WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
p_tt wrote:Kuwejtonka jak odstawianie? U nas regres, znowu w nocy je.
I mamy jakiś napad apetytu, buzia się nie zamyka i ciągle ama i ama, zjada więcej niż ja.
U nas nadal dwa karmienia, jedno do snu i jedno rano jak już wstajemy. Noce przeróżne, ostatnio kilka gorszych, że budzi się i płacze, ale u nas tata jest w stanie ululać, więc zakładam, że nie potrzebuje cycka tylko utulenia tak o. Wczoraj był dramat ale byłyśmy się szczepić, chyba ją rączka bolała, więc pobudek było z 10Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
U mnie też się uspokaja na rękach tylko że ja też się poddaję i czasami jak dzisiaj z własnej wygody dałam jej cyca o 24 i zasnęła w 5 minut do 5.30. A tak jak ja odloze bez cyca to się wybudzala mi 3 razy. Ale ogólnie myślę że za moment uda nam się wrócić do tych 2 karmien na dobę. Ta choroba totalnie ja rozregulowala.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Dziewczyny a z innej beczki jakie robicie prezenty na dzień babci i dziadka.. Masakra. Szukam jakiegoś fajnego pomysłu bo kubki, foto kalendarze itp jakoś mnie nie przekonują.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Ja kupiłam dla dziadkow takie narzędzia z czekolady ( kombinerki, młotek, śrubokręt i tam jeszcze ze 2 jakieś) , a babciom przybory kuchenne z czekolady. Do tego ramka ze zdjęciem dziewczynek- ramka drewniana z napisem kochanym dziadkom- Zosia i Gabrysiakasia1518
-
Jeśli chodzi o prezent to nie mam bladego pojęcia co to będzie. Może kalendarz, bo oni lubią takie rzeczy.
A inne pytanie, Podajecie coś dzieciom przed zlobkiem do jedzenia?
A jeśli nie to macie pomysły na jakieś lekkie sniadanka?
My wstajemy około 6, w żłobku jest śniadanie o 8:30-9 to dla Poli za długo i muszę coś wprowadzić w menu. -
My żadnych prezentów nie robimy dla dziadków, z całej czwórki tylko moja mama zasługuje ale ona nic nie chce, jej zdaniem prezenty będzie mogła dostawać od wnuków gdy te będą już rozumialy co to dzień babci i same coś namaluja, dadzą buzi, kwiatka czy powiedzą że kochają babcię. A ja popieram jej tok myślenia.
P_tt Piotrek rano dostaje kaszke, jogurt, tosta albo omlecik, zależy o której wstanie. Jeśli jest w żłobku wcześniej to np omlet, jeśli tuż przed śniadaniem to jogurt czy kanapeczke. -
Ja też nie robię żadnych prezentów. Starsza córka zrobiła w przedszkolu laurkę i jakiś mały prezent. Wcześniej ja wymyślałam jakiś odcisk rączki na laurce itp kupowałam też czekoladki, herbatki.
U nas Wiki mleko pije rano. Dla mnie to też za długa przerwa żeby nic nie zjadła.
Tragedia u nas z zębami. Wiki ma tak spuchnięte dziąsła i dzisiaj pół dnia płakała, pokazywała na buzię i mówiła ała. W końcu dałam jej ibum i jak ręką odjął. Myślicie, że wymioty też mogą być od zębów?
Jeść nie chcę nic stałego, tylko mus, jogurt, zupę to sama 'wode' no i mleko. Tak mi jej żal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 00:11
-
Rok temu kupiłam babciom poduszki z napisem a dziadkom zawieszki do auta z napisem "Dziadku jedz ostrożnie twój wnuk..."
Kalendarze że zdjęciami młodego dostają na święta. Ale polecam Colorand, uwolnij kolory na allegro za 30 zł są dwa kalendarze z własnym projektem. -
aLunia wrote:Ja też nie robię żadnych prezentów. Starsza córka zrobiła w przedszkolu laurkę i jakiś mały prezent. Wcześniej ja wymyślałam jakiś odcisk rączki na laurce itp kupowałam też czekoladki, herbatki.
U nas Wiki mleko pije rano. Dla mnie to też za długa przerwa żeby nic nie zjadła.
Tragedia u nas z zębami. Wiki ma tak spuchnięte dziąsła i dzisiaj pół dnia płakała, pokazywała na buzię i mówiła ała. W końcu dałam jej ibum i jak ręką odjął. Myślicie, że wymioty też mogą być od zębów?
Jeść nie chcę nic stałego, tylko mus, jogurt, zupę to sama 'wode' no i mleko. Tak mi jej żal.
Wymioty u nas nie występuja ale totalny brak apetytu przy zębach owszem. -
Mi też prezenty na ten moment wydają się bez sensu... No ale boję się obrazy bo moja mama to lubi takie pierdoly.
Ja przed żłobkiem zazwyczaj dają saszetke z owocami i warzywami. ANI ULUBIONA to gruszka banan awokado seler naciowy.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Mi też prezenty na ten moment wydają się bez sensu... No ale boję się obrazy bo moja mama to lubi takie pierdoly.
Ja przed żłobkiem zazwyczaj dają saszetke z owocami i warzywami. ANI ULUBIONA to gruszka banan awokado seler naciowy. -
My myśleliśmy, że wyjdą 4 i będzie chwila spokoju, a tu zonk, mamy już jedną 3, kolejna chyba będzie za dzień czy dwa, widać ja pod cieniutka warstwa dziąsła. Dziś wstawal co dwie godziny i w rezultacie od 4 spał z tatą bo nie dla się odłożyć, musiał trzymać go za rękę.