X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • D. Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    a moze warto zbadać jeszcze zespół antyfosfolipidowy? w przypadku przeciwciał dodatnich dostałabyś jeszcze steryd, poproś lekarza o skierowanie albo zrób na własną rekę przeciwciała antykardiolipinowe klasy IgG i IgM, przeciwciała przeciw beta 2 glikoproteinie klasa IgG i IgM i antykoagulant toczniowy IgG i IgM. Clexane tak naprawdę mogłabyś brać już od owulacji. jesli mogę jeszcze coś zasugerować to zbadaj przeciwciała anty TPO i antyTG. tarczyca też potrafi dać czadu, nawet jeśli TSH masz w normie. Diagnostykę zespołu anttyfosfolipidowego zrób najlepiej teraz, po poronieniu, będzie wiarugodna i powtórz za 12 tygodni. Powodzenia, jak masz jakies pytanie to wal śmiało :)

Dzięki!
    Pójdę na kolejną wizytę z listą badań badań, które wypisałaś.
    Ale nie wiem czy w ogóle nie odpuszczę starań na jakiś czas. Za dużo mnie to wszystko kosztuje.

[*] 14.09.2014 r.
    [*] 08.01.2015 r.
    [*] 11.10.2015 r.
    [*] 22.12.2015 r.
  • Enii Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) Podczytuje Was nadal, tylko mniej regularnie niż wcześniej.
    Przykro mi że kilka z nas opuszcza nas, Przytulam wszystkie mocno, i walczcie dzielnie. Ja jednak umowilam wizytę na jutro na 15.30 prywatnie bo nie umiem żyć w tej nieświadomości czy wszystko jest na miejscu (poczytałam jeszcze dziś artykuł mamyginekolog o pozamacicznej i wkrecam się na maksa). Dam znać wieczorem co po wizycie o ile nie będę mega załamana:-) Proszę trzymajcie kciuki, ja trzymam za nas wszystkie :-)

Mnie tez jej artkuł zestresował...Trzymam kciuki

100krotka30 lubi tę wiadomość

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D. bardzo mi przykro ale nie poddawaj się ja mam w rodzinie przypadek że 9 lat starali się o dziecko i po 9 latach jak już odpuścili to kuzynka zaszła w ciąże i urodził im sie zdrowy synek teraz mały ma 5 lat i rozwija się zdrowo.U nich był ten problem że kuzynka wogóle nie mogła zajść w ciąże .
    Oczywiście życzę ci żebyś jak najpredzej szczęśliwie urodziła.

100krotka30 trzymam za twoją wizyte kciuki

100krotka30 lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D. wrote:
    Dzięki!
    Ale nie wiem czy w ogóle nie odpuszczę starań na jakiś czas. Za dużo mnie to wszystko kosztuje.
    Nie odpuszczaj ani na sekundę. zachodzisz w ciążę czyli jesteś w połowie drogi. ja przez długi czas byłam w punkcie zero. Nie załuję ani sekundy i ani jednej wydanej złotówki. Badania na zespół antyfosfolipidowy robi się najlepiej po poronieniu, więc nie odpuszczaj i zrób te badania, bo to twoje ostatnie poronienie :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    D. bardzo mi przykro ale nie poddawaj się ja mam w rodzinie przypadek że 9 lat starali się o dziecko i po 9 latach jak już odpuścili to kuzynka zaszła w ciąże i urodził im sie zdrowy synek teraz mały ma 5 lat i rozwija się zdrowo.U nich był ten problem że kuzynka wogóle nie mogła zajść w ciąże .
    Oczywiście życzę ci żebyś jak najpredzej szczęśliwie urodziła.

100krotka30 trzymam za twoją wizyte kciuki
    Ja podziwiam ludzi za wytrwałość. ja nie potrafiłam czekać i wierzyć, zbadalismy wszystko co można było, wyleczyliśmy wszystkie wątpliwe kwestie i się udało.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Cześć dziewczyny! Bardzo nieśmiało (bo jeszcze sama nie do końca w to wierzę), ale witam się i dołączam do Waszego grona :)
    Jestem aktualnie w 15dpo i dopiero co otrzymałam wynik wczorajszej bety - maleńki, bo 14,21, ale liczę, że teraz będzie już tylko pięknie rosła! Jutro lecę betę powtarzać i wrócę z dobrymi wieściami :)

Mam za sobą dwie ciąże, efektem pierwszej jest mój 2,5-letni synek, drugą niestety poroniłam we wrześniu (w 8 tc).
    Witaj ;) na kiedy bbf wyznaczyl ci termin porodu?

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiowa,D. strasznie mi przykro Dziewczyny:(
    Malgonia,Serena u Was super wiesci,bardzo sie ciesze:)
    Marlena kciukam zebys do nas wpadla juz na dobre:)
    A u mnie z dobrych wiesci-progesteron z 17 podniósł sie na 22,co mnie szalenie ucieszyło:)

Malgonia, Rucola, Antonina38 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia ,serena super moje gratulacje
    Amy333 super że progesteron sie podniusł
    Co do chodzenia do dwuch ginekologów to ja odradzam obydwaj ginekolodzy bedą was badać ręcznie a co za dużo badania ręcznego to też jest niedobrze do tego bieganie na dwa wizyty i czekanie w kolejkach też jest męczące .Ale oczywićsie to tylko moje zdanie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 15:48

Amy333, Malgonia lubią tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D. wrote:
    Dzięki!
    Rukola ma racje,nie poddawaj się,Szukaj. Została jeszcze immunologia do sprawdzenia,moze tu tkwi przyczyna i steryd załatwi sprawę. Zachodzisz w ciążę,a to juź bardzo dużo. Może znajdź dobrego lekarza napro,oni zwykle mają pojęcie o leczeniu całości organizmu,a nie tylko od pasa w dół i do ud. Odsapnij Kochana i nie poddawaj się.

Rucola lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Franiowa,D. strasznie mi przykro Dziewczyny:(
    Malgonia,Serena u Was super wiesci,bardzo sie ciesze:)
    Marlena kciukam zebys do nas wpadla juz na dobre:)
    A u mnie z dobrych wiesci-progesteron z 17 podniósł sie na 22,co mnie szalenie ucieszyło:)
    Super Amy!!! szalenie się cieszę. ja dziś miałam iśc na proga ale lenistwo wzięło górę i nie zwlokłam się z łóżka. szkoda, bo dziś mam wizytę.
    Opowiem Wam śmieszną historię, jako, ze pracuje w szpitalu, chodzę do gina który też w nim pracuje i dziś koło 12 przyszedł do mnie i mówi, ze ma okienko to zamiast przyjeżdżać wieczorem na wizytę mogę teraz do niego podejść. Chciałybyście zobaczyć moją minę, byłam przerażona i powiedziałam mu, że nie jestem gotowa psychicznie i fizycznie :P wiecie co mam na myśli, po czym dzwonię do emka i mówię mu historię, na co on, to trzeba było iść. Chłopy, żadnemu nie przyjdzie do głowy, ze kobita chce się chociaż umyć przed wizytą. Ani gin na to nie wpadł, ani mój mąż. Ciekawe czy byłby zadowolony gdyby same brudasy do niego przychodziły :P

Marzena782, Majka86, Vlinder, Amy333, 100krotka30 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :D No tak zabawn miałaś ta historie ! :)
    Jej ale się cieszę ze tyle pozytywnej energi można u was uzyskać :)
    A zarazem trochę się stresuje po niektórych tak bardzo przykrych historiach ..:(

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Hahaha :D No tak zabawn miałaś ta historie ! :)
    Jej ale się cieszę ze tyle pozytywnej energi można u was uzyskać :)
    A zarazem trochę się stresuje po niektórych tak bardzo przykrych historiach ..:(
    Jak dojdziemy juz do wyboru imion dla dzieci, to też Wam napiszę śmieszną historię, ale na to musiscie kilka miesięcy tu wytrzymać :) Mam nadzieję, ze będzie nas już tylko przybywać, wiadomo początki ciąży są najbardziej nieprzewidywalne, ale trzeba mieć nadzieję, dbac o siebie i Maluszka. Tyle mozemy zrobić.

Marzena782, Raga Tulip lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola rozbawila mnie Twoja historia :-)
    Faceci nie zrozumieją ;-)
    A ja jak na szpilkach czekam na wizytę. Jeszcze godzina... Dobrze, że tu zajrzałam, przynajmniej na sekundkę się uśmiałam.

Rucola lubi tę wiadomość

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ambitne postanowienie na czas ciąży:) Mianowicie jestem totalną melomanką, muzyki słucham w zasadzie wszędzie, w domu w pracy, uwielbiam szeroko pojętą muzykę alternatywną więc radio u mnie odpada. Mimo to jestem totalnym antytalenciem muzycznym i mam ogromną nadzieję, ze moje dziecki/dzieci, jak się osłuchają muzyki którą mamusia z tatusiem uwielbiają, to być moze będą muzykami :)

Marzena782 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka86 wrote:
    Rucola rozbawila mnie Twoja historia :-)
    Faceci nie zrozumieją ;-)
    A ja jak na szpilkach czekam na wizytę. Jeszcze godzina... Dobrze, że tu zajrzałam, przynajmniej na sekundkę się uśmiałam.
    ja za półtorej. trzymam kciuki !!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    ja za półtorej. trzymam kciuki !!
    Też trzymam kciuki!!!

Rucola lubi tę wiadomość

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D. wrote:
    Cześć dziewczyny
    ja dziś dostałam regularnego krwawienia, tak jak w trakcie okresu. Dodatkowo ból, który towarzyszył mi przy poprzednich poronieniach.

Już nie mam złudzeń i nadziei.

W poniedziałek mam zaroić betę i USG, ale jestem pewna, że historia ponownie się powtórzyła...

Już chyba nie ma dla mnie ratunku, powinnam pogodzić się z tym, że dziecko nie jest mi dane.

Dużo zdrowia dla Was.

Nie pisz tak kochana ! nie trać nadziei. Moja siostra stracila 6 aniolkow i doczekala się swego upragnionego synka, Wam tez się uda, tylko sie nie poddawajcie!!!

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka86 wrote:
    Też trzymam kciuki!!!
    to Twój pierwszy bobas? ja też jestem 86

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Evans Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, mam 2 kreseczki , belly wyznaczylo mi termin porodu na 16 wrzesien, mam juz synka za miesiac konczy 2 latka

MamaIgi, Rucola, Kri, Wesoła89, promyczek 39, Vlinder, Antonina38, Amy333, mmargol lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ja mam ambitne postanowienie na czas ciąży:) Mianowicie jestem totalną melomanką, muzyki słucham w zasadzie wszędzie, w domu w pracy, uwielbiam szeroko pojętą muzykę alternatywną więc radio u mnie odpada. Mimo to jestem totalnym antytalenciem muzycznym i mam ogromną nadzieję, ze moje dziecki/dzieci, jak się osłuchają muzyki którą mamusia z tatusiem uwielbiają, to być moze będą muzykami :)
    :) u nas sie sprawdziło, ja też beztalencie,a nasz sześciolatek zna płyty Hey na pamięć,na swojej gitarce udaje,że gra Metallice ;) Dziewczyny ,kciuki za wizyty ;) ja jutro...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 17:47

Rucola lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ