo to nie jest zgodne z prawem.Camilla33, Minns, kuwejtonka, Izabelle, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
nie wiem juz co z moja mala. ma bialko w moczu ale prawie w ogole bakterii nie ma nic. leukocyty tez. dopiero obejrzalam wynik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 16:02
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Dziewczyny trzymajcie się dzielnie!
Izabell, i kobieta kobiecie takie rzeczy... jak zaszłam w ciążę to też kobiety w pracy były gorsze od facetów... Nie ogarniam jak można tak traktować matkę... A prawda taka, że nie miala prawa pytać o dzieci.Izabelle lubi tę wiadomość
-
Verita,trzymam kciuki,zeby to nie bylo nic poważnego.
Jesli białko w.moczu to.może zakażenie poszło w nerki?
Dzieki dziewczyny za zrozumienie bo czasem z tymi ludźmi to juz ręce opadają. W dziale ja jedna mam dzieci, reszcie jakoś się z tym w życiu nie złożyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 20:25
-
Minns wrote:Kasia jak tam sytuacja?
A dziś ta druga pediatra się odezwała że może nas przyjąć dziś o 22.30 albo jutro 7.45 ... napisałam że już dziękuję, Ale w ndz mam być z Zosia do kontroli, to wezmę też Gabrysie.kasia1518
-
Dziś nam przyszły nocniki dla Zosi i powiem Wam zw jestem w szoku i nie wiem co myśleć...
Najpierw jej wszystko ładnie pięknie wyjaśniłam, pokazałam obrazki w książeczce jak misiu siada na nocnik itp. Posuedziala chwilę i ok.
Za godzinę pytam czy chce siku, ona odpowiada swoje yyyy- co znaczy tak ( bo NIE to mówi bardzo wyraźnie ) sadzam ja, sama siadam na toaletę i mówię że mama robi sisi, po chwili Zosia aje cieszy i powtarza sisi ... podnoszę ja i tadam mamy siku. Mija kilka godzin, Zosia wola sisi- sadzam ja, sama siadam na toaletę, mija chwila i słyszę melodyjke w nocniku- patrzę mamy siku . Za kolejne 15min, biegnie szybko na tyłku pod drzwi łazienki i krzyczy sisi - teściowa ja sadza , no ale nic nie ma, idę ja , siadam na toaletę , no ale dalej nic nie ma, a Zosia ciągle mówi sisi i nie chce zejść. Nic ale ja mówię ze idę to ona też wstała i założyłam pampersa. Za 15min mąż rozbiera do kąpania a tam kupa... czyli chciała zrobić ale może nie wiedziała czy tam może albo więcej czasu potrzebowała.
Jestem w szoku, bo nie wiem czy to przypadek czy tak szybko załapała albo euforia nad tym że w domu są pierwszy dzień nocniki.Minns, ola_g89, Camilla33, 100krotka30 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Verita, czyli czeka Was diagnostyka w szpitalu? czy jeszcze raz lekarz z wynikami? Biedna malutka... dużo zdrówka dla Was! Oby się dało bez szpitala
Kasia, dla dziewczyn również dużo zdrowia. Trzymajcie się dzielnie jeśli mała tak szybko ogarnęła nocnik tzn ze serio była gotowa, tak trzymać
Izabelle, nie wierze, ze takie baby jeszcze istnieją. Tak jak któraś napisała - zawsze to kobiety są gorsze w kwestii dzieci Daj znac jak tam po rozmowie, bo jutro masz ostatecznie?
kasia1518, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Kasia wow ale cudnie oby tak już zostało. Muszę w końcu Wiki posadzić bo narazie wkłada tam lalki i misie.
Zdrówka życzę i żeby szybko wiosna przyszła na z nią zero chorób ♥️kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Podalismy jej antybiotyk w ciemno bo to crp było za wysokie żeby zignorować. A o 13 miała jeszcze temperaturę 38,5. O 19 jej podalismy i noc już bez gorączki do 3 spala w swoim łóżeczku.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Teraz taka pogoda że aż strach wyjść z domu. Nam wczoraj powiedziała dr żebyśmy na dwór nie wychodzili bo wszystko wisi w powietrzu... jakby przyszedł mróz na kilka dni to by powybijał te bakterie, a tak pogoda wiosenna i jest koszmar z tymi chorobami.
Ja to teraz jak Gabrysi przejdzie to w okolicy 20 stycznia zaszczepie pierwsza dawka na meingokoki . Powiedziała że nie ma antybiotyku więc będzie można i mimo że 26.01 mamy chrzciny to zaszczepie 20-21.01 żeby zdążyła przejść ewentualną gorączkę.
Bo u Zosi pneumokoki 3 dawka dalej zalegla , nimenrix ciągle leży w lodówce... A zaraz będzie 5w1 z kalendarza szczepieńWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 08:05
kasia1518
-
Kasiu dobrze że lekarz potwierdził rozpoznanie i dołożył co trzeba. Mój teraz też miał ten berodual we wziewach. I nie wiem co i jak tłumaczyła pediatra Ale bactrim to antybiotyk syntetyczny nie wiem sama co to znaczy ale tak mówi nasza pediatra w przychodni. Zaś nasz dr prywatny ze to antybiotyk i wybija wszystko jak leci więc koniecznie probiotyk i jeszcze mogą po nim być bóle brzucha. To jest dokładnie to samo co biseptol, pamiętacie może z dzieciństwa? Ma zarówno zwolenników jak i przeciwników nasza pediatra w przychodni wiekowa i go daje a córce mojej pomaga jak trzeba.Misia 09.2013
Misio 08.2018