X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynka dziekuje za kciuki przydadzą się

Lady dior ja jem banany ,jablka, winogrona,czasem gruszkę,i pomelo .

Dziewczyny czy wy też macie wstręt do jedzenia mi na widok jedzenia robi się nie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 20:43

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • FraniowaMamula Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastazja wrote:
    Franiowa Mamula, jesteśmy w dość podobnej sytuacji przy czym mój drugi wynik otrzymam dopiero jutro... Może powtórz wynik pojutrze. A pojawily sie u Ciebie jakies niepokojące objawy w związku z tym, że beta spadła o połowę?

Malgonia co do wpisu o którym wspominałaś, jestem bardzo w temacie może aż za bardzo bo nie miałam takiego szczęścia w pierwszej ciąży... A bicie serduszka usłyszałam w 8 tygodniu kiedy dowiedziałam się, że stracę tą kruszonkę... Najlepsze w tym wszystkim jest to, że mój ginekolog prowadzący nie widział nic niepokojącego tylko tzw. pseudopecherzyk w macicy do 7tc! Gdyby nie kobieca intuicja i wizyta u innego lekarza pewnie pękłby mi jajowód. A lekarz operujacy stwierdził, że jestem wlasnie tym przypadkiem, którego nie można wyjaśnić dlaczego tak się stało.

Trzymam.w takim razie kciuki żeby u Ciebie sytuacja byla zupelnie inna

w oczekiwaniu na drugiego bąbelka... <3

h84f2n0a15r1d7q0.png

9cs...
    1.2018 Ciaza biochemiczna
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastazja wrote:
    Vinder, moja ciąża ektopowa objawiła się jednostronnym i sporym bólem w 5tc myślałam, że to jajnik. Ból trwał jeden dzień i no spa w miarę go uśmierzała ale za to pojawiło się 3 dniowe brunatne plamienie. Ginekolog wtedy stwierdził, że to pewnie zagniezdzenie ale nie spodziewałam się, że akurat w jajowodzie! Potem z czasem miałam ogromne parcie dosłownie jakby na odbyt, wrażenie jakby powstawały mi żylaki - nie mogłam chwilami usiedzieć. I z tego co wiem to jest główny wyznacznik, bolesne oddziaływanie na inne organy... wiem, że endometrioza jest jednym z przyczyn cp ale jak sama widzisz jestem przykładem, który lekarze ocenili jako czysty przypadek. Jeśli nie masz żadnych niepokojących objawów a tym bardziej, dokuczają Ci tylko te - czasem nie przyjemne choć ciążowe, to na pewno wszystko jest na dobrej drodze!
    mam nadzieje

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Mum2b tak bym chciała,żeby było tak jak piszesz...Naprawdę staram się nie wpadać w panikę ale dziś to już takie nerwy miałam na ten brak objawów,że biednemu tatuśkowi się oberwało :) Pobolewa mnie trochę głowa i oby tak zostało,bo miałam w pierwszej ciąży takie migrenowe bóle,które z życia mnie odłączyły...To akurat był najgorszy objaw.

Dziewczyny jecie dużo owoców? Ja staram się 2x dziennie jakiś owoc i ostatnio namiętnie wcinam mango i kaki mmm :) Chyba można wszystkie owoce w ciąży? Nawet nie wiem hehe:)
    Owoce można raczej wszystkie, ale nie za dużo bo mimo wszystko maja cukier, najlepiej do południa. Nie zawsze jednak przestrzegam tej zasady :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że winogrona w ciąży mogą wpłynąć na problemy z sercem płodu. Bazylia również jest niewskazana dla kobiet w ciąży i dzieci.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:
    Co do objawow ja zauważyłam u siebie straszną nerwowość. Zwłaszcza do męża, po prostu wszystko mnie denerwuje co robi. Albo nie robi a go o to proszę. Staram sie nad tym panować bo stres i nerwy nie wskazane, ale ciężko. Także no... mam nadzieje ze mi przejdzie :-)
    niestety mam to samo ;/

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wam moje drogie powiem, że też ciężko mi nerwy powstrzymać, szczególnie w pracy przy dużej grupie bardzo aktywnych dzieci, ale jakoś staram się dawać radę. Z objawów jak na 5 tydzień (wg suwaczka 4t5d) lekkie bóle podbrzusza jak na miesiączkę (szczególnie nocą) i ja mam chyba obsesję bo widzę rosnący brzuszek :)choć podejrzewam że to efekt sytych świąt. Na wizytę chciałam iść 18 stycznia myślicie że wtedy jest szansa na jakieś serduszko?

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i mam pytanie do sprytniejszych ode mnie: czy wasze suwaczki przesuwają się automatycznie? Bo mój nie i kombinuję:/

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior No ja tez gdyby nie test i brak @ nie wiedziałabym ze w ciazy jestem..... dziś nic cały dzień teraz może lekko mnoe ciągnie ale mysle ze to może być po całym dniu ....ale mój mąż mówi ze przecież w 2 poprzednich tez tak było ze nie narzekałam .....
    Dziś chciałam się umówić na za tydzień lub 2 na prywatne usg ale okazało się ze już się wynieśli :( wiec lipa. Co do nerwowości to mój mówi ze dziś i wczoraj chyba bardziej nerwowa jestem ale mi się nie wydaje ...
    Wesoła mi się już tez wydaje ze się zaokrąglam

Wesoła89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Czytałam, że winogrona w ciąży mogą wpłynąć na problemy z sercem płodu. Bazylia również jest niewskazana dla kobiet w ciąży i dzieci.

Ogromne tych winogronach też słyszałam. Generalnie owoce jak najbardziej można i trzeba tylko jak we wszystkim umiar wskazany. ;)

Ja z moją córka w pierwszej ciąży przez caly pierwszy trymestr jadłam codziennie po 2kg jabłek. Mogłam nich innego nie jeść ale jabłka musiały być w domu :) i to najlepiej twarde i kwaśne ;)

• Enii Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła mój sie przesuwa tylko pokazuje nie od om (??)

Winogrona podobno maja najwięcej pestycydów wiec może przez

Wesoła mnie tez kluje boli w jajnikach o podbrzuszu. Katar od swiat mnie meczy teraz juz mniej bo tylko po nocy załadowany nos i bez stanow podgoraczkowych

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 05:59

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też mam ciągle nerwa i ciągle zakorkowany nor. Pisalyście o jablkach..u mnie natomiast nie moze w domu papryki konserwowej zabraknąc;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 06:26

Rucola lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję się bardziej nerwowa...wkurzają mnie hałasy dzieci, chrapiący mąż...

• Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ogólnie chodzę postresowana od kilku dni, ale to chyba dlatego, ze denerwuję się dzisiejszą wizytą. Cały czas o niej myślę. Nie wiem czego się spodziewać, czy będzię już zarodek, a moze dwa, czy jest już cież szansy na serduszko, choć pewnie to za wcześnie... Cały czas mam problem z określeniem wieku ciąży, bo miałam spóźnioną owulacje, ale wydaje mi się, ze dziś jestemw 5tyg i 6 lub 7mym dniu ciąży. Objawy się zaczynają... chodzę strasznie głodna i jak czegoś nie zjem to strasznie mnie mdli...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Enii Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola na ktora masz wizytę?

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Aha i mam pytanie do sprytniejszych ode mnie: czy wasze suwaczki przesuwają się automatycznie? Bo mój nie i kombinuję:/
    Moj automatycznie sie przesuwa, mam. Babyboom

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola kciuki zacisniete:)
    A ja wlasnie krew pobralam na progesteron,cos mi to spokoju nie daje.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola Rucola, trzymamy kciuki. Wszystko będzie dobrze:) Oczywiście obowiązkowo po wizycie masz nam zameldować co tam u Ciebie :)

I nie martw się określeniem wieku ciąży. Gin w odpowiednim czasie Ci to określi.
    Mi wg terminu OM wychodzi 7t3d a wg moich wyliczeń i owulacji, która przy cyklach powyżej 35 dni była o tydzień przesunięta ciąża jest młodsza. I suwaczek wstawiłam dla moich wyliczeń, żeby czytać na bieżąco opisy o maluszku :)
    Ale jak już gin wyliczy to wtedy poprawię suwak na najaktualniejszy :)

Raga Tulip, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola czekamy na dobre wieści :*

Rucola lubi tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    ja przełożyłam wizytę na dzisiaj, bo od przedwczoraj bardzo boli mnie z prawej strony (jakby jajnik). I oczywiście boję się, że to ciąża pozamaciczna...
    Gdybym czekała do poniedziałku to bym pewnie zwariowała. A tak dzisiaj wieczorem już będę wiedziała... Ale naprawdę okropnie się boję :(

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ