X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po synu piłam naprzemian szałwię i miętę,jak pisały dziewczyny odciągałam trochę i ze spokojem mleko zanikało. Teraz masz połóg,szaleństwo hormonów i pewnie dlatego czasem Cię zalewa :)

Zosia dorwała sie do szafki z naczyniami,to był moment,trzymałam w dłoni garnek. Chyba z pięć salaterek,dwie szklane miski...poszły w drobny mak. Trochę ma nią nakrzyczałam,no ciężko to nazwać nakrzyczeniem ;) Im wiecej mówię NIE,tym bardziej ona ma to w nosie.

Czy u Was tez zaczęły sie dramatyczne sceny z kladzeniem się z krzykiem i rykiem na podłodze? Bo u nas juz to trenuje od jakiegoś czasu. Skąd jej sie to wzięło? Starszy tak nie robi...

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle my już ten etap mamy za sobą- u nas był jak Gabrysia się pojawila- mam nadzieję że już nie wróci. Chociaż teraz drugi raz przerabiamy fazę pisku- jak coś jej się nie podoba to piszczy. Gabrysia dużo gada, zaczęła też wydawać piski i się Zosi przypomniało 😊 ale mam cichą nadzieję że faza kladzenia się na podłogę z rykiem nie wróci bo miło tego nie wspominam.

U nas dziś pojawiła się gorączka- chyba od zębów bo dolne dziąsła aż purpurowe. Dałam ibufen i mam nadzieję że już nie wróci- nie wiem kogo bardziej te trójki wymęcza- ją czy nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 21:32

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była ta faza, potem trochę spokoju i od kilku dni powrót i to o błahostki typu wyglądamy przez okno, odstawiam go a on najpierw ryk, potem lecą grochy i się pokazowo kładzie czasem turla. Starsza też tego nie robiła a ja wspolczulam czasem rodzicom na placach zabaw i w marketach to teraz mi będą współczuć haha
    Ponoć najgorzej bedzie przy buncie dwulatka hihi

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dziewczyny, czy każdy maluszek już MMR szczepienie przechodził? Jak tak to jakie objawy były?

U nas była tydzień po szczepieniu okropna wysypka, czerwony placek na brzuchu i klatce i takie zacieki nawet na powiekach. Ale trwało 2-3 dni i przeszło.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle, u nas też się zdarza. I dokładnie tak samo jest u nas z tym "nie". Im więcej mówię, że nie wolno tym więcej tego robi i to z uśmiechem na twarzy...

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Camilla, może przyszedł nawał?
    Musisz bardzo uważać, żeby nie nabawić się zastoju.
    Odciągaj tylko do uczucia ulgi a będzie dobrze. Może to trochę potrwać ale z pewnością laktacja się wygasi.
    Odciagaj tylko trochę, nie boli mnie ale piersi i tak są jak kamienie. Odciągac więcej?

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Piotrek to mały furiat. Jak tylko coś nie po jego myśli to zaczyna krzyczeć i tupac, łzy takie płyną jakby nie wiem co się działo. Nie reagujemy, uspokaja się po chwili i sam przychodzi na ręce. Tak im więcej mówimy NIE tym mniej nas słucha, wręcz z czysta premedytacją oddaje się zakazanej czynności. Moja mama mówi, że zanim skończyłam trzy lata to ona z setkę razy zaczynała pakować siebie i mojego młodszego brata i chciała uciec z domu 😋🤣 To teraz mam za swoje zachowanie.

d81deb0cf071.jpg
    To z wczoraj, nagle zniknął po to żeby nabroic.

a2ff444233ee.jpg
    A tak robi tuli tuli dla braciszka, zabiera mi butelkę i sam chce go karmić, oddaje swój smoczek, dziś do leżaka wrzucal mu zabawki. Nie spodziewalam się, że będzie tak robił, sam jest malutki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 23:17

kasia1518, 100krotka30, ola_g89, kuwejtonka, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze wypompowywałam na maxa piersi, nie tylko do uczucia ulgi.

JustynaG lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla,tak bardzo chciałabym pomóc...
    Ja dopiero teraz wygaszam laktację a raczej to laktacja zdecydowała za mnie,że to już koniec bo mleka jak na lekarstwo więc mówię na podstawie rad, które czytałam na ten temat.
    Jeśli masz nadal jak kamienie to wydaje mi się, że lepiej ściągnąć więcej,żeby Ci się kanalik nie zatkał a przy takich dwóch kamieniach to prosta sprawa/
    Mi raz się zatkał bo przy wygłupach z Anią uderzyła mnie w pierś. Nie było to celowe, po prostu tak trafiła nóżką. Kilka godzin później, jak zobaczyłam jakie guzki się porobiły to się zestresowałam.

P.S Większość rad dotyczących wygaszania dotyczy kobiet, które jednak karmiły piersią czyli są po nawałach, stabilizacji. A u Ciebie teraz hormony mogą dużo robić. Spróbuj ze sposobem Kasi, na wydłużanie przerw między ściągnięciami. Musisz wyczuć co ile możesz sobie pozwolić ściągać, żeby sobie krzywdy nie zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 07:04

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dziewczyny, czy każdy maluszek już MMR szczepienie przechodził? Jak tak to jakie objawy były?
    My jeszcze nie. Chciałam jutro szczepić ale nie wiem co wyjdzie bo w nocy miała znowu gorączkę 🙄

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy dwa tygodnie po szczepieniu mmr i wszystko ok. 11 marca dawka przypominająca 5w1 i spokój na długie lata :)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się też tak rzuca na podłogę. Staram się nie reagować i przechodzi, po chwili sama się właśnie przytula. Też sobie nie przypominam, żeby starsza tak robiła. Może do wiosny przejdzie 🙄😜

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybijam piateczke z tymi atakami furii. U nas od jakiegoś czasu tez są, łącznie z rzucaniem się na podłogę i histerycznym płaczem. Faktycznie tez pomaga ignorowanie małej. Jeśli przy buncie dwulatka będzie jeszcze gorzej to ja wysiadam :D

Camilla, ale słodcy są Wasi chłopcy ❤️ Super, ze Piotruś tak fajnie reaguje na brata, a przecież sam jest jeszcze taki malutki... chociaż przy takim maluszku 1,5 roczniaki wydają się takimi dużymi dziećmi.

Camilla33 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Przybijam piateczke z tymi atakami furii. U nas od jakiegoś czasu tez są, łącznie z rzucaniem się na podłogę i histerycznym płaczem. Faktycznie tez pomaga ignorowanie małej. Jeśli przy buncie dwulatka będzie jeszcze gorzej to ja wysiadam :D

Camilla, ale słodcy są Wasi chłopcy ❤️ Super, ze Piotruś tak fajnie reaguje na brata, a przecież sam jest jeszcze taki malutki... chociaż przy takim maluszku 1,5 roczniaki wydają się takimi dużymi dziećmi.
    Ola może mi umknęło, już znasz płeć dzidziusia ?

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Ola może mi umknęło, już znasz płeć dzidziusia ?
    Niestety nadal nie :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, fajne chłopaki :)

Odetchnelam z ulgą,ze nie tylko u nas ataki furii ;) Zaczynam drzeć ma myśl o buncie dwulatka

Camilla33 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do jakiego czasu nie reagować przy gorączce? Chodzi mi o wizytę u lekarza.

Co 6h gorączka wraca i to tak 38.6-38.9 - żadnych innych objawów nie ma , prócz napuchnietych purpurowych dolnych dziąseł. W ogóle przy zębach może być taka wyższa gorączka? Zośka ma pierwszy raz gorączkę i jestem zielona czy iść do lekarza czy nie 🤔

U nas teraz wszyscy robią te testy na grypę- aż w Lublinie zabrakło, ale sama się zastanawiam czy jak w piątek będziemy w luxmedzie u dermatologa to czy jej tego testu nie zrobić...

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u nas jeśli trwa to 3 dni i po leku przechodzi to czekam, pomijając inne objawy jak np mocny kaszel, ale jak ma tylko katar i humor to nie idę.
    Ostatnio widziałam sama, że jest coś nie tak bo podałam leki i do 3 godz od podania gorączka się utrzymywała no i wyszło zapalenie oskrzeli plus uszy.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy w lipcu przy górnych jedynkach gorączkę 4 dni. Poszliśmy do lekarza i zdrowy . Diagnoza zęby

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wraca po 5-6h po podaniu leku - daje ibufen z paracetamolem na zmianę.

Teraz jeszcze ma niby katar, ale wszystko siedzi w środku i spływa po gardle, nic nie wyciągam Frida, a flegma jej przeszkadza.
    Narazie czekam, podaje tylko na zbicie gorączki.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1740 1741 1742 1743 1744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ