WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi sie nie wyswietlaja wasze zdjecia na telefonie. No wlasnie nie mam pojecia od czego zalezy wielkosc brzucha. Przeciez nasze dzieci nie roznia sie jeszcze jakos bardzo wielkosciowo na tym etapie, tak jakby to moglo byc blizej terminu gdy jedni wazy 3kg, a drugie 4kg.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie jest dokładnie taki sam jak u Katarzyny89op z czego mam wrażenie, że u mnie połowa to tłuszczyk :p
Czytałam, że rozmiar i kształt brzucha zależy od budowy kobiety, jej wzrostu i ponoć też od samej macicy a ile w tym prawdy to nie wiem. Bo ponoć u niskich kobiet brzuch widać szybciej bo mają krótki korpus a ja jestem niska (158cm) i brzuszek malutkiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 12:33
Katarzyna89op lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:U mnie jest dokładnie taki sam jak u Katarzyny89op z czego mam wrażenie, że u mnie połowa to tłuszczyk :p
Czytałam, że rozmiar i kształt brzucha zależy od budowy kobiety, jej wzrostu i ponoć też od samej macicy a ile w tym prawdy to nie wiem. Bo ponoć u niskich kobiet brzuch widać szybciej bo mają krótki korpus a ja jestem niska (158cm) i brzuszek malutki
To tak samo jak ja więc nie mamy czym się martwić mi też się wydaje że tłuszczyk
A czujesz już ruchy maleństwa bo ja na to czekam niesamowicie już tak bardzo bym chciała żeby mała dawała więcej znaków o sobie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatarzyna89op wrote:Agaafabka miałaś wykonywana cytologie w Holandii albo mierzenie szyjki ?
szyjki nie miałam mierzonej, bo się tu tego nie robi- wiadomo
ale cytologie i pełen pakiet badań HIV itp miałam
miałam nawet usg w 8tc w szpitalubyłam bardzo zadowolona z mojej ginekolożki
-
nick nieaktualnyAsiaf wrote:hej dziewczyny, dołączam do wątku, mam termin na 25.09. Chłopiec, co wykazało badanie Nifty. Na usg pierwszego trymestru wyszła podwyższona przezierność karkowa, dlatego miałam wskazanie do dalszych badań (co ja wtedy przepłakałam to moje, "lekarz" , który je wykonywał stwierdził, że dzieci z takim wynikiem nie rodzą się zdrowe i żebym darowała sobie badania z krwi i od razu szła na amniopunkcje
). Zdecydowaliśmy się z mężem na Nifty - wynik prawidłowy, uff
i specjalnie robiłam dodatkowe usg zeby sie dowiedziec
dobrze ze dzidzia zdrowa, jak to mówią nifty dają 99,9% gwarancji
-
nick nieaktualnyHedgehog wrote:Mój brzuch idzie na boki niestety, nie bedzie pileczki
No trudno, spodziewalam sie tego, ale wiecie nadzieje mialam
Chyba oszalalam bo kupilam wczoraj mate edukacjna dla malego haha
Akurat byla przeceniona ta ktora mialam upatrzona.... to wzielam. W koncu za roznica czy kupie tera czy za 3 miesiace, a tak przynajmniej kilka zlotych taniej byloWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 13:25
agaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHedgehog wrote:Mój brzuch idzie na boki niestety, nie bedzie pileczki
No trudno, spodziewalam sie tego, ale wiecie nadzieje mialam
Chyba oszalalam bo kupilam wczoraj mate edukacjna dla malego haha
Akurat byla przeceniona ta ktora mialam upatrzona.... to wzielam. W koncu za roznica czy kupie tera czy za 3 miesiace, a tak przynajmniej kilka zlotych taniej bylo -
nick nieaktualnydziewczyny, w końcu was przeczytałam, ale lecicie z tematem od wczoraj
piękne macie duże brzuszki. ja czasem się zastanawiam jak to jest z moim że stoi w miejscu i w zasadzie nikt jeszcze nie jest w stanie stwierdzic ze jestem w ciazya jak komus powiem ze to 18c a jutro juz zaczynam 19 to kazdy robi wielkie oczy i ogląda mnie z kazdej strony
zdjęcie z dziś:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 13:37
lena86, Izabelle, Mum2b, Asiaf, Agatek_gagatek, promyczek 39, Natalia1984, Angel1988, ola_g89, JustynaG, Nika87, Wesoła89, hawana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Katarzyna89op wrote:Krasnalowa
To tak jak u mnie . Nie wiem jak się wrzuca tutaj zdjęcia ale byk ż chęcią wam pokazała:-)
Katarzyna89op, Krasnalowa u mnie też trudno zobaczyć brzuch. Bardziej jest widoczny wiieczorem:P więc na razie nie ma się czym chwalić.
Ale mam inne pytanie, dzisiaj jak leżałam na leżaczku i kilka dni temu leżąc rano w łóżku na plecach poczułam kilka jakby kopniaków (ze 3,4 w krótkich przerwach, w różnych częściach brzucha). Przyłożyłam ręce i też je byłam w stanie wyczuć. Za chwilę cisza.
To chyba za wcześnie na wyczucie ruchów dziecka, a to moja pierwsza ciąża. Ciekawi mnie to, co to takiego:)