WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
D. wrote:Cześć dziewczyny
ja dziś dostałam regularnego krwawienia, tak jak w trakcie okresu. Dodatkowo ból, który towarzyszył mi przy poprzednich poronieniach.
Już nie mam złudzeń i nadziei.
W poniedziałek mam zaroić betę i USG, ale jestem pewna, że historia ponownie się powtórzyła...
Już chyba nie ma dla mnie ratunku, powinnam pogodzić się z tym, że dziecko nie jest mi dane.
Dużo zdrowia dla Was.
D. bardzo mi przykro Ale nie poddawaj się, najważniejsze to odkryć przyczynę. Znajdź dobrego lekarza, który spojrzy na Twój przypadek kompleksowo. I poczytaj o mutacji MTHFR, ponoć to może być przyczyną nawykowych poronień.Synek ur. w 2016
-
D. nieee
Izabelle,Malgonia dziękuję za rady-na pewno skorzystam.
Jejku jak mi smutno dziś ;( -
nick nieaktualny
-
Lady_Dior nic nie mow jak ja sobie pomyśle ze tyle mam czekac to mi płakać się chce:( przeglądam prywatne kliniki czy by nie zrobią ciebie prywatnie ale nie wiem czy nie fixuje za bardzo.
Frankowa_ mamusia i D. Strasznie mi przykro
To takie nie sprawiedliwe ze możemy się cieszyć a za chwile nam to zostaje odbierane -
Powiem Wam, ze ciezko mi sie cieszyc, gdy kilka z Was przezywa taki dramat. Ale ku pokrzepieniu serc ze nie musi byc zle, moj dzidek ma 3.77 mm i pieknie bijace serduszko. Nastepna wizyta za miesiac. Dobrze ze mam jeszcze lekarza na nfz
Marzena782, D., Enii, Antonina38, Rucola, Lady_Dior, Mum2b, Amy333, MamaIgi, JustynaG, Wesoła89, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Malgonia chociaż jedna Piękna wiadomość tego Dnia , moje gratUlacje
Ja ciagle śpię i siusiam .
Ciekawe czy u mnie tez już jest piękne serduszko
Jak pójdę 15:) a chodzę prywatnie i będę miała wizytę np za miesiąc to tez zastanowię się w połowie czy nie iść gdzies indziej tak dla bezpieczeństwa czy wszystko dobrzeMalgonia lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Malgonia wrote:moj dzidek ma 3.77 mm i pieknie bijace serduszko. Nastepna wizyta za miesiac. Dobrze ze mam jeszcze lekarza na nfz
Cudowna wiadomość Rosnijcie zdrowo
Zazdroszcze ze juz po wizycie
To jest straszne ze tyle złych wiadomości jest.. Mnie lęk zlapał. Jutro druga beta.
Malgonia lubi tę wiadomość
💗5 💗
-
nick nieaktualnyMalgonia wrote:Powiem Wam, ze ciezko mi sie cieszyc, gdy kilka z Was przezywa taki dramat. Ale ku pokrzepieniu serc ze nie musi byc zle, moj dzidek ma 3.77 mm i pieknie bijace serduszko. Nastepna wizyta za miesiac. Dobrze ze mam jeszcze lekarza na nfz
Malgonia lubi tę wiadomość
-
D. wrote:Cześć dziewczyny
ja dziś dostałam regularnego krwawienia, tak jak w trakcie okresu. Dodatkowo ból, który towarzyszył mi przy poprzednich poronieniach.
Już nie mam złudzeń i nadziei.
W poniedziałek mam zaroić betę i USG, ale jestem pewna, że historia ponownie się powtórzyła...
Już chyba nie ma dla mnie ratunku, powinnam pogodzić się z tym, że dziecko nie jest mi dane.
Dużo zdrowia dla Was.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lęk nie minie. Pewnie do końca życia już nie minie. Cieszy mnie że wszystko ok, z usg i jednego i drugiego termin idealnie do ciazy wiec poki co rozwija sie w punkt, ale lekarz powiedzial, że jeśli już muszę wiedzieć to 14 tydzień to dopiero będzie spokojniej.. czyli jeszcze 2 miesiące a ja mam wrazenie ze jestem w ciazy juz z pol roku.
No ale z takich pozytywnych rzeczy to jest to mega przezycie. Nie wlaczyk glosu od raxu, najpierw znalezlismy kropka (byl moze 1/5 tego co bylo widac bo reszta to ciazlko zolte. Mega maciupci jest i w sumie to niewiele widac tylko ze jeden z pikseli mruga no i wlaczyl mi glis zebym sobie posluchala. W sumie to na chwilke (ja to bym mogla z pol godziny tak lezec), no ale lezka mi poleciala.
No i co do owocow, to kazal mi je lekarz jak najbardziej ograniczyc. Mam jesc warzywa i mieso i troche weglowodanow najlepiej jakies pelnoziarniste rzrczy (fuj) i smazone ryby dwa razy w tygodniu (jeszcze gorzej). Tak wiec chyba jefnak zostane przy tym miesie i warzywach i bede kwasy omega suplementowac. Powiedzial ze w ciazy inaczej trawi sie cukry i jedzenie ktore do tej pory nie tuczylo, moze zaczac tuczyc. A i nie chcial mi dac zwolnienia, co gdy poprzedniej gibekolg wspomnialam tylko ze z dziecmi pracuje to w ogole nie wnikala dalej.
Mam nadzieje, ze teraz to juz worek z dobrymi wiadomosciami sie posypie.Raga Tulip, Enii, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Rucola wrote:Bardzo mi przykro a napisz proszę czy próbowałas znaleźć przyczynę tych wszystkich poronień, ktoś zlecił Ci jakieś badania?
Mieliśmy z mężem robione badania genetyczne - wszystko w normie
Ja miałam robione podstawowe badania hormonalne, infekcyjne i anatomiczne, tu też OK.
Jest prawdopodobieństwo, że mogę mieć zakrzepicę, ale mój lekarz powiedział, że to nie ma znaczenia, bo przy tej ciąży ze względu na wcześniejsze poronienia postępowanie było takie samo jak w przypadku zakrzepicy czyli clexase i acard.
Jak widać leki nic nie pomogły, chociaż brałam je od dnia, w którym test wyszedł pozytywnie
[*] 14.09.2014 r.
[*] 08.01.2015 r.
[*] 11.10.2015 r.
[*] 22.12.2015 r. -
Cześć dziewczyny! Bardzo nieśmiało (bo jeszcze sama nie do końca w to wierzę), ale witam się i dołączam do Waszego grona
Jestem aktualnie w 15dpo i dopiero co otrzymałam wynik wczorajszej bety - maleńki, bo 14,21, ale liczę, że teraz będzie już tylko pięknie rosła! Jutro lecę betę powtarzać i wrócę z dobrymi wieściami
Mam za sobą dwie ciąże, efektem pierwszej jest mój 2,5-letni synek, drugą niestety poroniłam we wrześniu (w 8 tc).Marzena782, Antonina38, Amy333, MamaIgi lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny Podczytuje Was nadal, tylko mniej regularnie niż wcześniej.
Przykro mi że kilka z nas opuszcza nas, Przytulam wszystkie mocno, i walczcie dzielnie. Ja jednak umowilam wizytę na jutro na 15.30 prywatnie bo nie umiem żyć w tej nieświadomości czy wszystko jest na miejscu (poczytałam jeszcze dziś artykuł mamyginekolog o pozamacicznej i wkrecam się na maksa). Dam znać wieczorem co po wizycie o ile nie będę mega załamana:-) Proszę trzymajcie kciuki, ja trzymam za nas wszystkieMalgonia, MamaIgi lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
D. wrote:Mieliśmy z mężem robione badania genetyczne - wszystko w normie
Ja miałam robione podstawowe badania hormonalne, infekcyjne i anatomiczne, tu też OK.
Jest prawdopodobieństwo, że mogę mieć zakrzepicę, ale mój lekarz powiedział, że to nie ma znaczenia, bo przy tej ciąży ze względu na wcześniejsze poronienia postępowanie było takie samo jak w przypadku zakrzepicy czyli clexase i acard.
Jak widać leki nic nie pomogły, chociaż brałam je od dnia, w którym test wyszedł pozytywnie#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Cześć Dziewczyny!
Chciałam się tylko przywitać i powiedzieć że najprawdopodobniej do Was dołączę. We wtorek w 24dc zobaczyłam cień cienia, dzień później wyraźną choć bladą kreskę. Jutro termin okresu, w sobotę powtarzam test. Jednak chwilowo żeby nie nakręcać się smutnymi wiadomościami tutaj, raczej nie będę jeszcze Was podczytywać. Mam nadzieję że do zobaczenia niebawemMalgonia, Marzena782, Antonina38, Amy333, MamaIgi, 100krotka30 lubią tę wiadomość