X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znam dużo dziewczyn, którym brzuszek jeszcze później było widać, kwestia bardzo indywidualna :)

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie nie wyswietlaja wasze zdjecia na telefonie. No wlasnie nie mam pojecia od czego zalezy wielkosc brzucha. Przeciez nasze dzieci nie roznia sie jeszcze jakos bardzo wielkosciowo na tym etapie, tak jakby to moglo byc blizej terminu gdy jedni wazy 3kg, a drugie 4kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa musisz skopiuj i wklej do przeglądarki bo inaczej nie da rady :-) A nie wiem od czego to zależy chyba od predyspozycji nie mam pojęcia. Czemu tak jest że jedna mają duże brzuszki a drugie nie .

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna mój brzuszek jest właśnie taki jak Twój, no chyba że syto pojem to większy:)

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest dokładnie taki sam jak u Katarzyny89op z czego mam wrażenie, że u mnie połowa to tłuszczyk :p

Czytałam, że rozmiar i kształt brzucha zależy od budowy kobiety, jej wzrostu i ponoć też od samej macicy a ile w tym prawdy to nie wiem. Bo ponoć u niskich kobiet brzuch widać szybciej bo mają krótki korpus a ja jestem niska (158cm) i brzuszek malutki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 12:33

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos za duze mi sie chyba wstawilo to zdjecie ? To moj jakies 3 dni temu. Ja tez niska i maly :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aev5ax.jpg

Katarzyna89op, agaafabka, Izabelle, lena86, Agatek_gagatek, Angel1988, ola_g89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, moje zdjecie na pol forum. Sorry, nie wiem co z tym rozmiarem sie porobilo:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    U mnie jest dokładnie taki sam jak u Katarzyny89op z czego mam wrażenie, że u mnie połowa to tłuszczyk :p

Czytałam, że rozmiar i kształt brzucha zależy od budowy kobiety, jej wzrostu i ponoć też od samej macicy a ile w tym prawdy to nie wiem. Bo ponoć u niskich kobiet brzuch widać szybciej bo mają krótki korpus a ja jestem niska (158cm) i brzuszek malutki :)

To tak samo jak ja więc nie mamy czym się martwić mi też się wydaje że tłuszczyk
    A czujesz już ruchy maleństwa bo ja na to czekam niesamowicie już tak bardzo bym chciała żeby mała dawała więcej znaków o sobie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Haha, moje zdjecie na pol forum. Sorry, nie wiem co z tym rozmiarem sie porobilo:-)
    twój brzuszek też malutki podobny do mojego :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Katarzyna mój brzuszek jest właśnie taki jak Twój, no chyba że syto pojem to większy:)
    No właśnie kochana więc jest dobrze :-)

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 12:08

agaafabka, ola_g89 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Agaafabka miałaś wykonywana cytologie w Holandii albo mierzenie szyjki ?

szyjki nie miałam mierzonej, bo się tu tego nie robi- wiadomo :)
    ale cytologie i pełen pakiet badań HIV itp miałam
    miałam nawet usg w 8tc w szpitalu :) byłam bardzo zadowolona z mojej ginekolożki :)

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tamto forum znow nie dziala :-(
    Ja w pierwszej ciazy mialam pileczke a teraz idzie na boki :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    hej dziewczyny, dołączam do wątku, mam termin na 25.09. Chłopiec, co wykazało badanie Nifty. Na usg pierwszego trymestru wyszła podwyższona przezierność karkowa, dlatego miałam wskazanie do dalszych badań (co ja wtedy przepłakałam to moje, "lekarz" , który je wykonywał stwierdził, że dzieci z takim wynikiem nie rodzą się zdrowe i żebym darowała sobie badania z krwi i od razu szła na amniopunkcje :/). Zdecydowaliśmy się z mężem na Nifty - wynik prawidłowy, uff :)
    hej jestem w szoku że powiedzieli Ci jaka jest płeć po niftach. u nas ( w Holandii) dziady nie chcą mówić :D i specjalnie robiłam dodatkowe usg zeby sie dowiedziec :) dobrze ze dzidzia zdrowa, jak to mówią nifty dają 99,9% gwarancji

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Mój brzuch idzie na boki niestety, nie bedzie pileczki :( No trudno, spodziewalam sie tego, ale wiecie nadzieje mialam ;)

Chyba oszalalam bo kupilam wczoraj mate edukacjna dla malego haha
    Akurat byla przeceniona ta ktora mialam upatrzona.... to wzielam. W koncu za roznica czy kupie tera czy za 3 miesiace, a tak przynajmniej kilka zlotych taniej bylo :D
    Wcale nie zwariowalas! Do mnie juz przyszły 3 paczki ubranek, bo tez kupuje na wyprzedazach. Teraz akurat wyprzedaja cieplejsze rzeczy po zimie wiec beda jak znalazl bo w pazdzierniku juz moze byc chlodno. Dzisiaj w tesco wyhaczylam dwupak czapeczek przeceniony z 19 to na 4 :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 13:25

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Mój brzuch idzie na boki niestety, nie bedzie pileczki :( No trudno, spodziewalam sie tego, ale wiecie nadzieje mialam ;)

Chyba oszalalam bo kupilam wczoraj mate edukacjna dla malego haha
    Akurat byla przeceniona ta ktora mialam upatrzona.... to wzielam. W koncu za roznica czy kupie tera czy za 3 miesiace, a tak przynajmniej kilka zlotych taniej bylo :D
    też tak robię, jak jest promocja czy przecena to dlaczego by nie skorzystać w koncu i tak będzie trzeba kupić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, w końcu was przeczytałam, ale lecicie z tematem od wczoraj :)
    piękne macie duże brzuszki. ja czasem się zastanawiam jak to jest z moim że stoi w miejscu i w zasadzie nikt jeszcze nie jest w stanie stwierdzic ze jestem w ciazy :) a jak komus powiem ze to 18c a jutro juz zaczynam 19 to kazdy robi wielkie oczy i ogląda mnie z kazdej strony :D

zdjęcie z dziś:

d89ada73ceaf405d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 13:37

lena86, Izabelle, Mum2b, Asiaf, Agatek_gagatek, promyczek 39, Natalia1984, Angel1988, ola_g89, JustynaG, Nika87, Wesoła89, hawana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny brzuszek

• lena86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Krasnalowa
    To tak jak u mnie . Nie wiem jak się wrzuca tutaj zdjęcia ale byk ż chęcią wam pokazała:-)

Katarzyna89op, Krasnalowa u mnie też trudno zobaczyć brzuch. Bardziej jest widoczny wiieczorem:P więc na razie nie ma się czym chwalić.

Ale mam inne pytanie, dzisiaj jak leżałam na leżaczku i kilka dni temu leżąc rano w łóżku na plecach poczułam kilka jakby kopniaków (ze 3,4 w krótkich przerwach, w różnych częściach brzucha). Przyłożyłam ręce i też je byłam w stanie wyczuć. Za chwilę cisza.
    To chyba za wcześnie na wyczucie ruchów dziecka, a to moja pierwsza ciąża. Ciekawi mnie to, co to takiego:)

w4sq43r85k8egy8f.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ