X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynka dziekuje za kciuki przydadzą się

Lady dior ja jem banany ,jablka, winogrona,czasem gruszkę,i pomelo .

Dziewczyny czy wy też macie wstręt do jedzenia mi na widok jedzenia robi się nie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 20:43

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • FraniowaMamula Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastazja wrote:
    Franiowa Mamula, jesteśmy w dość podobnej sytuacji przy czym mój drugi wynik otrzymam dopiero jutro... Może powtórz wynik pojutrze. A pojawily sie u Ciebie jakies niepokojące objawy w związku z tym, że beta spadła o połowę?

Malgonia co do wpisu o którym wspominałaś, jestem bardzo w temacie może aż za bardzo bo nie miałam takiego szczęścia w pierwszej ciąży... A bicie serduszka usłyszałam w 8 tygodniu kiedy dowiedziałam się, że stracę tą kruszonkę... Najlepsze w tym wszystkim jest to, że mój ginekolog prowadzący nie widział nic niepokojącego tylko tzw. pseudopecherzyk w macicy do 7tc! Gdyby nie kobieca intuicja i wizyta u innego lekarza pewnie pękłby mi jajowód. A lekarz operujacy stwierdził, że jestem wlasnie tym przypadkiem, którego nie można wyjaśnić dlaczego tak się stało.

Trzymam.w takim razie kciuki żeby u Ciebie sytuacja byla zupelnie inna

w oczekiwaniu na drugiego bąbelka... <3

h84f2n0a15r1d7q0.png

9cs...
    1.2018 Ciaza biochemiczna
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastazja wrote:
    Vinder, moja ciąża ektopowa objawiła się jednostronnym i sporym bólem w 5tc myślałam, że to jajnik. Ból trwał jeden dzień i no spa w miarę go uśmierzała ale za to pojawiło się 3 dniowe brunatne plamienie. Ginekolog wtedy stwierdził, że to pewnie zagniezdzenie ale nie spodziewałam się, że akurat w jajowodzie! Potem z czasem miałam ogromne parcie dosłownie jakby na odbyt, wrażenie jakby powstawały mi żylaki - nie mogłam chwilami usiedzieć. I z tego co wiem to jest główny wyznacznik, bolesne oddziaływanie na inne organy... wiem, że endometrioza jest jednym z przyczyn cp ale jak sama widzisz jestem przykładem, który lekarze ocenili jako czysty przypadek. Jeśli nie masz żadnych niepokojących objawów a tym bardziej, dokuczają Ci tylko te - czasem nie przyjemne choć ciążowe, to na pewno wszystko jest na dobrej drodze!
    mam nadzieje

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Mum2b tak bym chciała,żeby było tak jak piszesz...Naprawdę staram się nie wpadać w panikę ale dziś to już takie nerwy miałam na ten brak objawów,że biednemu tatuśkowi się oberwało :) Pobolewa mnie trochę głowa i oby tak zostało,bo miałam w pierwszej ciąży takie migrenowe bóle,które z życia mnie odłączyły...To akurat był najgorszy objaw.

Dziewczyny jecie dużo owoców? Ja staram się 2x dziennie jakiś owoc i ostatnio namiętnie wcinam mango i kaki mmm :) Chyba można wszystkie owoce w ciąży? Nawet nie wiem hehe:)
    Owoce można raczej wszystkie, ale nie za dużo bo mimo wszystko maja cukier, najlepiej do południa. Nie zawsze jednak przestrzegam tej zasady :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że winogrona w ciąży mogą wpłynąć na problemy z sercem płodu. Bazylia również jest niewskazana dla kobiet w ciąży i dzieci.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:
    Co do objawow ja zauważyłam u siebie straszną nerwowość. Zwłaszcza do męża, po prostu wszystko mnie denerwuje co robi. Albo nie robi a go o to proszę. Staram sie nad tym panować bo stres i nerwy nie wskazane, ale ciężko. Także no... mam nadzieje ze mi przejdzie :-)
    niestety mam to samo ;/

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wam moje drogie powiem, że też ciężko mi nerwy powstrzymać, szczególnie w pracy przy dużej grupie bardzo aktywnych dzieci, ale jakoś staram się dawać radę. Z objawów jak na 5 tydzień (wg suwaczka 4t5d) lekkie bóle podbrzusza jak na miesiączkę (szczególnie nocą) i ja mam chyba obsesję bo widzę rosnący brzuszek :)choć podejrzewam że to efekt sytych świąt. Na wizytę chciałam iść 18 stycznia myślicie że wtedy jest szansa na jakieś serduszko?

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i mam pytanie do sprytniejszych ode mnie: czy wasze suwaczki przesuwają się automatycznie? Bo mój nie i kombinuję:/

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior No ja tez gdyby nie test i brak @ nie wiedziałabym ze w ciazy jestem..... dziś nic cały dzień teraz może lekko mnoe ciągnie ale mysle ze to może być po całym dniu ....ale mój mąż mówi ze przecież w 2 poprzednich tez tak było ze nie narzekałam .....
    Dziś chciałam się umówić na za tydzień lub 2 na prywatne usg ale okazało się ze już się wynieśli :( wiec lipa. Co do nerwowości to mój mówi ze dziś i wczoraj chyba bardziej nerwowa jestem ale mi się nie wydaje ...
    Wesoła mi się już tez wydaje ze się zaokrąglam

Wesoła89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Czytałam, że winogrona w ciąży mogą wpłynąć na problemy z sercem płodu. Bazylia również jest niewskazana dla kobiet w ciąży i dzieci.

Ogromne tych winogronach też słyszałam. Generalnie owoce jak najbardziej można i trzeba tylko jak we wszystkim umiar wskazany. ;)

Ja z moją córka w pierwszej ciąży przez caly pierwszy trymestr jadłam codziennie po 2kg jabłek. Mogłam nich innego nie jeść ale jabłka musiały być w domu :) i to najlepiej twarde i kwaśne ;)

• Enii Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła mój sie przesuwa tylko pokazuje nie od om (??)

Winogrona podobno maja najwięcej pestycydów wiec może przez

Wesoła mnie tez kluje boli w jajnikach o podbrzuszu. Katar od swiat mnie meczy teraz juz mniej bo tylko po nocy załadowany nos i bez stanow podgoraczkowych

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 05:59

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też mam ciągle nerwa i ciągle zakorkowany nor. Pisalyście o jablkach..u mnie natomiast nie moze w domu papryki konserwowej zabraknąc;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 06:26

Rucola lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję się bardziej nerwowa...wkurzają mnie hałasy dzieci, chrapiący mąż...

• Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ogólnie chodzę postresowana od kilku dni, ale to chyba dlatego, ze denerwuję się dzisiejszą wizytą. Cały czas o niej myślę. Nie wiem czego się spodziewać, czy będzię już zarodek, a moze dwa, czy jest już cież szansy na serduszko, choć pewnie to za wcześnie... Cały czas mam problem z określeniem wieku ciąży, bo miałam spóźnioną owulacje, ale wydaje mi się, ze dziś jestemw 5tyg i 6 lub 7mym dniu ciąży. Objawy się zaczynają... chodzę strasznie głodna i jak czegoś nie zjem to strasznie mnie mdli...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Enii Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola na ktora masz wizytę?

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Aha i mam pytanie do sprytniejszych ode mnie: czy wasze suwaczki przesuwają się automatycznie? Bo mój nie i kombinuję:/
    Moj automatycznie sie przesuwa, mam. Babyboom

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola kciuki zacisniete:)
    A ja wlasnie krew pobralam na progesteron,cos mi to spokoju nie daje.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola Rucola, trzymamy kciuki. Wszystko będzie dobrze:) Oczywiście obowiązkowo po wizycie masz nam zameldować co tam u Ciebie :)

I nie martw się określeniem wieku ciąży. Gin w odpowiednim czasie Ci to określi.
    Mi wg terminu OM wychodzi 7t3d a wg moich wyliczeń i owulacji, która przy cyklach powyżej 35 dni była o tydzień przesunięta ciąża jest młodsza. I suwaczek wstawiłam dla moich wyliczeń, żeby czytać na bieżąco opisy o maluszku :)
    Ale jak już gin wyliczy to wtedy poprawię suwak na najaktualniejszy :)

Raga Tulip, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola czekamy na dobre wieści :*

Rucola lubi tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    ja przełożyłam wizytę na dzisiaj, bo od przedwczoraj bardzo boli mnie z prawej strony (jakby jajnik). I oczywiście boję się, że to ciąża pozamaciczna...
    Gdybym czekała do poniedziałku to bym pewnie zwariowała. A tak dzisiaj wieczorem już będę wiedziała... Ale naprawdę okropnie się boję :(

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ