X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście myślę że już w pełni odzyskała zdrowie. I dobrze śpi i super je jak przed chorobą :) trochę biegunkę niestety ma

Izabelle lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwejtonka jak odstawianie? U nas regres, znowu w nocy je.
    I mamy jakiś napad apetytu, buzia się nie zamyka i ciągle ama i ama, zjada więcej niż ja.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przez te chorobe trochę też regres z karmieniem niestety ale powoli powoli musimy wracać do stanu przed chorobą

Synek styczeń 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas akcja zęby, więc ze swojej wygody jak się budzi w nocy to daje dla swojego spokoju... W dzień nie musi mieć ale w nocy czarna rozpacz.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Kuwejtonka jak odstawianie? U nas regres, znowu w nocy je.
    I mamy jakiś napad apetytu, buzia się nie zamyka i ciągle ama i ama, zjada więcej niż ja.

U nas nadal dwa karmienia, jedno do snu i jedno rano jak już wstajemy. Noce przeróżne, ostatnio kilka gorszych, że budzi się i płacze, ale u nas tata jest w stanie ululać, więc zakładam, że nie potrzebuje cycka tylko utulenia tak o. Wczoraj był dramat ale byłyśmy się szczepić, chyba ją rączka bolała, więc pobudek było z 10 :(

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się uspokaja na rękach tylko że ja też się poddaję i czasami jak dzisiaj z własnej wygody dałam jej cyca o 24 i zasnęła w 5 minut do 5.30. A tak jak ja odloze bez cyca to się wybudzala mi 3 razy. Ale ogólnie myślę że za moment uda nam się wrócić do tych 2 karmien na dobę. Ta choroba totalnie ja rozregulowala.

Synek styczeń 2021
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z innej beczki jakie robicie prezenty na dzień babci i dziadka.. Masakra. Szukam jakiegoś fajnego pomysłu bo kubki, foto kalendarze itp jakoś mnie nie przekonują.

Synek styczeń 2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy książki wspomnień. Dziadkowie wypełniają, opowiadają swoje historie i kiedyś książka wraca do Poli. Nasi na bank się ucieszą, bo uwielbiają spisywać historie.

https://moidziadkowie.pl/pl/8-opowiedz-mi-babciu-9788090584334.html

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dla dziadkow takie narzędzia z czekolady ( kombinerki, młotek, śrubokręt i tam jeszcze ze 2 jakieś) , a babciom przybory kuchenne z czekolady. Do tego ramka ze zdjęciem dziewczynek- ramka drewniana z napisem kochanym dziadkom- Zosia i Gabrysia

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś tutaj kupię, lubię ten sklep :
    https://www.spodlady.com/prezent_dla_babci

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o prezent to nie mam bladego pojęcia co to będzie. Może kalendarz, bo oni lubią takie rzeczy.

A inne pytanie, Podajecie coś dzieciom przed zlobkiem do jedzenia?
    A jeśli nie to macie pomysły na jakieś lekkie sniadanka?
    My wstajemy około 6, w żłobku jest śniadanie o 8:30-9 to dla Poli za długo i muszę coś wprowadzić w menu.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My żadnych prezentów nie robimy dla dziadków, z całej czwórki tylko moja mama zasługuje ale ona nic nie chce, jej zdaniem prezenty będzie mogła dostawać od wnuków gdy te będą już rozumialy co to dzień babci i same coś namaluja, dadzą buzi, kwiatka czy powiedzą że kochają babcię. A ja popieram jej tok myślenia.

P_tt Piotrek rano dostaje kaszke, jogurt, tosta albo omlecik, zależy o której wstanie. Jeśli jest w żłobku wcześniej to np omlet, jeśli tuż przed śniadaniem to jogurt czy kanapeczke.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym roku sesja zdjęciowa

• aLunia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie robię żadnych prezentów. Starsza córka zrobiła w przedszkolu laurkę i jakiś mały prezent. Wcześniej ja wymyślałam jakiś odcisk rączki na laurce itp kupowałam też czekoladki, herbatki.
    U nas Wiki mleko pije rano. Dla mnie to też za długa przerwa żeby nic nie zjadła.

Tragedia u nas z zębami. Wiki ma tak spuchnięte dziąsła i dzisiaj pół dnia płakała, pokazywała na buzię i mówiła ała. W końcu dałam jej ibum i jak ręką odjął. Myślicie, że wymioty też mogą być od zębów?
    Jeść nie chcę nic stałego, tylko mus, jogurt, zupę to sama 'wode' no i mleko. Tak mi jej żal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 00:11

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu kupiłam babciom poduszki z napisem a dziadkom zawieszki do auta z napisem "Dziadku jedz ostrożnie twój wnuk..."

Kalendarze że zdjęciami młodego dostają na święta. Ale polecam Colorand, uwolnij kolory na allegro za 30 zł są dwa kalendarze z własnym projektem.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja też nie robię żadnych prezentów. Starsza córka zrobiła w przedszkolu laurkę i jakiś mały prezent. Wcześniej ja wymyślałam jakiś odcisk rączki na laurce itp kupowałam też czekoladki, herbatki.
    U nas Wiki mleko pije rano. Dla mnie to też za długa przerwa żeby nic nie zjadła.

Tragedia u nas z zębami. Wiki ma tak spuchnięte dziąsła i dzisiaj pół dnia płakała, pokazywała na buzię i mówiła ała. W końcu dałam jej ibum i jak ręką odjął. Myślicie, że wymioty też mogą być od zębów?
    Jeść nie chcę nic stałego, tylko mus, jogurt, zupę to sama 'wode' no i mleko. Tak mi jej żal.

Wymioty u nas nie występuja ale totalny brak apetytu przy zębach owszem.

• veritaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też prezenty na ten moment wydają się bez sensu... No ale boję się obrazy bo moja mama to lubi takie pierdoly.

Ja przed żłobkiem zazwyczaj dają saszetke z owocami i warzywami. ANI ULUBIONA to gruszka banan awokado seler naciowy.

Synek styczeń 2021
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Mi też prezenty na ten moment wydają się bez sensu... No ale boję się obrazy bo moja mama to lubi takie pierdoly.

Ja przed żłobkiem zazwyczaj dają saszetke z owocami i warzywami. ANI ULUBIONA to gruszka banan awokado seler naciowy.
    Dlatego my zdecydowaliśmy się na mini sesje. Będzie pamiątka dla wszystkich

• p_tt Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też przy zębach nie ma wymiotów, ale jest brak apetytu, od razu katar łapie i temperaturę.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myśleliśmy, że wyjdą 4 i będzie chwila spokoju, a tu zonk, mamy już jedną 3, kolejna chyba będzie za dzień czy dwa, widać ja pod cieniutka warstwa dziąsła. Dziś wstawal co dwie godziny i w rezultacie od 4 spał z tatą bo nie dla się odłożyć, musiał trzymać go za rękę.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
‹‹ 1717 1718 1719 1720 1721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ