X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Katarzyna89op, Krasnalowa u mnie też trudno zobaczyć brzuch. Bardziej jest widoczny wiieczorem:P więc na razie nie ma się czym chwalić.

Ale mam inne pytanie, dzisiaj jak leżałam na leżaczku i kilka dni temu leżąc rano w łóżku na plecach poczułam kilka jakby kopniaków (ze 3,4 w krótkich przerwach, w różnych częściach brzucha). Przyłożyłam ręce i też je byłam w stanie wyczuć. Za chwilę cisza.
    To chyba za wcześnie na wyczucie ruchów dziecka, a to moja pierwsza ciąża. Ciekawi mnie to, co to takiego:)
    Wcale nie za wczesnie ;) to może byc to :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne macie brzuszki,każda inny :)

agaafabka lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Katarzyna89op, Krasnalowa u mnie też trudno zobaczyć brzuch. Bardziej jest widoczny wiieczorem:P więc na razie nie ma się czym chwalić.

Ale mam inne pytanie, dzisiaj jak leżałam na leżaczku i kilka dni temu leżąc rano w łóżku na plecach poczułam kilka jakby kopniaków (ze 3,4 w krótkich przerwach, w różnych częściach brzucha). Przyłożyłam ręce i też je byłam w stanie wyczuć. Za chwilę cisza.
    To chyba za wcześnie na wyczucie ruchów dziecka, a to moja pierwsza ciąża. Ciekawi mnie to, co to takiego:)
    Ja mam takie kopniaczki od ponad tygodnia. Jesli zauwazysz ze sa one codziennie to raczej dzidzia.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwoch dni mam takie jakby "pukniecia" ale na razie wyczuwam je rzadko. Dzisiaj ostatni raz czulam z samego rana, ale tez dzisiaj duzo chodze wiec nie mam czasu na skupianie sie nad nimi a w ruchu w zyciu bym ich nie poczula,:-)

lena86 lubi tę wiadomość

• lena86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja mam takie kopniaczki od ponad tygodnia. Jesli zauwazysz ze sa one codziennie to raczej dzidzia.

Hmm na razie jakoś nie zwracałam na to uwagi, może dlatego, że w ciągu dnia jestem dosyć aktywna, a te jakby kopniaczki był wyczuwalne jak leżałam chwilę "plackiem":D czytałam, że to może też być czkawka maluszka:) no i nie czuje ich codziennie

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja przezywam kolejne rozczarowanie :( moje dzidzi drugi miesiac z rzędu nie chce pokazać czy jest napewno dziewczynką czy chlopczykiem :( za kazdym razem sie wstydzi i krzyzuje mi nogi na usg. Jedynie na prenatalnych jak bylam u innego lekarza, to wyszlo ze podobno dziewczynka, bo wzgorek łonowy kieruje sie do dolu, ale mowi ze nie chce mi dawac 100% pewnosci . Bardzo bym chciala wiedziec czy brzuchu plywa chlopak czy dziewczynka :)

• Agatek_gagatek Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    dziewczyny, w końcu was przeczytałam, ale lecicie z tematem od wczoraj :)
    piękne macie duże brzuszki. ja czasem się zastanawiam jak to jest z moim że stoi w miejscu i w zasadzie nikt jeszcze nie jest w stanie stwierdzic ze jestem w ciazy :) a jak komus powiem ze to 18c a jutro juz zaczynam 19 to kazdy robi wielkie oczy i ogląda mnie z kazdej strony :D

zdjęcie z dziś:

d89ada73ceaf405d.jpg

Mam porównywalny brzuch (a może nawet tyci mniejszy?), a dzisiaj zaczęłam 20 tydzień (19t i 0 dni). Nikt nie jest w stanie odkryć, że jestem w ciąży ;) A w poniedziałek byłam na USG i mam potwierdzenie, że 20 cm i 230 gramów dzidzi siedzi w środku ;)

Jestem w pozytywnym szoku jak oglądam Wasze duże brzuszki :) Ja póki co muszę jedynie suwak w spodniach rozpiąć :P Choć 4kg na plusie ;)

2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
    2018r. - narodziny zdrowego bobaska
    2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie umiem wkleić zdjęcia ale ja mam duży brzuszek. A jestem wysoka 173cm i nie chuda. Gruba nie ale też nie laska. A korpus mam długi. Już mnie się pytają czy jestem w ciazy tak więc nie zastanawiają się czy przytyła czy w ciazy. Trochę mam obaw bo moja mama przytyla prawie 30 kilo ze mną ale ona miała ogromniasty brzuch i mnóstwo wód.

Krasnalowa rzeczywiście jeszcze w tym czerwonym kubraczku wyglądasz jak krasnoludek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 14:33

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam niewielki brzuch jeszcze, a 18 tc. Moja mama widoczny brzuch zaczęła mieć jak skończyła 6 miesiąc, nagle wtedy zrobiła się duża piłka. Więc może też tak będę mieć. Idę dziś na kontrolę, a na połówkowe 26 kwietnia.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala sie rozszalala bo obiedzie. Jak lezalam to czulam kilka ruchow pod rzad:-) ale co ciekawe to zawsze czuje sie w tym samym miejscu po prawej stronie. Jeszcze nigdy nie czulam na srodku ani po lewej stronie.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie piękne brzuszki <3 ja myślałam, że mój widać, ale jednak się chowam :D spróbuje później wrzucić fotkę :)

Natalia1984 - jesteśmy na tym samym etapie ciąży dokładnie, a mój brzuch to chyba połowa Twojego :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne macie te brzuchy! Mój z niedzieli jest taki https://naforum.zapodaj.net/thumbs/32b49b7dac08.jpg
    Ja natomiast ruchy czuje tylko po lewej stronie. W pierwszej ciazy o tej porze już nagrywałam filmiki ze skaczacym brzuchem, teraz jest zupełnie inaczej, spokojniej

Izabelle, ola_g89, lena86, Angel1988, agaafabka, linka220, JustynaG, Nika87, zuza88, Katarzyna89op, nadulek lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję w dole i po prawej stronie :) Mała ostatnio wisiała głową w dół i pewnie tam się awanturuje,jak cos jej nie gra ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku czułam małą z prawej strony, teraz dosłownie wszędzie. Tak poza tym to nie mogę się napatrzeć na swój biust :P Zawsze płaska jak deska byłam a teraz taki big cyc, że szok!!!

ola_g89, kuwejtonka, Cukierniczka, agaafabka, JustynaG, Hedgehog, zuza88, Wesoła89, Izabelle lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :) ale się rozpisalyscie :) piękne macie brzuszki :) Jak ja lubię takie widoki :) hi hi :) mój brzusio też jest mały w porównaniu do niektórych:) ale w każdej ciazy pokazywał mi się późno A później wszystko nadrabial tak że się nie martwię:) jeszcze będzie wieeelki:) miłego popołudnia:)

ola_g89, Katarzyna89op, Izabelle lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biust nie drgnął nawet o centrymetr - dalej płaska jestem niestety. Ruchów nie czuję. Dodatkowo cera i włosy w strasznym stanie. Coś ta ciąża mnie nie rozpieszcza :D

A brzuszek wygląda tak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7fae3822b83f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 17:14

frezyjciada, agaafabka, Angel1988, Nika87, Katarzyna89op, Wesoła89, nadulek, Natalia1984, Izabelle lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj biust tez jakos wreszcie zaczyna wygladac, bo przed ciaza to deska :-) a ostatnio w ogole zaczelo sie z nich saczyc:o nie jest tego duzo,kilka kropelek, ale widze plamy na biustonoszach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wrzuciacie zdjęcie na zapodaj to tam jest kilka linków do skopiowanka, kopiujecie ten ostatni - BBC kod i wklejacie, wtedy wyświetli się foto

ola_g89 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Jak wrzuciacie zdjęcie na zapodaj to tam jest kilka linków do skopiowanka, kopiujecie ten ostatni - BBC kod i wklejacie, wtedy wyświetli się foto
    Dzięki, wyszło! <3

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam przed chwilą Uwaga Tvn i był reportaż o parze, która zdecydowała się na in vitro. Urodziła się córeczka z rzadkim zespołem wad wrodzonych. Ale co najlepsze to pomylone zostały próbki do in vitro i to nie jest ich dziecko. Matka domyśliła sie po grupie krwi. Masakra.

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ