X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Nastazja Znajoma

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba będę musiała się z Wami pożegnać. Beta spadła z 50 na 42 w ciągu 48h. Nie mam już nadzieji, tym bardziej, że zauważyłam różowy śluz przy porannej toalecie czekam więc na okres. Oby u Was wszystko działo się jak na najlepszej drodze! Trzymam kciuki.

8 tc 1d - cp, usunięcie lewego jajowodu.
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastazja, ie wiem co powiedziec. Mize to blad w laboratorium, moze byly dwid kropki i jedna sie wchlonela. Trzymaj sie, jestem myslami z Toba.

Mi sie dzis snilo, ze bylam na wizycie, lekarz znalazl dwa pecherzyki i dwa zarodki. Tak sie cieszylam.. i zadzwonil budzik.
    Stres mam ogromny przed wizyta, moze byc za wczesnie na serduszko, ale mam nadzieje ze cokolwiek tam bedzie to lekarz powie ze jedt ok na ten moment. Jeszcze 3h.

Ja Wam powiem, ze nerwowa nie jestem (k dziwo), ale bardzo nadwrazliwa. Czuje sie psychicznie slabo, kazda zla wiadomosc od Was musze przetrawiac.
    Zawsze mi mowili ze ciaza to taki wspanialy czas i w ogole a ja kompletnie tego nie czuje.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastazja bardzo mi przykro:(
    Malgonia ja dzisiaj tez miałam jakies takie wyraźne sny, tylko niestety mi się snilo, ze poroniłam- rety?! skąd to się w ogóle bierze, takie głupoty://

TRzymam kciuki za wizyte, dawaj znac co i jak:) Który u Ciebie tydzień? Ja w pon mam usg , u mnie to będzie 5t+6

Rucola lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Nastazji bardzo mi przykro, Majka86 nie denerwuj się będzie dobrze i daj znać po wizyci co i jak Rucola tez.
    Mi również się głupoty jakieś śniły i podbrzusze boli a w nocy to się nawet przebudziłem z bólu :( i przyszedł list ze mam 1 wszą wizytę w szpitalu 27 lutego tak ze chociaż coś ;)

Rucola lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnych 9 msc ciąż życzę :) wrześniowa mamusia 2014 :)

Lady_Dior, Raga Tulip, Tasia86, Malgonia, Rucola lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny z rana :)

Nastazja przykro mi strasznie :( Ciężko pocieszyć w takiej sytuacji.

Wesoła89 chyba za wcześnie będzie jeszcze na serduszko ale nigdy nie wiadomo :) Co do suwaczków to ja codziennie wklejam go na nowo,bo nie zmienia się automatycznie ale to 5sec.roboty.

Rukola,Majka86,Malgonia kciuki zaciśnięte :)

Dziewczyny mam pytanie: czy kobieta w ciąży może spożywać żurawinę w każdej postaci? Chyba tak nie? Mam mętny mocz i czuję,że chyba pęcherz mnie pobolewa (chyba,że to dzidzia :P )i chciałabym za wczasu się ratować,by uniknąć zapalenia.Są w sprzedaży saszetki że sproszkowaną żurawiną i się zastanawiam,czy mogłabym je brać ...

Kadża o matko ale Ci przyszło czekać :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 09:34

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastazja wrote:
    Chyba będę musiała się z Wami pożegnać. Beta spadła z 50 na 42 w ciągu 48h. Nie mam już nadzieji, tym bardziej, że zauważyłam różowy śluz przy porannej toalecie czekam więc na okres. Oby u Was wszystko działo się jak na najlepszej drodze! Trzymam kciuki.
    Przykro mi :(

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, jako, ze z pecherzem walczylam milion lat, najszybsza metoda, jedna cytryna na pol litra wody i wypic duszkiem. Za dwie godziny powtorzyc. Jesli nie pomoze to juz tylko lekarz pomoze. A wode z cytryna mozna bo sie na mdlosci poleca.

Dzieki za kciuki :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki co do suwaczka mi sam się przesuwa z dnia na dzień :)

Dolegliwości ? - dziś taki kłucia w podbrzuszu , dziwne zapachy czuje , których nikt nie czuje...dziwne . :) cycki obrzmiałe i bolą . Do co wizyty czekam jak na zbawienie do 15:) odliczam dni ..co najgorsza wizyta na 17-dopiero :)
    A wy dziewczyny o której macie w pon wizyty ?

Nastka!! Powtórz wyniki! Może to jakaś pomyłka , trzymam za ciebie mocno kciuki i bardzo mocno ściskam .

Rucola lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim mamom, ktore dzis maja wizyty przesylam poklady dobrej energii! Bedzie dobrze, musi byc !
    NAstazja, strasznie mi przykro .. jednak nadzieja umiera ostatnia..\\

Mnie się dzis snila plaza :) spacerowalam sobie cieplutkim wieczorem po brzegu i spotkalam Lewandowskich z Klarą , haha :P

moje plamienia niemalze ustąpily, dostrzegam juz milimetrowe plamki na papierze, tfu tfu tfu, oby tak juz zostalo.

Wczorajszy dzien byl zakrecony, ale bardzo przyjemny dla mnie. na moment odcielam się od ciązy i oddalam relaksowi.
    Wszystkim mamusiom, oczekujacym na pierwsze wizyty polecam udac sie na jakis masaz, manicure, pedicure, czy do fryzjera.

Nie wiem jak Wy, ale mnie się dzis kompletnie nie chce podnosic z lozka, nadal leze w pidzamie i gnije pod kolderką. Corka w przedszkolu, maz w firmie, a mamka i groszek dzisiaj maja dzien lenia :)

Co do owocow, to na suszone trzeba uwazac, maja znacznie wiecej cukru niz surowe, jednak nie dajmy sie zwariowac, lepiej zjesc garstke suszonej zurawiny, niz tabliczke milki :P

Milego dnia dziewczyny !

Marzena782 lubi tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • FraniowaMamula Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie musze pozegnac... dzis przywital mnie okres... powiedzenia dziewczyny i spokojnych 9 miesiecy

w oczekiwaniu na drugiego bąbelka... <3

h84f2n0a15r1d7q0.png

9cs...
    1.2018 Ciaza biochemiczna
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Wszystkim mamom, ktore dzis maja wizyty przesylam poklady dobrej energii! Bedzie dobrze, musi byc !
    NAstazja, strasznie mi przykro .. jednak nadzieja umiera ostatnia..\\

Mnie się dzis snila plaza :) spacerowalam sobie cieplutkim wieczorem po brzegu i spotkalam Lewandowskich z Klarą , haha :P

moje plamienia niemalze ustąpily, dostrzegam juz milimetrowe plamki na papierze, tfu tfu tfu, oby tak juz zostalo.

Wczorajszy dzien byl zakrecony, ale bardzo przyjemny dla mnie. na moment odcielam się od ciązy i oddalam relaksowi.
    Wszystkim mamusiom, oczekujacym na pierwsze wizyty polecam udac sie na jakis masaz, manicure, pedicure, czy do fryzjera.

Nie wiem jak Wy, ale mnie się dzis kompletnie nie chce podnosic z lozka, nadal leze w pidzamie i gnije pod kolderką. Corka w przedszkolu, maz w firmie, a mamka i groszek dzisiaj maja dzien lenia :)

Co do owocow, to na suszone trzeba uwazac, maja znacznie wiecej cukru niz surowe, jednak nie dajmy sie zwariowac, lepiej zjesc garstke suszonej zurawiny, niz tabliczke milki :P

Milego dnia dziewczyny !

Hej :) to tak jak my z kropkiem ciepła herbatka, piżamka ,kocyk i leniuszkowanie .
    Nie mam ochoty dziś na nic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 10:06

MamaIgi lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FraniowaMamula wrote:
    Ja tez sie musze pozegnac... dzis przywital mnie okres... powiedzenia dziewczyny i spokojnych 9 miesiecy

Jejku .. co sie dzieje :/ Kochana to na pewno okres?

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciaza biochemicznaa. Wczoraj beta spadla z 40 na 18 wiec było tylko czekac na rozwoj okresu i tak sie właśnie stało... trzeba probowac dalej...

h84f2n0a15r1d7q0.png

9cs...
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spytałam na ovu ale spytam też tu bo wiele testerek styczniowych już jest tutaj- czego ogromnie gratuluję! :D

Czy któraś z Was miała objawy zagnieżdżenia (np. śluz podbarwiony z krwią?). Jeśli tak to ile dni po prawdopodobnej owu?

Ja cykl zaczęłam 22.12, owu było 05.01 bo bolał okropnie jajnik, <3 były 2-7.01.
    Przez dwa dni 9-10.01 bolało mnie podbrzusze, tak ćmiło ale odczuwalne to było bo rzuciło mi się 'w oczy' że nigdy tak nie miałam. A dzisiaj 11.01 mam śluz zabarwiony krwią.
    Boje się że to za wcześnie na prawidłowe zagnieżdżenie i że to może być ciąża pozamaciczna..
    Czy któraś z Was wie może w jakim odstępie u Was było zagnieżdżenie od owu?

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    30.12.2024 wizyta

preg.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    Dziewczyny, spytałam na ovu ale spytam też tu bo wiele testerek styczniowych już jest tutaj- czego ogromnie gratuluję! :D

Czy któraś z Was miała objawy zagnieżdżenia (np. śluz podbarwiony z krwią?). Jeśli tak to ile dni po prawdopodobnej owu?

Ja cykl zaczęłam 22.12, owu było 05.01 bo bolał okropnie jajnik, <3 były 2-7.01.
    Przez dwa dni 9-10.01 bolało mnie podbrzusze, tak ćmiło ale odczuwalne to było bo rzuciło mi się 'w oczy' że nigdy tak nie miałam. A dzisiaj 11.01 mam śluz zabarwiony krwią.
    Boje się że to za wcześnie na prawidłowe zagnieżdżenie i że to może być ciąża pozamaciczna..
    Czy któraś z Was wie może w jakim odstępie u Was było zagnieżdżenie od owu?
    Dobra pora na zagniezdzenie, przypada nawet 6 dni po zaplodnieniu wiec jest ok. Na razie jest ok, mnie od zagniezdzenia bolal brzuch jak na miesiaczke. Na razie jednak jest za wczesnie. W dniu spodziewanej miesiaczki zrob bete i tyle.

Rucola lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • D. Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    ja dziś dostałam regularnego krwawienia, tak jak w trakcie okresu. Dodatkowo ból, który towarzyszył mi przy poprzednich poronieniach.

Już nie mam złudzeń i nadziei.

W poniedziałek mam zaroić betę i USG, ale jestem pewna, że historia ponownie się powtórzyła...

Już chyba nie ma dla mnie ratunku, powinnam pogodzić się z tym, że dziecko nie jest mi dane.

Dużo zdrowia dla Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 11:21

[*] 14.09.2014 r.
    [*] 08.01.2015 r.
    [*] 11.10.2015 r.
    [*] 22.12.2015 r.

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D. wrote:
    Cześć dziewczyny
    ja dziś dostałam regularnego krwawienia, tak jak w trakcie okresu. Dodatkowo ból, który towarzyszył mi przy poprzednich poronieniach.

Już nie mam złudzeń i nadziei.

W pośniedziałem mam zaroić betę i USG, ale jestem pewna, że historia ponownie się powtórzyła...

Już chyba nie ma dla mnie ratunku, powinnam pogodzić się z tym, że dziecko nie jest mi dane.

Dużo zdrowia dla Was.

Tule D. To bardzo bardzo nie sprawiedliwe...

h84f2n0a15r1d7q0.png

9cs...
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Witam dziewczyny z rana :)

Nastazja przykro mi strasznie :( Ciężko pocieszyć w takiej sytuacji.

Wesoła89 chyba za wcześnie będzie jeszcze na serduszko ale nigdy nie wiadomo :) Co do suwaczków to ja codziennie wklejam go na nowo,bo nie zmienia się automatycznie ale to 5se
    Rukola,Majka86,Malgonia kciuki zaciśnięte :)

Dziewczyny mam pytanie: czy kobieta w ciąży może spożywać żurawinę w każdej postaci? Chyba tak nie? Mam mętny mocz i czuję,że chyba pęcherz mnie pobolewa (chyba,że to dzidzia :P )i chciałabym za wczasu się ratować,by uniknąć zapalenia.Są w sprzedaży saszetki że sproszkowaną żurawiną i się zastanawiam,czy mogłabym je brać ...

Kadża o matko ale Ci przyszło czekać :O
    Możesz zażywać Pregnofer uro,to wyciąg z żurawiny specjalnie dla kobiet w ciąży, gin mi polecił,biorę profilaktycznie. Duźo pij,bo w ciáży zmienia się ph moczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 11:25

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FraniowaMamula wrote:
    Przykro mi ;(

D. jeju... przykro mi ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 11:31

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ