WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Vlinder skąd jesteś ??
Ja dziś dostałam list ze szpitala..... ale Joe z terminem tylko ze maja moje dane ... wykończy mnoe to czekanie dziś to mysle czy nie iść na scan właśnie wyczytałam ze robia tu u mnie w mieście prywatnie ale nie wiem czy nie za wcześnie ... ze zapłacę a nic nie będzie widziała Pani..... -
Kadża wrote:Vlinder skąd jesteś ??
Ja dziś dostałam list ze szpitala..... ale Joe z terminem tylko ze maja moje dane ... wykończy mnoe to czekanie dziś to mysle czy nie iść na scan właśnie wyczytałam ze robia tu u mnie w mieście prywatnie ale nie wiem czy nie za wcześnie ... ze zapłacę a nic nie będzie widziała Pani.....
-
nick nieaktualnyMarzena782 wrote:Jak to jest wg OvF mam dziś 7 tydzień a szwaczek pokazuje 6? i w nawiasie tez jest 6:) ?
1tc (od 0...)
2tc (1+...)
3tc (2+...)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 15:38
-
Mamaawiki wrote:Cynka trzymam kciuki jeśli pecherzyk urusł to coś tam się dzieje musi być dobrze
Ja mam usg dopiero 20 stycznia bo chce zobaczyć już serduszko
Trzymam kciuki za Twoje USG - to będzie już duża ciąża i na pewno zobaczysz serduszko ☺08.2006 - Mała Cynka
12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
01.2018 Aniołek [*] 9 tc -
Kadża wrote:Vlinder skąd jesteś ??
Ja dziś dostałam list ze szpitala..... ale Joe z terminem tylko ze maja moje dane ... wykończy mnoe to czekanie dziś to mysle czy nie iść na scan właśnie wyczytałam ze robia tu u mnie w mieście prywatnie ale nie wiem czy nie za wcześnie ... ze zapłacę a nic nie będzie widziała Pani.....
Kadża poczekaj chociaż z tydzień jeszcze żeby już było serduszko.Kadża lubi tę wiadomość
Synek ur. w 2016
-
Vlinder co za niespodzianka:D Oby wszystko było dobrze-powodzenia
D.wszystko jest dobrze:) Na pewno to plamienie po zagnieżdżaniu:)
Kadża doskonale Cię rozumiem-ja też już odchodzę od zmysłów przez to czekanieVlinder, D. lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Vlinder co za niespodzianka:D Oby wszystko było dobrze-powodzenia
D.wszystko jest dobrze:) Na pewno to plamienie po zagnieżdżaniu:)
Kadża doskonale Cię rozumiem-ja też już odchodzę od zmysłów przez to czekanie
Zobaczymy co powie położna, sama wiesz że w Nl ciąża przez pierwszy trymestr to wielka niewiadoma i jedyne co mozesz zrobic to testy. Specjalnie kupilam elektroniczne z wyświetlanym tygodniem. Poprzednio miałam 2-3 tydz., dzisiaj 3+ :)Krwawienie prawdopodobnie było za sprawką endometriozy, tylko martwi mnie otwarta szyjka
-
Vlinder wrote:Zobaczymy co powie położna, sama wiesz że w Nl ciąża przez pierwszy trymestr to wielka niewiadoma i jedyne co mozesz zrobic to testy. Specjalnie kupilam elektroniczne z wyświetlanym tygodniem. Poprzednio miałam 2-3 tydz., dzisiaj 3+ :)Krwawienie prawdopodobnie było za sprawką endometriozy, tylko martwi mnie otwarta szyjka
A umówiłaś się już na wizytę do położnej? Tu jest właśnie beznadziejnie pod tym względem,bo nawet jeśli usg wyjdzie dobrze,to położna przecież nie bada ginekologiczne.Co jak nagle np.w 20tyg.bedzie się skracać szyjka itp. Ja pewno będę co jakiś czas do Pl latać. -
Lady_Dior wrote:A umówiłaś się już na wizytę do położnej? Tu jest właśnie beznadziejnie pod tym względem,bo nawet jeśli usg wyjdzie dobrze,to położna przecież nie bada ginekologiczne.Co jak nagle np.w 20tyg.bedzie się skracać szyjka itp. Ja pewno będę co jakiś czas do Pl latać.
Jutro będę dzwonić do położnej. Po tym krwotoku postanowiłam kilka dni poczekac, myślałam, że to koniec ciąży, bo krew sie lała i byly skrzepy. Nawet sprawdziłam szyjkę, jest otwarta. Dzisiaj się zdziwiłam bo test wyszedł pozytywny i z wyzsza beta. Podejrzewam, ze połozna odesle mnie do szpitala do ginekologa, bo ciaza przy endometriozie jest podwyzszonego ryzyka, poza ty jestem po cesarce, co prawda kilka lat minelo, ale jesli uda mi sie donosic ciaze bede rodzic rowniez przez cc. Do Polski raczej sie nie wybieramy
-
Vlinder wrote:Jutro będę dzwonić do położnej. Po tym krwotoku postanowiłam kilka dni poczekac, myślałam, że to koniec ciąży, bo krew sie lała i byly skrzepy. Nawet sprawdziłam szyjkę, jest otwarta. Dzisiaj się zdziwiłam bo test wyszedł pozytywny i z wyzsza beta. Podejrzewam, ze połozna odesle mnie do szpitala do ginekologa, bo ciaza przy endometriozie jest podwyzszonego ryzyka, poza ty jestem po cesarce, co prawda kilka lat minelo, ale jesli uda mi sie donosic ciaze bede rodzic rowniez przez cc. Do Polski raczej sie nie wybieramy
No to pewnie będziesz pod opieką ginekologa-tak będzie najlepiej Jesteśmy jednymi z pierwszych na wątku a ostatnie mamy wizyty ehh Ja w Holandii mieszkam 14lat i tęsknię za Polską.Nie wiem jak długo tu zostanę ale do Pl jeżdżę często.Ciezko by mi było bez sióstr i kuzynek...
FraniowaMamula przykro mi strasznie,że beta spadaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 17:00
-
Wpisy nadrobione. My póki co nie zamierzamy nic mówić rodzinie, mieszkamy dość daleko od nich więc łatwiej utrzymać ciąże w tajemnicy. Naszemu dziecku powiedzieliśmy tylko tyle, że może w tym roku się uda i będzie miał rodzeństwo, a bardzo chce. Mamy świadomość, że ciąża jest zagrożona i wszystko może się zdarzyć stąd decyzja o nieinformowaniu rodziny, chcę sobie zaoszczędzić rozgrzebywania "poronienia" w razie gdyby jednak coś poszło nie tak, a mam już przeboje od początku ciąży. Podchodzę jednak to tej ciąży " co ma być to będzie" nie ma sensu się stresować, bo jeśli ciąża jest słaba i się nie utrzyma to trudno, ale jeśli się utrzyma to będzie super. Stres naprawdę negatywnie wpływa na nasz organizm, który teraz jest dodatkowo obciążony. Dziewczyny głowa do góry będzie co ma być.
-
Lady_Dior wrote:No to pewnie będziesz pod opieką ginekologa-tak będzie najlepiej Jesteśmy jednymi z pierwszych na wątku a ostatnie mamy wizyty ehh Ja w Holandii mieszkam 14lat i tęsknię za Polską.Nie wiem jak długo tu zostanę ale do Pl jeżdżę często.Ciezko by mi było bez sióstr i kuzynek...
FraniowaMamula przykro mi strasznie,że beta spada
My mieszkamy troszkę krócej od Ciebie, ale zamierzamy zostać tutaj na stałe.
Co do wizyt, przynajmniej będziemy miały pewność co do naszych ciąż, wtedy juz na 100% powinno być serduszko
-
Franiowa Mamula, a robiłaś badanie w tym samym laboratorium? może jeszcze nie wszystko stracone. trzymam kciuki, żeby podskoczyło.
Vlinder, trzymam bardzo bardzo mocno kciuki, żebyś przede wszystkim wytrzymałe te kilka tygodni.
Tak nie chcąc nikogo straszyć czytałam dziś fajny wpis mamaginekolog o ciążąch pozaacicznych. Generalnie już nie zagłębiając się w temat wykazała się dużym brakiem zrozumienia do polityki ciażowej w krajach zachodnich własnie w tym aspekcie. Może i byłabym w stanie przekonać się do nie podtrzymywania wczesnej ciązy (choć umówmy się jest to logiczne tylko w teorii i wtedy, gdy nas nie dotyczy), o tyle brak diagnostyki na wczesnym etapie ciazy jest dla mnie kompletnie niezrozumiały. -
Hej! Ja już po! Jest pęcherzyk, zarodek ma 2mm i ma serduszko. Nie wiem ile bije ani jak duzy pecherzyk. Bo tylko wizyta kontrolna w klinice nieplodnosci, musze sie do mojego gina zapisac.
Malgonia, D., Enii, Antonina38, emka29, Vlinder, Amy333, Rucola, Wesoła89 lubią tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b super wieści gratuluję
Vlinder a Ty masz jakieś typowe objawy ciąży?
Mam nadzieję,że już w krótce będziemy tylko o przyjemnościach pisać.Jak ujrzę dziecko i serce to będę o niebo spokojniejsza Na razie jest dla mnie bardzo łaskawe:D -
Witam wszystkie wrześnióweczki. Mam sentyment do tego miesiąca,bo mam wtedy urodziny i rocznicę Ślubu. Trzymam kciuki za Wasze Maluszki.
Czerwcówka 2018.Malgonia, Enii, Antonina38, Lady_Dior, Rucola, Paulla89 lubią tę wiadomość
Nasze Dzieciątko 11t6d [*]