X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiowa Mamula może jednak jeszcze nie wszystko stracone... powtórz jeszcze bete.

• Nastazja Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiowa Mamula, jesteśmy w dość podobnej sytuacji przy czym mój drugi wynik otrzymam dopiero jutro... Może powtórz wynik pojutrze. A pojawily sie u Ciebie jakies niepokojące objawy w związku z tym, że beta spadła o połowę?

Malgonia co do wpisu o którym wspominałaś, jestem bardzo w temacie może aż za bardzo bo nie miałam takiego szczęścia w pierwszej ciąży... A bicie serduszka usłyszałam w 8 tygodniu kiedy dowiedziałam się, że stracę tą kruszonkę... Najlepsze w tym wszystkim jest to, że mój ginekolog prowadzący nie widział nic niepokojącego tylko tzw. pseudopecherzyk w macicy do 7tc! Gdyby nie kobieca intuicja i wizyta u innego lekarza pewnie pękłby mi jajowód. A lekarz operujacy stwierdził, że jestem wlasnie tym przypadkiem, którego nie można wyjaśnić dlaczego tak się stało.

8 tc 1d - cp, usunięcie lewego jajowodu.
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Hej! Ja już po! Jest pęcherzyk, zarodek ma 2mm i ma serduszko. Nie wiem ile bije ani jak duzy pecherzyk. Bo tylko wizyta kontrolna w klinice nieplodnosci, musze sie do mojego gina zapisac.
    Super wiadomości :).
    A ja w piątek wizyta i już mam cykora czy wszystko ok.

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastazja przykro mi, ze Cie to spotkalo. Mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko dobrze.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Franiowa Mamula, a robiłaś badanie w tym samym laboratorium? może jeszcze nie wszystko stracone. trzymam kciuki, żeby podskoczyło.

Vlinder, trzymam bardzo bardzo mocno kciuki, żebyś przede wszystkim wytrzymałe te kilka tygodni.

Tak nie chcąc nikogo straszyć czytałam dziś fajny wpis mamaginekolog o ciążąch pozaacicznych. Generalnie już nie zagłębiając się w temat wykazała się dużym brakiem zrozumienia do polityki ciażowej w krajach zachodnich własnie w tym aspekcie. Może i byłabym w stanie przekonać się do nie podtrzymywania wczesnej ciązy (choć umówmy się jest to logiczne tylko w teorii i wtedy, gdy nas nie dotyczy), o tyle brak diagnostyki na wczesnym etapie ciazy jest dla mnie kompletnie niezrozumiały.
    Licze sie ze moze byc ciaza pozamaciczna, tym bardziej przy endometriozie, ale cierpliwie czekam, zreszta od Nowego Roku do dzisiaj myslałam, że jest juz po ciąży...

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Mum2b super wieści gratuluję :)

Vlinder a Ty masz jakieś typowe objawy ciąży?

Mam nadzieję,że już wkrótce będziemy tylko o przyjemnościach pisać.Jak ujrzę dziecko i serce to będę o niebo spokojniejsza :) Na razie jest dla mnie bardzo łaskawe:D
    Mam od 2 dni mdłości, wrażliwość na zapachy, ten straszny metaliczny posmak, przez cały czas bolą mnie piersi ( tłumaczyłam sobie ze piersi po poronieniu mogą bolec do 1 miesiączki), Wczoraj chciałam zrobić pierogi i mnie pokonały. Strasznie słabo się czułam, jakby miała stracić przytomność. Pierogi dokończyłam dzisiaj. Wciąż mam slaby apetyt

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastazja trzymam kciuki aby tym razem było wszystko ok.
    Trzymam kciuki za Was/Nas wszystkie. Witam nowe kobietki :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiowa Mamula,zrob jeszcze betę pojutrze,dla pewności i w tym samym laboratorium. Mum2b cudowne wiesci,jesteś dzien za mną z wiekiem ciąży,mam nadzieję że w piątek uslyszę od lekarza równie uspakajające informacje ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b gratulacje super że maluszek zdrowo rośnie

FraniowaMamula bardzo mi przykro ale może nie wszystko jeszcze stracone

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Nastazja Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinder, moja ciąża ektopowa objawiła się jednostronnym i sporym bólem w 5tc myślałam, że to jajnik. Ból trwał jeden dzień i no spa w miarę go uśmierzała ale za to pojawiło się 3 dniowe brunatne plamienie. Ginekolog wtedy stwierdził, że to pewnie zagniezdzenie ale nie spodziewałam się, że akurat w jajowodzie! Potem z czasem miałam ogromne parcie dosłownie jakby na odbyt, wrażenie jakby powstawały mi żylaki - nie mogłam chwilami usiedzieć. I z tego co wiem to jest główny wyznacznik, bolesne oddziaływanie na inne organy... wiem, że endometrioza jest jednym z przyczyn cp ale jak sama widzisz jestem przykładem, który lekarze ocenili jako czysty przypadek. Jeśli nie masz żadnych niepokojących objawów a tym bardziej, dokuczają Ci tylko te - czasem nie przyjemne choć ciążowe, to na pewno wszystko jest na dobrej drodze!

8 tc 1d - cp, usunięcie lewego jajowodu.
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    Super wiadomości :).
    A ja w piątek wizyta i już mam cykora czy wszystko ok.
    Emka kciuki trzymam mocno! Tak z ciekawosci Ci powiem, bo Ty tez z "naszego" watku, ze lekarz mi kazal odstawic wszystko tzn luteine, duphaston i estrofem. Powiedział ze nie jest udowodniona skutecznosc tych lekow w ciazy, a w UK zabraniają zawodu, gdy ktos przepisuje te leki juz w ciazy po miesiaczce, bo nieznane sa negatywne skutki tych lekow. Pierwszy raz spotkalam sie z taka opinia. Jutro ide skonsultowac do innego gina;)

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Franiowa Mamula,zrob jeszcze betę pojutrze,dla pewności i w tym samym laboratorium. Mum2b cudowne wiesci,jesteś dzien za mną z wiekiem ciąży,mam nadzieję że w piątek uslyszę od lekarza równie uspakajające informacje ;)
    Trzymamy kciuki (z zarodkiem;))

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastazja wrote:
    Vinder, moja ciąża ektopowa objawiła się jednostronnym i sporym bólem w 5tc myślałam, że to jajnik. Ból trwał jeden dzień i no spa w miarę go uśmierzała ale za to pojawiło się 3 dniowe brunatne plamienie. Ginekolog wtedy stwierdził, że to pewnie zagniezdzenie ale nie spodziewałam się, że akurat w jajowodzie! Potem z czasem miałam ogromne parcie dosłownie jakby na odbyt, wrażenie jakby powstawały mi żylaki - nie mogłam chwilami usiedzieć. I z tego co wiem to jest główny wyznacznik, bolesne oddziaływanie na inne organy... wiem, że endometrioza jest jednym z przyczyn cp ale jak sama widzisz jestem przykładem, który lekarze ocenili jako czysty przypadek. Jeśli nie masz żadnych niepokojących objawów a tym bardziej, dokuczają Ci tylko te - czasem nie przyjemne choć ciążowe, to na pewno wszystko jest na dobrej drodze!

O ciążach ektopowych pisała mamaginekolog.
    Podsyłam link dla zainteresowanych: https://www.mamaginekolog.pl/ciaza-ektopowa/

W Polsce, przysługują 3 badania usg w trakcie ciąży. Pewnie dlatego ginekolodzy przesuwają termin pierwszego usg na 8-10 tydz. bo wtedy jest szansa na serduszko i mija największe ryzyko poronienia.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno pocieszenie dla wszystkich co mysla ze brak objawów jest zly, ja oprocz boli brzucha/klucia od czasu do czasu i zylek na piersiach nie mam zadnych objawow a maluch w brzuchu jest. Wiec glowa do gory!

Kadża, Lady_Dior, Malgonia, Vlinder, Amy333, Raga Tulip lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Emka kciuki trzymam mocno! Tak z ciekawosci Ci powiem, bo Ty tez z "naszego" watku, ze lekarz mi kazal odstawic wszystko tzn luteine, duphaston i estrofem. Powiedział ze nie jest udowodniona skutecznosc tych lekow w ciazy, a w UK zabraniają zawodu, gdy ktos przepisuje te leki juz w ciazy po miesiaczce, bo nieznane sa negatywne skutki tych lekow. Pierwszy raz spotkalam sie z taka opinia. Jutro ide skonsultowac do innego gina;)
    Mi lekarz powiedział że luteine i estrofem mam brać cały czas.
    Nie dziękuję za kciuki. Jutro jadę na bete przed wizytą muszę zrobić jeszcze.
    Na pewno dam znać po.

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • FraniowaMamula Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania robiłam w tym samym lab. Nie bylo niepokojacych objawów. Teraz boli nie brzuch jak ba okres wiec pewnie zaraz sie pojawi... Lekarz kazal bete powtrzyc w poniedzialek.. ale nie mam juz nadzieji...

w oczekiwaniu na drugiego bąbelka... <3

h84f2n0a15r1d7q0.png

9cs...
    1.2018 Ciaza biochemiczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:43

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Jedno pocieszenie dla wszystkich co mysla ze brak objawów jest zly, ja oprocz boli brzucha/klucia od czasu do czasu i zylek na piersiach nie mam zadnych objawow a maluch w brzuchu jest. Wiec glowa do gory!

Mum2b tak bym chciała,żeby było tak jak piszesz...Naprawdę staram się nie wpadać w panikę ale dziś to już takie nerwy miałam na ten brak objawów,że biednemu tatuśkowi się oberwało :) Pobolewa mnie trochę głowa i oby tak zostało,bo miałam w pierwszej ciąży takie migrenowe bóle,które z życia mnie odłączyły...To akurat był najgorszy objaw.

Dziewczyny jecie dużo owoców? Ja staram się 2x dziennie jakiś owoc i ostatnio namiętnie wcinam mango i kaki mmm :) Chyba można wszystkie owoce w ciąży? Nawet nie wiem hehe:)

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FraniowaMamula wrote:
    Badania robiłam w tym samym lab. Nie bylo niepokojacych objawów. Teraz boli nie brzuch jak ba okres wiec pewnie zaraz sie pojawi... Lekarz kazal bete powtrzyc w poniedzialek.. ale nie mam juz nadzieji...
    Nie poddawaj się, zawsze trzeba mieć nadzieję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawow ja zauważyłam u siebie straszną nerwowość. Zwłaszcza do męża, po prostu wszystko mnie denerwuje co robi. Albo nie robi a go o to proszę. Staram sie nad tym panować bo stres i nerwy nie wskazane, ale ciężko. Także no... mam nadzieje ze mi przejdzie :-)

Rucola lubi tę wiadomość

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ