WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynka dziekuje za kciuki przydadzą się
Lady dior ja jem banany ,jablka, winogrona,czasem gruszkę,i pomelo .
Dziewczyny czy wy też macie wstręt do jedzenia mi na widok jedzenia robi się nie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 20:43
-
Nastazja wrote:Franiowa Mamula, jesteśmy w dość podobnej sytuacji przy czym mój drugi wynik otrzymam dopiero jutro... Może powtórz wynik pojutrze. A pojawily sie u Ciebie jakies niepokojące objawy w związku z tym, że beta spadła o połowę?
Malgonia co do wpisu o którym wspominałaś, jestem bardzo w temacie może aż za bardzo bo nie miałam takiego szczęścia w pierwszej ciąży... A bicie serduszka usłyszałam w 8 tygodniu kiedy dowiedziałam się, że stracę tą kruszonkę... Najlepsze w tym wszystkim jest to, że mój ginekolog prowadzący nie widział nic niepokojącego tylko tzw. pseudopecherzyk w macicy do 7tc! Gdyby nie kobieca intuicja i wizyta u innego lekarza pewnie pękłby mi jajowód. A lekarz operujacy stwierdził, że jestem wlasnie tym przypadkiem, którego nie można wyjaśnić dlaczego tak się stało.
Trzymam.w takim razie kciuki żeby u Ciebie sytuacja byla zupelnie innaw oczekiwaniu na drugiego bąbelka...
9cs...
1.2018 Ciaza biochemiczna -
Nastazja wrote:Vinder, moja ciąża ektopowa objawiła się jednostronnym i sporym bólem w 5tc myślałam, że to jajnik. Ból trwał jeden dzień i no spa w miarę go uśmierzała ale za to pojawiło się 3 dniowe brunatne plamienie. Ginekolog wtedy stwierdził, że to pewnie zagniezdzenie ale nie spodziewałam się, że akurat w jajowodzie! Potem z czasem miałam ogromne parcie dosłownie jakby na odbyt, wrażenie jakby powstawały mi żylaki - nie mogłam chwilami usiedzieć. I z tego co wiem to jest główny wyznacznik, bolesne oddziaływanie na inne organy... wiem, że endometrioza jest jednym z przyczyn cp ale jak sama widzisz jestem przykładem, który lekarze ocenili jako czysty przypadek. Jeśli nie masz żadnych niepokojących objawów a tym bardziej, dokuczają Ci tylko te - czasem nie przyjemne choć ciążowe, to na pewno wszystko jest na dobrej drodze!
-
Lady_Dior wrote:Mum2b tak bym chciała,żeby było tak jak piszesz...Naprawdę staram się nie wpadać w panikę ale dziś to już takie nerwy miałam na ten brak objawów,że biednemu tatuśkowi się oberwało Pobolewa mnie trochę głowa i oby tak zostało,bo miałam w pierwszej ciąży takie migrenowe bóle,które z życia mnie odłączyły...To akurat był najgorszy objaw.
Dziewczyny jecie dużo owoców? Ja staram się 2x dziennie jakiś owoc i ostatnio namiętnie wcinam mango i kaki mmm Chyba można wszystkie owoce w ciąży? Nawet nie wiem hehe:)
-
MK.mk wrote:Co do objawow ja zauważyłam u siebie straszną nerwowość. Zwłaszcza do męża, po prostu wszystko mnie denerwuje co robi. Albo nie robi a go o to proszę. Staram sie nad tym panować bo stres i nerwy nie wskazane, ale ciężko. Także no... mam nadzieje ze mi przejdzie#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
I ja wam moje drogie powiem, że też ciężko mi nerwy powstrzymać, szczególnie w pracy przy dużej grupie bardzo aktywnych dzieci, ale jakoś staram się dawać radę. Z objawów jak na 5 tydzień (wg suwaczka 4t5d) lekkie bóle podbrzusza jak na miesiączkę (szczególnie nocą) i ja mam chyba obsesję bo widzę rosnący brzuszek :)choć podejrzewam że to efekt sytych świąt. Na wizytę chciałam iść 18 stycznia myślicie że wtedy jest szansa na jakieś serduszko?
-
Lady_Dior No ja tez gdyby nie test i brak @ nie wiedziałabym ze w ciazy jestem..... dziś nic cały dzień teraz może lekko mnoe ciągnie ale mysle ze to może być po całym dniu ....ale mój mąż mówi ze przecież w 2 poprzednich tez tak było ze nie narzekałam .....
Dziś chciałam się umówić na za tydzień lub 2 na prywatne usg ale okazało się ze już się wynieśli wiec lipa. Co do nerwowości to mój mówi ze dziś i wczoraj chyba bardziej nerwowa jestem ale mi się nie wydaje ...
Wesoła mi się już tez wydaje ze się zaokrąglamWesoła89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Czytałam, że winogrona w ciąży mogą wpłynąć na problemy z sercem płodu. Bazylia również jest niewskazana dla kobiet w ciąży i dzieci.
Ogromne tych winogronach też słyszałam. Generalnie owoce jak najbardziej można i trzeba tylko jak we wszystkim umiar wskazany.
Ja z moją córka w pierwszej ciąży przez caly pierwszy trymestr jadłam codziennie po 2kg jabłek. Mogłam nich innego nie jeść ale jabłka musiały być w domu i to najlepiej twarde i kwaśne -
Wesoła mój sie przesuwa tylko pokazuje nie od om (??)
Winogrona podobno maja najwięcej pestycydów wiec może przez
Wesoła mnie tez kluje boli w jajnikach o podbrzuszu. Katar od swiat mnie meczy teraz juz mniej bo tylko po nocy załadowany nos i bez stanow podgoraczkowych
Miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 05:59
💗5 💗
-
Oj ja też mam ciągle nerwa i ciągle zakorkowany nor. Pisalyście o jablkach..u mnie natomiast nie moze w domu papryki konserwowej zabraknąc;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 06:26
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja ogólnie chodzę postresowana od kilku dni, ale to chyba dlatego, ze denerwuję się dzisiejszą wizytą. Cały czas o niej myślę. Nie wiem czego się spodziewać, czy będzię już zarodek, a moze dwa, czy jest już cież szansy na serduszko, choć pewnie to za wcześnie... Cały czas mam problem z określeniem wieku ciąży, bo miałam spóźnioną owulacje, ale wydaje mi się, ze dziś jestemw 5tyg i 6 lub 7mym dniu ciąży. Objawy się zaczynają... chodzę strasznie głodna i jak czegoś nie zjem to strasznie mnie mdli...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola Rucola, trzymamy kciuki. Wszystko będzie dobrze:) Oczywiście obowiązkowo po wizycie masz nam zameldować co tam u Ciebie
I nie martw się określeniem wieku ciąży. Gin w odpowiednim czasie Ci to określi.
Mi wg terminu OM wychodzi 7t3d a wg moich wyliczeń i owulacji, która przy cyklach powyżej 35 dni była o tydzień przesunięta ciąża jest młodsza. I suwaczek wstawiłam dla moich wyliczeń, żeby czytać na bieżąco opisy o maluszku
Ale jak już gin wyliczy to wtedy poprawię suwak na najaktualniejszyRaga Tulip, Rucola lubią tę wiadomość
-
Witam
ja przełożyłam wizytę na dzisiaj, bo od przedwczoraj bardzo boli mnie z prawej strony (jakby jajnik). I oczywiście boję się, że to ciąża pozamaciczna...
Gdybym czekała do poniedziałku to bym pewnie zwariowała. A tak dzisiaj wieczorem już będę wiedziała... Ale naprawdę okropnie się bojęBeta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo)