WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola wrote:a moze warto zbadać jeszcze zespół antyfosfolipidowy? w przypadku przeciwciał dodatnich dostałabyś jeszcze steryd, poproś lekarza o skierowanie albo zrób na własną rekę przeciwciała antykardiolipinowe klasy IgG i IgM, przeciwciała przeciw beta 2 glikoproteinie klasa IgG i IgM i antykoagulant toczniowy IgG i IgM. Clexane tak naprawdę mogłabyś brać już od owulacji. jesli mogę jeszcze coś zasugerować to zbadaj przeciwciała anty TPO i antyTG. tarczyca też potrafi dać czadu, nawet jeśli TSH masz w normie. Diagnostykę zespołu anttyfosfolipidowego zrób najlepiej teraz, po poronieniu, będzie wiarugodna i powtórz za 12 tygodni. Powodzenia, jak masz jakies pytanie to wal śmiało
Dzięki!
Pójdę na kolejną wizytę z listą badań badań, które wypisałaś.
Ale nie wiem czy w ogóle nie odpuszczę starań na jakiś czas. Za dużo mnie to wszystko kosztuje.
[*] 14.09.2014 r.
[*] 08.01.2015 r.
[*] 11.10.2015 r.
[*] 22.12.2015 r. -
100krotka30 wrote:Cześć dziewczyny Podczytuje Was nadal, tylko mniej regularnie niż wcześniej.
Przykro mi że kilka z nas opuszcza nas, Przytulam wszystkie mocno, i walczcie dzielnie. Ja jednak umowilam wizytę na jutro na 15.30 prywatnie bo nie umiem żyć w tej nieświadomości czy wszystko jest na miejscu (poczytałam jeszcze dziś artykuł mamyginekolog o pozamacicznej i wkrecam się na maksa). Dam znać wieczorem co po wizycie o ile nie będę mega załamana:-) Proszę trzymajcie kciuki, ja trzymam za nas wszystkie
Mnie tez jej artkuł zestresował...Trzymam kciuki100krotka30 lubi tę wiadomość
💗5 💗
-
D. bardzo mi przykro ale nie poddawaj się ja mam w rodzinie przypadek że 9 lat starali się o dziecko i po 9 latach jak już odpuścili to kuzynka zaszła w ciąże i urodził im sie zdrowy synek teraz mały ma 5 lat i rozwija się zdrowo.U nich był ten problem że kuzynka wogóle nie mogła zajść w ciąże .
Oczywiście życzę ci żebyś jak najpredzej szczęśliwie urodziła.
100krotka30 trzymam za twoją wizyte kciuki100krotka30 lubi tę wiadomość
-
D. wrote:Dzięki!
Ale nie wiem czy w ogóle nie odpuszczę starań na jakiś czas. Za dużo mnie to wszystko kosztuje.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Mamaawiki wrote:D. bardzo mi przykro ale nie poddawaj się ja mam w rodzinie przypadek że 9 lat starali się o dziecko i po 9 latach jak już odpuścili to kuzynka zaszła w ciąże i urodził im sie zdrowy synek teraz mały ma 5 lat i rozwija się zdrowo.U nich był ten problem że kuzynka wogóle nie mogła zajść w ciąże .
Oczywiście życzę ci żebyś jak najpredzej szczęśliwie urodziła.
100krotka30 trzymam za twoją wizyte kciuki#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyserena1989 wrote:Cześć dziewczyny! Bardzo nieśmiało (bo jeszcze sama nie do końca w to wierzę), ale witam się i dołączam do Waszego grona
Jestem aktualnie w 15dpo i dopiero co otrzymałam wynik wczorajszej bety - maleńki, bo 14,21, ale liczę, że teraz będzie już tylko pięknie rosła! Jutro lecę betę powtarzać i wrócę z dobrymi wieściami
Mam za sobą dwie ciąże, efektem pierwszej jest mój 2,5-letni synek, drugą niestety poroniłam we wrześniu (w 8 tc). -
Franiowa,D. strasznie mi przykro Dziewczyny:(
Malgonia,Serena u Was super wiesci,bardzo sie ciesze:)
Marlena kciukam zebys do nas wpadla juz na dobre:)
A u mnie z dobrych wiesci-progesteron z 17 podniósł sie na 22,co mnie szalenie ucieszyło:)Malgonia, Rucola, Antonina38 lubią tę wiadomość
-
Malgonia ,serena super moje gratulacje
Amy333 super że progesteron sie podniusł
Co do chodzenia do dwuch ginekologów to ja odradzam obydwaj ginekolodzy bedą was badać ręcznie a co za dużo badania ręcznego to też jest niedobrze do tego bieganie na dwa wizyty i czekanie w kolejkach też jest męczące .Ale oczywićsie to tylko moje zdanie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 15:48
Amy333, Malgonia lubią tę wiadomość
-
D. wrote:Dzięki!
Ale nie wiem czy w ogóle nie odpuszczę starań na jakiś czas. Za dużo mnie to wszystko kosztuje.Rucola lubi tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Franiowa,D. strasznie mi przykro Dziewczyny:(
Malgonia,Serena u Was super wiesci,bardzo sie ciesze:)
Marlena kciukam zebys do nas wpadla juz na dobre:)
A u mnie z dobrych wiesci-progesteron z 17 podniósł sie na 22,co mnie szalenie ucieszyło:)
Opowiem Wam śmieszną historię, jako, ze pracuje w szpitalu, chodzę do gina który też w nim pracuje i dziś koło 12 przyszedł do mnie i mówi, ze ma okienko to zamiast przyjeżdżać wieczorem na wizytę mogę teraz do niego podejść. Chciałybyście zobaczyć moją minę, byłam przerażona i powiedziałam mu, że nie jestem gotowa psychicznie i fizycznie wiecie co mam na myśli, po czym dzwonię do emka i mówię mu historię, na co on, to trzeba było iść. Chłopy, żadnemu nie przyjdzie do głowy, ze kobita chce się chociaż umyć przed wizytą. Ani gin na to nie wpadł, ani mój mąż. Ciekawe czy byłby zadowolony gdyby same brudasy do niego przychodziłyMarzena782, Majka86, Vlinder, Amy333, 100krotka30 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Hahaha No tak zabawn miałaś ta historie !
Jej ale się cieszę ze tyle pozytywnej energi można u was uzyskać
A zarazem trochę się stresuje po niektórych tak bardzo przykrych historiach ..4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Marzena782 wrote:Hahaha No tak zabawn miałaś ta historie !
Jej ale się cieszę ze tyle pozytywnej energi można u was uzyskać
A zarazem trochę się stresuje po niektórych tak bardzo przykrych historiach ..Marzena782, Raga Tulip lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola rozbawila mnie Twoja historia
Faceci nie zrozumieją
A ja jak na szpilkach czekam na wizytę. Jeszcze godzina... Dobrze, że tu zajrzałam, przynajmniej na sekundkę się uśmiałam.Rucola lubi tę wiadomość
Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
Ja mam ambitne postanowienie na czas ciąży:) Mianowicie jestem totalną melomanką, muzyki słucham w zasadzie wszędzie, w domu w pracy, uwielbiam szeroko pojętą muzykę alternatywną więc radio u mnie odpada. Mimo to jestem totalnym antytalenciem muzycznym i mam ogromną nadzieję, ze moje dziecki/dzieci, jak się osłuchają muzyki którą mamusia z tatusiem uwielbiają, to być moze będą muzykami
Marzena782 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Majka86 wrote:Rucola rozbawila mnie Twoja historia
Faceci nie zrozumieją
A ja jak na szpilkach czekam na wizytę. Jeszcze godzina... Dobrze, że tu zajrzałam, przynajmniej na sekundkę się uśmiałam.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
D. wrote:Cześć dziewczyny
ja dziś dostałam regularnego krwawienia, tak jak w trakcie okresu. Dodatkowo ból, który towarzyszył mi przy poprzednich poronieniach.
Już nie mam złudzeń i nadziei.
W poniedziałek mam zaroić betę i USG, ale jestem pewna, że historia ponownie się powtórzyła...
Już chyba nie ma dla mnie ratunku, powinnam pogodzić się z tym, że dziecko nie jest mi dane.
Dużo zdrowia dla Was.
Nie pisz tak kochana ! nie trać nadziei. Moja siostra stracila 6 aniolkow i doczekala się swego upragnionego synka, Wam tez się uda, tylko sie nie poddawajcie!!!
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
Rucola wrote:Ja mam ambitne postanowienie na czas ciąży:) Mianowicie jestem totalną melomanką, muzyki słucham w zasadzie wszędzie, w domu w pracy, uwielbiam szeroko pojętą muzykę alternatywną więc radio u mnie odpada. Mimo to jestem totalnym antytalenciem muzycznym i mam ogromną nadzieję, ze moje dziecki/dzieci, jak się osłuchają muzyki którą mamusia z tatusiem uwielbiają, to być moze będą muzykami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 17:47
Rucola lubi tę wiadomość